- 2 Ocak 2015
- 6.444
- 15.478
- 448
Sizin çocuğunuza, yeğeninize zorla sigara içirdiklerinde lütfen okula gitmeyin olur mu?Olsun. Yönetmelikte böyle bir şey mi var? Suçu ve suçluyu övmeyin. Dövemez.
Neden kovaladigini biliyormusunuz. Bence onu ogrenin once.. durup dururkende duraktan kimse kovalanmaz. Kimbilir ne taskinlik yaptilar. Simdiki ogrencilerde de bir karis dil saygisizlik diz boyu cunku. Eskiden bir hoca gorunce dugmemizi iliklerdik bizler..Aklım hayalim almıyor ya hâlâ elim ayağım titriyor. Bugun durakta otobüs bekliyordum ve tam da okulun cıkıs saatine denk gelmisim. Neyse ogrenciler geldiler beklemeye basladilar 30 kisi vardi. Kalabaligin arasinda bagirma sesleri duydum takim elbiseli bir adam bagirip cagirarak ogrencileri dövdü. Ne geziyosunuz siz burda defolun gidin diye bagirdi onlara. O kadar kotu oldum ki oracikta aglamaya basladim. Ogrencilerin hepsi dagildilar korkudan kacip gittiler.
Ya bi insan nasil boyle olabilir? Hangi devirde yasıyoruz? Ögrenci dövmek hangi devirde kaldi? Eğitimciyim diye ortalikta dolaniyordur allah bilir. Benimde o ogrencilerin yasinda kardesim var ve ona bi ogretmeni bi tokat atsa o okulu basina yikarim. O an hic bisey yapamadim diyemedim şok oldum.
Daha sonra otobuse bindim ogrencinin birinden okulun adini ve müdürün adini ogredim (adam müdürmüş ).
Ben bu adami nereye sikayet edebilirim? O an bisey yapamadim ama biseyler yapmak istiyorum. Goz yummak gormezden gelmek istemiyorum.
Annesi de ne bilsin böyle şeyleri küçük o diyor ama kimin bilip kimin bilmediğini anlıyorsun
oyun olsun diye yapıyormuş, cinsel bir şey olduğuny bilmiyormuş. Neden hep kızlara yapıyor o zaman , erkeklere de yapsın dedim.Bilmiyorda nereden öğrendi? Her çocuk böyle mi?Bu çocuk böyle devam ederse ilerde tecavüzcü de olabilir.
Sizin çocuğunuza, yeğeninize zorla sigara içirdiklerinde lütfen okula gitmeyin olur mu?
Büyük ihtimalle ya hali hazırda böyle çocuğunuz var ya da öğrencisiniz. Ondan bu davranışlar.
Ya ben daha ciddi yaptırımlar olmasını istiyorum. Dayak yiyince belki daha da kötüsünü yapacak. İşe yaramaz yani dayak. Bir de müdürün vs. bizzat böyle döverek ceza vermesi çok yanlış. Ona kalmadı. Daha ciddi yaptırımlar olmalı böyle şeylere gerek kalmamalı.
Dayak kesinlikle yanlış. Dayak timi falan kurulsun isterseniz?
Öğretmeni delirtmişlerse kendini tutamamışsa başka ama ceza vermek için çocuğu bir odaya çekip dövmek olmaz.
Benim çocuğum burda anlatılanlardan herhangi birini yapsa kendimi asla affetmem ve o onu ortamdan uzaklaştırırım. Çocuğum yok ve çocuk konusunda en büyük kabuslarımdan biri bu. Çocuğum böyle şeyler yapsa kahrolurdum.
ona bi ogretmeni bi tokat atsa o okulu basina yikarim.
18 yaşında lise 4 öğrencisinin elinden sopayı zorla aldım birgün. Gözü dönmüş birini dövecek.Sopa yerine bıçak da olabilirdi. Polis miyim, güvenlik görevlisi miyim neyin ben? O çocuk bana da zarar verebilirdi hesabını kim verecek ? Cezalar cidden hiç ağır değil ve caydırıcılığı yok.
Siz o okulun polisi, askeri; öğrencilerin öğretmeni, annesi, babası, dayısı, halası, eniştesisiniz.
Kusura bakmayın okula kelebek,çakı hatta hatta molotof getirip sağa sola savuşturan cocugun polisi olamam ben.Emniyet mensuplarıyla eğitimciliği bir zahmet karıştırmayalım.Kaldı ki böyle durumlarda hemen okula jandarma çağırılır sınıf ya da branş öğretmeni değil.
Ne olursa olsun dayagi hakli cikarmaz bence. Uyari verir. Tutanak tutar. Aileye haber verir. Uzaklastirma verir...
Ama dayaga
Bence kesinlikle şikayet edin elinizden geleni yapın. Onlar daha çocuk savunmasızlar ne hakla onlara bağırıp korkutuyor . Aileleri bunun için mi emanet ediyor.Aklım hayalim almıyor ya hâlâ elim ayağım titriyor. Bugun durakta otobüs bekliyordum ve tam da okulun cıkıs saatine denk gelmisim. Neyse ogrenciler geldiler beklemeye basladilar 30 kisi vardi. Kalabaligin arasinda bagirma sesleri duydum takim elbiseli bir adam bagirip cagirarak ogrencileri dövdü. Ne geziyosunuz siz burda defolun gidin diye bagirdi onlara. O kadar kotu oldum ki oracikta aglamaya basladim. Ogrencilerin hepsi dagildilar korkudan kacip gittiler.
Ya bi insan nasil boyle olabilir? Hangi devirde yasıyoruz? Ögrenci dövmek hangi devirde kaldi? Eğitimciyim diye ortalikta dolaniyordur allah bilir. Benimde o ogrencilerin yasinda kardesim var ve ona bi ogretmeni bi tokat atsa o okulu basina yikarim. O an hic bisey yapamadim diyemedim şok oldum.
Daha sonra otobuse bindim ogrencinin birinden okulun adini ve müdürün adini ogredim (adam müdürmüş ).
Ben bu adami nereye sikayet edebilirim? O an bisey yapamadim ama biseyler yapmak istiyorum. Goz yummak gormezden gelmek istemiyorum.
Bence kesinlikle şikayet edin elinizden geleni yapın.onlar daha çocuk savunmasızlar hangi hakla onlara bağırıp korkutuyor. Aileleri bunun için mi emanet ediyor. Lütfen böyle olaylara duyarsız kalmayalım.Aklım hayalim almıyor ya hâlâ elim ayağım titriyor. Bugun durakta otobüs bekliyordum ve tam da okulun cıkıs saatine denk gelmisim. Neyse ogrenciler geldiler beklemeye basladilar 30 kisi vardi. Kalabaligin arasinda bagirma sesleri duydum takim elbiseli bir adam bagirip cagirarak ogrencileri dövdü. Ne geziyosunuz siz burda defolun gidin diye bagirdi onlara. O kadar kotu oldum ki oracikta aglamaya basladim. Ogrencilerin hepsi dagildilar korkudan kacip gittiler.
İroni yaptığım anlaşılıyor zannediyorum.
Aynı fikirdeyim sizinle.
Size sarılasım geldi hem çok içtenYa çözüm mü çözüm mü diyorsunuz da nedir peki çözüm?
Cezaların caydırıcılığı ne derece var, adalet sistemimize ne derece güvenebiliriz?
Hala aynı kanun var mı bilemiyorum ama mesela eve giren hırsıza dokunamıyorsun, yatak odana girerse öldürürsen tamam da hani öyle salonda karşılaştın, adamın kafasına haydarı indirdin suçlu sensin. Oldu.
Kapım kırılıp içeriye girilirse, o adam o kapının ardındakileri göze almış demektir, olay bu.
Kendimi durduk yere insanlara saldıran-zarar veren ve bundan keyif alabilen kişilerin yerine koyamıyorum kusura bakmayın.
Kötü insanların olduğuna değil, kötülüklerinden utanmayan insanların varlığına artık tahammülüm yok.
Vicdansız, merhametsiz birini, vicdani bir yöntemle çözüme kavuşturamazsınız.
Verin sopayı mağdur olanın eline, ister bağışlasın ister dövsün.
Bırakın bari ezilenin içi soğusun.
Burada iki çift lafa tahammülünüz yok, gelmiş "Dayağa karşıyım, liselileri görünce ağladım" diyorsunuz. Pehh..
Bir tokata okul başa yıkılıyor mesela.
Evet şiddete karşıyız. Tabi tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?