Öğrenci kredisi hakkında

pelinbb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
579
-3
0
İstanbul
Bu sene üniversite kazandım:) Aslında pek ihtiyacım yok ama yine de geri ödemeli burs almayı düşünüyorum ailemde gerek yok ama yine de sen bilirsin diyolar.5 yılım daha rahat geçer gibime geldi.Lazer falan yaptırmayı düşünüyorum hem bu yüzdende lazım olucak.Ama şöylede bişey var iş hayatına 15 binlik borçla başlamış olucam borcuda hiç sevmeyen biriyim:18:Bu burstan yararlananlara sormak istiyorum geri öderken çok sıkıntı oluyomu acaba ? tecrübesi olanlar yazarsa sevinirim.

Sana abla tavsiyesi ihtiyacın yoksa sakin alma., ben su an geri oduyorum. 3 ayda bir 670 gibi bir para ödüyorum ve evlilik hazırligi yaptığım su dönemde bu para benim için çok önemli tabiki:) 2017 nin sonuna kadar da ödemelerim devam edecek. Ben ihtiyacım vardı aldim. Ama madem ailenim durumu iyi bence alma. Hee bu arada aynı senin durumunda ailesi gerek yok,deyip de alan bir arkadaşım var. Sirf daha da rahat ederim diye aldı ama çok pisman.

İhtiyacım yok çok fazla ama alırsam kesinlikle daha rahat edicem :2:çok kararsızım valla.Çok sağol tavsiyen için ödemesi zor gerçekten inşallah kurtulursun en kısa zamanda.

Biraz da okuyacağın bölüme bağlı. Okul bitip hemen iş hayatına atılabileceğin bir bölümse al. Ama sektöre hemen giremeyecek ( kpss vs) gerektiren bölümse alma ne gerek var. Hem bu sene alma baktın cidden ihtiyacın oluyor seneye başvur

Canım bende bu sene kazandım üniversite seni de tebrik ederim.. :)

Şöyle ki ablam aldı bu geri ödemeli krediyi 3 ayda 1 500 müydü 300 müydü hatırlamıyorum bir miktar ödedi. Hatta enişteminki birikmiş sanırım 9000 tl borcu olmuştu falan.. Bence bulaşma derim.. Şahsen bana kredi çıkarsa almayacağım. Tabi ki tercih meselesi.

Son düzenleme:

İş bulma sıkıntım olmaz özel sektörde çalışıcam fakat hemen atılmıycam iş hayatına yurt dışı master düşünüyorum inşallah.Haklısın aslında dediğin mantıklı.

İçimden bi ses bulaşma diyo ama herşeyi de annemden babamdan istemek istemiyorum sonuçta özel harcamalarımda olabilir ne biliyim neyse en iyisi başvuriymde çıkarsa düşüniym
Bende seni tebrik ederim ayrıca :)

Son düzenleme:
ben aldım çatır çatır yedim çok ihtiyacım var mıydı yoktu. ama güzel oluyor, gençsin isteklerin oluyor harcamaların artıyor ister istemez. henüz geri ödemeye başlamadım yalnız ama yine olsa yine alırdım

O dönem ihtiyaç vardı alırken iyi geldi. Şu anda geri ödemesini yapıyorum yaklaşık 1.5 yılım kaldı. Aldığından çok daha fazlasını ödüyorsun ve haliyle biraz zor oluyor. İyi düşünmek lazım.

Canım iyi bir puanla iyi bir üniversite kazandıysan geri ödemesiz bursa başvursan bu sene canım çıkmazsa seneye krediye başvurursun tatlım

erken ödemede peşin ödeyince bir indirim oluyor mu biliyor musunuz?

Ben de aldım yerken iyiydi de ekimde ödemelerim başlıyo , almayaydım iyiymiş diyorum :)

Canım iyi bir puanla iyi bir üniversite kazandıysan geri ödemesiz bursa başvursan bu sene canım çıkmazsa seneye krediye başvurursun tatlım

derecem iyi ama ilk 100 kişiye burs veriyolar yada durumu kötü olanlara bana o burslardan çıkmaz

derecem iyi ama ilk 100 kişiye burs veriyolar yada durumu kötü olanlara bana o burslardan çıkmaz

Pek belli olmuyor canım o burslarda ondan söyledim benim maddi durumu iyi olan bir arkadaşıma cıkmıştı ki cocuk önlisans okuyordu doğru düzgün puanı filanda yoktu şaşırmıştık. Başka şehre okumaya gitceksen al canım evdekiler ne kdar yollarsa yollasın bitiriyorsun çünkü özellikle eve çıktıysan ve yemek yapmayı bilmiyorsan hergun dışardan yemek yiyip alışveris yapmayıda seviyorsan kalmıyor para filan Ama kendi şehrinde olcaksan hiç alma derim.

para öğrenciyken lazım okul başlayınca bunu çok iyi anlayacaksınız bence mezun olduktan sonra illa ki ödenir. ailemin yanında kalıyorum durumumuzda kötü değil ama para illa ki lazım oluyor ayrıca 4 sınıfa gelip hala anneden babadan para istemek zor bir şey. iyi kötü idare ediyor o para seni hem de tamamen senin oluyor istediğin gibi harcıyorsun
bence kesinlikle gerekli

erken ödemede peşin ödeyince bir indirim oluyor mu biliyor musunuz?

Ana para üzerinden bir indirim olmuyor. Sadece faizin bir kisminda indirim oluyorki, bu da peşin ödemeye değer birşey değil., üstelik, bunun olması, için mezun olduktan sonra 1 yıl içinde odemeniz gerekiyor ki 1 sene içinde o parayı denklestirip, ödemek zor. Zaten dediğim gibi değecek bir mebla değil.

İçimden bi ses bulaşma diyo ama herşeyi de annemden babamdan istemek istemiyorum sonuçta özel harcamalarımda olabilir ne biliyim neyse en iyisi başvuriymde çıkarsa düşüniym
Bende seni tebrik ederim ayrıca :)

Sağol canım aynen sen başvur belki burs falan çıkar onun yerine :) Ben öğrenci kredi kartı alacağım o şekilde yaparım harcamalarımı da mezun olduktan sonra kazanığım parayla ödeme yapamam bir sürü ihtiyacım olur..

ödemeyi yapmak için direkt olarak bankaya mı gitmek gerekiyor nasıl ödeniyor peki

ben de almıştım öğrenim kredisi, ki benim de çok ihtiyacım yoktu. ama öğrenciyken o para o kadar tatlı geliyor ki, miktarı belki çok değil ama öğrenci için çok iyi bir para. daha geri ödeme kısmına gelmedim yeni mezunum, muhtemelen de epey zorlanacağım. ödemediğim için bilemiyorum şu an ama şimdi sorsalar yine çekerdim herhalde ya ahahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…