Öğrenci kredisi hakkında

ödemeyi yapmak için direkt olarak bankaya mı gitmek gerekiyor nasıl ödeniyor peki

Mezun olduktan 2 sene sonra ödemeler başlıyor. Kyk nin sitesinden tc kimlik no ile ödeme plani goruntulenebiliyor zaten. Bunlara uygun olarak ziraat bankasına, gidip yatiriyorum. Pesin, ödemeyi soruyorsaniz şayet kyk yi arayıp bilgi alabilirsiniz.

ihtiyacın yoksa uzak dur hatta kaç eşim de ben de almıştık. şimdi çift maaşız ama kredi ödemelerimiz o kadar zorumuza gidiyor ki:18::18:

o parayı alması o kadar tatlı ki:) öderken de 3 ayda bir 700 liradan az veriyorsun ayda 200 lira gibi bir para. senin için sorun olmayacaksa al. öğrencilikte gelen her para çok tatlı oluyor. hayat öğrenciyken güzel zaten.

bence de alma..öderken zor oluyor hem faize bulaşmış oluyorsun..lazerini de okulun bitince işe başlayınca yapar rahat rahat harcarsın maaaşını inş.

ben öğrenciyken almıştım ama o paranın varlığını bile hissetmedim sanki hayrını görmedim pek nedense şimdi aralıkta geri ödemeye başlıcam 3 ayda 645 tl olarak 2019 ağustosta bitiyo artık torunlarıma miras kalır kardeşim üniversiteye başlarken aldırmadım ona paran bitince bi alo de ablana dedim =) gelirim de iyi sayılır ama yine de o kadar sene ödemek zoruma gidiyor

Bende ilk senemde alcam krediyi diye tutturmuştum ama annem karşı çıktı yarın ödemesi olur onun borca girme diye almadım.2.senemde burs çıktı geri ödemesiz ve çok iyi olduO kadar borcun altına girmedim ve para da geldi iyi ki annemi dinlemişim dedim.Bence beklesen daha iyi olur burs çıkabilir.

ben aldım yurt yemek derken yetmiyodu aileden gelen para sonra yurt değiştirince fazlalık oldu sağa sola harcadım aptal saptal kıyafetler aldım hepsini yedim anlayacağın şimdi düşünüyorum da okul bitince evlilik olacak ona para biriktirmek lazım, aileden para gelmicek kendini geçindirmek lazım birde ayda 200 küsür lira devlete ödemek var. sadece lazer için çok gereksiz bir şey yaparsın. lazer dediğin şey maksimum 2bin. arkadaşım ayda 100 lira taksitle yaptırıyor ailene söylesen durumunuz iyi ise onuda yaptırabilirsin.
yani özetle ihtiyacın varken hemen biten az bir para, ihtiyacın yokken öğrenci halinle yaptığın saçma harcamalara gidiyor devlete de 15 bin borçlu oluyorsun. durumunuz iyi ise alma alma

bence hic bulasmayin.hic hic.. hele ki aileniz gerek yok diyorsa...
simdi inanilmaz sIkI takip ediliyor borcun geri odemesinin yapilip yapilmadigi,benim sadece 1 aylik odemem gecikti diye vergi dairesine ihbar yapildi,onceden ziraat bankasina yapilan odemeyi artik yapamaz olduk.bunun disinda ilerde herhangi bankadan ihtiyac kredisi,ne biliyim ev kredisi gibi bisey cekmek istendigi zaman aninda karsiniza cikiyor bu borc,ay ay odemelerinizi duzenli yapip yapmadiginiz banka tarafindan rahatlikla kontrol edilip kredi isteginiz reddededilebilir.bu duruma cok sahit oldum.

Hukuk okucam canım :)

canim bence de krediye bulasma.2.sinifim ben de.abim 3.sinif ilk sene bi yere basvurmadi laf ettiler baya cevredekiler gecen sene de iki cocuk unv okutmak zor olur diye basvurduk.ikimize de burs cikti
geri odemesiz yiyoruz valla :) soranlara kredi diyorum kime ne benim paramdan.hukuk garanti meslek diyosun da bunun uzun
bir stajyerlik suresi var diye biliyorum pat diye baro avukati olmak dava olmak cok zor sen master yaparken de odemelerin baslayabilir ihtiyacin yoksa alma belki.ilerde burs cikar

Doğru diyosunda ben ödeyemezsem ailem öder diye düşünüyorum yani sorun olmaz gibi geliyo bana :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…