Öğrenci olanların fikrine ihtiyacım var

Loneliess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2017
29
6
36
29
Dgs den hukuk kazanırım umuduyla dün girdiğim sınavdan hayal kırıklığıyla geri döndüm. Yapamazsın dediler pes etmedim ama gerçekten olmadı
Şimdi önümde iki seçenek var ve çıkmazdayım kendinizi benim yerime koyup bi akıl verirseniz çok sevinirim
Dayım almanyada herseyı birak gel diyor hem burda okursun diyo ama ben ülkemi çok seviyorum başka yerde nasıl yaşarım gerçekten bilmiyorum
Yada bi sene daha çok çalışıp imkansızı başarmaya çalışacağım ama ikinci seferde yapamazsam o zaman bahtsız bedeviden farkım olmayacak
Sizce ne yapmalıyım gitmek zor özlem , gurbet özlemi dayanılıcak bişi mi ama şuanda işsizin biriyim gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum

Ben olsam basarana kadar denerdim, karakterimle ilgili bir sey. Baska ulke neyse de Almanya'da yasamak istemezdim sanirim. Cok soguk, bense dogdugumdan beri guneyde yasadim hep. Bir de eger Turkseniz ya da daha onceden irkciliga maruz kalmamis biriyseniz yeni bir ulkede yasayacaklariniz yuzunden dagilabilirsiniz ama bu biraz da sansla ilgili.

Kontenjan kaç

Kimi görsem DGS hukuk modunda

Yani puan çok iyi olsa da kontenjan var diploma notu vs de var galiba

Hedefler olmalı ama makul olmalı herkes 20-30 kişilik kontenjanı isterse bu işin sonu gelmez ki

Başarana kadar vazgeçmemeyi bende hep savunurum ama hırsımın mağduru olur ikinci kez kaybedersem hem ortada kalırım hemde yurt dışına gitme şansınıda kaybedebilirim
oranın eğitim kalitesi ama benimde başka ülkede yaşamak istememem....anlayacağınız yukarısı bıyık, aşağısı sakal...

Milliyetci biriyseniz gitmeyin. Roma'da Romali gibi davranacaksaniz gidin ama. Benim tanidigim Alman gibi yasayanlar cok mutlular. Sizin yasam tarzinizi, dusunme biciminizi bilmiyorum tabi.

Ben olaya farklı bakacağım, dayın evliyse gel diyebilir ama belki eşi istemez. Buradaki konuları okuya okuya paranoya olduk :)))
Ama ben yurt dışına giderdim.
Telefonla konuştuğumuzda hep gel der eşide yanında eşi rahatsız olsaydı dayım bu kadar ısrar etmezdi heralde

bence dayının yanına git. memleket yaşanılır halden çıktı zaten. ayrıca orada alacağın eğitim buradan daha iyi olacaktır.

Milliyetci biriyseniz gitmeyin. Roma'da Romali gibi davranacaksaniz gidin ama. Benim tanidigim Alman gibi yasayanlar cok mutlular. Sizin yasam tarzinizi, dusunme biciminizi bilmiyorum tabi.
Gittiğin yerde oralıymış gibi davranırsan mutlu olursun diyorsunuz yani.. Siz olsaydınız ne yapardınız ben karar veremiyorum bi türlü

Gittiğin yerde oralıymış gibi davranırsan mutlu olursun diyorsunuz yani.. Siz olsaydınız ne yapardınız ben karar veremiyorum bi türlü
Aynen oyle. Ben olsaydim ne yapacagimi ilk mesajimda yazmistim, tekrarlayayim; basarili olana kadar denerdim. Ama benim bu dusuncem bahsi gecen ulkenin Almanya olmasindan kaynaklaniyor. Onyargiliyim biraz oraya karsi, bu onyargi sizde yoksa, soguga dayanikliyim ben diyorsaniz yerlesmeyi dusunebilirsiniz siz.

Pardon aynı soruyu iki defa sordum kafam dağınık odaklanamıyorum talep çok kontenjan az olduğu için gerçekçi olup gideceğim galiba kariyere önem veren biriyim bazı konularda fedakarlık yapmam lazım sanırım

Bastan neden hukuk degil adalet yazdiniz? Tam da bunun cevabina gore degisir size verecegim fikir.

Bizim hukuk musavirimiz aof adaletten gecis yapmis. Agrida yasarken hukuk fakiltesi yok muydu dersane mi yoktu bilmem. Ama anlatirken agridan cikma imkanim o an yoktu sinirli egitimle hukuk da zordu ama ben hep kapisi acik kalsin diye hemen aciktan adalete basladim hayalimden vazgecmedim der.

Veya calismak zorundasinizdir orgun yazamazsiniz bu sekilde bir yol olusturursaniz tamam.

Katsayi derdi yuzunden puan kesinti onunuzu tikar tamam.

Sebep boyleyse denemeye devam edin.

Ama ne yaptimsa hukuka yeten puan alamadim. Ben de adaletten gecicem diye dusunup adalet okuduysaniz sanirim yuz binlerle ayni konumda ve sinirli 3 5 kontenjan icin kanat cirpiyorsunuz. Evet kontenjan sebepten bagimsiz ayni kontenjan. Ama digerlerinden sizi ayiran bir sey olmali ki siz kapasiniz.
Yoksa almanyaya gidin. En azindan dil ogrenirsiniz. Gelir burda is bulursunuz.

Sonuclar daha açıklanmadı ama hedefinizden cok uzak değilseniz bir kere daha denemeye değer, hukuk kazanmak dgs ile çok zor biliyorum ama imkansız değil.
Almanyaya gitseniz nasıl olacak mesela?

Onemli degil. :) Hayatta her seyi ayni anda elde edemiyoruz, bazi isteklerimize ulasmak icin fedakarlik yapmamiz gerekiyor. Umarim en dogru karari verirsiniz.

bence de git oradaki diploman ile burada denklik alıp da çalışabilirsin ancak buradaki diploman orada geçmez düşn eğitim sistemini

zamanında dershanelere gidemedim matematiğim kötüydü hep hukuk istedim adalet okuyayim hem geçişte de matematiği daha kolay trigonometri çalışmaktansa daha basit konulara çalışıp kazanırım diye düşündüm geçen seneki soruları görünce yaparım dedim ama bu sene çok zordu

Sonuclar daha açıklanmadı ama hedefinizden cok uzak değilseniz bir kere daha denemeye değer, hukuk kazanmak dgs ile çok zor biliyorum ama imkansız değil.
Almanyaya gitseniz nasıl olacak mesela?
almanyaya gitme fikri aileminde aklında olmuştu hep ama netliğe kavuşturmadıkları bi konuydu şimdi gidiyorum desem bizde gelelim derler onlarda gelirse gidişin dönüşü olur mu bilmiyorum yani benim Türkiyeye yalnız dönmeme izin vermezler dönmek istiyorum dediğimde benimle gelirler mi bilmiyorum

Ben olsam Almanyada yaşayamazdım herhalde, 1 sene çok güzel sıkı bir çalışma progranı ayarlarsan neden olmasın?

sınav daha yeni oldu
sonuçlar bir gelseydi? çok mu kötü geçti..
ayrıca bence gidin bir de orada deneyin yeniliklere değişimlere açık olmakta fayda var her zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…