• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenci Valizi Problemi

asdfgjkjk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
110
5
26
Ankara
Merabalar kadınlar kulübü sakinleri:)
Ben bu yıl üniversite için gurbete gidicem Allah izin verirse.. Valizime neler koymalıyım ayrıntı olarak şunu ihtiyacın olur diyenler varsa yardımcı olsun lütfen...
Şimdiden teşekkürler..

Bence şampuandır şudur budur götürme oradan temin edersin ben sadece kıyafetlerimi götürdüm birde iki tencere 2şer tabak, çatal ve bardak. bardaklarda bir kupa bir su bardağı. Diğer herşeyi gittiğim yerden aldım boşuna yük yani..

Bence şampuandır şudur budur götürme oradan temin edersin ben sadece kıyafetlerimi götürdüm birde iki tencere 2şer tabak, çatal ve bardak. bardaklarda bir kupa bir su bardağı. Diğer herşeyi gittiğim yerden aldım boşuna yük yani..

ben yurtta kalıcam sanırım

ben yurtta kalıcam sanırım

Normal kıyafetlerin, bornozun, lifin, yurtta giyeceğin terliğin, normal ayakkabıların, mutfak gereçlerin ...
bunlar zaten 2 valiz eder rahat
sonra özel yurtsa yorgan yastık alman gerekir bizim ilde öyleydi vermiyorlardı kendin alıyordun öğren onu kayıtlarda mutlaka
İşte geri kalan bakım ürünleri saçlarını yapıyorsan o aletlerin gibi gibi
Dediğim gibi ben kaba taslak götürdüm alabilceklerimi ordan aldım:31:

kesinlikle iç çamaşırı bol bol..çorap...yazlık ve kışlık kıyafetler. polar v.s. çarşaf takımı al yurtta kullanırsın. pijama, terlik, tırnak makası v.s. bakım araç gereçleri. ilk gün yemek yiyemezsen atıştırmalık bisküvi meyve suyu falan al ordan...
küçük küçük diş macunu şampuan krem falan al. aspirin, ağrı kesici, v.s. alabilirsin canım.
tabiiki her şeyi en zorlanmayacağın ve kolay kullanacağın şekilde düşün.

montunu falan da al. sonbaharlık şeyler falan..

Allah zihin açıklığı versin:)

ay böyle de kardeşim geldi aklıma duygulandım...

Bornoz kullanabilen biriysen götür, değilsen yük olur. Bir vücut bir baş havlusu yeter.
Terlik mutlaka edin, hatta iki tane götür, birini banyoda birini odada kullanırsın.
İğne, iplik vs al.
Bir milyonculardan dolap ici düzenleme askısı al, o kücücük dolaplara sığamazsın yoksa.
Sıvı sabun, sampuan vs yük etme kendine orda marketten alırsın.
Bol havlu al.
Devlet yurduysa sakın nevresim takımı vs götürme almazlar.
Bir plastik tabak, bir kücük bıcak, catal, cay kasıgı, bardak götür ya da ordan al.

Simdilik aklıma gelenler bunlar.

Cok güzel günler tadını cıkar, devlet yurdundaysan da Allah kolaylık versin :1:

hayırlı uğurlu olsun canım şimdiden,ne yapıyosan yap dolu dolu geçir günlerini :)))
bana bol bol çorap çamaşır al öğüdü vermişti ablam ,yurtta makina olmayabilir,makinayı açmak çok pahallı olabilir,özelini vermek istemeyebilirsin gibi sebeplerden ötürü.Bende bi çanta dolusu çorap çamaşır aldım..
ama sana tavsiye etmem,elbette gittiğin şehirde bi çamaşırcı vardır,ondan alırsın ^^ boşuna hamallığını etme..
laptopun,saç düzleştiricin,epilatörün,garanti belgeleri,birkaç tane kol çantası falan al yanına,KYKda kalmıyosan kendi nevresim takımını götür.Mutlakaaa terlik al,özel bi kupan varsa onu da al,yoksa salla...gittiğin şehirde alırsın elbet.
Aslındaa ne alsan çok gereksiz biliyo musun :)))
Zaten herşeyden bulabilirsin şehirde.Yani bi sırt çantası bile görür işini :p
dediğim gibi epilatör düzleştirici laptop falan..böyle pahallı şeyleri unutma yeter.
Zateeen gidecen,hemen sonra kurban bayramı için geri gelecen.Neyin eksikliğini çektiysen o vakit götürürsün...

Aaaa unutmadannn
yeni şehrin soğuk mu???
Benim şehir geceleri buz kesiyodu,ben çantamı eylül güneşinde hazırladığım için ne kadar gereksiz şey varsa koymuş,adamakıllı kışlık şey koymamıştım,eksikliğini yaşadım.
Gittiğin ayın son bahar olduğunu unutma mont bot falan al yanına.Tabii mersine antalyaya gidiyosan alma da,şehre göre bak bakalım ^^

şimdiden kolay gelsin,keyfini çıkar bu güzel günlerinnn

Canım merhaba bende 6 sene önce bunun için böyle gitmiştm ama bende yok yoktu gittiğimde herkes şaşkın şaşkın bakıyodu =)

Öncelikle nevresim takımı koy 2 takım değiştirebil ben yurdun verdiklerini kulllanmadm...Kendi yastığımıda götürdüm.
Yüz havlusu,baş havlusu,bornoz yada büyük havlu...
Kıyafetlerinden giderken sıcak olabilir belki ama her koşula uygun bişeyler de koy...
İğne iplik,ilk zamanlar için şampuan hemen alamazsanı düşünerek, terlik,epilasyon aleti,ıslak mendil,kolonya,saç düzleştirici kullanıosan mutlaka koy,ayna koy küçük lazım olabilir,El feneri de unutma ,küçük kilitlerden al genede yanında dursun...biz dolabımızı kitlioduk...

Şimdilik aklıma gelenler bunlar sana tavsiye paranı sakın üstünde gezdirme bankada dursun herkese de hemen güvenme nacizane önerim Allah yardımcın olsun...Gurbet zor baştan giderken ben çok ağlamştm ama sonra alışıosun hayırlı olsun...

Giyerim diye düşünüp gerekli gereksiz her kıyafeti kesinlikle götürme ben öyle bi' hata yaptım bir de oradan da bir şeyler beğendikçe aldım ve eve dönerken o kadar zorlandım ki hiç giymeden getirdiğim eşyalar oldu, pişmanlık :)

Hayırlı olsun :)

3 sene önceki ben gibi bu endişelerin :) . Havlu , 2 tane terlik , kıyafetlerin falan canım unutma onları .

Hangi okula gidiceksin?

Yurtta kalacaksan, kalacağın devlet yurdu ise odadaki kişi sayısı 6 ve üzeri ise, gideceğin memeleket soğuk ise değişir bu eşyalar :) rutinleri yazmış arkadaşlar kıyafet, çamaşır vs.. bana sorarsan bi ekstra battaniye al, etüd odası olduğunda yere atıp üzerine tüneyip çalışabilesin :) mutlaka bir iki çatal kaşık bardak at çantana yurtta lazım oluyor, saç kurutma makinanı unutma ve ufak olsun eşya aralarına saklanabilir olsun, etiket al bol bol kendine ait eşyaları etiketle, ufak bi meme içerisine konulan cüzdanlar varya minicik onlardan da al, gece paranı koynuna sok uyu (ciddiyim!)...

okumadım ama genel olarak neler götürmen gerektiğini yazmıştır arkadaşlar
ordan alırım diye ufak tefek şeyleri götürmezsen durumunu bilmiyorum ama orda para açısından iyi olmaz öğrenci insan idareli olmalı :)ben ne lazımsa evden götürürdüm tabi ufak şeyleri
gereksiz kıyafet götürme boşuna yük edersin.ben giderken terlik götürmeyi unutmuştum terlik çok lazım oldu yurtta dolaşırken.

Merabalar kadınlar kulübü sakinleri:)
Ben bu yıl üniversite için gurbete gidicem Allah izin verirse.. Valizime neler koymalıyım ayrıntı olarak şunu ihtiyacın olur diyenler varsa yardımcı olsun lütfen...
Şimdiden teşekkürler..

Arkadaşım hayırlı olsun öncelikle. Ben de Eylül'de İngiltere'ye gidiyorum Allah izin verirse. Benim gideceğim yurtta starter pack diye bir şey var, içinde tek kişilik tencere, tava, çatal, bıçak, fincan vb mutfak gereçleri ile nevresim takımı var. Bunları gitmeden önce internetten satın alıyorsun paket halinde onlar gittiğinde yurdunda hazır oluyor. Baya bir ağırlıktan kurtarır seni böyle bir olanak varsa. Çünkü biliyorsun kilo sınırımız var bagajda. :ssz:

Bu arada sen hangi ülkeye gidiyorsun?

hepinize yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum...
Tercih yaptım ama henüz sonuç açıklanmadı hangi okula gideceğimi bilmiyorum ve Türkiye Ankara'dayım ve Türkiye'de okuyacağım:))

Canım ben üniversiteye başlarken babamla birlikte gitmiştik okula uçakta toplam 30 kilo hakkımız vardı babamla beraber ve benim valizlerim tam 75 kilo çıkmıştı :1: çok güzel günlerdi ama ben çok abartmıştım herşeyi sırf öğrenci harçlığım ihtiyaçlara gitmesin diye pamuk ve asetona kadar babama aldırıp evden taşımıştım ahh ahh :) çok güzel heyecanlar ya inşallah hakkında hayırlısı olur bende ilk sene yurtta kalıyodum ama özel okuldayım okul yurduydu çarşaflar falan her gn değişiyo temizlik yapılıyo havlu falan konuluyo yani ben hiçbirini almamıştım ona rağmen 75 kilo şaka gibi :) ama senin mutlaka alman gerekenler bence bol bol iç çamaşırı canım çünkü çok sık çamaşır yıkama şansın olmıycak saç kurutma makinesi odanın içinde ve koridorda giymek için terlik şampuan sabun diş fırçası vs kişisel bakım ürünlerin falan geriside keyfine kalmış doldur istediğin gibi valizini :)

Son düzenleme:
yanınıza 3lü priz alın falan diyenler oluyo :D bu saçma mı sizce?

kesinlikle değil. Birine sarj aleti takarken ilerde mutlaka kettle alırsın onu takarsın. O kadar kurtarıcı ki kettle yada küçük kahve ısıtıcıları gibi şeyler.

-bir de yanına alabildiğin kadar ASKI al. 4. senem ama ben hala askı alıyorum :)
-çarşaf şimdilik 2 tane götür. Tatillere geldiğinde annenden yine isticeksin emin ol :)
-Tarak, cımbız, tırnak makası, aseton gibi şeylere küçük bi poşet yap.
- Ütü de götürmüştüm ben. Yurdunkini kim önce gidip alırsa o kullandığından, çok sıkıntılıydı (Özel yurttu bide). O yüzden 20 30 liralık ütülerden al bi tane yanına.
- Saç kurutma makinesini de unutma.
- 2 tabak 2 bardak götür şimdilik.
- Odada giymek için terlik. Ben 2 tane götürmüştüm, sürekli giyiyorsun çünkü.

Son düzenleme:
Back
X