• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrencilerle piknik??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevgili sonuçta ya kocan olsa da saçma bi düşünce ama sevgili yüzünden hayatta hiçbirşeyi kaçırmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Sevgilin öğrencilerin sana farklı gözle baktığını dusunuyorsa neden çalışmana karışmıyor?

Piknikle okulun ne farki var?
Piknikte ensege saplak olmayacaksiniz herhalde siz ogretmensiniz
Sorun ogrencilerle bir arada olmaktan baska ne olabilir?
O zaman yarin obur gun derse de girme okula da gitme der yani
Zihniyetimi elestirmeden yorum yapin demissin de nasil yapalim yani konu zihniyetin berbatligiyken
Bes on sene daha bekle ogrencilerle yaş araligin acilinca rahat rahat gidersiniz mi diyelim

Sevgiliniz de gelsin? Yaşı yakındır onun da diye tahmin ediyorum onun için de değişiklik olur.

Merhabalar kizlar. Bi konuda çok kararsız kaldim size danismak istedim. Yeni mezunum, yasim 21 öğretmenim...
Bir erkek lisesinde çalışıyorum, bir kaç öğretmen arkadaş öğrencilerle bi daha ki hafta sonu icin piknik planı yapmış. Ama yasım öğrencilere yakın olduğundan sevgilim kesinlikle gitmemi istemedi. Normalde çok kiskanc değildir ama bu konuda kararı net.
Sizce onun kararını dikkate almadan gitsem kıskanır da daha da değere biner miyim, yoksa kötü mu olur?
( Tabii ki onlar benim öğrencim, aksi bir şeyi düşünmem imkansız. Ama yaşlar yakın olduğundan sevgilim sorun çıkardı)
Onlar sizin öğrenciniz. Bütün gün berabersiniz. Bu mantıkla okula da göndermesin bari sizi.

Böyle saçma ve sapkın bir düşünceye sahip bir erkek arkadaşa sahip olduğunuz için çok üzgünüm.

Ne yazik ki hayat görüşü bizim gibi olmayan insanları çok acımasız eleştiriyoruz. Anlamaya çalışmıyoruz, herkes benden olsun istiyoruz. Sorduğum soruya cevabı olmayan sussun o zaman, her şeye yorum yapmak zorunda mısınız ?

Sevgilinizin tavrı çok çirkin ve itici. Ne demek kıskanmak öğrenciden. Nerden buldunuz böylesi yobaz birini.
Ama piknik meselesine gelecek olursak. Ben böyle seçilmiş birkaç öğrenci ile özel planlara karşıyım. Bence planlamayın da gitmeyin de. Öğrenciler ayrıştırılıyor gibi geliyor.

Eski eml lerden dönüşen mesleki ve teknik Anadolu liseleri şu an sadece erkek öğrencilerden oluşuyor.
Öğrencilerden sevgiliyi kıskanmak ne kadar ilkel bir düşüncedir ya. Ben de yaşadım gerçi iyi bilirim. Bir önceki okulum sadece erkek öğrencilerden oluşuyordu. Eski eş kişisi giyimime kuşamıma laf eder dururdu, öğrenciler bakar cart curt. Ne diyorsun sen ya derdim ama kendisi ruh hastası olduğu için saçma fikrinden dönmezdi. Çünkü kendi içi kötüydü....

Sizce onun kararını dikkate almadan gitsem kıskanır da daha da değere biner miyim, yoksa kötü mu olur?

Ne yazik ki hayat görüşü bizim gibi olmayan insanları çok acımasız eleştiriyoruz. Anlamaya çalışmıyoruz, herkes benden olsun istiyoruz. Sorduğum soruya cevabı olmayan sussun o zaman, her şeye yorum yapmak zorunda mısınız ?

evladım sorduğun sorunun cevabı yok.
değere biner miyim ne kadar toyca bir düşünce.
hayat görüşü ne alaka?
öğretmensin sen.
bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olunansın.

1- Sadece erkek öğrencilerin bulunduğu bir lise var mı? Bu durum yasak diye biliyorum.
2- Kıskandıkça değer artması nedir?
3- Bir öğretmeni öğrencilerinden kıskanmak nasıl bir psikolojidir?
Sadece erkek öğrenci zorunluluğu yok ama ben de bir denizcilik lisesinde çalışmıştım. Kız öğrenciler tercih etmiyordu.
Konu sahibi derse de girmeyin o zaman. Sevgilinizin gözünde inanılmaz değer kazanırsiniz

15 yasindaki cocukla sevgilisini kiskandirip deger gormeyi uman bir ogretmenin hayat gorusu bu olmasaydi keske.
Soruya bakiyoruz soru mu diye. Neyse.

30 yaşına da gelsen senin koyduğun sınırlara göre öğrencilerin sana yaklaşır. Bu tür aktiviteler olacaktır bir gün piknik başka bir gün başka birşey. Orada çalışmaya başlarken bunu düşünmen gerekirdi. Sevgilini de anlayabiliyorum bu arada. Ne kadar feminist üyelerimiz var.

Aklıma Hababam sınıfındaki Semra hoca geldi:KK70:
:-) Evet semra hoca da onların öğretmeniydi"
15 yasindaki cocukla sevgilisini kiskandirip deger gormeyi uman bir ogretmenin hayat gorusu bu olmasaydi keske.
Soruya bakiyoruz soru mu diye. Neyse.
Dedigim gibi,her şeye cevap verip laf yetiştirmek zorunda değilsiniz. Soruyu beğenmediyseniz görmeyin geçiverin efendim. Ben öyle yapıyorum mesela.

30 yaşına da gelsen senin koyduğun sınırlara göre öğrencilerin sana yaklaşır. Bu tür aktiviteler olacaktır bir gün piknik başka bir gün başka birşey. Orada çalışmaya başlarken bunu düşünmen gerekirdi. Sevgilini de anlayabiliyorum bu arada. Ne kadar feminist üyelerimiz var.
Vallahi cok sevindim anlayan birilerini görünce. Dediğim gibi okul pikniği olsa sınıfça filan kabul. Ama üç dört seçme öğrenci. Ve ben de kararsız kaldım. Asıl sormak istediğimi ifade edemedim

Lisede biz 17 yaşlarındayken, çok genç belki yirmiyedisinde, belki otuzunda iki hocamız vardı. Bizi öyle severlerdi ki, ellerinden geleni yapar, konuları anlayalım diye sınıflar arası yarışmalar düzenlemelerdir. tüm okul olimpiyatlara hazırlanır gibi anteman yapardık teneffüste soru cevap . Dershanede indirim ayarlarlardi , beraber okul dergisi çıkarır munazaralara giderdik. Tek tek ilgilenirdi hepimizle, teneffüslerde yürür yürür konusurduk bahçede.
Resmen ogrenci için yaşayan harika öğretmenlerdi. Tabii ki o ergenlik halleriyle ben birini yuceltmis aşık olmuştum :)) odanın duvarına kocaman resmini asmistim :)))
Bu hislerimi anlamasina rağmen (salak olmayan herkes anlar) hiç mahcup etmez, dediklerinden etkilendiğimi bildiği için bana güzel telkinlerde bulunurdu.
Yetmezdi bizi kahvaltılara davet ederlerdi haftasonlari :)
Beni öyle etkiledi ki o iki hocam gerçekten hala onları büyük bir sevgiyle hatırlıyorum. Hala kullandıkları bazı cümleleri kendi fikrimmis gibi beynimde saklıyorum. Hatta bu mesajı yazarken buluşmak için aramak geldi aklıma :)
O yaşlarda kıymet verilmek, birisinin seninle ilgilenmesi, öğretmenlerinle okul dışında görüşülmesi öyle güzel bir şeydir ki , ergene mutluluk verir. Kendini değerli hisseder, size karşı bir yakınlık beslerse derslerde de sizi üzmez (hosteslerin konukları kapıda karşılamaya başladıktan sonra uçağın daha az pisletildigini söyleyen arastirmalar gibi)
Yani bence kesinlikle gidin.
Sevgilinize gelince...
Allah aşkına siz kendinize yakiştirabiliyor musunuz böyle birşeyi?
Biri bana orada çok erkek var gitme dese kendimi aşağılanmış hissederdim. Siz bir öğretmensiniz, aklı kit ve yönlendirilmeye ihtiyaç duyan biri değilsiniz ki
Ayrıca bu zihniyetteki biri bugun 'yas farkıniz az,ondan istemiyorum' der, siz kırk yaşına gelince 'o yaş erkeklerinin aklı biyerinde atar. sen iyi niyetinle gidersin,o gece seni dusunur' gibi çirkin cümleler kurar bence.
Adım gibi eminim. Çünkü zihniyeti kötü.

Yani sorunuz gitsem mi gitmesem mi olsa herkes kendine göre mantıklı bi cevap verir de, kıymete biner miyim mi ne alaka? Hani yaşınız küçük daha ama öğretmen olmuşsunuz, o olgunluğu bekliyoruz yani, siz yapmayın bari.
Bu arada ben olsaydım yaşım 50 de olsa 3 4 öğrenciyle pikniğe gitmezdim. çocukları ancak idarenin ve velilerin onayıyla sınıfça veya okulca bi organizasyon olursa götürün. Ne o öyle arkadaş gibi bi kaç öğrenci bi kaç öğretmen.

Lisede biz 17 yaşlarındayken, çok genç belki yirmiyedisinde, belki otuzunda iki hocamız vardı. Bizi öyle severlerdi ki, ellerinden geleni yapar, konuları anlayalım diye sınıflar arası
Bende ona takıldım vallahi ,
sevgilisinin öğrencilerini kıskanmasıyla ilişkide pirim yapmaya çalışmak :KK57:
Değere binmekten kastım şuydu: bugüne kadar hep onun dediğini yaptım ( eğer bana uygunsa dedikleri. Şimdi bundan da bi anlam çıkarır bazı arkadaşlar;-) ) sırf o dedi diye gitmiyorum sanmasın diye. Zihniyet evet belli, bu kadar renk vermeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X