• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrencilerle piknik??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence de, burada yazdığım şey direkt piknikle alakalı da değil, erkeğin sevgililik adı altında kadının hayatına müdahalesi.

Genç kızlar aşık olunca gözleri birşey görmüyor, beni çoook seviyor diye düşünüp hastalık derecesindeki kıskançlıkları bile aşk sanıyorlar, adamlar ne derse yapıyorlar.

Bir akrabamın kızı yıllarca istediği gibi giyindi, makyajını da yaptı, annesi deyince kabahat oluyordu ama şimdi sırf erkek arkadaşı istemiyor diye göz kalemi bile sürmüyor, babasından gizli straplez elbiseler giyip bana ne giyeceğim diye annesiyle kavga eden arkadaşımın kızıysa erkek arkadaşı istiyor diye uzun kollu bluzlar uzun etekler giyiyor :)

Ama öte yandan o erkek arkadaşlar hiçbir baskı ve yönlendirmeye müsade etmiyor, biz kadınlar korunmaya muhtaç canlılar mıyız? Nerede nasıl giyineceğini, nasıl davranacağını bilmiyor muyuz?
Bunun feminizmle alakası yok, aklımız, düşüncelerimiz yokmuş, biz bilmiyormuşuz gibi davranmaları zoruma gidiyor, hele de kadınların buna aşk adı altında beni seviyor ki kıskanıyor diyerek izin vermeleri daha da çok zoruma gidiyor, ben bir bireyim, kendi kararlarımı kendim veririm.
Aynen mune,annesi,su içtiğin bardağı mutfağa götür dese gururuna dokunan kızlar"evden çıkarken sevgilime söylüyorum,kaçta döneceğimi belirtiyorum,bağımlı değilim tabii de sorun çıkmasın diye"demiyorlar mı deli oluyorum:KK11:

Anaları elin zırtapozlarına kul olsun diye büyütüyor sanki.Geçen gün mağazada dolaşıyorum,bir grup genç kız da geziniyor.İş arası uğramışlar anlaşılan.
Birinin telefonu çaldı,konuşuyor"Aşkım mağazadayım,yalnız değilim ya,Şeymalar da var,bak valla ya,Ayşe de var hatta,vereyim konuş istersen,inan ki bak"Gayette cool görünümlü bir kız,hani ezik duruşlu filan değil.
Yeminle kıza baktım baktım,onu silkeleyesim geldi"kızım kendine gel, o kim ki ananın babanın karışmadığı şeye karışıyor":sinirli::sinirli:
Bunun farkına varmadıkça gururlarının yumurta kabuğu gibi unufak olmasını izleyip yaşayacaklar.

Eski konulara bakmak adetim değil ama senin konunu hatırladım emin olmak için baktım sevgilin elin kızlarını aratirken, o kız bana baktı bu kız bana baktı derken sen pikniğe gitsem değere biner miyim diyorsun :işsiz:

Bence öğrencilerinizle pikniğe gidin, sevgilinizde kıskançlıktan çatlasın.
Size daha önce davranmadığı kadar iyi davransın değerinizi anlasın.
Hatta arada yakışıklı olan ögrencilerinle piknikleri tekrarla ki sana sevgisi kat kat artsın. Tam da ülkemizin geleceğini yetistirecek yapıda bir ögretmensiniz.

Rabbimde bu zihniyetten çocuklarınızı korusun, yeni nesil zaten bir garip böyle ögretmenlerde oldukça kirli zihniyet arşa yükselecek.

Lise de bir sosyoloji hocam yeni mezundu, kızlar ona hayran erkekler aşıktı. Derste hep bir uğultu olurdu. Tabi biraz rahatsızda oluyordu, birgün derse girdi bize bir konuşma yaptı kafamızı kaldıramadık, herkes özür diledi çok üzülmüştüm. Ama sonra okulun en sevilen, saygı duyulan hocası o oldu. Eğitimci olmak böyle bir erdemdir, siz ne anlarsanız anlayın artık.

Aynen mune,annesi,su içtiğin bardağı mutfağa götür dese gururuna dokunan kızlar"evden çıkarken sevgilime söylüyorum,kaçta döneceğimi belirtiyorum,bağımlı değilim tabii de sorun çıkmasın diye"demiyorlar mı deli oluyorum:KK11:

Anaları elin zırtapozlarına kul olsun diye büyütüyor sanki.Geçen gün mağazada dolaşıyorum,bir grup genç kız da geziniyor.İş arası uğramışlar anlaşılan.
Birinin telefonu çaldı,konuşuyor"Aşkım mağazadayım,yalnız değilim ya,Şeymalar da var,bak valla ya,Ayşe de var hatta,vereyim konuş istersen,inan ki bak"Gayette cool görünümlü bir kız,hani ezik duruşlu filan değil.
Yeminle kıza baktım baktım,onu silkeleyesim geldi"kızım kendine gel, o kim ki ananın babanın karışmadığı şeye karışıyor":sinirli::sinirli:
Bunun farkına varmadıkça gururlarının yumurta kabuğu gibi unufak olmasını izleyip yaşayacaklar.

Maalesef öyle :KK43: erkekler kendilerini en başından belli ediyor aslında, daha flört etmeye başladıkları anda kıskanç mı, kısıtlayıcı mı, evlenince ne yapar anlıyorsunuz ama kızlar bunu görmemek de ısrarcı çünkü seviyorlar, şu sitede kaç tane aşığım seviyorum, kıskanıyor ama bana aşık, vuruyor ama aslında iyi biri temalı konu okuduk, kaçı söylediklerimizi dikkate aldı ? Kaçı tecrübelerimize kulak verdi ?

Sevgi tek başına yetmiyor fark edemiyorlar, sonra evleniyorlar ve bir anda gözlerindeki perde iniveriyor, annemsiz dışarı çıkamazsın, şu arkadaşınla görüşemezsin, çalışamazsın, şu kıyafetleri giyemezsin, bensiz adım atamazsın, markete bile gidemezsin, annem ne derse o olur, sen kadınsın kocanın lafını dinleyeceksin sözleri tokat gibi vuruyor yüze.

Sevgilinizde de sizde de kötü niyet var malesef. Sevgiliniz onların sizin öğrenciniz olduğunun farkında değil ve size güvenmiyor. Siz de pikniğe gidince öğrencilere nasıl sahip çıkacağınızı düşünmeniz gerekirken, öğrencilerle nasıl sevgilinizi kıskandırıp değere bineceğinizi düşünüyorsunuz. Öncelikle öğretmen olduğunuzu hatırlamanız gerekiyor.

Erkek arkadaşın sapık bence . Yaş ne kadar yakın olursa olsun sen seviyeni korursan öğrenci de çizgiyi geçmez. Erkek arkadaşın sana da kendine de güvenmiyor sana bunu söylemesi bile aşağılayıcı ve iğrenç . Bu zihniyete nasıl sahip olabilmiş hayret

Bence öğrencilerinizle pikniğe gidin, sevgilinizde kıskançlıktan çatlasın.
Size daha önce davranmadığı kadar iyi davransın değerinizi anlasın.
Hatta arada yakışıklı olan ögrencilerinle piknikleri tekrarla ki sana sevgisi kat kat artsın. Tam da ülkemizin geleceğini yetistirecek yapıda bir ögretmensiniz.

Rabbimde bu zihniyetten çocuklarınızı korusun, yeni nesil zaten bir garip böyle ögretmenlerde oldukça kirli zihniyet arşa yükselecek.

Lise de bir sosyoloji hocam yeni mezundu, kızlar ona hayran erkekler aşıktı. Derste hep bir uğultu olurdu. Tabi biraz rahatsızda oluyordu, birgün derse girdi bize bir konuşma yaptı kafamızı kaldıramadık, herkes özür diledi çok üzülmüştüm. Ama sonra okulun en sevilen, saygı duyulan hocası o oldu. Eğitimci olmak böyle bir erdemdir, siz ne anlarsanız anlayın artık.
Öğretmeniniz nasıl bir konuşma yaptı merak ettim biraz değinir misiniz?

Maalesef öyle :KK43: erkekler kendilerini en başından belli ediyor aslında, daha flört etmeye başladıkları anda kıskanç mı, kısıtlayıcı mı, evlenince ne yapar anlıyorsunuz ama kızlar bunu görmemek de ısrarcı çünkü seviyorlar, şu sitede kaç tane aşığım seviyorum, kıskanıyor ama bana aşık, vuruyor ama aslında iyi biri temalı konu okuduk, kaçı söylediklerimizi dikkate aldı ? Kaçı tecrübelerimize kulak verdi ?

Sevgi tek başına yetmiyor fark edemiyorlar, sonra evleniyorlar ve bir anda gözlerindeki perde iniveriyor, annemsiz dışarı çıkamazsın, şu arkadaşınla görüşemezsin, çalışamazsın, şu kıyafetleri giyemezsin, bensiz adım atamazsın, markete bile gidemezsin, annem ne derse o olur, sen kadınsın kocanın lafını dinleyeceksin sözleri tokat gibi vuruyor yüze.
Hem de nasıl belli oluyor:KK51:
Şehrimizin meşhur gelinlikçisinin kızı benimle aynı kurstaydı."teyze teyze"diye yanından ayrılmadığı bir kadınla gidip gidiyordu.
Meğer nişanlısının teyzesiymiş,kız kursu çok isteyince çocuk teyzesiyle gitmesi şartıyla kabul etmiş:olamaz:
Günde bir kaç posta arıyordu"neredesin,kursta mı,yeme beni kızım,ver bakayım teyzemi,teyze,bak sana emanet ha"
Kız da nasıl düzgün,hanım,güzel...Herkes acıyordu ona,olgun yaştakiler nasihat veriyordu ama kız sadece gülümsüyorduo_O
1 yıl filan sonra kızkardeşime gelinlik diktirmek için işyerlerine gittiğimizde dayanamadım,annesine sordum,evlendi mi X nişanlısıyla diye.
Yok kızım şükür ki,neler yaptık ayıramadık yıllarca,düğüne 1 ay kala gözü açıldı,attı nişanları bizde şaşırdık,artık umudu kesmiştik dedi.O kız aklıma geldikçe hala onun adına mutlu olurum.

Öğretmeniniz nasıl bir konuşma yaptı merak ettim biraz değinir misiniz?
20 yıldan fazla oldu tek tek kelimeler kalmadı tabi ancak genel hatlariyla anlatayım.
Genç ve daha ılımlı olduğu için derste karmaşa oluyor ve erkekler tarafından zevzekçe yorumlar alıyordu.
Ailesinin onu ne şartlarda okuttuğunu, okurken çalıstığını, ilk öğrencileriyle ilgili hayallerini, onlarla yapmak istediklerini sadece derslerine değil hayatlarında dokunmak adına yapacaklarını, ne kadar hevesli olduğunu vs.
Ancak öğrencilerinin neden böyle olduklarını anlamadığını sorunlarımızı ve isteklerimizi o an derste konusmamiz gerektigini söyledi kimseden ses yok tabi, cok net bir o kadar duygusal bir konusmaydi ses tonu hala kulağimdadır.

Dediğim gibi uzun yillar oldu ama tüm sınıfın ruhuna dokunmuştu. Sanırım bu konuşmayı diğer sınıflarda da yaptı.
Çok güzel ve bakımlıydı :) tüm yıl mükemmel geçti en sevdiğimiz dersti, yıl sonuda pikniğe gittik sevgilisi yoktu sanırım izin sorunu olmamıştı.

Sevgilin öğretmen olmana karışmasıysa bı bu duruma da karışmasın zaten sevgilin kocan değil ki kocan olsa bile müsaade etmeyecekse yol alacak kusura bakmasın

Yeri gelecek o öğrencilerin babası görüşmeye gelecek çocuğu ile ilgili onlara da müsaade etmeyecek demek ki

Tuhaf yaa sonucta uasitin olan öğretmenler de vardır illaki onlarla da görüşmemen lazım o zaman her taraftan tuhaf ya sevgilini ya mesleğini değiştir bence

En kolayı sevgili değiştirmek ://

20 yıldan fazla oldu tek tek kelimeler kalmadı tabi ancak genel hatlariyla anlatayım.
Genç ve daha ılımlı olduğu için derste karmaşa oluyor ve erkekler tarafından zevzekçe yorumlar alıyordu.
Ailesinin onu ne şartlarda okuttuğunu, okurken çalıstığını, ilk öğrencileriyle ilgili hayallerini, onlarla yapmak istediklerini sadece derslerine değil hayatlarında dokunmak adına yapacaklarını, ne kadar hevesli olduğunu vs.
Ancak öğrencilerinin neden böyle olduklarını anlamadığını sorunlarımızı ve isteklerimizi o an derste konusmamiz gerektigini söyledi kimseden ses yok tabi, cok net bir o kadar duygusal bir konusmaydi ses tonu hala kulağimdadır.

Dediğim gibi uzun yillar oldu ama tüm sınıfın ruhuna dokunmuştu. Sanırım bu konuşmayı diğer sınıflarda da yaptı.
Çok güzel ve bakımlıydı :) tüm yıl mükemmel geçti en sevdiğimiz dersti, yıl sonuda pikniğe gittik sevgilisi yoktu sanırım izin sorunu olmamıştı.
Teşekkür ederim. Gerçekten etkili bir konuşma olmuş

Erkek arkadaşın sapık bence . Yaş ne kadar yakın olursa olsun sen seviyeni korursan öğrenci de çizgiyi geçmez. Erkek arkadaşın sana da kendine de güvenmiyor sana bunu söylemesi bile aşağılayıcı ve iğrenç . Bu zihniyete nasıl sahip olabilmiş hayret
Ben de bu naifligi asla anlamayacagim. Yani biz onlari oyle gorebiliyor olabiliriz ama ergen erkekler gercekten inanilmaz bir hayal gucune sahip. Ben arkadasca yaklastim her birine derdine kostum ama iki gun sonra hoca bana hasta diyormus aylar sonra duyuyorum. Ya da ask mailleri aliyordum. Hep kotu elmalar bunlar hepsi oyle degil ya diye dusundum. Bir aksam donem sonu yemegine gittik iki sinifimla beraber. Orada tuvalete giderken taciz etti bi tanesi. Tum gece herkesle sohbet ettim kiz erkek ayirmadan ilgilendim. Ama yuz verdigimi dusundu herhalde. Orda bende film koptu. Sonra inanilmaz mesafe koydum soguk nevale dediler. Ama yilisan gene yilisti.( ana fikir herkes bana hasta diil lutfen yanlis anlasilmasin) yani yas yakin olunca hele erkek ogrencilerin yuzune bile bakmamak lazim bence. Ki oyle yapiyorum simdi de. Selam vermeye korkuyolar. Kafam rahat.

Merhabalar kizlar. Bi konuda çok kararsız kaldim size danismak istedim. Yeni mezunum, yasim 21 öğretmenim...
Bir erkek lisesinde çalışıyorum, bir kaç öğretmen arkadaş öğrencilerle bi daha ki hafta sonu icin piknik planı yapmış. Ama yasım öğrencilere yakın olduğundan sevgilim kesinlikle gitmemi istemedi. Normalde çok kiskanc değildir ama bu konuda kararı net.
Sizce onun kararını dikkate almadan gitsem kıskanır da daha da değere biner miyim, yoksa kötü mu olur?
( Tabii ki onlar benim öğrencim, aksi bir şeyi düşünmem imkansız. Ama yaşlar yakın olduğundan sevgilim sorun çıkardı)

Şimdi şöyle bir durum var; bu çocukların yaşı size yakın evet ama pikniğe gidince sorun oluyor da okulda derse girdiğiniz zaman sorun olmuyor mu sevgiliniz açısından? O halde istifa etmenizi de isteyebilir pek yakın zamanda. Pikniğe de gitseniz bu sizin işiniz, saçma kıskançlık zırvalarını işinize karıştırtmayın yoksa başedemezsiniz.

Sevgilini kıskandırmak için öğrencileri kullanmış olacaksın ayıptır ya.

Ay evet ya hiç bu açıdan bakmadım. Korkunç bir zihniyet.
Bari okuldaki öğretmen arkadaşıyla filan kıskandırsa, öğrenci ne alaka başka kimse mi kalmadı kıskandıracak.

Ben de bu naifligi asla anlamayacagim. Yani biz onlari oyle gorebiliyor olabiliriz ama ergen erkekler gercekten inanilmaz bir hayal gucune sahip. Ben arkadasca yaklastim her birine derdine kostum ama iki gun sonra hoca bana hasta diyormus aylar sonra duyuyorum. Ya da ask mailleri aliyordum. Hep kotu elmalar bunlar hepsi oyle degil ya diye dusundum. Bir aksam donem sonu yemegine gittik iki sinifimla beraber. Orada tuvalete giderken taciz etti bi tanesi. Tum gece herkesle sohbet ettim kiz erkek ayirmadan ilgilendim. Ama yuz verdigimi dusundu herhalde. Orda bende film koptu. Sonra inanilmaz mesafe koydum soguk nevale dediler. Ama yilisan gene yilisti.( ana fikir herkes bana hasta diil lutfen yanlis anlasilmasin) yani yas yakin olunca hele erkek ogrencilerin yuzune bile bakmamak lazim bence. Ki oyle yapiyorum simdi de. Selam vermeye korkuyolar. Kafam rahat.
Sizi anlıyorum hak da veriyorum . Bu konu sahibinin üslubuyla da alakalı . Ben de öğretmenim bu tür duyguları genç yaşta öğretmenlik yapan çoğu birey hisseder . Bütün öğrenciler için genelleme yapamam hepsi mi kötü yani hepsi mi ergen abaza ? Yaşadığınız olay için de ayrıca çok mutsuz oldum öğretmen değil hiç kimsenin birine bunu yaşatmaya hakkı yok .

ogretmenim ben de ve sana gitme derim. cocuklar erkek oldugu icin degil. bi kere okuldan idareden cocuklarla disarda etkinlik yapacaginiz icin izin aldiniz mi. oldu ki birinin basina bisey geldi kaza oldu sorumlusunuz. ayrica tecrube olaral da toysunuz bin bir turlu sey olabilir. sonra basiniz agrir. hic gerek yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X