- 13 Eylül 2015
- 21.893
- 68.789
- 598
Aynen mune,annesi,su içtiğin bardağı mutfağa götür dese gururuna dokunan kızlar"evden çıkarken sevgilime söylüyorum,kaçta döneceğimi belirtiyorum,bağımlı değilim tabii de sorun çıkmasın diye"demiyorlar mı deli oluyorumBence de, burada yazdığım şey direkt piknikle alakalı da değil, erkeğin sevgililik adı altında kadının hayatına müdahalesi.
Genç kızlar aşık olunca gözleri birşey görmüyor, beni çoook seviyor diye düşünüp hastalık derecesindeki kıskançlıkları bile aşk sanıyorlar, adamlar ne derse yapıyorlar.
Bir akrabamın kızı yıllarca istediği gibi giyindi, makyajını da yaptı, annesi deyince kabahat oluyordu ama şimdi sırf erkek arkadaşı istemiyor diye göz kalemi bile sürmüyor, babasından gizli straplez elbiseler giyip bana ne giyeceğim diye annesiyle kavga eden arkadaşımın kızıysa erkek arkadaşı istiyor diye uzun kollu bluzlar uzun etekler giyiyor :)
Ama öte yandan o erkek arkadaşlar hiçbir baskı ve yönlendirmeye müsade etmiyor, biz kadınlar korunmaya muhtaç canlılar mıyız? Nerede nasıl giyineceğini, nasıl davranacağını bilmiyor muyuz?
Bunun feminizmle alakası yok, aklımız, düşüncelerimiz yokmuş, biz bilmiyormuşuz gibi davranmaları zoruma gidiyor, hele de kadınların buna aşk adı altında beni seviyor ki kıskanıyor diyerek izin vermeleri daha da çok zoruma gidiyor, ben bir bireyim, kendi kararlarımı kendim veririm.

Anaları elin zırtapozlarına kul olsun diye büyütüyor sanki.Geçen gün mağazada dolaşıyorum,bir grup genç kız da geziniyor.İş arası uğramışlar anlaşılan.
Birinin telefonu çaldı,konuşuyor"Aşkım mağazadayım,yalnız değilim ya,Şeymalar da var,bak valla ya,Ayşe de var hatta,vereyim konuş istersen,inan ki bak"Gayette cool görünümlü bir kız,hani ezik duruşlu filan değil.
Yeminle kıza baktım baktım,onu silkeleyesim geldi"kızım kendine gel, o kim ki ananın babanın karışmadığı şeye karışıyor"

Bunun farkına varmadıkça gururlarının yumurta kabuğu gibi unufak olmasını izleyip yaşayacaklar.