öğrencilik ve evlilik

cnm elbette ona hızmetcı gıtmıyorsun ama ev ileri kadına aıt oldugundan halıyle dusunen arkadaslarımız tereddut edıyor,msla bnm esım ev konusunda cok hassas,bnde o gayretı gosterıyorum,yanı evlılkte ev ıslerıde onemlı:)hm yerı gelıyor, eşinde yardım edıyor ama hepsınde degılsempatiksalakcinni

kadınların da okudugu ve aktif çalışma hayatında bulunduğu bu yıllarda ev işlerinin kadına ait görülmesi bir nevi hizmetçilik değil mi zaten?aynı evde yaşanıyorsa ev işleri iki kişinin ortak işidir.erkek istediği zaman yardım eden değil,evinin belli işlerini yapmak zorund aolan kişilerden biri olmalıdır.aksi zaten hizmetçilik olur

kadınların da okudugu ve aktif çalışma hayatında bulunduğu bu yıllarda ev işlerinin kadına ait görülmesi bir nevi hizmetçilik değil mi zaten?aynı evde yaşanıyorsa ev işleri iki kişinin ortak işidir.erkek istediği zaman yardım eden değil,evinin belli işlerini yapmak zorund aolan kişilerden biri olmalıdır.aksi zaten hizmetçilik olur

sen oyle dusunebılırsın cnm bnde ole dusunurum fakat,eşim zaten yoorgun gelıor,ona iş bırakmam,umarım sen gonlunu gore,ıstedıgın bırını bulursun:)

bu konuyu görünce ben de anlatmak istedim; öğretim görevlisi olmak için çabalıyorum.yüksek lisans öğrencisiyim, lisansa göre çok çok daha zor bir durumdayım.inanın lisanstayken evlenseydim her şey daha kolay olurdu.yurtdışında öğrenim görüyorum ve psikolojik olarak çok zorluk çekiyorum. (okul anlamında) kendini buraya kabul ettirmek çok zor.her neyse, daha 1 aylık evliyken y.lisansa başladım, tabi yeni evlisiniz ve eşiniz ile yabancı bir ülkedesiniz.gezmek istiyorsunuz, evinizi kurmak istiyorsunuz...biz de öyle yaptık.bu arada okulda sınav zamanı resmen eşimin yüzüne bile bakamıyorum o kadar dolu geçiyor ki vaktim, o da canım benim yemek yapıyor evi süpürüyor vs.çay kahve taşıyor ben bir şeyler yazarken.fakat gene olsa gene evlenirim, eşimi çok sevdiğim için.ama yüksek lisans yaptığıma çok pişmanım.bunu rahat rahat dile getiremiyorumi akademisyen olmak istemiyorum.ömür törpüsü bir şey.ülkemi ve ailemi özlüyorum galiba geri dönmek üzereyim.her neyse bir de bebek istiyoruz belki mantıklı olarak düşününce hiç zamanı ve yeri değil ama işte istiyoruz.galiba hayat seçimlerimizden ibaret şu an ben bu seçimi yaparsam, ileride pişman olur muyum bilmiyorum.içimi dökmüş gibi oldum biraz size ama burada çok fazla arkadaşım da yok:( kısadan hisse hedeflerinizi belirleyin ve öyle evlenin derim ben.
ben araştırma görevliliği de yapıyorum burada içim dışıma çıkıyor hiç uzaktan kulağa geldiği gibi iyi değil yüksek lisans + evlilik.

destekçin bir insanla evlenirsen sorun olmaz..
ögrenciyim ve nişanlıyım bende.. şuan 1.sınıftayım büyük ihtimal 2 sınıfta evlenecegim..
sağolsun destekci bir nişanlım var.. ve deslerde yardımcı..
istedikten sonra sorun olmaz..
arkadaşımda benim gibi okuyor ama o evli.. ev işlerinide okuluda kolay idare edebiliyor.. sorun yaşamıyorlar.. tam tersi çok mutlular..
erkeğin eşim okuyor,kültürlü egosu kabarıyor.. gördügüm kdryla:)))

2.yıla girmek üzereyim evlilikte ama birgün bile zorluk yaşamadım sınav zamanı eşim bana çok güzel çalışma ortamı hazrlıyo zaten çayımı kahvemi herşeyimi anında getiriyo yemekleri yapıyo 2 haftalık sınav döneminde ben elimi hiçbişeye sürmüyorum :teytey: eğer eşin de sana yardımcı olursa hiç sorun yaşamazsın ama o da öğrenciymiş heralde bu durumda geçim zorlukları olabilir :uhm:

aklinialirimsmilebennn..universiteye giderken evlendim ikinci siniftaydim ve hala universitedeydim ama hala birinci sinif cunku baska bi ulkeye geldim,ikisi bir arada cok zor derler hicte zor deil tabi aslinda kocaya gorede degisir mesela kiminin kocasi huysuz olur adam gibi ders calisamassin evde.tek zorlugu ne biliyomusun okuldan eve gelince cok ac oluyorum ve annem yok evde yemek yapan ve ben yemek yapmayi hic sevmem!eger beraber oldugun kisi anlayisli ise tamamen kolay olur senin icin benim fikrim.hatta cocuk sahibi bile olabilirsin bence bizim sinifta hamileler oluyo

Topik açılalı baya olmuş ama yazmadanda edemedim. Erkek arkadaşımda okurken evlenmemi istiyor. Onun işi var çalışıyor. Fakat üni son sınıfın başında evlenelim diyor. Kızlar iyi hoşta ailelerinizi nasıl ikna ettiniz. Annem pek olumsuz bakmıyorda babamın tepkisinden çok korkuyorum açıkcası. :(

ben de okurken evlendim. üniversitenin son senesiydi evlendiğimde, bu sene de bitti okulum. daha yeni tecrübe ettim yani :) biz biraz zorlandık açıkçası. ikimiz de ev işi konusunda çok bilgisizdik ve ev işleri evet biraz ağır geldi. ama bizim ailelerimiz çok destek oldu. benim sınav dönemlerimde hep ya annem ya kayınvaldidem yanımızdaydı. hala da gelip arada bir evi toparlıyorlar. eşim de çok destek oldu, sınav zamanlarında ya makarna falan pişirip geçiştirdik ya da dışarıdan yemek söyledik. bana kahve falan da yapar :)
ikna konusuna gelince, evet o biraz zor oluyor ama eşimi beğendikleri için bir şekilde ikna oldular. ama sadece anne-babam değil tüm sülale karşı çıktı. sonuçta evliliğinizden, eşinizden eminseniz ailenizin çok da karşınızda olacağını sanmıyorum çünkü sonuçta onların istedikleri sizin mutluluğunuz.
umarım siz evliliğinizde mutlu olursunuz, önemli olan o.

Bende ögrenciyken evlendim. Son 1 sene is, yüksek lisans ve evlilikle gecti.dügünüde kendimiz yaptik. Annemin emegi cok Esimde yardimci oldu. Kendisi akademisyen.Ekonomik olarak zorluk cektigimiz oldu.Ama ne derler , seni öldürmeyen sey güclendirir.:61:

ÖĞRENCİYKEN EVLENMENİ tavsiye etmiyorum..allahın dediği olur sık dişini..nişanlı kal okul bitene kadar sonra evlen..gün geldiğinde ne demek istediğimi daha iyi anlıyacaksın...

Back
X