- 4 Haziran 2014
- 2.058
- 3.442
- 83
- Konu Sahibi aysunkndmr
-
Kışın hafta sonları Tadim hostesliği, yazın kasiyerlik filan. Aileme bile gonderiyordumMerhaba kızlar ben üniversitede okuyorum ailem farklı şehirde. Öğrenci evinde yaşıyorum. Ailemden her ay belli bi miktar alıyorum haricinde burs var ve ailemin verdiği para genel olarak eve gidiyor. Bana kalıyor burs. Ama kredi kartı borcunu asla kapatamadığım için elime hiç tam gelmedi o burs. Sürekli karttan harcayıp karta yatırıyorum. Kıyafet vs almıyorum. Sadece boğazıma biraz düşkünüm yemeğe gidiyor param. Dışarda bir gün vakit geçirsem bile bütçem sarsılıyor hemen. Elimdeki parayı kullanmayı kesinlikle bilmiyorum. Nasıl dengeleyebilirim siz öğrenciyken neler yapıyordunuz yetirmek için işe yarat tavsiyelerinize açığım...
Not: birkaç yerde çalıştım canım çıktı ve okul saatlerime uymayan saatler içeriyordu başka iş tavsiyeleri de alabilirim...
Marketlerde çalıştım ben, standlarda ürün tanıttım. Haftasonlari çalışıyordum. Özel ders de verdim uzun zamanlar. Ama tutumluydum da. Öğrencisin tutumlu olmak aslında para kazanmak kadar etkili oluyor bi bakıma.
Kışın hafta sonları Tadim hostesliği, yazın kasiyerlik filan. Aileme bile gonderiyordum
aç geziyordum valla ben
lisede 55 kiloydum, üniversite ilk yılda 47 ye kadar düştüm, ahaha millet üzüntüden hasretten psikolojim bozuldu da kilo verdim sanıyorduodunum ben ya, ne üzüntüden kilo vericem. hem para yok aç geziyorum, hem de azıcık param gitmesin diye her yere yürüyerek gidiyorum, dal gibi kaldıydım, tey tey ne günlerdi. daha da şükür bir daha öyle yokluk görmedim.
çok acayip geliyor o yüzden bana, öğrenci ve dışarıda yemek yeme kültürü.
Ahahahah :) ya ben dolmuş param yok diye okula gidemediğim günler de yaşadım. Hem varlığı hem yokluğu ani şekilde yaşıyorum. Orta yolu bulamıyorum.
Merhaba kızlar ben üniversitede okuyorum ailem farklı şehirde. Öğrenci evinde yaşıyorum. Ailemden her ay belli bi miktar alıyorum haricinde burs var ve ailemin verdiği para genel olarak eve gidiyor. Bana kalıyor burs. Ama kredi kartı borcunu asla kapatamadığım için elime hiç tam gelmedi o burs. Sürekli karttan harcayıp karta yatırıyorum. Kıyafet vs almıyorum. Sadece boğazıma biraz düşkünüm yemeğe gidiyor param. Dışarda bir gün vakit geçirsem bile bütçem sarsılıyor hemen. Elimdeki parayı kullanmayı kesinlikle bilmiyorum. Nasıl dengeleyebilirim siz öğrenciyken neler yapıyordunuz yetirmek için işe yarat tavsiyelerinize açığım...
Not: birkaç yerde çalıştım canım çıktı ve okul saatlerime uymayan saatler içeriyordu başka iş tavsiyeleri de alabilirim...
yoksulluk hep böyle gülümseten anılar bırakıyor. hediye tavuk döner:) güzel günler, güzel anılar...Hic unutmam esimle paramiz hic kalmadi. Bende de lanet bir huydur 10 krs falan harcayamiyorum diye bir yerlerde birakirim. Evden 2,40 tl toplamistik. 1 kg patates 2 ekmek 1 paket tuz almistik ve 1 hafta onunla gecirmistik. Hafta bitince burs yatmisti kendimize hediye tavuk doner soylemistik. Zor gunlerdi ama guzeldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?