Öğrencim bana aşık mı oldu?

eylülden beri derslerine giriyorum, bu öğrenci de okula bu sene başında geldi. dolayısıyla eylülden beri bir soyadı değişikliği olmuş değil. alyans takıyorum ama. burda neye takıldın onu anlamadım?

Bence bu durumdan rahatsiz degil de gayet hosnutsunuz. Bilgilerinizde bekar yaziyor. Burayi mi guncellemediniz, ogrencilerinize mi aksi cevap verdiniz ?

bu durumdan hoşlanmak mı?? hangi mesajımdan bunu çıkardın acaba? ayrıca maşallah forumda yeni üyesin ve ilk mesajında bir konuyu trolleme ve profil bilgilerini kontrol etmeyi iyi biliyorsun. muhtemelen 2.üyeliğin :) burayı güncellemedim, gerek de duymadım açıkçası. eski bir üyeyim, kim ne zaman evlendiğimi iyi bilir zaten önceki konularımdan.

belki farkında değilsin ama forumda çok sayıda öğretmen de var. nitekim benim konuma da meslektaşlarım yazdılar. bir de çözüm üretmek yerine trollemeyi seçenler var işte.

yüzük takıyorum. kendimi tanıtırken evli olduğumu hiçbir zaman söyleme gereği duymam. zaten eğitim geçmişimi öğrenince en çok dikkatlerini çeken konu bu olur yurt dışında okuduğum için. ama sakladığım bir şey de değil yani. derste yeri geldiğinde söyledim işte sınıfta da. bu öğrenci okula eylülde geldi o sebeple bilmiyordu muhtemelen.

hem alyans hem tek taşımı takıyorum, dikkat etmedi demek ki. gerçi kendimi düşünüyorum, 17-18 yaşlarındayken hiçbir hocanın parmağında yüzük var mı yok mu bakmak aklıma gelmezdi. zaten evli olduğumu öğrenen başka öğrencilerden de şaşkınlık tepkileri almışlığım var, dolayısıyla öğrencinin şaşırmasına şaşırmadım ben.

kırmızı gül ve dörtlüğü alınca daha bir emin oldum ben de ama almayıp utandırmak istemedim. kısaca gerek yoktu ama teşekkürler dedim, başka bir muhabbet olmadı. diğerlerine nasıl davranıyorsam öyle davranma konusunda kararlıyım ben de.

bu tarz bariz bir şey hiç yaşamadım açıkçası. ortaokul öğrencisi olsa daha bir rahat hallederdim ama 18 yaşında, çok da küçük değil. utandırmadan işin içinden çıkmak istiyorum.

Öğrencilerin öğretmenine hayran olması onları sevmesi için alanın da çok iyi olması master yapması....gerekmiyor.İlgili ve sevgi dolu olan her öğretmeni severler.
Kendi öğrenciliğimizden de pay biçersek,o yaşlarda aşk demeyelim de bu tarz ilgi ve tutkunluk olabiliyor.Yaş büyüdükçe gelip geçecek bir durum.
Moralinin neden bozuk olduğunu sorabilirsiniz.

yani hocaların evli olup olmadığını öğrenciler bilir

şaşırması garip geldi

ben 4 senedir o okulda olduğunu varsaymıştım çocuğun

biz ortaokulda iken eş durumu ile tayin olup yani nikah yapıp yaza düğün yapan hocayı bile dersimize girmediği halde bilirdik de

bir de sosyal medya kullanıyorsanız onları vs de didiklemiş olması lazımdır sanki diye düşündüm (belki de kullanmıyorsunuzdur onu bilemem tabii)

sosyal medya hesaplarım dışarıya kilitli, profil resmimde de benim veya eşimin resmi yok. son sınıflara ilk kez girdiğim için sınıfta kimsenin bildiğini pek sanmıyorum. okul küçük bir okul değil, öğrenci sayısı da öğretmen sayısı da fazla. anca benim dersine girdiğim öğrenciler ve onların başka sınıflardaki arkadaşları biliyordur biliyorlarsa. hocaların adlarını bilmeyen öğrenciler var , kaldı ki medeni halleri yani :)

illa da bunlar gerekli demedim zaten. öğrencilerin bana hayranlık ve beğenilerin sebebi eğitimim ve sınıfta farklı metotlar denemem. ayrıca öğrencilerin her türlü sorununu dinlemem ve yönlendirmem. bunları söyleyince kendini beğenmiş imajı mı çiziyorum bilmiyorum ama amacım bu değil. çok sevgi dolu veya esprili biri de değilim, hatta dışardan bakan tanımayanlar soğuk bulduklarını söylerler. bir şekilde bu öğrencinin de ilgisi daha farklı işte. bir kez neden derse katılmadığını sordum, öyle işte hocam dedi. ben de üstelemedim.

E Esoessa

"of yhaaa öğrencim bana aşık napıcammmm " diye yazsam çok mu inandırıcı olacaktı kendini iyi ifade eden, olaya objektif yaklaşmaya çalışan ve bozuk Türkçe ile yazmayan kişilere pek alışkın değiliz bence forumca :)

İsterse dünyanın en harika metodlarını denesin,ordinaryüs prof olsun..öğrencinin ilgisini çekmez.Hele ki o yaşlarda.ilgi ve sevgi vermek yeterli.Sorununu dinleyen ve çözüm için yönlendiren öğretmeni severler.Sizi sevme sebeplerine bu yönden bakın.

bu işin içinde olan biri olarak farklı metotların, öğretmenin farklı iş tecrübelerinin "lise" öğrencinin ilgisini çektiğini çok net söyleyebilirim. sadece ilgi ve sevgi bir yere kadar.

bu işin içinde olan biri olarak farklı metotların, öğretmenin farklı iş tecrübelerinin "lise" öğrencinin ilgisini çektiğini çok net söyleyebilirim. sadece ilgi ve sevgi bir yere kadar.
Lise dönemini çok zor bir süreçte geçirmiş biri olarak söyleyebilirim.Öğretmenini seven çocuğun dersteki başarısı yüksek olur.O dönemlerde duygu yoğunluğu fazladır.Duyguyla bakarlar.Üniversitede olsa evet ama lisede öğretmenin master ı kendini bağlar.

Veli ile konuşmak bir ergen için en kötü olaylardandır bence. Ama rehberlik servisinden nasıl yaklaşım sergilemeniz gerektiği hakkında bilgi alabilirsiniz. Sınıf içindeyse sert aksi bir tutum yerine diğerleriyle aynı davranın. En iyi çözüm görmezden gelmek. Farkında olduğunuzu bilmemesi lazım.

dediklerine katılıyorum, öğretmenini seven öğrenci derse daha ilgili oluyor. ama kendimden örnek vereym, nöbet tuttuğum zaman dersine gireyim girmeyeyim öğrenciler hocam yurt dışında okumuşsunuz, ben de yurt dışında okumak istiyorum hangi sınavlara girmem lazım vs diye yanıma geliyorlar. bu anlamda onları yönlendirdiğim çok oldu. pek çok öğrencimle bu noktadan başlayıp devam eden iyi diyaloglarımız var. kendini bağlar diye genelleme yapman yanlış oluyor. senin tecrüben kendine. herkesin yaşadığı farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…