Öğrencim konusunda çaresiz kaldım;(

Anlattıklarımız biraz çalı kuşuna benziyor öğretmeni almıştı küçük kızı annesi yoktu.Gerçekten evlat edinmeyi düşünüyorsaniz bence adeni alın size belkide bir mesaj veriliyor sizin çocuğunuz olmamış ve sizi annesi gibi seven bir çocuk var. İlerde çok pişman olabilirsiniz, çocuğun geleceği pek parlak değil o aileyle birlikte.
Yinede siz bilirsiniz tabii hayat sizin.
 
evlat edinmeyi düşünüyorsunuz madem, aden'i mi alsanız? yasal olarak mümkün mü? ailesi ne der?

Ben de düşündüm. Konu sahibesi Aden i evlat alsın, gerekirse de okulunu değiştirsin. Koruyu ailelik de yapabilir pekala. Hayatta bazı şeyler raslantı değil bence çocuğun anneye ihtiyacı var, konu sahibesinin evlat sevgisine ihtiyacı var ve bir şekilde birbirlerini bulmuşlar işte. Bazen kadere güvenmek gerekiyor.
 
ben de aynı şeyleri düşündüm. güzel olur gibi dışarıdan bakınca.
 
Benimde buna benzer bi konum vardı.
Bu yıl sınıfımda dört tane boşanmış ailesi olan çocuğum var ve hepsi de çok yaralılar.
Eşten ayrılma herkesin hakkı ama çocuktan ayrılma şansı yok kimsenin. Bunu bi anlasak
 
Tebrik ederim sizi bu güzel yüreğinizden ötürü..


Evlat edinme isteğiniz varmış. Konuyu okuduğum an aklımdan tek geçen buydu biliyor musunuz? Bize fikir vermek düşer, size de karar vermek..bir yol seçmek.


Tüm öğrencilerinize büyük sevgi beslediğiniz aşikar fakat Aden'e bence siz de farklı boyutta bir sevgi taşıyorsunuz.

Bazen kaderimizde olanı görmek zordur, anlamak zordur. Bir rastlantı üzerine kurulu gibi olabilir.


Aden'e öyle üzüldüm ki...sımsıkı sarmalayasım geldi onu. inşallah sizin ve onun için de hayırlısı olur her şey.. tekrar güzel yüreğinizi kutlarım.
 
Anne dizisi gibi olmuş zor ve uzucu bi durum anne demesine müsade etmeyin derim size daha fazla baglanmamali
 
Tartısmasız ne olarak kabul ederse o degıl onun gıbı cok cocugumun hayatında olurum.
Bencil anne babaya sahıp..aden ve 5-6 öğrencim dahil.. bırbırımızde teselli buluyoruz. Ama mınıcık yureklerine cok agır bunlar.
 
Özet hali bu acıkcası annenın
 

Ben varım ama öğretmen olarak değil Aden olarak
İlkokul öğretmenimin hayatımda başka bir yeri vardı
Annemle babamın ayrılığında ilk 8 yıl babamda kaldım ve annemi hiç görmedim
Öğretmenimle evimiz yakındı eski karton yakalıklar boynumu tahriş ettiğinde bana dantel bir yakalık almasıyla başladı her şey 1. sınıftaydım. Hasta olduğumda ilgilenir, sevdiğim bir şey pişirmişse kapıdan uğrayıp bir tabak yemek bırakır, sobamı yakardı. İçi el vermezdi evde yalnız kalmama. Hayatımda hiç kimseye, daha sonra bulup yanına gittiğim öz anneme bile öyle bir hayranlık, öyle bir bağlılık duymadım. Bizim zamanımızda öyle rehberlikler falan yoktu, mezun olup okulumun hemen yanında ki ortaokula başladığımda yıkılmıştım resmen, tenefüslerde kaçar kaçar öğretmenime giderdim, liseye başladığım yıl ayrıldı okuldan bana haber vermedi, sanırım başka bir yere tayin edildi mahalleden de taşınmıştı çünkü, vedalaşmaya gücü olmadığını düşünüyorum. Sizin gibi öğretmenler bizim gibi çocuklar için çok değerli, sanırım şu an yaşınız benden küçük ama ellerinizden öperim öğretmenim, ne yaparsanız yapın Adenin sizden soğumasının bir yolu yok şimdilik.
 
Anne dizisi gibi olmuş zor ve uzucu bi durum anne demesine müsade etmeyin derim size daha fazla baglanmamali
Tabıkı hayor.ben onun öğretmenıyım. Onu olumsuz etkıleyecegını dusundugum herseyı gozlnunde bulundurup ona gore davranıyorum.
 
Çocuk anneyi özlüyor anne nasıl uyuyabiliyor? Allah ım aklım almıyor bu nasıl bir vicdan? Krese goturdugu canından da Aden ağaç kovugundan mi? Çocuğunu da mi boşamış ?

Size fazlasıyla baglanmis. Annesi yerinde şuan siz varsiniz. Daha doğrusu anne kavramından da habersiz ve sizin onla öğretmen olarak ilgileniyor olmanız bile sizi anne gibi görmesine sebep oluyor. Siz okuldan ayrılınca depresyona girebilir. Onun için bu meseleyi bir şekilde cozmeniz lazım bu sene. Bir uzman yardımı alması lazım çocuğun.
 
Duygulandım..yuregımın bır yerı sıZladı.. hikayesi sevgısızlıge dayanan bıryerde hep sevgı arayn cocukları bagrıma basasım gelıyor. Aden ve aden gıbı dıger öğrencilerim hep apayrı benim için..gozum kulagım elim yuregım onların iç sesınde..
 
Umarım yeterli düzeyde faydasını gorebilir
 
Ahh keşke..allahım bızıde gorsün
 
Anane dede yaşlı Allah korusun onlara bişey olsa Aden yapayalnız kalacak çok üzücü bir durum koruyucu ailesi olsanız aile ve sosyal politikalar bakanlıgına bılgı versenız ne bileyim ya o masumun mutluluga sevgıye ıhtıyacı var başka ne yapılır bilmiyorum ki Allah adenin bahtını açık etsin inşallah iyi ki sizin gibi biri çıkmış karşısına
 
En uzuldugum cocuk tipi. Teoride anne baba var ama pratikte yapayalniz. Neyseki ogretmenden yana cok sansliymis farketmissiniz durumu eminim toparlarsiniz
 
Prosedur dedıgınız gıbı işlemıyor ki ben adenın öğretmenıyım .. onun bır aılesı var teyzesı dayısı.bu yaklasım cok yanlış olur aden gıbı 5-6 öğrencım var hepsını versınler alayım ahh nasıl mutlu olurum ama aden için dogru adımlar atılmalı. Bır uzman destegı ıle cocuga farkındalık kazandırılmalı. Adenın ne yazıkkı sorumsuz bır aılesı var küçücük yuregı kırılacak ama bunun farkında olarak buyumeli. Hep bırılerıne sıgınarak degıl.. ama ben ne zaman ihtıyac duysa yanında olacagım hem adenın hem dıger öğrencılerımın.
 
En uzuldugum cocuk tipi. Teoride anne baba var ama pratikte yapayalniz. Neyseki ogretmenden yana cok sansliymis farketmissiniz durumu eminim toparlarsiniz
İnşallah tek dılegım bu. P.tesı gunu gözlem için uzman destegı baslayacak.
Keske ınsanlarda bıraz yardımcı olsa. Mudur yardımcısının soyledıgı ilk soz ;hocam okulun odenegı yok oldu. Odenek isteyen var sanki sınıfta yabancı bırı olacak bunu soyledım sadece..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…