Siz ne güzel bir insansınız Allahım yaptığınız bu iyiliklerin mükafatını elbet verecek sabredinOkulun bu konuda yaklasımını bılsenız. Hıc yardımcı degıller. Ben cogu seyı kendı butcemle yapıyorum helali hoş olsun.
Hayatım boyunca hep anne olmak istedım.. kısmet olmadı. Olması için dua ettıgım tek şey.Siz ne güzel bir insansınız Allahım yaptığınız bu iyiliklerin mükafatını elbet verecek sabredin
Ben varım ama öğretmen olarak değil Aden olarak
İlkokul öğretmenimin hayatımda başka bir yeri vardı
Annemle babamın ayrılığında ilk 8 yıl babamda kaldım ve annemi hiç görmedim
Öğretmenimle evimiz yakındı eski karton yakalıklar boynumu tahriş ettiğinde bana dantel bir yakalık almasıyla başladı her şey 1. sınıftaydım. Hasta olduğumda ilgilenir, sevdiğim bir şey pişirmişse kapıdan uğrayıp bir tabak yemek bırakır, sobamı yakardı. İçi el vermezdi evde yalnız kalmama. Hayatımda hiç kimseye, daha sonra bulup yanına gittiğim öz anneme bile öyle bir hayranlık, öyle bir bağlılık duymadım. Bizim zamanımızda öyle rehberlikler falan yoktu, mezun olup okulumun hemen yanında ki ortaokula başladığımda yıkılmıştım resmen, tenefüslerde kaçar kaçar öğretmenime giderdim, liseye başladığım yıl ayrıldı okuldan bana haber vermedi, sanırım başka bir yere tayin edildi mahalleden de taşınmıştı çünkü, vedalaşmaya gücü olmadığını düşünüyorum. Sizin gibi öğretmenler bizim gibi çocuklar için çok değerli, sanırım şu an yaşınız benden küçük ama ellerinizden öperim öğretmenim, ne yaparsanız yapın Adenin sizden soğumasının bir yolu yok şimdilik.
Merhaba. Konunuzu okudum ve bir anımı anlatmaya karar verdim. Öğretmenliğimin ilk yılında annesi öldürülmüş bir kız öğrencim vardı.bu saatte aklımda hala öğrencım var. Ananesi ve dedesi ile kalıyor .anne ve babası ayrı evlilikler yapmış ,belli aralıklarla görüşüyormuş. Genel olarak ilk öğretim oldugu için öğrencilerım konusunda hassasım. Aile hayatı ,okul içi ve evdeki hallerinin haftalık raporları vs.
Yakın zamanda yasadıgım düşük nedenıyle 1hafta izin almıştım. Bahsettıgım öğrencim günlerce ağlamış evet sınıfım velilerım bır butun olduk 2yıldır ama öğrencimin adı aden . Aden sınıfta bana arada anne dıyor. Büyük büyük özlemlerle karsılıyor her gün. Tenefüsleri ya yakınımda yada benı izleyerek gecırıyor. Sürekli aramak istiyor ,uyumadan önce ,arkadasları ile sorun yasadıgında sarılıp aglamak istıyor..
bugun ananesini cagırdım durumu farkedıp etmedıgını sordum;
Yanlış anlarsınız dıye konuşamadım ama aden size cok düşkün sürekli sizin adınız evde . Annesinin yerıne koydugunu düşünüyoruz vs dedi. Bugun rehberlik ile görüştüm bu konuda bırlıkte hareket edecegız. Mınık adene bu durum zarar verır mı? Benım öğretmeni oldugumu belli zamanlar ayrıda kalacagımızı kavramalı seneye ben bu okulda ayrılacagım üzülerek bu durum yıkım yaratır mı gibi sorular var aklımda. Esit mesafede oldugum 35 öğrencimi birbirinden hiç ayırmadım . Cocugun hayatında önemli bır yer boş sanıyorum en yakın anne modeli olarak ben secıldım. O gözümün içine bakarken üzülüyorum. Mutlaka bu konuda aden için bır farkındalık oluşturacagım. Uzman destegı ve rehberlik ile. Benzer bır durumla karsılasan tanık olan varmı ??
anne ve babaya suc atamam onlar ayrılmıs ama sevgi ve ilgisini o cocugun üstüne vermelerı lazım.hocam cok zor sizin acınızdan sen nekadar güzel kalplısınkı sevgiyi sende bulmus saygımlabu saatte aklımda hala öğrencım var. Ananesi ve dedesi ile kalıyor .anne ve babası ayrı evlilikler yapmış ,belli aralıklarla görüşüyormuş. Genel olarak ilk öğretim oldugu için öğrencilerım konusunda hassasım. Aile hayatı ,okul içi ve evdeki hallerinin haftalık raporları vs.
Yakın zamanda yasadıgım düşük nedenıyle 1hafta izin almıştım. Bahsettıgım öğrencim günlerce ağlamış evet sınıfım velilerım bır butun olduk 2yıldır ama öğrencimin adı aden . Aden sınıfta bana arada anne dıyor. Büyük büyük özlemlerle karsılıyor her gün. Tenefüsleri ya yakınımda yada benı izleyerek gecırıyor. Sürekli aramak istiyor ,uyumadan önce ,arkadasları ile sorun yasadıgında sarılıp aglamak istıyor..
bugun ananesini cagırdım durumu farkedıp etmedıgını sordum;
Yanlış anlarsınız dıye konuşamadım ama aden size cok düşkün sürekli sizin adınız evde . Annesinin yerıne koydugunu düşünüyoruz vs dedi. Bugun rehberlik ile görüştüm bu konuda bırlıkte hareket edecegız. Mınık adene bu durum zarar verır mı? Benım öğretmeni oldugumu belli zamanlar ayrıda kalacagımızı kavramalı seneye ben bu okulda ayrılacagım üzülerek bu durum yıkım yaratır mı gibi sorular var aklımda. Esit mesafede oldugum 35 öğrencimi birbirinden hiç ayırmadım . Cocugun hayatında önemli bır yer boş sanıyorum en yakın anne modeli olarak ben secıldım. O gözümün içine bakarken üzülüyorum. Mutlaka bu konuda aden için bır farkındalık oluşturacagım. Uzman destegı ve rehberlik ile. Benzer bır durumla karsılasan tanık olan varmı ??
Hiç birsey yapmaz. sinir oluyorum bu tiplere. çocuğu anneanne dedeye yıkıp bekar gibi evleniyorlar. olan çocuğa oluyorbir anne evladını nasil bırakabilir ya? yavrusu bu boşlukta debelenirken nasil uyur rahat rahat? cok üzüldüm cok
Anneye ulaşıp ona bahsetseniz durumdan. sanmıyorum ama belki vicdanı sızlar da evladiyla ilgilenir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?