Öğrencimi nasıl kurtarabilirim ?

Yorumlardan anladığım kadariyla ablasini okutan öğretmenler varmis onlardan detayli bilgi alabilirsiniz aile hakkında. Ev ziyareti duzeeyebilirsiniz. Çocugun Evdeki genel tavrını, annenin babanın tutumunu izlemenize yardımcı olur.
Nedense çocuğun dikkat çekmek için yaptığını düşünmedim.. anne bir seyleri bastırıyor gibi geldi bana. Ama bir yandan da üstüne çok düşmek, ilgi çekmek icin de aynı hareketleri yapmasina sebep olabilir ve siniftaki diger öğrencilerin de bu tip hareketler sergilemesine neden olabilir.
Yapmanız gereken ona özelmiş gibi davranmadan ilgilenmek. O çocugun defterini kontrol etmek istediniz diyelim mutlaka bikaç ögrencinin de defterini kontrol edin.. ve bol bol yapabilecegi seyler sorup özguveninin artmasini saglayin. Hâlâ sıkıntı devam ederse zaten üst duzey yonlendirme yapmanız gerekcektir

Benim vereceğin cevabının küfürsüz halini yazmışsınız resmen. Böyle insanlarin da 3-4-5 çocuğu oluyor nasıl oluyorsa

Bu olayi anlamaya çalisin. Yani cocuk neden boyle. Ama bir kere konusmakla olmaz. Anne babasiyla bir kac defa toplanti adi altinda bilgi alisverisi yapin mesela. Cocuga resim cizdirerek anlamaya calisabilirsiniz belki. Köy okuluysa eve ziyaret yapabilirsiniz . Bence ogretmenlik zaten cocugu topluma en iyi sekilde kazandirmaktir. Dogru ve samimi bir yaklasiminiz var takdir edilesi fakat biraz daha uzerine gitmelisiniz durumun. Cok üzüldüm cocuga. Eger okulda rehber ogretmen yoksa bir psikologa durumu siz danismayi deneyin.Allah yardimciniz olsun.

Aile bakanlığına bildirimde bulunun . Dilekçe gönderin ailenin rehberliğe ihtiyacı olduğunu çocuğun psikolojik siddet gördüğünü. danışmanlık tedbiri alınabilir hakkında.

Rehber öğretmen olarak söylüyorum, ailenin çocuğa yaklaşımı değişmedikçe sadece çocukta sağlayabileceğiniz değişiklikler çok etkili olmayacaktır.
Ne demek ya bir annenin liseye gidecek kızım var bebeğim var ilgilenmiyorum demesi. Bu çocuğu gözden mi çıkarmışlar. Daha 1. Sınıfta çocuk ve okullar açılalı ne kadar zaman oldu. Yazamazsan hayalet kaçırır demek nasıl bir gaflettir. Benim de 1. Sınıfa giden bir kızım var, çizgi filmlerde duyup soruyor anne hayalet nedir var mı? Onlar çizgi filmlerde olur diyorum.
Yakın bir ilköğretim okulu yok mudur yakınlarda. Rehber öğretmen görevlendirilmesi isteseniz okulunuza. Yada aileyi başka bir okulun rehber öğretmenine yönlendirseniz. Tabi bu kesinlikle gönüllülük gerektirecek.
Ev ziyareti yapabilirsiniz ara ara. Anneyle suçlamadan konuşsanız, kendilerince iyilik yaptıklarını sandıkları tavırların çocuklarını nasıl örselediğini anlatsanız.
Aile çocuğuna sevgiyle yaklaşmayı öğrenmedikçe durumun değişmesi güç.

Ben bu yavrucakta ki travmaya sadece babanın 1 kere şiddetinin sebep olduğunu düşünmüyorum. Sanki altında farklı şeyler var gibi..
Ara ara Aileye ev ziyareti yapıp. Çocuğu başka okullarda ki rehber hocalarla görusturebilirsiniz . Onlar testlerle az çok ortaya çıkarırlar diye düşünüyorum.

Benim vereceğin cevabının küfürsüz halini yazmışsınız resmen. Böyle insanlarin da 3-4-5 çocuğu oluyor nasıl oluyorsa

Konu sahibesi gayet naif ve sabırlı
Ben olsam anneye de babaya da tokadı basmıştım iyi ki öğretmen değilim

Velinin uyarisi ile kendinizi duzeltmeye calismaniz bana garip geldi bence bu belki tecrubesizliginizden kagnaklaniyordur. Keske kendisine cocuk egitimini sizin aldiginizi hatirlatsaydiniz. Ikinci olarak ayni sekilde devam etseydiniz keske ya da yeniden baslayin. Ben egitim almadim ama cocuklarla iletisimim hep cok iyi olmustur. O sebeple soyluyorum. Baksaniza cocuk size acilip evdeki durumu bile soylemis. Daha da acilirdi o cocuk.

İyi geceler sırf bu konuya cvp vermek için girdim uzun süredir kk ya.Bende zamanında cok zorlu bi okul hayatı yaşamıştım hiç bir öğretmenim benimle ilgilenmedi keşfetmedi soru sormadı taki 7. Sınıfa kadar 7. Sınıfta Türkce öğretmenim 7. Sınıfta izlediğiniz belgesel kompozisyonu yazın dedi herkes yazarken ben hiç birşey yazamadım cünkü evde hiç tv izleyemiyordum üvey annem ne tv izlettiriyordu ne de misafir gelince yanlarına cıkmama izin veriyordu.dayak tehditse tabiki okadar coktu ki...öğretmenim ben okuldan ayrılana kadar benle cok ilgilendi cagırdı konustu verimi ama ne yazık ki düzelme olmadı ve ben bu yüzden bütün hayatımda ezik içe kapanıktım.daha sonra ne kadar psikologa gitsem de pek bi faydası olmadı.Lütfen ama lütfen öğrencinizin peşini bırakmayın psikolojik yardım alabileceği yerler varsa yardımcı olun ilgilenin gercekten yasamız biri olarak buna ihtiyacı var ve emin olun dayak olayı bir kereyle kalmamıştır

Öncelikle annesini bir daha çağır güzelce anlat. Çocukta problem var, yapacak belli ama sizin korkutmalariniz sonucunda cocuga ket vurmussunuz de. Artık böyle davranmayın. İlgi göstermeniz lazım. Öbürleri çocuk ise bu da çocuk deyin. Yaparken dusuneceklerdi. Korkutmak divmek yerine hic ellesmeselerdi hocaya biraksalardi siz hallederdiniz belki. Biraz anneyi suçlayın. Çok cahil bir kadınmış. Hoca benim çocuğum ile ilgilenecek ben her ağladığında ilgilenmeyin mi diyeceğim.

Onu sınıf başkanı yapmaya ne dersiniz
Ben de çok içime kapanıktım
Hoca orta 1 in ilk günü beni sınıf Başkanı yapmıştı
Gerçi hâlâ güvenim yok kendime :))

Çocugun evde sürekli fiziksel veya duygusal şiddet gördüğünü düşünüyorsanız sosyal hizmetleri aramanız gerekir

Cocuk gercekten korkmus.
Evdeki siddet sizin tahmininizden daha fazla olabilir.
Zavallim resmen depresyonda.

Canım köy demişsin ama bulunduğun ilçenin ram'ı vardır diye düşünüyorum. Ramlar çok yardımcı oluyor. Tavsiye ederim. Olmazsa telefon açıp bir danış bakalım.

( cocuklar ayri bi dunyada olsa. sadece iyiliklerle karsilassa. sartlari, gelisimleri, yasamlari ayni standartta olsa. tek bi cocuk bile hakettigi masum sevgi dolu hayati yasayamiyorsa hic bir seyin hc bir mucadelenin anlami yok.

aıleyle cozemezsınız bu meseleyı
cocukla sızın ılgılenmenız gerekecek
ama ona daha fazla ılgı verınce arkadasları arasında ayrısacak
takım oyunu gıbı grup odevı gıbı calısmalar ıle bıraz kaynastırıp rahatlatabılırsınız
kümeler olusturup sınıfta bır odev verıp odevını yapmasını saglayıp yaptıgında basardın dıye tebrık etmek gıbı dıgerlerını de tabı ...

Çocuğa okul dışında, haftada 1 2 gün yarım saatlik ders yapmayo teklif etseniz?
Sınıf boşalınca, diğer arkadaşları gittğinde onunla özel olarak ilgilenip, aslında psikolojik motivasyon uygulayarak yapabileceğini, kendine güvenmesi gerektğini ve ailesinin beynine kodladığı o kötü şeyleri güzel hikayeler okuyarak ve yazarak dönüştürmeye çalışsanız?
Benim herhangi bir pedagojik eğitimim yok fakat iletişim okuduğumdan çeşitli donanımım var.
Onun sizi dünyasına kabul etmesi ve açılması için ilk şartlar ona inanmanız, güvenmeniz ve sevgiyle yaklaşmanızdır.

Bu veli laftan anlayan bir veli olabilir bir umut.bence cagirin konusun.etkilemeye calisin.belki basarir cocugu kurtarirsiniz .daha ikinci yiliniz oldugu icin bu bile sizi etkilemis.malesef cok daha kotulerini goreceksiniz.oyle seyler gordum ki cocugu kurtarmayi deli gibi istesem de umut yoktu.caresizlik insani deli ediyor.bu olayda yine de umut var veli en azindan cocugun derslerinde iyi olmasini istiyor.yani bu trajikomik bir lafti ama cok kotu hayatlar gordugum icin senin yasadigin olayin tek olumlu tarafini yazdim.ugrasmaya deger yine de.ben senin yerinde olsam o veliyi bikmadan usanmadan ikna etmeye ugrasirim.bence mutlaka etkisi olur

Biz bu konudaki yorumlarda eksik kalırız diye düşünüyorum. En azından kendi adıma.lise çağlarinda çok sessiz bi arkadasımız vardi.matematik dersiyle alakası yoktu.yapamıyodu. bayan bi ögretmenimiz vardı.üstüne düştü ilgilendi. Her ders onunla anlattı dersi.onunla beraber gösterdi formülleri. Gerçekten de işe yaramıştı.siz vazgeçmeyin. Sizinde öğretmeniniz vardır. Danışabiliceniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…