Öğrencimi nasıl kurtarabilirim ?

Kesinlikle özel ilgilenmeyin üç yıl önce benzer bir öğrencim vardı 4. Sınıf onun sorunları başkaydı. Ben onu yeni oturma planıyla kendi önüme oturttum küçük sorumluluklar vererek diğer öğrencilerle iletişim kurmasını sağlamıştım. Benim önümde oturduğu için bazı özel seçtiğim kelimelerle ve bakışlarımla önce bana güvenmesini sağladım. En son gülerek bahçede arkadaşlarıyla oynadığı o sahneyi unutamıyorum.

Bunları yaptıktan sonra o güveni aldıktan sonra çok basit bir cümleniz bile gerçekten çok tesirli oluyor. Sizde bunları yapıp başarmak zorunda değilsin sadece yapabileceğine inanıyorum diyebilirsiniz. Eminim onu kazanacaksınız. Sizi kutluyorum geleceğe dair umut aşılıyorsunuz.

Çocuğu başkan yaparsanız ya da bunun gibi diğer çocuklarla konuşmak zorunda olacağı bazı görevler verirseniz açılır diye düşünüyorum.

Merhaba bende öğretmenim bu konuda yaptığı en ufak başarıda Aferin deseniz sınıfta öne başarısıyla çıkarsanız sessizliğini hiç hesaba katmayın bir harf bile düzgün bilse evet Aferin ne kadar zekisin çok iyi öğreniyorsun gibi cümleler le kendine özgüveni artacağından eminim öğretmenim..

Bize soylenen şuydu "köylerde veli hiç yokmuş gibi düşünerek egitim vereceksiniz". Ben eve pek odev vermiyordum o dönem, bir de arastirirsaniz zaten hemen hepsi dayak yiyen çocuklar oluyor ve yapacak pek bir sey olmuyor.
Bence çocuğa daha farkli gorevler vererek kendine guvenmesini saglayin. Tahtayi silmek, ogretmen masasinin örtüsünü sermek gibi.

Üniversitede nasıl bir eğitim alırsak alalım.
Dinlemek başka deneyimlemek bambaşka.
Henüz yeni olduğunuz için bu halleriniz, hepimiz geçtik o yollardan.
İleriki yıllarda deneyiminiz size yol gösterecek.
Çözüme daha kolay ulaşacaksınız.

Bence köy şartlarında veliden hayır beklememek doğru olan.

Öğrencinizin ihtiyacı olan manevi pekiştireçler..
Sevginizi hissettirin, özgüven aşılayın.
Küçük başarılara büyük övgülerle azar azar yol alacaktır.

Veliye ise '' Çocuğa hiç karışmayın, sizden ödev ilgisi falan beklemiyorum. ''demeli.
Çocuğun yakasından düşsünler.
Bir cacık olmaz bunlardan belli.

Çocuğun derhal pedagog yardımı ve sizin de desteğinizde bu korkuyu yenmesi gerekiyor.

Aile zaten cahil keşke herkes anne baba olamasa. Sadece hak eden kişiler olabilse.

Çocukla bence korkulacak bşy olmadığını Konuşun. Gerekirse çocuğu yatılı okula versinler. Ya da ilgilenmeseler bile en azından korkutmasınlar. Dövmesinler.

Madem ilgilenmeyecekler neden çocuk yapıyorlar ki sanki fakirlik üstlerinden akıyırdur Allah bilir cehalette öyle ama soyadımız sürsün diye çocuk yapmışlardır.

Arkadaslariyla is birliği yapacagi basit gorevler verin.ya da kendini ozguvenini yerine getirecek basit gorevler verin yakin zamanda duzelir ins.tenefuste cikmak istemiyorsa sinifta bisey emanet edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…