Öğrencimin derdi beni gerdi..

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.639
16.060
298
Merhabalar arkadaşlar,ya gerçekten taktim bu konuyu.Sinifima 3 ay kadar önce katılan bir erkek ogrencim var.Anne babası 1.5 yıl önce boşanmış,babası başkasıyla evlenmiş,evlendiği eşinin iki kızı var,şu an hamile,benim öğrenciye yeni kardeş geliyor yani..

Geldiginde okuma-yazma bilmiyordu ama zehir gibi çocuk masallah,okumayı kolayca öğrendi.

Çocuk iki erkek kardeş,annesi ben bakamıyorum deyip babaya göndermiş.Bosanma süreci diye de çocuğu ne yüz yüze ne uzaktan hiçbir şekilde eğitime katmamis.

Şimdi çocuk çok hevesli ama sık sık (hatta bir defasında iki hafta üst üste) midem bulanıyor diye ağlıyor eve gitmek istiyor gönderiyorum.Bir gidince de bayağı gelmiyor.En son Perşembe günü midem bulanıyor diye ağladı babasına söyledim gekmek istemedi dayansın dedi,ikinci kez arayınca nihayet tmm dedi geliyorum.Dedim bu çocuk sürekli midem bulanıyor diyor doktora götürdünüz mü hiç?Hocam onun bişeyi yok dedi.İki hafta üst üste midesi bulanip gelmediği oldu doktorluk bence dedim.Hocam dedi eşim çok et yiyor yemesin sebze yesin dedi,denedim o sıra midesi bulanmadi gerçekten dedi.Neyse kapattik ama o çocuk ne yaşıyor kim bilir psikolojik mi.. Çocuklar öz annesi başında olmayınca bitiyor gerçekten Allah annesiz bırakmasın çocuklarımızı..Ah çocuklar olan size oluyor

bence büyük ihtimalle psikolojik okuldaki rehber öğretmene yönlendirebilirsiniz

bence büyük ihtimalle psikolojik okuldaki rehber öğretmene yönlendirebilirsiniz

Çocuğu rehberlik servisine yönlendirin bence. Belki gerçekten bir sıkıntısı var midesi bulanıyor belki de psikolojik sıkıntısından dolayı böyle yapıyor. Çok üzüldüm.
Rehberlige yönlendirmek hiç aklıma gelmemişti iyi ki söylediniz teşekkürler pazartesi ilk işim bu

Herşeyi bence boşanmış anne baba çocuğu olayına bağlamayalim.
Sizin durumunuzdan dolayı hassas davranıyor olabilirsiniz.
Ama artık boşanmak çok normal bir süreç.
Çünkü evliliği devam eden çocuklar da bir sürü sıkıntı çekiyor ama hicbirimiz buna bağlamıyoruz.
Boşaninca nedense çoğumuz da bir acima oluşuyor sanki yetim kaldi.
Benim sınıfımda birsuru var boşanmış anne baba çocuğu ve gayet superler.
Birinin babası ölmüş o da mukemmel.
Ama evde sürekli kavga gören çocukların ruh sağlığı hepsinden beter durumda.
O yüzden bu çocugun annesi ilgilenmemesi kötü olmuş.
Evli kalsa da anne sorumsuzsa birşey değişmez.

Aslında boşanmis olmasına değil de üvey annesinin çocuklarıni yanında tutarken kendi annesinin kendini atmış olmasına,yeni bir bebek geliyor ona alışveriş fln yapılıyor özel ilgi alaka fln bunlara bağlıyorum..Kendi bayağı bir arka planda kaldı gibi..

İşte annesinin sorumsuzluğu.
Maalesef her çocuk aynı sansta doğmuyor.
Bunun önüne geçmek mümkün değil.
Siz sadece yönlendirme yapabilirsiniz.
Bir de özel ilgi alaka gösterilebilir.

Kıyamam yaaa boşanma sürecinde olan çocuklara oluyor zaten
Çocuk belki ilgi istiyor olabilir, dikkat çekmek istiyor olabilir.
Rehberlik servisiyle görüştünüz mü peki?

Ay evet üzücü bir durum. Ama evle alakalı sorun olsa eve gitmeye çalışmaz. Yine de bir rehberliğe danışın bence de.
Üvey anneye "anne"diyor.Benim önümde oturuyor beslenmesine bakıyorum fena değil biseyler koyuyor.Annem seviyorum diye bunu koymuş fln diyor kendi annesind mi taktı babasının bütün ilgisini eşine ve çocuklarına ve de yeni gelecek bebeğe yönlendirmiş olmasına mi taktı bilmiyorum

İşte annesinin sorumsuzluğu.
Maalesef her çocuk aynı sansta doğmuyor.
Bunun önüne geçmek mümkün değil.
Siz sadece yönlendirme yapabilirsiniz.
Bir de özel ilgi alaka gösterilebilir.
Göstermeye çalışıyorum,bana da bayağı bağlı,hasta olacaksınız diye çok korktum demişti bir keresinde.Beni anne yerine koyuyor gibi

Kıyamam yaaa boşanma sürecinde olan çocuklara oluyor zaten
Çocuk belki ilgi istiyor olabilir, dikkat çekmek istiyor olabilir.
Rehberlik servisiyle görüştünüz mü peki?
Rehberlik hiç aklıma gelmedi, sorunları hep kendim çözme alışkanlığım var ama pazartesi görüşeceğim rehberlikçi ile.
Babası onu gelsin alsın ilgilensin diye yapmış da olabilir evet

Bence de profesyonel biriyle iş birliği yaparsan daha faydalı olabilirsin, umarım hallolur :)

Yakin zamanda bosanmislar sanirim ne ara birini buldu evlendi çocuk yaptı baba sorumsuz geldi bana. Anne zaten içler acısı. Çocuğu ile nasıl ilgilenmez? 2 üvey kardeş bir de yeni kardeş çocuk küçücük dunyasinda neler yaşıyor kim bilir..
Ureyip durmalarina gerek yok aslında. Şimdi 2 3 çocuk da bu eşten yapar. Nasıl olsa büyürler mantığı...

Psikolojik olabilir. Once bir pediatriste gitsin oradan bir sey cikmazsa psikiyatriye gonderebilirler

Durumunda sürekli yeni eşine olan aşkını paylaşıyor,göğsüne dövme yaptırmış eşinin adı ve 2018 yılı ..onu paylaşmıştı..Bosanali 1.5 sene olmuş ama sanırım bu eşi boşanmadan önce de varmış tarihe bakarsak..

Rezillik diz boyu desenize... Yuh.. çoluk çocuk umrunda olmayacak ne demeye uruyorsun. Allah o çocuğun yardımcısı olsun. Annenin psikolojisi bozuk aldatilmayi hazmedememis olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…