Öğrencimin derdi beni gerdi..

Ya ben size çok teşekkür ederim kesinlikle ne kadar ilgilisiniz, düşünceli ve merhametli ..umarım guzel haberlerini verirsiniz bizlere

Bence çocuğu doktora götürmek istemediğinden değil, kesinlikle numara olarak düşündüğünden götürmüyor. Okula gitmemek için evde kalmak için böyle söylüyor diye düşünüyor bence. Benim kuzenin kızı da öyleydi, bir şey istemezse midem bulanıyor derdi. Bir iki götürdüler, sürekli devam etti, kestiler sonra götürmeyi. Bir yıla yakın midem bulanıyor dedi unuttu sonra ki gerçekten de onun 3. kardeşine hamileydi annesi ve 6-7 yaşlarındaydı. Bence baba bu yüzden götürmüyor. Üvey anneyi de çok kötü bulmadım ben, hala çözüm arıyor gibi et yemesin ondan falan diyerek.

çocuk hiç bir canlı derse katılmamış okula yollanmamış.nasıl üvey anne de suç olmaz.gayet de kendi hamileliğiyle kendi keyfiyle ilgilenip çocuğu ihmal etmişş

İki hafta üst üste gelmediğinde hala hasta mı diye sorduğumda evet istifa ediyor demişti afedersiniz.Ara tatile yakın da mesela böyle olmuştu ve tatilde devam etmişti o yüzden pek numara gibi değil gibi..Ben olsam öyle bile düşünsem doktora götürürüm bak işte biseyim yokmuş derim

çocuk hiç bir canlı derse katılmamış okula yollanmamış.nasıl üvey anne de suç olmaz.gayet de kendi hamileliğiyle kendi keyfiyle ilgilenip çocuğu ihmal etmişş
Çocuk babaya uc ay önce gelmiş ,geçen yıl öz annesinin yanindaymis

Hassas bir çocuksa midesine vuruyor olabilir.
Kızım 9 yaşında oda hala üzülse midesi ağrır,bulanır vs. Küçükken de böyleydi ama her seferinde ciddiye aldım,doktora gotürdüm.
Et yemekle mide ağrıması ne alaka anlamadım üvey annesi babasına böyle diyip doktora götürmesini engelliyor gibi.
Belki gerçekten bir rahatsızlığı var çocuğun.
Babasına da kızdım,1 kez olsun götürmezmi insan çocuğunu doktora? Dayansın diyip boşveriyor.
Bilemiyorum keşke sadece eşlerinden boşansalar bu anne/babalar,evlatlarından boşanmış gibi davranmasalar

Keşke...
Evet üvey anneyle ilgili aynı şey aklımdan geçti.Kendi çocuğu aynı şeyi bu kadar uzun süre yaşasa doktora götürmeyip çareyi eti az yedirmekte buur muydu acaba

Bazen babalar 2. evlilikte sadece eşinin açısından bakıp olaylara hep çocuğun uyumlu olmasını bekliyor. Oysaki o çocuğun da bir iç dünyası var ve eğer bastırılmışsa kendini dışarıya açamıyorsa içten içe üzülür üzüntü mideye vurabilir.

Tatil öncesi ise tam mevsim geçişleri giyimlerini çok takip etmek gerekiyor. Gündüz ince akşam gece daha kalın giydirmek gerekiyor. Çabuk üşütüp hastalanıyorlar. Belki de gerçekten üşümeye bağlı hastalanıyordur. Bizde de aynı çünkü çocuklar hava tamamen soğuyunca rahat ediyoruz hep kalın giyinerek.

Ihale niye sadece anneye patliyor? Hayir annenin ortaya muhteşem bir iş koyduğunu demiyorum. Ancak o çocuk tek başina yapilmadi.

Adamda gidip hayatini yaşiyor başka kadin ile. Bu çocuğa bakamazken, bir daha yapiyor. Ancak kimse babaliğini sorgulamiyor. Halbuki anne ile ayni sorumluluğu var.

O cocuğa yazik ya, gercekten. Cok üzüldüm adina.

Bir yorumumda yazmıştım,o annenin ne yaşadığını bilmiyoruz aldatılmış büyük ihtimalle ve çocukları atacak kadar ne travmalar yaşamış kim bilir dedim ben de.
Ben de bosaniyorum benim de çocuğum var hiç büyük laf etmeyim.
Burada esas haksızlığa uğrayan çocuk neyazikki

Anne yeter bi tek benim mi çocuk diye yollamış babaya

Haklı mı haklı

Ama başında anne olmayan çocuk başkaları tarafından itilir kakılır baba dahil

Benim gözlemim bu

Çoğu baba şu an eşlerinin korkusundan çocuğuna iyi bakıyor anne olmasa çocuğa bi ekmek verip tv ye atarlar -tabi ki hepsi için geçerli değil-

annenin iletisik bilgileri var mi ?
varsa muhakkak haber verin kimse size niye annesine haber verdiniz diyemez .
tekrar ederse babayida uyarin lutfen bir psikologa v3 normal bir cocuk doktoruna gotursun .
oyle bisey yoktur demekle olmaz .
2 ay boyunca safra kesesi tasi agrisi cektim bir teshis konulamadi ,bi doktor psikolojik dedi kendim bile inandim biseyim olsa doktorlar bulirdu psikolojik dedim.
bir gece acile kaldirildim ve safra kesemi aldilar psikolojik falan degilmis .
cicukta boyle bir davranis varsa ya midede bir hastalik vardir yada psikolojide .
uvey annenin cok et yedi ondan agriyordu demesi ve babanin bunu size iletmesinde bile "bakin siz cocugu bakimsiz zannediykrsunuz ama biz etle besliyoruz fazla yemekten karni bile agriyor " manasi var .
en azindan cocugu kenara cekin ve mide bulantisi problemini aurintili anlatmasini isteyin

Evet normal değil o zaman. Ben nedense online derse göndermeyen öz annesi gibi algılamışım gece Şimdi tekrar okuyunca farkettim. Çocuğun 2 hafta kusmasıyla arada midem bulanıyor demesi arasında çok büyük fark var tabi haklısınız. Durum düşündüğümden çok daha farklı ,burda bariz önemsememe varmış.

Geçen yıl yani 1.sinifta Online ve yüz yüze eğitime katmayan öz anne zaten.Babaya üç ay önce gelmiş.

Bu ara yine dibi gördüm bu boşanma halimden dolayı çok iyiyken hem de sürekli kuzumu düşünüyorum o ne olacak diye
Mesajınız o kadar iyi geldi ki bana anlatamam iyi ki yazmışsınız

Sakin
Bu ara yine dibi gördüm bu boşanma halimden dolayı çok iyiyken hem de sürekli kuzumu düşünüyorum o ne olacak diye
Mesajınız o kadar iyi geldi ki bana anlatamam iyi ki yazmışsınız
Sakin sakin pes etmeyin.
Bu algı biçimi çok eskide kaldi.
Böyle bir dünya yok.
Hatta çevremde ne kadar bilinçli anne varsa çocuğuna evdeki o kavga gurultuyu yaşatmiyor.
Ve anne güçlü ise cocuguna sahip çıkıyorsa olmuyor o büyük krizler.
Geçende veli ile görüştüm durumunu anlattı oğlu benim sinifta suan.
Onlarda boşanma asamasindaymis.
Kadın aşırı bilinçli bir anne ve o kadar güzel yetiştirmiş ki oğlunu çocuk gayet normal cizgide.
O etiketler eskide kaldi.
Rehber öğretmenle görüştüğüm bir sürü ogrencim var ve çoğunun yaşam penceresinde hep aile içi kavgadan yakinip ders çalışmadıklarini yazmislar.
Bazı şeyler artık toz olsun gitsin hayatımızdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…