Ya ben size çok teşekkür ederim kesinlikle ne kadar ilgilisiniz, düşünceli ve merhametli ..umarım guzel haberlerini verirsiniz bizlereMerhabalar arkadaşlar,ya gerçekten taktim bu konuyu.Sinifima 3 ay kadar önce katılan bir erkek ogrencim var.Anne babası 1.5 yıl önce boşanmış,babası başkasıyla evlenmiş,evlendiği eşinin iki kızı var,şu an hamile,benim öğrenciye yeni kardeş geliyor yani..
Geldiginde okuma-yazma bilmiyordu ama zehir gibi çocuk masallah,okumayı kolayca öğrendi.
Çocuk iki erkek kardeş,annesi ben bakamıyorum deyip babaya göndermiş.Bosanma süreci diye de çocuğu ne yüz yüze ne uzaktan hiçbir şekilde eğitime katmamis.
Şimdi çocuk çok hevesli ama sık sık (hatta bir defasında iki hafta üst üste) midem bulanıyor diye ağlıyor eve gitmek istiyor gönderiyorum.Bir gidince de bayağı gelmiyor.En son Perşembe günü midem bulanıyor diye ağladı babasına söyledim gekmek istemedi dayansın dedi,ikinci kez arayınca nihayet tmm dedi geliyorum.Dedim bu çocuk sürekli midem bulanıyor diyor doktora götürdünüz mü hiç?Hocam onun bişeyi yok dedi.İki hafta üst üste midesi bulanip gelmediği oldu doktorluk bence dedim.Hocam dedi eşim çok et yiyor yemesin sebze yesin dedi,denedim o sıra midesi bulanmadi gerçekten dedi.Neyse kapattik ama o çocuk ne yaşıyor kim bilir psikolojik mi.. Çocuklar öz annesi başında olmayınca bitiyor gerçekten Allah annesiz bırakmasın çocuklarımızı..Ah çocuklar olan size
çocuk hiç bir canlı derse katılmamış okula yollanmamış.nasıl üvey anne de suç olmaz.gayet de kendi hamileliğiyle kendi keyfiyle ilgilenip çocuğu ihmal etmişşBence çocuğu doktora götürmek istemediğinden değil, kesinlikle numara olarak düşündüğünden götürmüyor. Okula gitmemek için evde kalmak için böyle söylüyor diye düşünüyor bence. Benim kuzenin kızı da öyleydi, bir şey istemezse midem bulanıyor derdi. Bir iki götürdüler, sürekli devam etti, kestiler sonra götürmeyi. Bir yıla yakın midem bulanıyor dedi unuttu sonra ki gerçekten de onun 3. kardeşine hamileydi annesi ve 6-7 yaşlarındaydı. Bence baba bu yüzden götürmüyor. Üvey anneyi de çok kötü bulmadım ben, hala çözüm arıyor gibi et yemesin ondan falan diyerek.
İki hafta üst üste gelmediğinde hala hasta mı diye sorduğumda evet istifa ediyor demişti afedersiniz.Ara tatile yakın da mesela böyle olmuştu ve tatilde devam etmişti o yüzden pek numara gibi değil gibi..Ben olsam öyle bile düşünsem doktora götürürüm bak işte biseyim yokmuş derimBence çocuğu doktora götürmek istemediğinden değil, kesinlikle numara olarak düşündüğünden götürmüyor. Okula gitmemek için evde kalmak için böyle söylüyor diye düşünüyor bence. Benim kuzenin kızı da öyleydi, bir şey istemezse midem bulanıyor derdi. Bir iki götürdüler, sürekli devam etti, kestiler sonra götürmeyi. Bir yıla yakın midem bulanıyor dedi unuttu sonra ki gerçekten de onun 3. kardeşine hamileydi annesi ve 6-7 yaşlarındaydı. Bence baba bu yüzden götürmüyor. Üvey anneyi de çok kötü bulmadım ben, hala çözüm arıyor gibi et yemesin ondan falan diyerek.
Çocuk babaya uc ay önce gelmiş ,geçen yıl öz annesinin yanindaymisçocuk hiç bir canlı derse katılmamış okula yollanmamış.nasıl üvey anne de suç olmaz.gayet de kendi hamileliğiyle kendi keyfiyle ilgilenip çocuğu ihmal etmişş
o zaman annede hiç iş yok baba da yeni bir hayat kurmuş ilgisiz.olan da çocuğa olmuş.allahtan henüz 3. sınıf da telafi edebilir eksiklerini.Çocuk babaya uc ay önce gelmiş ,geçen yıl öz annesinin yanindaymis
Keşke...Hassas bir çocuksa midesine vuruyor olabilir.
Kızım 9 yaşında oda hala üzülse midesi ağrır,bulanır vs. Küçükken de böyleydi ama her seferinde ciddiye aldım,doktora gotürdüm.
Et yemekle mide ağrıması ne alaka anlamadım üvey annesi babasına böyle diyip doktora götürmesini engelliyor gibi.
Belki gerçekten bir rahatsızlığı var çocuğun.
Babasına da kızdım,1 kez olsun götürmezmi insan çocuğunu doktora? Dayansın diyip boşveriyor.
Bilemiyorum keşke sadece eşlerinden boşansalar bu anne/babalar,evlatlarından boşanmış gibi davranmasalar
Bazen babalar 2. evlilikte sadece eşinin açısından bakıp olaylara hep çocuğun uyumlu olmasını bekliyor. Oysaki o çocuğun da bir iç dünyası var ve eğer bastırılmışsa kendini dışarıya açamıyorsa içten içe üzülür üzüntü mideye vurabilir.Aslında boşanmis olmasına değil de üvey annesinin çocuklarıni yanında tutarken kendi annesinin kendini atmış olmasına,yeni bir bebek geliyor ona alışveriş fln yapılıyor özel ilgi alaka fln bunlara bağlıyorum..Kendi bayağı bir arka planda kaldı gibi..
Tatil öncesi ise tam mevsim geçişleri giyimlerini çok takip etmek gerekiyor. Gündüz ince akşam gece daha kalın giydirmek gerekiyor. Çabuk üşütüp hastalanıyorlar. Belki de gerçekten üşümeye bağlı hastalanıyordur. Bizde de aynı çünkü çocuklar hava tamamen soğuyunca rahat ediyoruz hep kalın giyinerek.İki hafta üst üste gelmediğinde hala hasta mı diye sorduğumda evet istifa ediyor demişti afedersiniz.Ara tatile yakın da mesela böyle olmuştu ve tatilde devam etmişti o yüzden pek numara gibi değil gibi..Ben olsam öyle bile düşünsem doktora götürürüm bak işte biseyim yokmuş derim
Merhabalar arkadaşlar,ya gerçekten taktim bu konuyu.Sinifima 3 ay kadar önce katılan bir erkek ogrencim var.Anne babası 1.5 yıl önce boşanmış,babası başkasıyla evlenmiş,evlendiği eşinin iki kızı var,şu an hamile,benim öğrenciye yeni kardeş geliyor yani..
Geldiginde okuma-yazma bilmiyordu ama zehir gibi çocuk masallah,okumayı kolayca öğrendi.
Çocuk iki erkek kardeş,annesi ben bakamıyorum deyip babaya göndermiş.Bosanma süreci diye de çocuğu ne yüz yüze ne uzaktan hiçbir şekilde eğitime katmamis.
Şimdi çocuk çok hevesli ama sık sık (hatta bir defasında iki hafta üst üste) midem bulanıyor diye ağlıyor eve gitmek istiyor gönderiyorum.Bir gidince de bayağı gelmiyor.En son Perşembe günü midem bulanıyor diye ağladı babasına söyledim gekmek istemedi dayansın dedi,ikinci kez arayınca nihayet tmm dedi geliyorum.Dedim bu çocuk sürekli midem bulanıyor diyor doktora götürdünüz mü hiç?Hocam onun bişeyi yok dedi.İki hafta üst üste midesi bulanip gelmediği oldu doktorluk bence dedim.Hocam dedi eşim çok et yiyor yemesin sebze yesin dedi,denedim o sıra midesi bulanmadi gerçekten dedi.Neyse kapattik ama o çocuk ne yaşıyor kim bilir psikolojik mi.. Çocuklar öz annesi başında olmayınca bitiyor gerçekten Allah annesiz bırakmasın çocuklarımızı..Ah çocuklar olan size oluyor
Bir yorumumda yazmıştım,o annenin ne yaşadığını bilmiyoruz aldatılmış büyük ihtimalle ve çocukları atacak kadar ne travmalar yaşamış kim bilir dedim ben de.Ihale niye sadece anneye patliyor? Hayir annenin ortaya muhteşem bir iş koyduğunu demiyorum. Ancak o çocuk tek başina yapilmadi.
Adamda gidip hayatini yaşiyor başka kadin ile. Bu çocuğa bakamazken, bir daha yapiyor. Ancak kimse babaliğini sorgulamiyor. Halbuki anne ile ayni sorumluluğu var.
O cocuğa yazik ya, gercekten. Cok üzüldüm adina.
Evet normal değil o zaman. Ben nedense online derse göndermeyen öz annesi gibi algılamışım geceİki hafta üst üste gelmediğinde hala hasta mı diye sorduğumda evet istifa ediyor demişti afedersiniz.Ara tatile yakın da mesela böyle olmuştu ve tatilde devam etmişti o yüzden pek numara gibi değil gibi..Ben olsam öyle bile düşünsem doktora götürürüm bak işte biseyim yokmuş derim
Geçen yıl yani 1.sinifta Online ve yüz yüze eğitime katmayan öz anne zaten.Babaya üç ay önce gelmiş.Evet normal değil o zaman. Ben nedense online derse göndermeyen öz annesi gibi algılamışım geceŞimdi tekrar okuyunca farkettim. Çocuğun 2 hafta kusmasıyla arada midem bulanıyor demesi arasında çok büyük fark var tabi haklısınız. Durum düşündüğümden çok daha farklı ,burda bariz önemsememe varmış.
Bu ara yine dibi gördüm bu boşanma halimden dolayı çok iyiyken hem de sürekli kuzumu düşünüyorum o ne olacak diyeHerşeyi bence boşanmış anne baba çocuğu olayına bağlamayalim.
Sizin durumunuzdan dolayı hassas davranıyor olabilirsiniz.
Ama artık boşanmak çok normal bir süreç.
Çünkü evliliği devam eden çocuklar da bir sürü sıkıntı çekiyor ama hicbirimiz buna bağlamıyoruz.
Boşaninca nedense çoğumuz da bir acima oluşuyor sanki yetim kaldi.
Benim sınıfımda birsuru var boşanmış anne baba çocuğu ve gayet superler.
Birinin babası ölmüş o da mukemmel.
Ama evde sürekli kavga gören çocukların ruh sağlığı hepsinden beter durumda.
O yüzden bu çocugun annesi ilgilenmemesi kötü olmuş.
Evli kalsa da anne sorumsuzsa birşey değişmez.
Sakin sakin pes etmeyin.Bu ara yine dibi gördüm bu boşanma halimden dolayı çok iyiyken hem de sürekli kuzumu düşünüyorum o ne olacak diye
Mesajınız o kadar iyi geldi ki bana anlatamam iyi ki yazmışsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?