Öğretmen anneler ....

Bu konuda farklı uygulamalar var maalesef müdürler arasında. İşimizi nasıl zorlaştırırız diye uğraşıyor bazıları. Normal şartlarda öğretmen izinli raporlu olduğunda nasıl ki yerine müdür yardımcıları ya da dersi boş olan öğretmen bakıyorsa, süt izninde de aynı şekilde idare edilmesi gerekiyor. Ders olarak da fiziksel etkinlikler, serbest etkinlik , müzik saatlerine denk getirilirse "veliler tarafından daha çok önemsenen" Matematik , Türkçe, Hayat Bilgisi gibi derslerde aksama olmaz , çocuklar başka öğretmenden anlamıyor gibi bahanelerin önüne geçilir. Bir müdür yardımcısı da pekâlâ fiziksel etkinlikler dersinde güzel bir oyun oynatabilir, müzik dersinde şarkı öğretip ritm çalışması yaptırabilir. Bu derslerde iki öğretmen arasında kopukluk da olmaz. Müdürün işgüzarlık yapıyor. Ben ücretsiz izin kullandığım için , adama hiçbir zararım olmadığı halde her seferinde laf sokuyor

Nasıl yani?
iyi de bu hak degil mi?
Allah razı olsun müdürümüz süt izninde annelere (umarim ileri de bana da) 30 dakika önce çıkmayabilir bir sey demiyordu.
ne öğretmenisiniz?

Emin ol i da insiyatifinde olsa onu da vermezdi bana

Yalnız müdürün gıcık biri dilekçeyi ilk ona ondan sonra ilçeye sonra ile şeklinde ver. Sonra silsileyi atladın diye ceza vermeye kalkabilirler. Öncede yazılmış sendikalı isen onlardan yardım alabilirsin.

Ama yönetmelik açık, annenin istediği saat verilir süt izni olarak.

Ama yönetmelik açık, annenin istediği saat verilir süt izni olarak.

Memur diyor. Burada saat sekiz akşam beş mesai yapan memurlar kastediliyor. Bana yöneticimin dediği biz tam gün değiliz. Sen zaten birde çıkıyorsun süt izni gibi kabul oluyor bu durum dedi. Yani normal memur süt izninde eve 12.30 da geçiyor. Bizim okulda bu zaten böyle sana ekstra süt iznini veremiyorum bu nedenle dedi

Eğer yarim gün eğitim veren bir okulsa o zaman süt izni vermeyebilir hocam ben lisede branş öğretmeniyim. Süt iznimde en az 1 e kadar okulda oluyordum. Tam günse hakkınızı arayın ama yarım günde müdür önünüze başka yönetmelikler çıkarabilir.

Benim bildiğim kadarıyla bir okul yarım gün ise zaten süt izni olmaz. Tam gün ise ogle arası süt izni olarak kullanılır. Sinif öğretmeni ise

Haklı. Doğru olan bu demiyorum. Ama diğer memurlar ile öğretmenlerin durumları farklı.

Branşınız önemli. Okulöncesi ve sınıf öğretmeni iseniz süt izni almanız zaten maalesef imkansız gibi.
Onun dışında müdüre süt izni için bir dilekçe verin. Almazsa milli eğitime vereceğinizi söyleyin... İlla ki alacaksanız da bir avukata danışın haklarınızı arayın.

sınıf öğretmeniymişsiniz, okulda kaç saat geçiriyorsunuz ki toplamda? öyle 7-8 saat emzirmemekle süt kesilmez, çıkmadan emzirirsiniz, okulda bir veya iki defa sağarsınız, eve dönünce de emzirirsiniz. ben de üniversitede hocayım, evim ve okulum farklı yakalarda, yolda geçen süreyle en az 10 saat uzak kalıyordum kızımdan ama tam 2 sene emzirdim, 2 yaşında hala sütüm vardı kendim bıraktırdım, bu sürede ekstradan mama falan almadı. süt o kadar kolay kesilen birşey değil korkmayın.

Bu 2.cocugum ve anlattığıniz yöntemi uyguladım 13aylikken çocuk emmek istemedi sağmak istedim bir süre sürdü sonra sütüm tamamen kesildi

Tam günüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…