- Konu Sahibi papatyasevilir
-
Arkadaşım ben idareciyim siz 657 nin bütün haklarına tabii değilsiniz mesela yaz tatiliniz olduğu için izin hakkınız olmadığı gibi derslerinizi ayarlayabilme ve yarı zamanlı çalıştığınız için süt izni adi altında bı izin hakkınız yokSüt iznimiz var. Sadece yönetmelik, hak arama bilmeyen sessiz öğretmenleri sindiren idareciler var. 657 ye tabiyiz, hangi maddede "süt izni yoktur" deniyor ki?
Gerek görürse girecekti zaten. 3 yas grubu oldugu icin girmedi. 5 yas olsaydi girerdi. Seneye 1 e baslayacaklari icin erken gondermeyi istemezdi.Atarınıza bir anlam veremedim. Yönetmeliğinde ben yazmadım. Kaldı ki bizim gibi yarım gün çalışan öğretmenler için süt izni yok. Müdürünüze söyleyin o zaman girsin derslerinize
Yaptığım hesaba göre ben bu izni kullanmasam 7.5 saat sutumu alamayacak. O da minimum süre. Yazık değil mi benim çocuğuma? Daha 9 aylık o. Ana öğünü hala benim sütüm.düz memurun bebeği de altı saat annesini ememiyor sayın hocam. Bir farklılık yok. Saat seki otuzda başlıyor mesaisi 12.30 da bitiyor ve eve geyor
Ekders ücretim kesilecek. Ben zaten bunu göze alarak izin kullandım. Girmediğim saatin parasını cebime indirmem. Mudurume kesilmese de fazladan aldigim her parayi kuruşuna kadar okula harcayacagimi soyledim zaten. Kaldı ki ben bomboş bir odayı sinif yaptım. Bunun için sene basında 1300 lira bu sinif icin harcadım. Aldıklarım verdiklerinden az. O yüzden icin çok rahat benim para konusunda.Ayni sey degil brans ogretmeni nin program esnekligi olur ve girmedigi Saatin ucretini alamaz yani 20 saati 5 gune yayar yarim gun calisirsin yada en bastan az ders alir yil boyu öyle devam edersin. Ama sinif ve anasinifi izinkullanirkende ek ders ucretini tam alir yani girmedigi Saatin ucretini de alir bu konuda bu yuzden hep yoruma aciktir. Yani aslinda branscilar hiç kullanamiyor sut iznini
Yanlış bilinen bir durum yok haksızsınız. Toplamda beş saat 6 etkinlik derse giriyorsunuz. Bunun da günde 1,5 saatini süt izni talep ediyosunuz. Geriye 3,5 saat derse girip ben 657 ye tabiyim yönetmelikte böyle bir ibare yok diyorsunuz. Bunun da size haksızlık olarak geldiği bir nokta yok mu? Kaldı ki ders saatini aksatmadan Süt izni kullanımı size ne anlatıyor anlamış değilim.Gerek görürse girecekti zaten. 3 yas grubu oldugu icin girmedi. 5 yas olsaydi girerdi. Seneye 1 e baslayacaklari icin erken gondermeyi istemezdi.
Yönetmeliği ben yazmadım diyosunuz da zaten yönetmelik sizin dediginiz gibi degil. Allahtan siz yazmamissiniz. Sinif öğr. Ya da okul öncesi öğr. Kullanamaz diye birşey yazmıyor. Her kadın memur gibi yarim gun calisan ogr.nin de sut izni vardır.
Atarlanmadim ayrıca. Sadece yanlış bilinen bir durumu düzeltmek istedim.
Aynı düşünmüyorum. Anlamadığımız icin de uzun uzun dil dökmeyeceğim. 4. Çocuğunuzda siz yine kullanmayın o zaman. Ben kullanıyorum ve bunun da hakkım olduğunu düşünüyorum. Iyi gecelerYanlış bilinen bir durum yok haksızsınız. Toplamda beş saat 6 etkinlik derse giriyorsunuz. Bunun da günde 1,5 saatini süt izni talep ediyosunuz. Geriye 3,5 saat derse girip ben 657 ye tabiyim yönetmelikte böyle bir ibare yok diyorsunuz. Bunun da size haksızlık olarak geldiği bir nokta yok mu? Kaldı ki ders saatini aksatmadan Süt izni kullanımı size ne anlatıyor anlamış değilim.
Konuya şurdan yaklaşsan sonuna kadar desteğim. Desen ki arkadaşlar bizim 2 yıl çocuklarımızla birebir vakit ayırmaya hakkımız var. 657 çalışanları annelik izni olarak ücretli en azından 18 ay olması gerekir deseniz amenna
Şimdi zaten hali hazırda iyileştirilmiş bir kanuni hakkı kendi tarafınıza yontmaya çalışıyorsunuz.
Ben üç çocuk büyütmüş bir okul öncesi öğretmeniyim ve çok gönül rahatlığıyla şunu diyebiliyorum. Bizim çalışma şartlarımızda süt izni günümüz yönetmelik, izinler, zaman açısından 657 çalışanlarına göre ayarlanamaz. Çünkü bizim çalışma şartlarımız zaten diğer 657’lilere göre zaman açısından rahat
Bu konuda mudurun yorumuna kalmis cunku çevremdesut izni kulanan kimsenin ek dersi kesilmediEkders ücretim kesilecek. Ben zaten bunu göze alarak izin kullandım. Girmediğim saatin parasını cebime indirmem. Mudurume kesilmese de fazladan aldigim her parayi kuruşuna kadar okula harcayacagimi soyledim zaten. Kaldı ki ben bomboş bir odayı sinif yaptım. Bunun için sene basında 1300 lira bu sinif icin harcadım. Aldıklarım verdiklerinden az. O yüzden icin çok rahat benim para konusunda.
Kullanıyorsan sorun yok o zamanAynı düşünmüyorum. Anlamadığımız icin de uzun uzun dil dökmeyeceğim. 4. Çocuğunuzda siz yine kullanmayın o zaman. Ben kullanıyorum ve bunun da hakkım olduğunu düşünüyorum. Iyi geceler
Cebe indirmem deyimi benim yorumum. Ben bunu öyle yorumluyorum. Bir kuruşunu bile boğazımdan geçirmem demek istiyorum.Bu konuda mudurun yorumuna kalmis cunku çevremdesut izni kulanan kimsenin ek dersi kesilmedi
siz cebimize indirirsiniz vs demedim farkinfldaysaniz branscilar izin kullansin biz kullanmayalim vs yazmissiniz ben de ders butunlugumuz acisindan brans ogretmenleri zaten izin kullanmiyor girmeleri gereken saate giriyorlar diye cevap verdim saptirmanin anlami yok.
Bana gore sorun yok tum bayan memurlar kullanmali bence imkanlar dahilinde ama yonetmelik sorunlu netlik yok. Bu sekilde de birileri hep magdur keske herkes haklarini esit bir sekilde kullanabilse kimse magdur olmasa ama bu sartlarda zorCebe indirmem deyimi benim yorumum. Ben bunu öyle yorumluyorum. Bir kuruşunu bile boğazımdan geçirmem demek istiyorum.
Benim müdürüm ilçe mem e soracagini eğer kesilirse zaten 2 saati yazmayacağını söyledi. Ben de bunu kabul ettim. Eğer kesmezlerse de ben her ay size hesaplayıp okul icin harcarım dedim. Zaten o da bundan memnun oldu. Cunku imkanlari kisitli bir okuluz. Herseyi cebimizden karsiliyoruz. Yarim saat yol gidiyorum ben o okul icin. Eğer bu izni kullanmasaydım benim çocuğum 7.5 saat beni emmemiş olacaktı. Ek gıdaya bile henüz tam alisamamisken ben nasıl sutumden mahrum edeyim ? Tenefusum yok. Aram yok. Sutumu sağacak müsait ne zaman ne de yer var okulda. 3 yaşındaki sabileri kime emanet edeyim de ben gidip süt sağayım? Göğüslerim tas gibi agriyor onca saat emziremedigim icin.
Yanı benim kızdığım nokta insanların anlayissiz olması. Zaten 5 saat çalışıyorum diye ben 5 saat evde yok değilim. Ben de insanım benim de bebeğim bir çocuk. Keske 8 17 calisanlarlar çok daha fazlasını kullansa.ama benim bu 1.5 saati kullanmam gerekiyor. Aksi durumda ben bir dolu sütüm varken çocuğumu sütten kesmek zorunda kalacağım bos yere. Mastit olacağım. Belki de operasyon geçireceğim. Ki ilk hafta neredeyse ameliyat edeceklerdi gogsumu. Ben bu durumda neden kullanmayim mesela?
Hocam yari zamanlı dediğiniz tam gün okullarda mi geçerli... bütün okullarda normal öğretime geçileceği amaçlandığına göre demek oluyor ki sınıf ya da anaokulu öğretmenlerinin SÜT İzni yokk.Arkadaşım ben idareciyim siz 657 nin bütün haklarına tabii değilsiniz mesela yaz tatiliniz olduğu için izin hakkınız olmadığı gibi derslerinizi ayarlayabilme ve yarı zamanlı çalıştığınız için süt izni adi altında bı izin hakkınız yok
Yok benim bildiğim kadarıyla ikili öğretim yapan okullardan Zaten süt izni verilmiyordu.ben de talep etmemiştim ancak şimdi öğle arası da işin içine girip tam güne dönünce sıkıntım olduHocam merhaba ben de yakında doğum yapacağım için merak edip müdür yardımcıma sordum konunuzu görünce . Yarım gün olan okullarda bu durum müdürün inisiyatifindeymiş. Şikayet dilekçe bir şeyi değiştirmezmiş . Ders programı uygun olursa din k. Vb giriyormuş . Senenin başında ayarlanabilirdi belki. Belki diyorum çünkü ders programını ayarlamak kolay değil siz de bilirsiniz . Ya da sadece ilkokul olan bir okul olsa yine ayarlanamayabilirdi .
Hocam ben de vurgulamak isterim süt izni kullandığımız saatlerde ders ücretini almıyoruz (normal olarak..)Bana gore sorun yok tum bayan memurlar kullanmali bence imkanlar dahilinde ama yonetmelik sorunlu netlik yok. Bu sekilde de birileri hep magdur keske herkes haklarini esit bir sekilde kullanabilse kimse magdur olmasa ama bu sartlarda zor
Hocam düşüncelerime tercüman olmuşsunuz..nerede sağacağim o bile muammaCebe indirmem deyimi benim yorumum. Ben bunu öyle yorumluyorum. Bir kuruşunu bile boğazımdan geçirmem demek istiyorum.
Benim müdürüm ilçe mem e soracagini eğer kesilirse zaten 2 saati yazmayacağını söyledi. Ben de bunu kabul ettim. Eğer kesmezlerse de ben her ay size hesaplayıp okul icin harcarım dedim. Zaten o da bundan memnun oldu. Cunku imkanlari kisitli bir okuluz. Herseyi cebimizden karsiliyoruz. Yarim saat yol gidiyorum ben o okul icin. Eğer bu izni kullanmasaydım benim çocuğum 7.5 saat beni emmemiş olacaktı. Ek gıdaya bile henüz tam alisamamisken ben nasıl sutumden mahrum edeyim ? Tenefusum yok. Aram yok. Sutumu sağacak müsait ne zaman ne de yer var okulda. 3 yaşındaki sabileri kime emanet edeyim de ben gidip süt sağayım? Göğüslerim tas gibi agriyor onca saat emziremedigim icin.
Yanı benim kızdığım nokta insanların anlayissiz olması. Zaten 5 saat çalışıyorum diye ben 5 saat evde yok değilim. Ben de insanım benim de bebeğim bir çocuk. Keske 8 17 calisanlarlar çok daha fazlasını kullansa.ama benim bu 1.5 saati kullanmam gerekiyor. Aksi durumda ben bir dolu sütüm varken çocuğumu sütten kesmek zorunda kalacağım bos yere. Mastit olacağım. Belki de operasyon geçireceğim. Ki ilk hafta neredeyse ameliyat edeceklerdi gogsumu. Ben bu durumda neden kullanmayim mesela?
Hocam yari zamanlı dediğiniz tam gün okullarda mi geçerli... bütün okullarda normal öğretime geçileceği amaçlandığına göre demek oluyor ki sınıf ya da anaokulu öğretmenlerinin SÜT İzni yokk.
Yer yok hocam. Yer bulsan teneffus yok. 5 saat kesintisiz calisiyoruz biz. Ustelik kucucuk cocuklari emanet edemeyiz de kimseye. Napayim yani? Sinifin ortasinda sut mu sagayim ben? Konusuyolar ama bos konusuyolar. 5 saat calisiyorum diye ben izin kullanamazmisim. O az gordukleri 5 saatte bizim 1 dakika bile aramiz yok. 40 dkda bir verdigim bi teneffus yok. Tuvalete gidemiyorum ben cogu zaman bana okulda sut sag diyorlar. Ciddiye bile almadim cogunu yani.Hocam düşüncelerime tercüman olmuşsunuz..nerede sağacağim o bile muamma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?