Öğretmen anneler ....

Hakkınızı almak icin uğraşın meslektasim. Is bilmez müdür yüzünden evladinizi rizkindan mahrum etmeyin. Yasal.hakkiniz bu. Sıkıyorsa üst mercilere anlatsın vermediğini

Skandal.
Öyle bir şey olamaz.
Hakkı yok.
Dilekçe yazın
Sallamazsa ilçe milli eğitime yazın hatta gidin görüşün.

Sizin yasal hakkınız.
Kimsenin keyfine değil.
Şikayet etseniz başı yanar.

Skandal.
Öyle bir şey olamaz.
Hakkı yok.
Dilekçe yazın
Sallamazsa ilçe milli eğitime yazın hatta gidin görüşün.

Sizin yasal hakkınız.
Kimsenin keyfine değil.
Şikayet etseniz başı yanar.
Gördügum kadarıyla Sınıf öğretmeni(ya da anaokulu) olup bu izni kullanabilen o kadar az ki.uzucu

Size o izni vermek zorunda. Gerekirse baska ogretmen yoksa derslere kendisi girmek zorunda. Ne demekmis insiyatif? Acik ve net var bu yonetmelikte. Saatleri bile kendiniz ayarlayacaksiniz. Oyle izin vermiyorum luksu yok. Hakkinizi arayin.

Gördügum kadarıyla Sınıf öğretmeni(ya da anaokulu) olup bu izni kullanabilen o kadar az ki.uzucu

Benim daha önceki çalıştığım okul ilçedeydi tam gündü ve sınıf öğretmeni arkadaşlar bu izni kullandı.
Benimde süt iznim bittikten bir kaç ay sonra oğlum sütten kesildi. 2 yıl emzinler arkadaşlarım da var ama ben başaramadım. Sizi Cok iyi anlıyorum tam gün çalışıyormuşsunuz hakkınızı arayın.

Süt izni tam gün çalışan annelerin hakkıdır. Eğer branş öğretmeni iseniz ders programı ayarlama konusunda yardım isteriniz bu şekilde olabilir. Ama okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinde bu da olmuyor.

Amasinifi ogretmeniyim. Gayet de kullaniyorum. Gcen yil bizde de bazi arkadaslara izin vermediler. Milli egitime dilekce yazdilar. Ben bu sene elimde belgelerle gittim. Ben bu izni kullanmak zorundayim. Bu benim yasal hakkim dedim. 13.30da birakmam gerekirken ben 12de cikiyorum. Cunku 1.5 saat hakkim var. Mudur de e cocuklar nolacak dedi
Ben de zaten kucuk yas grubu. Ya evlerine gitsinler ya da 1.5 saat de siz derse girin dedim. Tipis tipis 12 de cikartti beni de cocuklari da.
Onlar cocuk da benim evdeki ne? Tamam ogretmenim , fedakarim falan filan da yani ben ayni zamanda anneyim. Baska cocuklar kadar kendiminkini de dusunmeliyim.
Viraz cetin ceviz olun hocam. Hakkinizi savundugunuzda kimse karsinizda duramiyor.

Memur 657ye bagli calisan demektir. Saat sinirlamasi yoktur memurun taniminda.
Ogretmen de memurdur. Sut izni de yasal hakkidir. Kac saat calistiginin onemi yoktur.
5 saat calisiyorum. Anasinifi ogretmeniyim su an 3.5 saat calisiyorum. 1.5 saat yasal olan sut iznimi kullaniyorum. Cunku cocugumun ana ogunu hala anne sutu.

Yonetmelikte brans ogretmeni kullansin digerleri ne halt yerse yesin yazmiyor ama. Bransi, alani , calistigi saati farketmeksizin her ogretmen bunu kullanir.
Gerekirse bos kalan derslere mudur girmek zorundadir.

Yonetmelikte brans ogretmeni kullansin digerleri ne halt yerse yesin yazmiyor ama. Bransi, alani , calistigi saati farketmeksizin her ogretmen bunu kullanir.
Gerekirse bos kalan derslere mudur girmek zorundadir.
Ama yönetmelik de ders saatini aksatmamak şartı var. Ben de okul öncesi öğretmeniyim. Süt izni kullanamadım.

Bimer cimer yazsaniza. Sizin hakkiniz bu, kim oluyir da vermiyor. Sanki kendi lutfediyor. Hakkinizi savunun.

Dilekçe verin ama işleme konulduğundan emin olun sayı alın sonucunu mutlaka isteyin 15 gün içinde cevap vermeleri lazım. Size izni Vermeme gibi bir lüksleri yok hocam. Olmadı sendikanızla görüşün. Bu konuda verilmiş bir sürü mahkeme kararı bile var. Hakkınızı sonuna kadar arayın.

Valla benim dediğim gerekçeyle bu izni kullanamayan çok kişi bar. Haksız da bulmuyorum. Zaten birde işte çıkıyorsanız düz memurların süt izniyle aynı saatte çıkıyorsunuz.
ama konu sahibi zaten tam gün çalışıyormuş. Onun evet hakkını araması lazım.
ama öğlen 12.30 13 te işten çıkan bir öğretmene süt izni verilmesi bana adil gelmiyor.

Adil olmayan nedir? Ben de o yonetmelikte belirtilen kadin memurlardan biriyim. Bransim Anasinifi diye benim cocugun min. 5 saat beni emmesin mi? Daha 1 yasinda bile degil. 8.bucukta derse girmem icin evden 8de cikmam lazim. Bubda demektir de cocugum 7bucukta emzirmeliyim. 13.30 da isten cikiyorum. Min. 14te evdeyim. Sizin dediginiz gibi bir adalet sistemiyle benim cocugum min. 7bucuk saat anne sutu alamayacak.
Bu mu adil olan? Benim cocugumun sucu da annesinin anasinifi ogretmeni olmasi mi?

Ama yönetmelik de ders saatini aksatmamak şartı var. Ben de okul öncesi öğretmeniyim. Süt izni kullanamadım.
Aksayacak olan saate mudurunuz girecekti siz de cocugunuzu emzirmeye gidecektiniz hocam. Size kullandirmadilar diye boyle bir hakkimiz yok degil yani.

Ben branş öğretmeniyim. 8 buçuk aylık bebeğim ve süz izni kullanıyorum. Okulumuz tam gün öğleden sonraki derslerimi boş bıraktılar. Branş olunca az ders alabildim. Süz izni diyince de evet sizin hakkınız istediğiniz zamanda kullanabilirsiniz dediler.. siz sınıfçı olunca öğrenciler başlarına kalır diye sizi vazgeçirmeye çalışmışlar.. hakkınızı arayın...

düz memurun bebeği de altı saat annesini ememiyor sayın hocam. Bir farklılık yok. Saat seki otuzda başlıyor mesaisi 12.30 da bitiyor ve eve geyor

Aksayacak olan saate mudurunuz girecekti siz de cocugunuzu emzirmeye gidecektiniz hocam. Size kullandirmadilar diye boyle bir hakkimiz yok degil yani.
Atarınıza bir anlam veremedim. Yönetmeliğinde ben yazmadım. Kaldı ki bizim gibi yarım gün çalışan öğretmenler için süt izni yok. Müdürünüze söyleyin o zaman girsin derslerinize

Atarınıza bir anlam veremedim. Yönetmeliğinde ben yazmadım. Kaldı ki bizim gibi yarım gün çalışan öğretmenler için süt izni yok. Müdürünüze söyleyin o zaman girsin derslerinize

düz memur süt iznine 12.30da çıkar. Hanımefendinin sadece bir saat fazla mesaisi oluyor sanki çocuk acından ölecek gibi bir tavra giriyor anlamak mümkün değil. Tam gün çalışanla yarım gün çalışan arasında bir zahmet süt izni farkı da olsun yani.
Bir arkadaşımız da bir yaşına kadar çocuğa kendi bakmak istediğinde ücretsiz izin almak yerine para vererek rapor alarak bir sene kendi baktı. Bana bu da haksızlık geldi. Devletten maaşımı alayım ama işe de gitmeyeyim parayla rapor alayım. Adil değil. O zaman ücretsiz izne ayrılacaksınız yani bu kadar basit.
Ki bu rapor alanların da tamamı seminerde koştur koştur dönerler sırf ekdersini almak için. Evet hakkın olmayan paraları alıyorsun ve adil feğil yani.
Yarım gün çalışıp bir saat için çocukları mağdur etmek de bence hoş değil.
kendi çocuğu kreşe yada anaokuluna gidince bir saat erken eve gönderilse mesela adım gibi eminim ben nereden bakıcı bulacağım şimdi diye en başta kendi küplere biner.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…