Öğretmen derdi

İlk okulda bilhassa birinci sınıfta neden bilmiyorum son yıllarda yükün yüzde 80 i anne babaya atılmış durumda. Bu sistemde anne babası ilgisiz çocuk kaybolup gidiyor maalesef. Eskiden biz anne babamıza ve onların bizi saatlerce çalıştırmasına ve sayfalarca fotokopi ödevi yaptırmasına ihtiyaç duymadan da okumayı sökebiliyorduk. Burada bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum açıkçası
Simdi ogretmen mik dese suclu oluyor.Eskiden cocuklar da veliler de mum olurdu ogretmen karsisinda.Cocuklar da sorumluluk bilirdi.Simdikiler uzerni giymekten aciz.

Simdi ogretmen mik dese suclu oluyor.Eskiden cocuklar da veliler de mum olurdu ogretmen karsisinda.Cocuklar da sorumluluk bilirdi.Simdikiler uzerni giymekten aciz.
Bu yorumu bir dönem sınıf öğretmenleriyle çalışmış bir branş öğretmeni ve yeğenleri ve arkadaşlarının çocukları 1. Sınıfa gitmiş biri olarak yapıyorum. Sınıf öğretmenleriyle çalıştığım dönem çok şaşırıyordum birbiriyle konuşmayan mı dersin öğretmenleri konuşmuyor diye küs olan sınıflar mı dersin daha minicik çocukları sınavlara sokanlar mı diğer sınıf öğretmeninin öğrettiği harften geride diye 1. Sınıf çocuklarını teneffüse çıkarmayan mı dersin. İşin ilginç 40 çocuğum olsa birini vermeyeceğim bu rekabetçi ve be aynı zamanda rekabetçi çocuklar yetiştiren öğretmenler en çok talep edilen öğretmenlerdi
Herkes çocuğunu onlara vermek istiyordu🤷‍♀️

Bu yorumu bir dönem sınıf öğretmenleriyle çalışmış bir branş öğretmeni ve yeğenleri ve arkadaşlarının çocukları 1. Sınıfa gitmiş biri olarak yapıyorum. Sınıf öğretmenleriyle çalıştığım dönem çok şaşırıyordum birbiriyle konuşmayan mı dersin öğretmenleri konuşmuyor diye küs olan sınıflar mı dersin daha minicik çocukları sınavlara sokanlar mı diğer sınıf öğretmeninin öğrettiği harften geride diye 1. Sınıf çocuklarını teneffüse çıkarmayan mı dersin. İşin ilginç 40 çocuğum olsa birini vermeyeceğim bu rekabetçi ve be aynı zamanda rekabetçi çocuklar yetiştiren öğretmenler en çok talep edilen öğretmenlerdi
Rekabeti ben de cok sacma buluyorum.Daha iyi ogretmene madalya mi takiyorlar? Kim ne dusunurse dusunsun ben bir ogretmen olarak isimin hakkini vermek cabasinda olurum bu kadar.Yaris ati degiliz.

Rekabet yüzünden cocuklarda heder oluyo malesef hatta asırı baskı asırı cocuklara yüklenme derken aslında en cok olan cocuga oluyo bu konuyu açma sebebimde buydu ben cocugumu elbet calıstırırm bu benim görevm en iyi sekilde üstüne düserim ama ya ögretmen dğerleri ile aşık atıyorsa bu seferde çocuguma gereksz baskı ıygulamıs olurum

Ben öğretmende bir hata görmedim söylediklerinden dolayı. Öğrenciler sınıf içinde aynı özellikte olmuyor. Kimi öğrenciye bir kere anlatıyorsunuz şak anlıyor ve asla unutmuyor. Kimisine üç beş kez anlatıp bol örnek çözerek kavratiyoruz, kimisine de kırk takla atlayarak öğretmeye uğraşıyoruz.(Bunu görevimden dolayı şikayet olarak söylemiyorum. Seve seve yapıyorum) Emeğimizin boşa gitmemesi ve de öğrendiklerini pekiştirip unutmamaları içinde evde tekrar şart. Bu tüm sınıflarda geçerli. Kırk takla atarak çocuğa öğrettiğim konuyu evde tekrar etmelerini ve bu şekilde daha kalıcı öğrenme olacağını söylemek bir suç bir kusur olmasa gerek.

Bizim zamanımızda kendimiz ödev yapar idik evet, bizler sorumluluklar içinde büyüdük. Şimdiki çocuklar gibi en ufak şeyde ne annemizin ne de bizim psikolojimiz bozulmazdi. Öğretmen anne babaya bir şey söyledigi zaman saygı ile karşılanırdi. (Bana dayak atan öğretmenleri anlatmayın, onları ovdugum yok, öğretmenin saygınlığı vardı.) Şimdi ağzımızdan biraz daha çalıştırın daha iyi olacaktır cümlesi çıktığı anda bırakın çocuğu, annelerinin psikolojisi bile alt üst oluyor. Sizlerde bir rahat olun, arada bir kaç mesleğin yüz karası çıksa da, hiç bir öğretmen öğrencinin düşmanı değil. Sınıf içinde çok dikte yaptırır , dersi derste öğreteyim diye, çocuğumun eli ağrıdı diye şikayet gelir, az yaptırır, evde birazda çalıştırın der yorulmasın yavrucak diye, vay efendim sınıfta öğretmiyor, anne babadan bekliyor denir. Şamar oğlanina döndük...

ilkokulda çocuğun başarısı %70 belki daha fazla velinin başarısı diye düşünüyorum.
1. Sınıfta %70- 2. Sınıfta %60 3. Sınıfta %50 4. Sınıfta %40 veliye ait. Kalan oran öğretmen öğrenci arasında paylaşılabilir. Oranların hiçbir bilimsel dayanağı yoktur. :confused: Gözlem sonucu yaklaşık bir orandır.

:KK43:
Maalesef şimdiki çocuklar keyifçi.
Keyifleri isterse neyi yapamazlar ki..
Keyfi gelsin ki susup dinlesin, keyfi gelsin ki yazsın.
Doğru değil elbette.
Aslında bu onun sorumluluğu olduğu için yapmalı, sonunda bir ödül olduğu için değil.

İnanın sınıfımda en güzel huylu ve önde giden öğrencilerden biri ana sınıfına hiç gitmemiş, köyde yetişmiş.
Ne desem tamam öğretmenim der ve yapar beni yormaz. İlk geldiği gün hiç bir şey bilmiyordu tabi ama diğerlerini solladı neden? Çünkü saygılı, söz dinliyor.
2 sene ana sınıfına gitmiş çocuğu sırasında oturtamıyorum.
Şiddet, şımarıklık ne ararsanız var. Renkleri biliyormuş, saymayı bilerek gelmiş çok mu önemli?
İki satır yazsa sevinçten ağlayacak noktaya geliyorum..

Para döküp, her şeyi önlerine yığınca daha ne istiyor bu öğretmen biye düşünüyorlar..
Velilerimiz keşke bizi anlasa.

Konudaki yorumlarını okuyorken takvime gözüm takıldı

Hayırlı olsun sağlıkla kucağına al demek istedim

Senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı

Konudaki yorumlarını okuyorken takvime gözüm takıldı

Hayırlı olsun sağlıkla kucağına al demek istedim

Senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı

Çok teşekkür ederim güzel düşüncen için de duan için de:KK200:
Çok mutlu oldum, inşallah becerebilirim de şanslı olur.. :)

Back
X