Öğretmen eşimin velisinden rahatsız oluyorum :(

o sözü veliye söylememle eşime söylemem arasında dağlar kadar fark yok mu? herkes kadına söyledim sanmış. buna açıklık getirdim. yani eşimin velisine herhangi bir müdahalede bulunmadım. Hiç bir zaman yanlarına bile gitmedim duygularımı belli etmemek için. ve tekrar söylüyorum hayatımda ilk kez veli görmüyorum. Farklıydı ve kıskançlık yaşadım ve şimdi de duygularıma hakim olmaya çalışıyorum. Veliye hiç yansıtmadım eşime de yansıtmak istemiyorum. Bunun için -özellikle meslektaşlarımdan veya velilerden değil- hemcinslerimden yardım istedim. Teşekkürler yorumunuz içinsaygılar.

sizin erkek velileriniz var
eşiniz sizi velinizle hergün konuştugunuz için kıskansa hoşunuza gidermi

sizin erkek velileriniz var
eşiniz sizi velinizle hergün konuştugunuz için kıskansa hoşunuza gidermi

sürekli aynı erkek veliyle günde iki posta kouşursam evet kıskanır ve kıskanmasını da doğal karşılarım. ben anlatamıyorum galiba. ben eşimin bütün velilerinden rahatsız oluyorum demedim. Bir velisinden rahatsız oluyorum dedim.

DUYGULARINIZI ANLAMAYA ÇALIŞARAK YAZMAYA ÇALIŞTIM ZATEN, SORUN ÖĞRETMENLER YADA VELİLER DEĞİL ORTADA YANLIŞ BİR DAVRANIŞ VARSA BUNU DEĞERLENDİRİYORUZ ,SİZ BOŞUNA KENDİNİZİ YIPRATIP SİNİRLENİYORSUNUZ DEMEK İSTİYORUM ASLINDA ÇÜNKÜ VELİ EŞİNİZİN VELİSİ MUDAHELE GEREKTİREN BİR DURUM VARSA EŞİNİZİN YAPMASI EN DOĞRUSU ,DUYGULARINIZA HAKİM OLMAK YERİNE RAHATSIZ OLDUĞUNUZ KISKANÇLIK VS KONULARINI EŞİNİZLE KONUŞMANIZ GEREKLİ BANA GÖRE, ZAMANLA İÇİNİZDE BÜYÜTÜP DAHA ÇOK RAHATSIZLIK VEREBİLİR,YANLIŞ ANLAŞMALARADA SEBEBİYET VEREBİLİR ,SEVGİLER.[/QUOTE]

Sanırım biraz daha izlerim bu durum devamlı böyle devam ederse eşimle konuşurum zaten öyle yapıyorum. Kadınla konuşulacak bir şey değil bu hiçbir kötü niyeti olmayabilir sonuçta. Böyle bir tatsızlık çıkarmam.

sadece o veli oldugunun farkındayız
işiniz geregi insanlarla konuşmak zorundasınız ne varki bunda bu kadar abartacak bişey yok ki
siz işinize kıskançlıgı katarsanız nasıl egitim vereceksinizki
özel hayatınız işinize yansıyacak ve profesyonel bi şekilde çalışamazsınız

Ben sorunuza cevap verdim. dikkatimi çekecek şekilde olunca bir kadın olarak sakin kalamıyorsunuz. belki evli değilsinizdir tam olarak empati kuramayabilirsiniz. Benim çabam da bu zaten kıskançlık duygusunu uzaklaştırmak.

şimdi ben şöyle anladım bunu okuduktan sonra, tamam her şeyi geçelim; konumunuzu, mesleki profesyonelliği vs, kadınca bir kıskançlık duymuşsunuz. peki. ama empati yapıyorum, ben eşime ilgi gösteren sürekli peşinde dolanan bir kadını kıskanmam, sadece antipati duyarım ve çok sinir olurum( bunlar kıskançlıktan farklı duygular) ama eğer ki eşim o kadının ilgisinden hoşnut oluyorsa ve ben de bunu hissetmişsem işte o zaman kıskançlık başlar, inanılmaz derecede huzursuz olurum. ben sizin şuan hissettiğiniz şeyin bu olduğunu düşündüm nedense. bunun altında kadından ziyade eşinizle ilgili bir korku duyduğunuzu düşünüyorum.

eşimle ilgili bir tereddütüm yok. doğru aslında kadına karşı antipati duyuyorum yani çok fazla kavram karmaşası yapmaya gerek yok adı kıskançlık antipati her ne ise canımı sıkan bir durum var işte. ama asla eşimle ilgili bir korkum yok. Allah şaşırtmasın.

Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri mesleklerin dokunulmazlıkları olduğuna inanan insanlardır.hiçbir mesleğin dokunulmazlığı yoktur.her mesleği iyi ve kötü icra edenler vardır.burda kimse öğretmen düşmanlığı yapmıyor.kimse gereksiz alınganlık yapmasın.öğretmenlik son derece sabır sevgi ve fedakarlık isteyen bir meslektir.bunu gerektiği şekilde yapan öğretmenlerin her zaman ellerinden öperim.bu arada velilerin okullara girmesi yasaklandı da haberimiz mi yok?çocukların durumunı kimden öğrenicek bu veliler hizmetlilerden mi?

Yoo, ben dogru okudum. "Esimin duyacagi sekilde" demek, velinin duyamayacagi sekilde demek olmuyor ki. Veli de duymus, esin de ozellikle duymus diye bir anlam cikardim. Acaba diyorum bizim okumamizda degil de sizin anlatiminizda sorun olmasin? "Sadece esimin duyacagi sekilde" deseydiniz o zaman... esas o zaman tamam demek veli duymamis demek derdik. Konuyu uzatmak icin yazmiyorum, ben esas yorumumu zaten yaptim. Ama madem yanlis anlama olmus diyorsunuz, o yanlis anlamaya siz mahal vermissiniz kusura bakmayin.

Bal gibi de konuyu uzatıyorsunuz eşim zaten yanımda duyacak tabi kadın da karşıdan koşuyor dedim işte evet ben çok kötü bir anlatıcıyım hanımefendi siz kusura bakmayın. ne kadar farklı yerlere geliyor hala eleştireceğinize bir hemcinsinizin yüreğine su serpebilirsiniz.

Arkadaşım öğretmensin diye eşini kıskanamazsın diye bişey yok demek ki gözle görülür bir samimiyet farkettin ki kıskandın. Valla karşındaki veli de olsa beni enterese etmez samimiyetin dozu ayarlanmalı...

Çocuğun durumu günde iki kere sorulmaz. ya ben çocuğunun durumunu sormasınlar demiyorum ki. bu kadar mı zor anlamak kadın her fırsatta yanaşıyor diyorum daha nasıl anlatayım yaşadığım durumu.

Çocuğun durumu günde iki kere sorulmaz. ya ben çocuğunun durumunu sormasınlar demiyorum ki. bu kadar mı zor anlamak kadın her fırsatta yanaşıyor diyorum daha nasıl anlatayım yaşadığım durumu.

rahatsız olduğunu eşinle konuştun mu? o ne düşünüyor?

Son düzenleme:
rahatsız olduğunu eşinle konuştun mu? o ne düşünüyor?

Evet konuştum o tabi ki beni rahatlatmaya çalışıyor. İlgili bir veli ve yeni öğrenci olduğu için soracağı şeyler oluyor diyor. yani rahatsızlığımıilk dile getirdiğim zaman böyle olmuştu. Ama konuda anlattığım gibi bir önceki akşamkinde kızdı. ben de hakverdim gönlünü aldım. ama ertesi gün girişte yine kadın geldi. tekrar sinir oldum hatta bu konuyu bunun üzerine açtım zaten.

Sevgili uzunyaz hocam. 5 yıldır bu mesleği yapan bir öğretmen olarak ve tamamen bu kimliğimi şuan göz ardı edip nişanlı bir KADIN olarak yazıyorum. ben ilk yazdığınız şeyde de aynısını anladım hala da aynı şeyi anlıyorum. yani bu söylediklerinizi sadece eşinizin duyduğunu, bunu yapan tek bir veli olduğunu ve duyduğunuz rahatsızlığın sadece bundan ibaret olduğunu. ayrıca konuşma tarzınızdan ve buradaki bunca KABA yorumlara rağmen üslübunuzu bozmamanızdan gayet net anlaşılabilir herhangi bir veliye karşı saygısızlık veya kabalık yapmayacağınız. ama şunu da söylemek istiyorum veli demek her dakika veya sabah akşam öğretmenin peşinde koşmak demek değildir. elbette bizler elimizden geldiğince yardımcı olmak dinlemek zorundayız ki bunu seve seve yapıyoruz. ama bir kadın olarak eş olarak veya öğretmen olarak bazı tepkiler vermek bu kadar mı anormal anlayamıyorum her şeyi bir kenara bırakalım insanız öyle değil mi? lütfen canınızı sıkmayın bu durum bu şekilde devam ederse(veli kötü niyetlidir kesin demiyorum elbette, belki sadece fazla ilgili, telaşlı vs.) eşiniz gereken şeyi yapacaktır mutlaka. sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…