Öğretmen eşimin velisinden rahatsız oluyorum :(

Bu sozlerim her ogretmene degil...Kimisi meslegini cok iyi yaparken kimiside kendini kaf daginda zannediyor.... Hatirlarim daha ilk okul 2 ye giderken ogretmenimiz sopayla tirnak uclarimizi birlestirip vururdu....Her firsatta sira dayagi cekerki....Korkumuzdan ailelerimize soyleyemezdik bile....Kimisi veliyi kucuk gorur kimisi empati kurar....Benimde buyuk oglum ilk okul birinci sinifa gidiyor kucugude 3 yasina girecek anaokuluna gidiyor.....Okulda mudur kapida karsilar ogretmeninden tutun bakicisina kadar hepsi ilgilidir....Ogretmenler cocuklari cikista ailelerine kadar disari cikip teslim eder....Asla veli ogretmen degilde iki arkadas gibi....Yurt disinda istedigin an soru sorabilirsin yada ogle molalarinda randevu alirsin gorusmek icin.... Cocuk dovmek zaten yasak ama cocugum à bir tokat dahi atarsa elimden geleni ardima koymam....Zaten mudur bana firsat vermeden gereken islemi yapilir meslegine son verilir....Ogretmenlerden ricam cocuklari sevmeseniz bile ilgili davranin, davranin ki gelecege guzel cocuklar yetistirelim....Bir cocuk ogretmeni ni severse derslerinide sever dersler de dahada basarili olurlar....Gelecekte piril piril cocuklar yetisir.....

Ah canim bende yasasim aynilarini ve tam.5 yil benim.cocuklugumu aldi elimden ogretmenin hayatimin 5 yilini aldi benden korku hwrgin dayak tokat sopa ile dovme
1 yasinda cis egitimi alan ben ogretmen dayaklari ile gece ci yapmalara basladim
Sirf okula gitmemek icin ufacik yasta binbir turlu hastalik yalanlari atmayi ogrendim

Biraz konu disina cikti bende farkindayim ogretmenlere bu kadar yuklenmeyelim inanin karsilastirma yapicak olursak somdiki ogretmenlerimiz tam aksine aileleri dayak atmamak konusunda uyarilarda bulunuyir
Sahsen benim kizimin ogretmeni osekilde

Kiskanma olayina gelince meslektaslar tabikide niyeti iyi kotu sezicektie
Yuzleecw velinin arasinda sadece bir kisi bu kadar rahatsiz ediyorsa buraz dusunmeli arkadaslar
Konu sahibi velileeden kiskaniyorum dese tamamdir
Ogretmen ama oda bir kadin birazda o acidan bakmak lazim

Ogretmene laf yetistirmekte ne demek goren duyanda ingiltere kralicesi var zannedecek.....
siz kadina degilde esinize guvenmiyorsunuz....
sizde veliye laf yetistireceginize esinize laf gecirin....
rahatsiz oluyor sa esiniz tatli bir dille kadini uyarsin..... Randevularla gorussun.....

sızın dusundugunuz gıbı bır durum varsa da rahat olun bence..esınızı rahatsız eden bır durumdaa iletişimi azaltacaktır bence..bu sıızın cocuklara vermıs oldugunuz egıtımı engellememelı..esınızın tavırlarından rahatsızsanız da bunu esınızle konusun..

sınıfa kilitledik cümlesini söylerken tonun nasıldı şaka yollu mu söyledin ciddi ciddi mi ? her gün gelip çocuğunu alabilir tamam da, her gün neden eşinle konuşuyor ya da ne konuşuyor bu kadın, ben olsam ben de rahatsız olurum herkes iyi niyetli değil malesef.

iyi ki eşim hep erkeklerle çalışıyor

Hala ilkokul öğretmeniminhakkını nasıl öderim diye düşünür, sevgiyle anarım.
Sanırım çocukluğumun en güzel anıları onunla geçen ilkokul günlerim.
Çok sabır ve özveri isteyen bir meslek, hakkıyla yapan için.
Aradan empati yoksunu, burnu bir karış havada tipler de çıkmıyor değil.
Yinede veli, öğretmen ilişkisinin bir düzlemi olmalı.
Eğer huzursuzsanz bu ilişkiye ayar verecek olan kişi eşiniz.
Sizin kendinizi bu duruma düşürmeniz hoş değil.

parkon bence durum öyle değil, çünkü bir kaç yıldır aynı okulda çalışıyoruz şimdiye kadar problem olmadı demesinden her kadına tehlike gözüyle bakmadığını düşünüyorum ben. yıllardır kim bilir kaç kadınla muhatap olmuştur eşi, ki konu sahibi de öğretmen empati yapması çok kolay olur.

yazıya her hissettiğimiz dökülmüyor ama insan kelimeyle anlatamadığı bi bakıştan bile rahatsız olabilir.

ders işleyememek derken!!!!
ben nedense öğretmenliği gözümde öyle farklı bir yere koymuşum ki, öğretmen öğrencileri için var diye düşünürüm.
lütfen sizde o masumların hakkına girmeyin ve derslere yoğunlaşın.
öğretmenlik bu yüzden kutsaldır ya, her şeyin önünde olmalıdır.

Kadınların altıncı hisleri kuvvetlidir, başka bir durum varsa hisseder derdim bdv ile tanışıncaya kadar. Başka konularda o kadar paranoyak insan okudum ki artık ne düşüneceğimi bilemiyorum. Sizin durumunuzda böyle bir şey varsa eğer, konuya tepkinizi yanlış ve fevri vermişsiniz. İçinize bunca zaman atıp son anda patlamak yerine onlar konuşurken yanlarına gidebilirdiniz. (Son verdiğiniz tepkiden daha ölçülü olurdu) Eşinize ne konuştuklarını sorabilirdiniz. Eşinize durumdan rahatsız olduğunuzu ima edebilirdiniz. Eşiniz de kibarca husumeti olan diğer veliyi bahane ederek daha az sıklıkta konuşabilirdi ya da size gerçekten de huzursuzluk çıkartacak bir şeyler konuşmadıklarını anlatabilirdi. Yanlarında durmuyorum ne konuştuklarını bilmiyorum diyorsunuz. Bence kadına patlamadan keşke eşinizle konuşsaydınız. Bu benim konuyla ilgili nacizane yorumum.

Konu dışındaki yorumlara gelirsek. Ben öğretmenler de insan sonuçta kıskançlık hissi olabilir derdim. Ama eğer ki biz çok kutsal mesleğiz, çok mühim insanlarız, herkesten saygı bekleriz zamanında öğretmenlerin önünde ceket iliklenirmiş gibi bir yaklaşımı varsa öğretmenlerin ki var; o zaman büyük güç büyük sorumluluk hesabı siz de o saygın mesleğin hakkını vereceksiniz. Erkek kavgası yapan liseli ergenler gibi atarlı cümleler bu kutsal mesleğe yakışmaz. Hem de okul sınırları içinde. Zamane öğrencileri ve velileri diyorsak ben de bütün öğretmenlerimi tek tek gözümün önünden geçirdim hiç birinin hanımefendilğine böyle bir cümle yakışmazdı.

Mesleğinizden bağımsız olarak da tabiki de hepimiz insanız çileden çıkarız ama herkesin içinde kıskançlık krizleri eğitimli kültürlü bayanlara yakışmıyor. Benim de eşimi kıskandığım zamanlar olur ama kendimi düşündüğümden eşimle yalnız kalana kadar beklerim. Ona değil kendime zararım olur çünkü. Ona en fazla acırlar.

Son düzenleme:

Aynen öyle .
Eşinizde sinirlenmekte çok haklı .

bence hiç korkmanıza gerek yok. boş yere kendinizi üzmeyin. eşinizin de aklında olmayanı (aldatma) aklına getirmeyin hiç.
bende bir anneyim benimde çocuklarım var. İNANIN ÖYLE VELİLER GÖRDÜM Kİ SANIRSIN ÖĞRETMENE AŞIK ONLA YATIP ONLA KALKIYOLAR. BİR ÇOCUĞUN DURUMU HER GÜN SORULUR MU? EVET EVET AMA HERGÜN SORUYORLAR. DAKİKALARCA KONUŞUYORLAR VE BİR BAKIYORUM OKUL BOMBOŞ. AMA HALA BANA SIRA GELMİYO(BENDE KIRKTA YILDA Bİ SORCAM:)

bana her defasında içimi yakan bir anımı hatırlattın. daha birinci sınıfın ilk günü sıramda oturup hayran hayran sınıfı izliyorum. öğretmen o sırada bana senin boyun uzun arkaya geç demiş duymamışım. birden yüzümün yandığını hissettim. tokat atıp, sıranın altına fırlattı. orda da dövmeye devam etti. amcamın oğlu o sıralarda 6. sınıfa gidiyordu. teneffüste halimi görünce anneme gidip anlatmış. o öğretmene haddi bildirildi. sonra sınıfım değiştirildi. yeni öğretmenim tam bir melekti.kalbinin güzelliği yüzüne yansırdı. hayatımda en çok sevdiğim, değer verdiğim insanlardan biridir ama kaybettim adresini hala arıyorum ben 2 uç noktadaki insanla eğitim hayatıma başlamış oldum. çok kötü ve çok iyi. öğretmenleri genelleyip kutsamak da yerin dibine sokmak da yanlış.

ben öğretmenlere çok saygı duyarım. ilkokul öğretmenim çok saygın,çok saygılı,öğrencilerine ve velilerine çok değer veren bir hanım dı, halen de öyledir.karşılaştığımız an sarılırız,muhabbet ederiz.
alaha şükür ki oğullarımın öğretmenleri de aynı benim öğretmenim gibiydiler.çok samimi olduk.onlarla da karşılaştığımda sarılır,muhabbet ederiz.her velileriyle tek tek ilgilenirler.özellikle sorunlu çocukları olan veli lerle daha fazla irtibat kurmak isterler,çocukları yetiştirmek adına.

burada da sorunlu bir öğrenciden bahsediliyor ve veli bence bu nedenle öğretmenle sürekli irtibat halinde,eşin de bu nedenle rahatsız değil.rahatsız olsa söylediğin o saçma cümle için sinirlenmezdi eminim.:34
bizim zamanımızda öğrenciler sınıftan çıkmadıkça öğretmen okuldan gitmezdi ve ben de olsam öğretmeni giderken görsem çocuklar erken mi çıktı diye telaşlanır öğretmene sormaya giderdim

Liseden çok başarılı bir şekilde mezun olduktan sonra aynı okulu kız kardeşim kazandı. Doğal olarak hem annem hem de ben kardeşimin sorunlarına yardımcı olabilmek adına ( bir dersten cok sıkıntı cekıyordu), o dersin hocasını defalarca ziyaret ettik. Zira kardeşime yardımcı olmak istiyorduk.O da erkek bir öğretmendi ve eşi de aynı sizin gibi kocasıyla aynı okuldaydı. Bir gün biz dersin hocasıyla görüşürken adamın eşi geldi ve ee yeter artık murat hocam dersiniz yok mu sizin derse gidin artık dedi. Lafı tamamen bize karşıydı ve orada murat hocam kıpkırmı olup utancından yerın dıbıne gırdı. Eşine ben işimi bilirim dedi ancak çok mahcup bir durumda kalmıştı. Annemle ben ise kendi aramızda kadının ne densiz davrandığını konuştuk. Yani böyle davranışınız ancak sizi ve eşinizi küçük düşürür. Velinin çocuğudur emanet ettiği ve ilgilenmesi kadar doğal bir sey de olamaz. Eger gerçekten kadının esınıze asılması gıbı bır durum varsa kı hıc snamıyorum o mesafeyı esınızın koyması uygun düşer sızın degıl. Ogretmen olarak saygınlığınızı korumanız gerekır. Ha ogretmenlık cok zor boğazlarımız yırtlıyor dıye savunmaya gecen arkadaşlar kımse kolay para kazanmıyor.Bızım de sabaha kadar mesayılerde, şantiyelerde belimize kadar çamurun içinde çalışıyoruz diye kendimizde beraber çalıştığımızı işini yaptığımız insanlara kaba davranma lüksünü görmüyoruz. Kusura bakmayın sizin de öyle bir hakkınız yok. Siz bugun para kazanıyorsanız o çocuklara verdıgınız emegın karsılıgı olarak kazanıyorsunuz.

Her meslekte türlü türlü insanlarla karşılaşırız.Doktorluk,avukatlık,öğretmenlik,temizlikçilik....her meslekte karşılaşırsınız.
Öğretmenlikte çocuklarla birlikte velileri de sokarsınız hayatınıza.Onlar da çeşit çeşittir.Kimi ilgisiz,kimi fazla ilgili,kimi kaba,kimi hoşgörüsüz,kimi yardımcı,kimi çocuğuna aşırı düşkün,kimi de senin burda bahsettiğin gibi ya öğretmeni ulaşılamaz sanıp samimi olma çabasına girmiş,samimi olursam daha rahat arar sorarım,çocuğumla daha çok ilgilenir düşüncesinde de olabilir.Ya da çocuğu başka çocukla tatsız bir olay yaşadığı için koruma içgüdüsüyle davranıyor olabilir.Etkilenmiştir.Ya da çocuk etkilenmiştir.Evde ne yaşıyorlar bilemeyiz.Ben velinin hareketleri normaldir demiyorum.Çeşit insandan biri işte.Daha da niceleri çıkacaktır.Senin dediğin gibi bir yaklaşımı da olabilir eşine.Ama sen eşinin velisi değilsin ki!! Varsa bir rahatsızlığı eşin kendisi nazikçe mesafesini koyar.Kaldı ki,ben de kadının davranışlarında çokta rahatsızlık verici bir durum yok.Eşin de bunu hissetmemiş ki,sana kızmış.Çünkü öğretmenler az çok insan psikolojisini bilirler.Senin verdiğin cevap,yaklaşımın,hiç ama hiç hoş olmamış.Bu olayı kafaya takacak derece büyütmen....Sen eğitimcisin.Sana bir sürü tertemiz beyinli çocuk emanet.O beyinleri güzelliklerle sen doldurup şekillendireceksin.Böyle basit bir olayda hemen çökersen,daha büyük sorunlarda başa çıkamazsın.
Ben öğrenciyken de,büyüdüğümde de hep şunu savundum.Öğretmen adaylarının bir dizi psikolojik teste tabi tutulmaları.Ve öğretmenliği boyunca da periyodik olarak psikolojik davranış testine tutulmaları gerekiyor.Senin için demiyorum yanlış anlama ama günümüzde çoğu öğretmende bir şikayetlenme,bir sanki Türkiye de ki en ağır işi,en zor şartlarda onlar yapıyorlar imajı var.Sanki tatilsiz,gecelere kadar dışarıda çalışıyormuşcasına bir portre çiziyorlar.Anlıyorum işiniz meşakatli ama belirli saatler ve şartlar ve tatiller çerçevesinde.Çocuklarla uğraşmak gibi bir şikayetten ziyade,çocuk gibi güzel varlıklarla uğraşmak diye baksa öğretmenler keşke.Çünkü,hasta,dengesiz,nice insanlarla uğraşan meslek dalları da var.

Arkadaşlar herkesin olumlu ve olumsuz tüm yorumları için teşekkür ederim. Yalnız anlamadığım bir şey var isteyen açtığım konuya tekrar baksın. "Çocukları sınıfa kilitledik" cümlesini EŞİMİN DUYACAĞI şekilde söyledim dedim. Herkes Kadına söylediğimi anlamış. Yani bu cümleyi elbette ki veli duymadı, böyle bir terbiyesizlik yapmam ben. eşimin de kendimin de konumunu biliyorum. Evet kadın ilgili bir veli bende kendimi bu şekilde rahatlatmak istiyorum ama ben bulunduğumuz semt itibariyle bol bol ilgili veli görüyorum ama hiç bir veliyle karşılaşmadım ki hem girişte hem çıkışta öğretmenle bu kadar çok konuşmaya çalışsın. Şu ana kadar kadına hiç bir şey hissettirmedim. sadece eşime bahsettim rahatsızlığımdan. Bu arada eşim uygun bir şekilde davranıyor. Ben de eşimde hiç bir veliye beni meşgul etme diyemeyiz, numaramızı veririz bayan erkek fark etmez herkes arar. Yani ben eşimin konuştuğu her bayan veli için yaygara çıkarmam, küçük bir rahatsızlık bile duymam. bu farklı bir durumdu birilerinin rahatlatmasını istedim sadece. Neyse biraz fazla ilgili bir veli diyeyim ve bu düşünceleri uzaklaştırayım kafamdan. Bazı şeyleri yaşayan anlayabiliyor demek ki.

Ben valla o kısmı "eşimin de duyabileceği" şeklinde okumuşum. Kusura bakmayın o yüzden. Açıkçası o zaman eşinizin kızmasına ve sizin gönlünü almanızın gerekmesine anlam veremedim. Sonuçta bazen bir şeye bozulup trip atabiliyoruz. Eşimize de nazımız geçmeyecekse kime geçecek. Eğer rahatsız olduğunuz bir konu varsa söyleyin bence. O da sizin sözlerinizi dikkate almak durumunda.

Bir de sizi takdir ettim çok. Burada o kadar konuya öyle çıkış yapan konu sahipleri var ki. Bu yanlış anlaşılmaya ve söylenen onca lafa karşı cidden güzel bir cevap yazmışsınız.

çok teşekkür ederim insanlar dertlerini buraya topa tutulmak için değil de anlaşılmak ve teselli bulmak için yazıyor. Bazı arkadaşların yorumlarıyla kuş gibi hafifledim teşekkürler.
bir Allahın kulu yazdığım o önemli ayrıntıyı doğru okumadığı için suçlu çıktım sanırım. Dedim ya kadın koşuyordu diye o koşma esnasında eşime söyledim o sözü. Kadın duymadı. He öğretmene yakışmaz diyorsanız bu davranış ben de bir insanım her an öğretmen olduğum fikriyle yaşayamam. Sonuçta bir kadınım ve bir eşim.

konunuzda gereksiz bir şekilde eşinizide sinirlendirip ,sinirden çatlayıp ,ders bile işleyemediğinizi yazmıştınız bizde genel olarak veli eşinizin velisi size ne oluyorki demiştik ,gereken mudaheleyi eşiniz yapar gerekliyse diye ,yani sonraki açıklamanız gibi yanlış anlamadık gayet doğru okuyarak yorum yaptık ,bunun devamında bazı öğretmenler velilerin erkek öğretmenlere özellikle yaklaşımını mı bırakmadı ,al çocuğunu çok biliyorsan kendin okut tabirleri mi gelmedi ,bizim dediğimiz bu da bir meslek profosyonel yaklaşın ,eşinizin velisi hakkında bu şekilde yaklaşım size düşmez ,sizde sonuçta sonraki açıklamanızda kabul etmişsiniz kadınsı gereksiz bir kıskançlıkmış ,velide fazla ilgili bir veliymiş tebrikler.........sevgiler.

Neden konu sahibinin bu kadar üstüne gidiyorsunuz.
Hepiniz aynı durumda olsanız illa ki bir tepki verebilirsiniz.
Veli diye her fırsatta öğretmenin yanında bitecek diye bir durum yok , bir sıkıntı bir sorun danışması gereken birsey varsa gelir uygunca sorar çeker gider.
Konu sahibi her fırsatta demiş.

Eşinizin veliye karşı tutumunda bir yakınlık sezmemişsiniz ,

Velinin davranışları bence normal değil. Ama siz de eşinize bundan hoşlanmadığınızı çok belli etmeyin . Zamanla eşinizden yüz bulamayınca bu kadının niyeti kötü ise başkalarına yönelecektir. Bu da hoş değil ama bu tipler böyle malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…