Bu sozlerim her ogretmene degil...Kimisi meslegini cok iyi yaparken kimiside kendini kaf daginda zannediyor.... Hatirlarim daha ilk okul 2 ye giderken ogretmenimiz sopayla tirnak uclarimizi birlestirip vururdu....Her firsatta sira dayagi cekerki....Korkumuzdan ailelerimize soyleyemezdik bile....Kimisi veliyi kucuk gorur kimisi empati kurar....Benimde buyuk oglum ilk okul birinci sinifa gidiyor kucugude 3 yasina girecek anaokuluna gidiyor.....Okulda mudur kapida karsilar ogretmeninden tutun bakicisina kadar hepsi ilgilidir....Ogretmenler cocuklari cikista ailelerine kadar disari cikip teslim eder....Asla veli ogretmen degilde iki arkadas gibi....Yurt disinda istedigin an soru sorabilirsin yada ogle molalarinda randevu alirsin gorusmek icin.... Cocuk dovmek zaten yasak ama cocugum à bir tokat dahi atarsa elimden geleni ardima koymam....Zaten mudur bana firsat vermeden gereken islemi yapilir meslegine son verilir....Ogretmenlerden ricam cocuklari sevmeseniz bile ilgili davranin, davranin ki gelecege guzel cocuklar yetistirelim....Bir cocuk ogretmeni ni severse derslerinide sever dersler de dahada basarili olurlar....Gelecekte piril piril cocuklar yetisir.....
Ogretmene laf yetistirmekte ne demek goren duyanda ingiltere kralicesi var zannedecek.....Arkadaşlar normalde burada hiç bir derdimi paylaşmamıştım ama belki birileri beni rahatlatır diye yazıyorum. Eşimle yaklaşık 6-7 aydır aynı okulda görev yapıyoruz ve 2-3 hafta öncesine kadar hiç bir sorunumuz yoktu. Yani aynı okulda olmanın hiç bir dezevantajını yaşamamıştık. Ta ki bu dönem başında onun sınıfına yeni bir öğrenci gelene kadar.. Gelen öğrenci ve sınıfta daha önceden bulunan bir öğrencinin önceden yaşadıkları bir olay üzerinde çocukların anneleri arasında bir husumet oluşmuş ve her günikisi de çocuklarının başından neredeyse ayrılmıyorlardı ve normal karşılıyordum. Bir süre sonra bu durum sona erdi ama yeni öğrencinin annesi her allahın günü çocuğu hem bırakmaya hem almaya geliyor ve neredeyse her gelişinde de bir bahane bulup eşimin yanına gelip konuşuyor. çoğu zaman eşimin yanında durup kadına belli etmek istemiyorum. o Yüzden konuşmaların çoğunu duymuyorum. Örneğin dün akşam okul çıkışında eşimle tam arabaya binecekken öyle bir koşuyor ki eşime doğru "çocuklar çıkıyor mu ?" diyerek. çocuğunu almaya gelen anne çocuğunu aramak yerine niye öğretmene laf yetiştirir. Ben de eşimin duyacağı şekilde "yok gelmiyorlar sınıfa kilitledik çocukları" dedim. eşim de sinirlendi. Sonra gönlünü aldım evde ve şüphelerimi uzaklaştırmaya çalıştım. Ancak bugün girişte yine bir bahane buldu yine geldi ve dakikalarca konuştu sinirden çatladım. ders bile işleyemiyorum. ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım? Lütfen bir akıl verin.
Arkadaşlar normalde burada hiç bir derdimi paylaşmamıştım ama belki birileri beni rahatlatır diye yazıyorum. Eşimle yaklaşık 6-7 aydır aynı okulda görev yapıyoruz ve 2-3 hafta öncesine kadar hiç bir sorunumuz yoktu. Yani aynı okulda olmanın hiç bir dezevantajını yaşamamıştık. Ta ki bu dönem başında onun sınıfına yeni bir öğrenci gelene kadar.. Gelen öğrenci ve sınıfta daha önceden bulunan bir öğrencinin önceden yaşadıkları bir olay üzerinde çocukların anneleri arasında bir husumet oluşmuş ve her günikisi de çocuklarının başından neredeyse ayrılmıyorlardı ve normal karşılıyordum. Bir süre sonra bu durum sona erdi ama yeni öğrencinin annesi her allahın günü çocuğu hem bırakmaya hem almaya geliyor ve neredeyse her gelişinde de bir bahane bulup eşimin yanına gelip konuşuyor. çoğu zaman eşimin yanında durup kadına belli etmek istemiyorum. o Yüzden konuşmaların çoğunu duymuyorum. Örneğin dün akşam okul çıkışında eşimle tam arabaya binecekken öyle bir koşuyor ki eşime doğru "çocuklar çıkıyor mu ?" diyerek. çocuğunu almaya gelen anne çocuğunu aramak yerine niye öğretmene laf yetiştirir. Ben de eşimin duyacağı şekilde "yok gelmiyorlar sınıfa kilitledik çocukları" dedim. eşim de sinirlendi. Sonra gönlünü aldım evde ve şüphelerimi uzaklaştırmaya çalıştım. Ancak bugün girişte yine bir bahane buldu yine geldi ve dakikalarca konuştu sinirden çatladım. ders bile işleyemiyorum. ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım? Lütfen bir akıl verin.
Geçen hafta kızımın öğretmenini 4 kez telefonla aramak zorunda kaldım.
Kimisi mühim, kimisi basit sorunlar için.
Öğretmenimiz erkek
Şimdi bunuda yanlış anlamak isteyen anlayabilir.
Ama öğretmenin eşi bana böyle bir yaklaşımda bulunsa, çok fena cevabını alır.
Nedir bu tüm kadınlara potansiyel tehlike gözüyle bakma merakı anlamadım ki.
Veli çocuğuyla ilgilenmez 'Başından savmak için okula gönderiliyor' denir.
Veli çoçuğuyla alakadar olur bizim eğitimcilerimiz bozulur.
Bu ne yaman çelişki.
Ne yapması gerekiyordu.Tabikide çoçuğunu getirecek götürecek.Emanet ettiği öğretmenleriyle iletişim kuracak.
Ama siz böyle cevab veremezsiniz.Eşinizin halinde hareketinde bir boşluk seziyorsanız bunu kendi aranızda halletmelisiniz.
Bu arada çocuğumun sizin öğrenciniz olmasını hiç istemezdim.
Arkadaşlar normalde burada hiç bir derdimi paylaşmamıştım ama belki birileri beni rahatlatır diye yazıyorum. Eşimle yaklaşık 6-7 aydır aynı okulda görev yapıyoruz ve 2-3 hafta öncesine kadar hiç bir sorunumuz yoktu. Yani aynı okulda olmanın hiç bir dezevantajını yaşamamıştık. Ta ki bu dönem başında onun sınıfına yeni bir öğrenci gelene kadar.. Gelen öğrenci ve sınıfta daha önceden bulunan bir öğrencinin önceden yaşadıkları bir olay üzerinde çocukların anneleri arasında bir husumet oluşmuş ve her günikisi de çocuklarının başından neredeyse ayrılmıyorlardı ve normal karşılıyordum. Bir süre sonra bu durum sona erdi ama yeni öğrencinin annesi her allahın günü çocuğu hem bırakmaya hem almaya geliyor ve neredeyse her gelişinde de bir bahane bulup eşimin yanına gelip konuşuyor. çoğu zaman eşimin yanında durup kadına belli etmek istemiyorum. o Yüzden konuşmaların çoğunu duymuyorum. Örneğin dün akşam okul çıkışında eşimle tam arabaya binecekken öyle bir koşuyor ki eşime doğru "çocuklar çıkıyor mu ?" diyerek. çocuğunu almaya gelen anne çocuğunu aramak yerine niye öğretmene laf yetiştirir. Ben de eşimin duyacağı şekilde "yok gelmiyorlar sınıfa kilitledik çocukları" dedim. eşim de sinirlendi. Sonra gönlünü aldım evde ve şüphelerimi uzaklaştırmaya çalıştım. Ancak bugün girişte yine bir bahane buldu yine geldi ve dakikalarca konuştu sinirden çatladım. ders bile işleyemiyorum. ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım? Lütfen bir akıl verin.
Bu sozlerim her ogretmene degil...Kimisi meslegini cok iyi yaparken kimiside kendini kaf daginda zannediyor.... Hatirlarim daha ilk okul 2 ye giderken ogretmenimiz sopayla tirnak uclarimizi birlestirip vururdu....Her firsatta sira dayagi cekerki....Korkumuzdan ailelerimize soyleyemezdik bile....Kimisi veliyi kucuk gorur kimisi empati kurar....Benimde buyuk oglum ilk okul birinci sinifa gidiyor kucugude 3 yasina girecek anaokuluna gidiyor.....Okulda mudur kapida karsilar ogretmeninden tutun bakicisina kadar hepsi ilgilidir....Ogretmenler cocuklari cikista ailelerine kadar disari cikip teslim eder....Asla veli ogretmen degilde iki arkadas gibi....Yurt disinda istedigin an soru sorabilirsin yada ogle molalarinda randevu alirsin gorusmek icin.... Cocuk dovmek zaten yasak ama cocugum à bir tokat dahi atarsa elimden geleni ardima koymam....Zaten mudur bana firsat vermeden gereken islemi yapilir meslegine son verilir....Ogretmenlerden ricam cocuklari sevmeseniz bile ilgili davranin, davranin ki gelecege guzel cocuklar yetistirelim....Bir cocuk ogretmeni ni severse derslerinide sever dersler de dahada basarili olurlar....Gelecekte piril piril cocuklar yetisir.....
Arkadaşlar herkesin olumlu ve olumsuz tüm yorumları için teşekkür ederim. Yalnız anlamadığım bir şey var isteyen açtığım konuya tekrar baksın. "Çocukları sınıfa kilitledik" cümlesini EŞİMİN DUYACAĞI şekilde söyledim dedim. Herkes Kadına söylediğimi anlamış. Yani bu cümleyi elbette ki veli duymadı, böyle bir terbiyesizlik yapmam ben. eşimin de kendimin de konumunu biliyorum. Evet kadın ilgili bir veli bende kendimi bu şekilde rahatlatmak istiyorum ama ben bulunduğumuz semt itibariyle bol bol ilgili veli görüyorum ama hiç bir veliyle karşılaşmadım ki hem girişte hem çıkışta öğretmenle bu kadar çok konuşmaya çalışsın. Şu ana kadar kadına hiç bir şey hissettirmedim. sadece eşime bahsettim rahatsızlığımdan. Bu arada eşim uygun bir şekilde davranıyor. Ben de eşimde hiç bir veliye beni meşgul etme diyemeyiz, numaramızı veririz bayan erkek fark etmez herkes arar. Yani ben eşimin konuştuğu her bayan veli için yaygara çıkarmam, küçük bir rahatsızlık bile duymam. bu farklı bir durumdu birilerinin rahatlatmasını istedim sadece. Neyse biraz fazla ilgili bir veli diyeyim ve bu düşünceleri uzaklaştırayım kafamdan. Bazı şeyleri yaşayan anlayabiliyor demek ki.
Ben valla o kısmı "eşimin de duyabileceği" şeklinde okumuşum. Kusura bakmayın o yüzden. Açıkçası o zaman eşinizin kızmasına ve sizin gönlünü almanızın gerekmesine anlam veremedim. Sonuçta bazen bir şeye bozulup trip atabiliyoruz. Eşimize de nazımız geçmeyecekse kime geçecek. Eğer rahatsız olduğunuz bir konu varsa söyleyin bence. O da sizin sözlerinizi dikkate almak durumunda.
Bir de sizi takdir ettim çok. Burada o kadar konuya öyle çıkış yapan konu sahipleri var ki. Bu yanlış anlaşılmaya ve söylenen onca lafa karşı cidden güzel bir cevap yazmışsınız.
arkadaşlar normalde burada hiç bir derdimi paylaşmamıştım ama belki birileri beni rahatlatır diye yazıyorum. Eşimle yaklaşık 6-7 aydır aynı okulda görev yapıyoruz ve 2-3 hafta öncesine kadar hiç bir sorunumuz yoktu. Yani aynı okulda olmanın hiç bir dezevantajını yaşamamıştık. Ta ki bu dönem başında onun sınıfına yeni bir öğrenci gelene kadar.. Gelen öğrenci ve sınıfta daha önceden bulunan bir öğrencinin önceden yaşadıkları bir olay üzerinde çocukların anneleri arasında bir husumet oluşmuş ve her günikisi de çocuklarının başından neredeyse ayrılmıyorlardı ve normal karşılıyordum. Bir süre sonra bu durum sona erdi ama yeni öğrencinin annesi her allahın günü çocuğu hem bırakmaya hem almaya geliyor ve neredeyse her gelişinde de bir bahane bulup eşimin yanına gelip konuşuyor. çoğu zaman eşimin yanında durup kadına belli etmek istemiyorum. O yüzden konuşmaların çoğunu duymuyorum. örneğin dün akşam okul çıkışında eşimle tam arabaya binecekken öyle bir koşuyor ki eşime doğru "çocuklar çıkıyor mu ?" diyerek. çocuğunu almaya gelen anne çocuğunu aramak yerine niye öğretmene laf yetiştirir. Ben de eşimin duyacağı şekilde "yok gelmiyorlar sınıfa kilitledik çocukları" dedim. Eşim de sinirlendi. Sonra gönlünü aldım evde ve şüphelerimi uzaklaştırmaya çalıştım. Ancak bugün girişte yine bir bahane buldu yine geldi ve dakikalarca konuştu sinirden çatladım. Ders bile işleyemiyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım? Lütfen bir akıl verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?