Öğretmen eşimin velisinden rahatsız oluyorum :(

uzunyaz

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
350
106
323
Arkadaşlar normalde burada hiç bir derdimi paylaşmamıştım ama belki birileri beni rahatlatır diye yazıyorum. Eşimle yaklaşık 6-7 aydır aynı okulda görev yapıyoruz ve 2-3 hafta öncesine kadar hiç bir sorunumuz yoktu. Yani aynı okulda olmanın hiç bir dezevantajını yaşamamıştık. Ta ki bu dönem başında onun sınıfına yeni bir öğrenci gelene kadar.. Gelen öğrenci ve sınıfta daha önceden bulunan bir öğrencinin önceden yaşadıkları bir olay üzerinde çocukların anneleri arasında bir husumet oluşmuş ve her günikisi de çocuklarının başından neredeyse ayrılmıyorlardı ve normal karşılıyordum. Bir süre sonra bu durum sona erdi ama yeni öğrencinin annesi her allahın günü çocuğu hem bırakmaya hem almaya geliyor ve neredeyse her gelişinde de bir bahane bulup eşimin yanına gelip konuşuyor. çoğu zaman eşimin yanında durup kadına belli etmek istemiyorum. o Yüzden konuşmaların çoğunu duymuyorum. Örneğin dün akşam okul çıkışında eşimle tam arabaya binecekken öyle bir koşuyor ki eşime doğru "çocuklar çıkıyor mu ?" diyerek. çocuğunu almaya gelen anne çocuğunu aramak yerine niye öğretmene laf yetiştirir. Ben de eşimin duyacağı şekilde "yok gelmiyorlar sınıfa kilitledik çocukları" dedim. eşim de sinirlendi. Sonra gönlünü aldım evde ve şüphelerimi uzaklaştırmaya çalıştım. Ancak bugün girişte yine bir bahane buldu yine geldi ve dakikalarca konuştu sinirden çatladım. ders bile işleyemiyorum. ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım? Lütfen bir akıl verin.

İnanın canınızı sıkmaya hiç değmez,kadının terbiyesizliğinden ötürü ne eşinizi ne kendinizi üzmeyin.. sorum şu ki; eşinizin tutumu o veliye karşı nasıl oluyor?

merhaba.ben fikrimce bu durumun abartılacak bi tarafını görmüyorum ama siz birebir yaşayansınız.duygularınızı bilemem.bildiğim,gördüğüm kadarıyla söyliyim bazen bazı veliler çocuklarıyla ilgili çok fazla hatta aşırı ilgili olabiliyorlar.doğal birşey.Belki de öyle birşeydir o velinin yaptığı.Yanlış anlamayın ama anlamadığım neden o kadın sizi böyle düşüncelere itti?Çok mu güzel ya da ne biliyim eşinize karşı öğrencisiyle ilgili konular dışında konuşmalar mı yapıyor?
eşinizin de bi ilgi alakası yoksa boşuna kuruntu yapıp kendinizi yıpratmayın derim

düşünmeyin bence bunları kıskanc konumuna dusersınız kadın ne yaparsa yapsın onemlı olan eşiniz onun bır yanlısı yoksa bosuna tatsızlık cıkarmayın..

Bence kadın ilgili bir anne gibi davranmaya çalışıyor.. Ki bence abartmış, böyle ilgi olmaz..
Ama benim de arkadaşlarımın anneleri vardı, hep öğrenmenin-öğretmenlerin diplerindeydiler ve amaçlar 'not koparmak'tı..
Kadın bence, tabir yerindeyse yalakalık yapıyor, yapmaya çalışıyor..
Apayrı bir niyet olduğunu düşünmedim konuyu okuyunca..

kadın aklınca bilmişlik yapıyor
eşin mesafeli durduktan sonra mesele yok

veliye laf sokmak sana mı kaldı
çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmene bak
kıskançlıkla kamçılanan ilkel benliğine söz geçirmekten aciz
varsa sıkıntın eşinle konuşursun
kadın normal bir soru sormuş

tam da aklımdan geçenlere tercüman olmuşsunuz.ahh bu öğretmenler.kendilerini dünyanın merkezi sanarlar.sanki okul onların kurduğu bir cumhuriyettir ve sadece onların kuralları uygulanır:))tabiki mesleğini aşkla yapan,idealist,okul sınırları içinde öğrencilerini herşeyden üstün tutanlara değil lafım.hanımefendi bi sorununuz varsa eşinizle halledin.okula sırf çocuğunu merak edip gelen velilere karışma hakkınız ya da onların duyacağı şekilde sesli yorum yapma hakkınız yok...

velinin gelipte koştur koştur çocuklar çıkıyormu diye arabaya binen öğretmene sormasıı acayip bişi..bunun savunulcak verilen cevabında tartışılcak durumu yok.. madem ki çocuğunu almaya geldin kimisinin yorumuna göre ilgili veli denk gelirsinn iyi akşamlar hocam diye başlarsın sorarsın peşinden koşturup değil.herkes yerini bilecek.iyi yapmışsınız ayrıca.eşinizle konuşun rahatsız olduğunuzu bir daha boş konulardan dolayı muhattap olmasını istemediğinizi söyleyin..

Veli çocuğuyla ilgilenmez 'Başından savmak için okula gönderiliyor' denir.
Veli çoçuğuyla alakadar olur bizim eğitimcilerimiz bozulur.
Bu ne yaman çelişki.
Ne yapması gerekiyordu.Tabikide çoçuğunu getirecek götürecek.Emanet ettiği öğretmenleriyle iletişim kuracak.
Ama siz böyle cevab veremezsiniz.Eşinizin halinde hareketinde bir boşluk seziyorsanız bunu kendi aranızda halletmelisiniz.
Bu arada çocuğumun sizin öğrenciniz olmasını hiç istemezdim.

Son düzenleme:
Veli olmaz da başka birisi olur, sonuçta eşiniz kadınlarla da muhatap olmak zorunda. Gereksiz kıskançlıklarla kendinizi de eşinizi de üzmeyin. Ayrıca bahsettiğiniz kadın haddini aşan davranışlarda bulunursa eşiniz ona gereken cevabı verebilecek olgunluktadır diye düşünüyorum. Burada biraz o kadına karşı gıcık olma durumunuz var, olayları da büyütmenize sebep oluyor bence.

valla ben olsam o veliye lafı sokmuştum çoktan..ki ben de öğretmenim başımı ağrıtan veliye mutlaka rahatsız olduğumu dile getiriyorum..çünkü bazı insanlar kendilerini aşırı derecede önemseyip sizi onların hizmetinde gibi hissettirebiliyor. bence ona şunu söyleyin:
her gün soracak bunca soruyu nerden boluyorsunuz pesss...çocuklarınız sizin öğretmenleriyle kurduğunuz bu iletişimden rahatsız oluyordur eminim (aslında ben oluyorum demek)..ya da o sizin yanınıza gelince eşinizi hayatım hadi geç kalıyoruz diyerek çağırın.

çok mu aleni oldu bilmem ama ben hayatta çekmiyorum veliden lafımı..
bu arada ben eşinizi kıskanmanızdan ziyade bir velinin zırt bırt öğretmeni meşgul etmesine taktım..
kıskanılcak bir şey olduğunu ben de düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Rahatsızlığınızı anlıyorum ama veliye laf sokmak neyinize veli sizin veliniz değil ayrıca ,ancak samimi yada samimiyetsiz bir durum varsa eşiniz mudahele edebilir siz değil,sizin için bu bir sorunsa eşinizle çözebilisiniz ancak ...............

eşini kıskanmak başkadır, nezaketsizlik başka. sizin bu yaptığınız kabalıktan başka bir şey değil. üstelik de bir öğretmenin bir veliye bu şekilde konuşabilmiş olması ne yazık..

Tebrik ederim sizi velilere laf sokmaktan çekinmediğiniz için. Sizin gibiler yüzünden gidip öğretmenle konuşmaya korkuyorum. Bu arada inşallah bir gün benim gibi kendisine laf sokulmasından hoşlanmayan bir veliye rastlarsınız da sizi kendinize getirir.

velinin eşinizin peşinden ona ilgi duyduğu için koştuğunu düşünmeniz çok garip geldi bana. sonuçta çocuklarımızı öğretmenlere teslim ediyoruz. eminim ki veli bunu duysa size ve eşinize 3 km yaklaşmaz. bu tür fesatlıkları bir öğretmene hiç yakıştıramadım. o burnunuzu kaf dağından indirmeniz dileğiyle..

valla bana da gereksiz laf sokan kim olursa bende haddini bildiririm veli olarak..... Veli kendi velisi değil ki niye atarlanıyor........

Ben de bir öğretmenim her gün birçok veliyle karşılaşıyorum, sorunlarını dinliyorum, elimden geldiğince yardım ediyorum ve gocunmuyorum.Çünkü öğretmenlik sadece öğrenciye ders vermekle bitmiyor yeri geldiğinde biraz fedakarlık yapmak gerekiyor.Bir gün ben de veli olacağım o gün geldiğinde oğlumun öğretmeninin bana nasıl davranmasını istiyorsam ben velilerime o şekilde davranıyorum.Konu sahibi arkadaş belki eşini kıskanıp rahatsız olmuş olabilir ama bunu gösterme biçimi bence çok yanlış olmuş.Gerekirse bu duruma eşinin müdahale etmesi en doğru olan.Netice ben veli olan hanımın çocuğundan başka derdi olduğunu sanmıyorum.

Bazı arkadaşların yorumlarını okuyunca hem çok şaşırdım hem de çok sinirlendim. Öğretmenler kendini dünyanın merkezi sanıyor, çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmene bak vs. Ne kadar çirkin cümleler bunlar. Öğretmene saygısızlık yapmamayi çocuklara öğretiyoruz ama velilerin haline bak. Biraz düşünerek yazın öğretmenlik çok emek isteyen kutsal bir meslektir.
konu sahibi meslektaşim canını sıkma eşinle konuş. Eminim o bayanı yalnızca velisi olarak görüp bilgi veriyordur. Ancak bayan sınırını bilmezse elbette haddini bildirin.

Bence haksız bir yanı yok durumun sonuçta kadın bu kadar çocuğunu merak etse dersiyle ilgili konuşur ki bu veli çoğu zaman alakası olmayan konularla muhabbet etme çabasına giriyormuş.Öğretmen diye bazı şeyleri görmezden gelme mecburiyetinde değil hele ki bu devirde çook dikkatli olunmalı.Eşinle konuş alakasız konulardan konuşmanıza gerek yok HER DEFASINDA diye.Allah kolaylık versin hocammm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…