- 15 Ekim 2012
- 3.291
- 6.918
- 358
- 36
tam da aklımdan geçenlere tercüman olmuşsunuz.ahh bu öğretmenler.kendilerini dünyanın merkezi sanarlar.sanki okul onların kurduğu bir cumhuriyettir ve sadece onların kuralları uygulanır:))tabiki mesleğini aşkla yapan,idealist,okul sınırları içinde öğrencilerini herşeyden üstün tutanlara değil lafım.hanımefendi bi sorununuz varsa eşinizle halledin.okula sırf çocuğunu merak edip gelen velilere karışma hakkınız ya da onların duyacağı şekilde sesli yorum yapma hakkınız yok...
öğretmenler okulu kendi cumhuriyetleri mi sanıyorlar:)bu da iimiş bende öğretmenim bunu öğrendiğim iyi oldu şaka mısınız siz ya?resmen boğazımız patlıyor bin tane sıkıntıyla uğraşıyoruz yeri geliyo annelik babalık yapıyoruz yani bir gün böyle düşünen sevgili velilerin bizlerin yerine geçmesini çok isterim ne çok sıkıntınız varmış meğer öğretmenlerle.yahu kadın kocasını kıskanmış soktuğu lafta laf olsa bari.veli espri bile zannetmiş olabilir o lafı.ayrıca tamam öğretmen ama o da bir insan robot değil.velisi belki bilmeden o şekilde davramıştır ama yinede dikkat etmeyi öğrenebilir eğitimin sonu yok!evlatlarımızı emanet ettiğimiz öğretmene bak diyen sayın veli çok biliyosan kendin okut!bilmiyorsanda yapabileceğin tek şey saygı duymak zannımca.kimsenin emeğini en ufak birşeyde silip atmaya hakkımız yok.çünkü konu sahibi bayanı tanımıyoruz.
Ne zaman burda ogretmenlerle ilgili bir konu acilsa,
yarasi olan gocunur misali
ogretmenlere bir guzel saydiriliyor ...
Konuya gelince, bence kadin esinize asilmaktan ziyade
cocugunun asiri davranis problemlerinden dolayi boyle bir tutum sergiliyordur ya da aslinda ilgisiz ama ilgili bir veli olarak gorunmeye calisiyordur .
Kiskanilacak bir durum yok gibi ,
ama kadinin davranislarindan esinize bakisindan bile
niyetinin ne oldugunu ancak siz anlayabilirsiniz...
bir eğitimci kızı ve şimdilerin velisi olarak yazayım bariöncelikle velinin hareketleri biraz abartılı olsa dahi sonuçta herkesin içinde eşinize asılacak kadar avam olduğunu düşünmüyorum.. özellikle eşiniz ilköğretim kademesinde öğretmense velilerin öğretmenlerin dibinde gezmesinden daha doğal bir durum olamaz. ben de geziyorum, herşeyi soruyorum, ödevleri hakkında konuşuyorum, yeri geliyor bir espiri yapıyoruz ya da çocukla ilgili bir durumu paylaşıp gülüyoruz.. sonuçta öğretmenimiz bizim ailemizden biri.. telefonlarımız var hatta komiktir bazen bir durum olduğunda whatsapp üzerinden yazıyor bize
gelelim sizin tepkinize; iyi ki karşınızdaki veli ben değildim diyebilirimben, bana böyle cevap veren bir "eğitimci" ye kayıtsız ve cevapsız kalmazdım.. siz çocuklara üstüne vazife olmayan her konuya müdahil olmamayı öğretirken, okul sınırları içinde eğitimci kişiliğinizden sıyrılıp, kıskanç eş moduna girmeniz ne kadar profesyonel tartışılır.. varsayalım ki eşinize karşı garip bir hissi var o şahsın, bunun karşılığını siz değil eşiniz verecek.. mesafeyi eşiniz koyacak.. o yüzden bir an önce kuruntularınızdan kurtulmanız dileğiyle..
valla ben olsam o veliye lafı sokmuştum çoktan..ki ben de öğretmenim başımı ağrıtan veliye mutlaka rahatsız olduğumu dile getiriyorum..çünkü bazı insanlar kendilerini aşırı derecede önemseyip sizi onların hizmetinde gibi hissettirebiliyor. bence ona şunu söyleyin:
her gün soracak bunca soruyu nerden boluyorsunuz pesss...çocuklarınız sizin öğretmenleriyle kurduğunuz bu iletişimden rahatsız oluyordur eminim (aslında ben oluyorum demek)..ya da o sizin yanınıza gelince eşinizi hayatım hadi geç kalıyoruz diyerek çağırın.
çok mu aleni oldu bilmem ama ben hayatta çekmiyorum veliden lafımı..
bu arada ben eşinizi kıskanmanızdan ziyade bir velinin zırt bırt öğretmeni meşgul etmesine taktım..
kıskanılcak bir şey olduğunu ben de düşünmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?