Ben bu siteye yıllardır üyeyim sadece iki konu paylaştım çünkü evde boş boş oturup canı sıkılan, insanların moralini bozup bundan zevk alan, yanında kocasını oturtup konuları okutan, iki tane üyelik alıp polemik yaratan o kadar vakayla karşılaştık ki o yüzden özel bir sırların paylaşım yeri değil burası... O eşini kıskanmana ilkel diyen kadın kesin akşama kadar için içini yiyordur eşini düşünmekten. Ağzı olan konuşuyor boşver sen üzme kendini...Yıllarca okumuş eğitimci olmuşsun ve atanmayı bekleyip bu hakkı kazanmışsın. bunca uzun yıldan sonra bir kaç kişiye öğretmenliğini sorgulatma...Bunu engelleyecek olan yine sensin. Yazma buraya derdini dert sahibi olursunAllaha emanet ol.
Evet konuştum o tabi ki beni rahatlatmaya çalışıyor. İlgili bir veli ve yeni öğrenci olduğu için soracağı şeyler oluyor diyor. yani rahatsızlığımıilk dile getirdiğim zaman böyle olmuştu. Ama konuda anlattığım gibi bir önceki akşamkinde kızdı. ben de hakverdim gönlünü aldım. ama ertesi gün girişte yine kadın geldi. tekrar sinir oldum hatta bu konuyu bunun üzerine açtım zaten.
Sevgili uzunyaz hocam. 5 yıldır bu mesleği yapan bir öğretmen olarak ve tamamen bu kimliğimi şuan göz ardı edip nişanlı bir KADIN olarak yazıyorum. ben ilk yazdığınız şeyde de aynısını anladım hala da aynı şeyi anlıyorum. yani bu söylediklerinizi sadece eşinizin duyduğunu, bunu yapan tek bir veli olduğunu ve duyduğunuz rahatsızlığın sadece bundan ibaret olduğunu. ayrıca konuşma tarzınızdan ve buradaki bunca KABA yorumlara rağmen üslübunuzu bozmamanızdan gayet net anlaşılabilir herhangi bir veliye karşı saygısızlık veya kabalık yapmayacağınız. ama şunu da söylemek istiyorum veli demek her dakika veya sabah akşam öğretmenin peşinde koşmak demek değildir. elbette bizler elimizden geldiğince yardımcı olmak dinlemek zorundayız ki bunu seve seve yapıyoruz. ama bir kadın olarak eş olarak veya öğretmen olarak bazı tepkiler vermek bu kadar mı anormal anlayamıyorum her şeyi bir kenara bırakalım insanız öyle değil mi? lütfen canınızı sıkmayın bu durum bu şekilde devam ederse(veli kötü niyetlidir kesin demiyorum elbette, belki sadece fazla ilgili, telaşlı vs.) eşiniz gereken şeyi yapacaktır mutlaka. sevgiler
Ne zaman burda ogretmenlerle ilgili bir konu acilsa,
yarasi olan gocunur misali
ogretmenlere bir guzel saydiriliyor ...
Konuya gelince, bence kadin esinize asilmaktan ziyade
cocugunun asiri davranis problemlerinden dolayi boyle bir tutum sergiliyordur ya da aslinda ilgisiz ama ilgili bir veli olarak gorunmeye calisiyordur .
Kiskanilacak bir durum yok gibi ,
ama kadinin davranislarindan esinize bakisindan bile
niyetinin ne oldugunu ancak siz anlayabilirsiniz...
sayın veli çok biliyorsan kendin okut cümlesi hiç profosyonelliğe sığmıyor, hani bu işin söylenen manevi boyutu nerde kaldı? Herkes ne sıkıntılarla uğraşıyor her işin bir zorluğu var,çokda biliyorsam çocuğumu okutamam bu sizin işiniz,ayrıca bedava hizmet vermiyorsunuz velisine ne kadar kızarsanız kızın bu cümle çok yanlış ,öğrencileri karıştırmayın............(işini profosyonellikle yapan öğretmenlerimize saygım sonsuzdur)
Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri mesleklerin dokunulmazlıkları olduğuna inanan insanlardır.hiçbir mesleğin dokunulmazlığı yoktur.her mesleği iyi ve kötü icra edenler vardır.burda kimse öğretmen düşmanlığı yapmıyor.kimse gereksiz alınganlık yapmasın.öğretmenlik son derece sabır sevgi ve fedakarlık isteyen bir meslektir.bunu gerektiği şekilde yapan öğretmenlerin her zaman ellerinden öperim.bu arada velilerin okullara girmesi yasaklandı da haberimiz mi yok?çocukların durumunı kimden öğrenicek bu veliler hizmetlilerden mi?
bazı velilerin okulun kapısında yada içinde öğretmenleri esir etmelerine sinir oluyorum sadece kendi çocukları varmış gibi hiç goş değil hani bir bilemedin 2 kere hocayla konuşursun sürekli de olmazki
Hocam çok teşekkür ederim gözlerim doldu inanın işte tam olarak beklediğim yorum bu ve bunun gibiler. yani istiyorum ki içime su serpilsin. mesleğimi sorgulamış herkes. bugüne kadar bir velimi terslemedim, kalbini kırmadım, her aramalarına cevap verdim, ben işimi yapıyorum zaten. Anlattığım bambaşka bir mesele sevgiler hocam.
sayın veli çok biliyorsan kendin okut cümlesi hiç profosyonelliğe sığmıyor, hani bu işin söylenen manevi boyutu nerde kaldı? Herkes ne sıkıntılarla uğraşıyor her işin bir zorluğu var,çokda biliyorsam çocuğumu okutamam bu sizin işiniz,ayrıca bedava hizmet vermiyorsunuz velisine ne kadar kızarsanız kızın bu cümle çok yanlış ,öğrencileri karıştırmayın............(işini profosyonellikle yapan öğretmenlerimize saygım sonsuzdur)
manevi boyutu var işimizin diye biz evliya değiliz, sizin anlayışınızı seveyim. öğretmen de insandır ve sizin yavrularınızdan başka bu hayatta herkes ne yaşıyorsa yaşar. Herkes sıkıntılarla uğraşıyorsa öğretmen de yan gelip yatmıyor işte sizin ne derdiniz varsa benim de var. Bedava hizmet vermiyoruz da sanki maaşımı hesabıma siz mi yatırıyorsunuz :) herkes haddini bilsin.
Canim.benim.kizimda birinci sinifa basladi bu sene tamam.genel olarak cocuk sorulabilir ama .sabah girerken aksam.cikarken gunluk durum.hakkinda bilgi almak ogretmeni slklntiya soktigunu dusunuyorum hic abartmiyorim.bahcede ogretmene cocugun odevlerini bile gosteren veliler var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?