- Emoji Skoru
- 4.698
- Puanlar
- 53
- Konu Sahibi papatyaaaaaa11
-
Tarihçiyim ben. Meslek bölüm yarıstırmıyoruz. Aynı şey benim için de geçerli.Siz ne okudunuz cidden merak ettim
Birincisi 2 yıllık mezunları sertifika ile özel eğitim öğretmenliği yapamazlar. Bunu bir kenara koyalım.Yoo bence biraz abartabiliriz. Üniversite artık bizim zamanimizdaki gibi değil. Mantar gibi türeyen bin tane üniversite açıldı. Ne saygınlığı kaldı ne de mezun olduktan sonra sıradan bir lise mezunundan fark kaldı. Mesleki kazanım dışında hiçbir şey katmıyor artık. Tabii ki Boğaziçi, Koç, ODTÜ gibi bir okuldan mezun degilseniz girdiginiz gibi çıkıyorsunuz üniversiteye.
Kendini savunmak için derece yapmış olman gerekmiyor. Yapmasan da eğitimlisin. Kültür kısmını tartışabiliriz ancak eğitimine laf söyletme.Üniversite sınavında derece yaparak bu bölümü kazandım ve alanımda derece yaparak atandım.Bence sertifika alanlarla bir değilim ama yine de siz bilirsiniz tabii ki
Ben her mesleği saygı değer buluyorum.Sonuçta herkes binbir emekle kazanıp okuyor karşımdan da aynı saygıyı bekliyorum.Tarihçiyim ben. Meslek bölüm yarıstırmıyoruz. Aynı şey benim için de geçerli.
Haklısınız sadece eğitimliyim diyorum çok kültürlü olduğumu söylemem zaten öz eleştiri yapabilen birisiyimKendini savunmak için derece yapmış olman gerekmiyor. Yapmasan da eğitimlisin. Kültür kısmını tartışabiliriz ancak eğitimine laf söyletme.
+1Adam zengin olunca ne esnaf olması ne lise mezunu olması önemli olmamış yorumlarda. Aynı adam az asgari üstü bir maaşa çalışmış olsaydı yorumlar ne olurdu acaba. Merak etme ailende ortalama burası gibiyse evleri arabaları duyunca sorun etmez
Siz böyle etraftan etkilenen biriyseniz pek mutlu olamazsınız.Evet işi yerinde 4 senedir yapıyor ama etraftakiler esnaf batarda çıkarda belli olmaz o zaman sevgi kalmaz diyorlar bilmiyorum
Birincisi dediğiniz tam olarak oluyor. Ücretli öğretmen olarak çalışıyorlar özel eğitimde. İkincisi eğitimi küçümsemek değil günümüz üniversitelerinin çok vasfı kalmadığını anlattım. Tekrar göz atarsanız daha anlaşılır olur sizin için. Üçüncüsü aynı fikirde olmayabiliriz, son cümlenizle şu an normal bir konuşmanın dışına çıkma yolunun açıldığını görüyorum ve burada bırakırsak iyi olur diye düşünüyorum.Birincisi 2 yıllık mezunları sertifika ile özel eğitim öğretmenliği yapamazlar. Bunu bir kenara koyalım.
İkincisi ne olursa olsun, isterse dağ başındaki bir üniversite olsun insana belli bir bakış açısı kazandırır. Kimine öyle kazandırır, kimine böyle kazandırır, kimine az şey katar, kimine çok şey katar. Ama muhakkak bir şeyler katar. Eğitimi bu kadar küçümsemek eğitimsiz insanların davranış kalıbıdır.
Adam zengin olunca ne esnaf olması ne lise mezunu olması önemli olmamış yorumlarda. Aynı adam az asgari üstü bir maaşa çalışmış olsaydı yorumlar ne olurdu acaba. Merak etme ailende ortalama burası gibiyse evleri arabaları duyunca sorun etmez
Ya bu benim de aklıma geldi. Ben bu konunun çok provakatif olduğunu düşünüyorum açıkçası.Daha önce de böyle bir konu açıldı ve nerdeyse herkes (ben de dahil) eğitimin önemini, diploma denk değilse olmayacağını söyledi. Şimdi adam lise mezunu ama zengin diye ayy olur tabi canım neden olmasın deniliyor. Hey yavrum hey
Mimisabu okumadığı için kimse okumamalıYoo bence biraz abartabiliriz. Üniversite artık bizim zamanimizdaki gibi değil. Mantar gibi türeyen bin tane üniversite açıldı. Ne saygınlığı kaldı ne de mezun olduktan sonra sıradan bir lise mezunundan fark kaldı. Mesleki kazanım dışında hiçbir şey katmıyor artık. Tabii ki Boğaziçi, Koç, ODTÜ gibi bir okuldan mezun degilseniz girdiginiz gibi çıkıyorsunuz üniversiteye.
Ben sadece okumadım okuttum da aynı zamanda. Yaşının belki 20 katı kadar öğrenci egittim. Talipsen seni de egitebilirim. Ücreti mukabilinde tabiiMimisabu okumadığı için kimse okumamalı
Sen şimdi naneyi yimedin miBenim babam lise mezunu ve hayatımda gördüğüm en çok okuyan insanlardan birisi. Genelde de tarih siyaset sosyoloji vs okumaları yapar. Yakın çevresindeki arkadaşlarının çoğu sosyal bilimler alanlarında profesör vs ve onların yanında muhabbeti bilgi birikimi asla sırıtmaz. Ben ise zamanında kendi bölümümün en önde gelen devlet üniversitelerinden birine üniversite sınavında derece yaparak girmiştim. Babamın yarısı kadar okumuyorumdur. O yüzden bu lise mezunu üniversite mezunu karşılaştırması benim için her zaman kişilere göre değerlendirilmesi gereken bir şeydir. Ayrıca günümüzde üniversiteler ve eğitim seviyesi ortada. Ortalama bir devlet üniversitesinde öğretmenlik okuyan birisinin lise mezunu esnaftan genel kültür vs olarak anlamlı bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Hele küçük bir şehirde küçük bir üniversiteden mezunsa üniversite mezunu olmasının bile bir manası yok gibi bişey benim için. Boğaziçi-matematik odtü-fizik falan mezunu değilsen dert edecek bir şey yok kısacasıKazancı da güzel karakter olarak da anlaşıyoruz diyorsun. Tamam işte daha ne? Bir de bu lise üniversite karşılaştırması tribinini nedense öğretmenlerde görüyorum en çok, o da bi garip de neyse
daha neler ya? ayrıca bu kıza neden taktın buAmacım şu, sizi hiçbir anlamda beyefendiden bir adım dahi olsa önde görülmenizi sağlayacak bir eğitiminiz ve mesleğiniz yok. Bugün iki yıllık bir bölüm bitirmiş herhangi biri Halk eğitim kurslarından özel eğitim sertifikası alıp okullarda sizinle aynı işi yapabiliyor.
Neden anlayamadımSen şimdi naneyi yimedin mi