Öğretmen esnaf evliliği olur mu

Genelde üniversite mezunu olmayanlar böyle yorumlar yapıyor. Yaptığınız yorumlar bir değil iki değil. Kedi uzanamadığı ciğere mındar der misali.

Herhangi birinin seritifikayla o işi yapması büyük rezillik. Bazı işlerin OKULUNU okumak şart.

Sertifikayla işe öğretmen alan bir kurum yoktur herhalde

Hem gelir hem de eğitimde denkliğin olması gerektiğini düşünenlerdenim. Herhangi bir konuda deneyimi olmayan kişi, başkasının yaşadığı o deneyimi yaşamadıkça anlayamaz. En tırt üniversiteye gidilmesi bile kişiye bir kültür katar. Üniversite bambaşka bir dünya. O havayı öğrenci olarak soluması gerekir. İleride üniversiteye gittiniz diye sizi saçma konulardan vurabilir, küçümseyebilir, anlamayabilir...

Sanki bir yerde üniversiteyi bıraktığını okudum. Üniversite geçmişi tamamlanmamışsa da var. Bu sebeple ben buna değil de kültürel denkliğe bakardım. Aynı dili konuşabiliyor musunuz?

Eğer yapabiliyorsa da af ile eğitimine devam etsin. Aralık ayı başvuru için son. Belki ileride diploması ona farklı kapılar açacak. Fırsat verilmişken değerlendirmeli. En kötü, aöf işletme okur.

E artık bunun davasını Milli Eğitim Bakanlığı ile yaparsınız. Size diplamalarımın resmini mi atayım yoksa e-devletten mi bakmak istersiniz:))) şimdi aşağıdaki ss'i Googleda aratıp bilgi sahibi olabilirsiniz. Bazen bilmiyorum demek zor olmamalı.

Eklentiler

• Screenshot_20260923-222553.webp
    35 KB · Görüntüleme: 31
Öncelikle bir öğretmensiniz ama "daha" yerine "dağa" yazıyorsunuz. Noktalama işaretleri yok, cümleler bitmiyor, bitmedikçe anlamsızlaşıyor.

Sonrasında ise bu düşünce senin aklına düştüyse bunu uzatmaya gerek yok. Şimdi olmasa 2 yıl sonra, 2 yıl sonra olmasa 5 yıl sonra bunun sorun eden taraf sen olacaksın ve sorun edeceksin. Eğer gerçekten bu konu senin için önemsiz olsaydı etrafındaki insanların (ailen dahil) umrunda olmazdı. Bu senin aklına düşmüş ve kılıf arıyorsun.

yorumlarınızı açın tekrar bir okuyun bakalım normal mi? fikir beyan etmek mi sizce? demediğiniz kalmamış çok garip..
Bana şu an en anormal gelen bir papatyanın yazdığını diğer papatyanın beğenmesi ama evet gayet normal düzgün anlayanlar için biraz ufuk açıcı yazmışım.

Tavsiyenizi sevgilime ilettim fakat böyle mutlu olduğunu rahat hissettiğini daha çok kazandığını söyledi bende ısrar etmedim sanki onu beğenmiyormuş gibi hissetmesin diye uzatmadım

Sen şimdi naneyi yimedin mi
Niye naneyi yedim kızzzz? Lise mezunlarına sallamadım, kendi içinde değerlendirilmeli dedim. Hatta olumlu örnek verdim. Öğretmenlik mesleğine de sallamadım, günümüzde lisans eğitiminin kalitesizliğine ve her şehirde üniversite olmasına salladım. Akrabalarım arasında bir sürü öğretmen var, arkadaşım olarak da bir sürü öğretmen tanıdığım var. Sevdiğim saygı duyduğum çok öğretmen var. Ama yani atıyorum Çankırı Karatekin sosyal bilgiler öğretmenliği, Afyon Kocatepe tarih öğretmenliği mezunu da “ama ben lisans mezunuyum o lise mezunuuuu” diye ağlamasın bi zahmet dedim diye mi naneyi yiyorum skksksks.

Benim aklıma direkt şu takıldı. Siz devlet memurusunuz tayin olup farklı illerde görev yapacaksınız eşiniz esnaf sabit bir yerde kalacak. Diyelim ki eş durumu vs o problem çözüldü. Sürekli eşinizin bulunduğu yerde hayatınızı sürdürebilecek misiniz önce bunu sormalısınız kendinize. O esnaf olduğu için halihazırdaki düzenine sizi dahil edecek ona ayak uyduracaksınız yapabilir misiniz?

Benim koca da doktora bıraktı baksak o da esnaf ne yapalım ticarette para var tüm ailem memur neredeyse annem öğretmen 2 halam öğretmen aman aman fark olduğunu sanmıyorum öğretmen profili malum çevremde okulunu bırakan çok var mağazacılık sektöründe çalıştım arkadaşım çok makine mühendisi bi arkadaşım vardı bıraktı şimdi bölge müdürü iç mimar arkadaşım var şuan sadece araba boyuyor bi akrabam sadece araba kaplaması yapıyor mesela belki ticaret odasındadır ama ben öğretmen olsam öğretmen koca alırdım tatiliniz bol gidin beraber takılın sen eve 4te geleceksin axaö belki 8de. Paraya gelince garanti maaşı yok diye piyasadan haberiniz yok mu o garanti maaşlı memur adamlar intihar etme noktasında borsa sebepli. Her şeyi geç bu adam sevgilin

Ben sana katılıyorum kesinlikle mesela çemişgezek üniversitesi felsefe öğretmenliği okuyup atanamayınca devlet bizi atamıyor diye ağlayan ekibe anlam veremiyorum ben de. Devlet sen burayı tercih et 4 sene sonra seni atayacağım diye söz mü veriyor?

Sertifikayla işe öğretmen alan bir kurum yoktur herhalde
Devlet okullarında ücretli öğretmen adı altında sertifikaya bile bakılmıyor.

Özel okullarda ise native adı altında eğitim mezunu olmayan yabancı hocaları sırf reklam olsun diye çalıştırıyorlar.

Ama bu konu dışı. Üniversite mezunu insan küçümsenmez ya. "Lise mezunu ama kendini geliştirmiş olabilir " cümlesine de ayrı bir gıcığım. Neyin geliştirmesi ya? Ne kadar lise mezunu tanıdığım varsa fikir, bakış açısı olarak bir yerde tıkanıyorlar. Ondan ötesi olmuyor.

Zorunlu doğu görevi dışında (3 yıl sanırım) eskiden olan resen tayinler gibi şehir şehir gezme olayları yok artık. Herkes kendi şehrinde yıllarca çalışabiliyor. Farklı bir şehre kendi tayin isterse gidebiliyor.

Eski okulumda işe alınan peruk satan ve masöz olan native geldi aklıma hahxhshs

`