Öğretmen esnaf evliliği olur mu

Ya beni yanlış anlamayın çok kutsal bir mesleğiniz var toplumda saygın bir konumda olmayı gerçekten hakediyorsunuz ama çok da zor değil Öğretmen olmak atanmak. E geliriniz de ortada. Hani sanki siz doçent doktor adam ilkokul mezunu öyle bir fark olsa neyse de. Maddi durumu iyise çoksa deşmeye ne gerek var. Sizin maaş cebinize kalacak gibi duruyor evi arabası varsa. Öğretmen olsa daha mı iyidi yani anlamıyorum ki

E ne güzel işte, özel özel eğitirsiniz esnaf enişteyi. Özel gereksinimli değildir herhalde, sadece motor becerilerini gelistirmesinde katkı sağlarsınız. Ay motor demisken adam otomotiv sektöründeydi dimi pardon.

Eğitim fakültesi mezunuyum burda hızlı yazacağım diye özensiz yazmam beni okumamış biri yapmaz
Çok haklısın. Ben her cümleden sonra 3 dakika düşünüyorum bir hata yaptım mı yazarken diye. Daha yerine dağa falan yazarım mazallah. Hızlı yazmamak lazım çünkü hız imlanın katilidir.

Maddi yönden ziyade kişiliği önemli. Davranışları vs nasıl. Aşağılık kompleksi oluşabilecek biri mi? Benim tanıdığım var kadın lisans mezunu şimdi memur eşi esnaftı. Kocası kendini ezik görüp kadını ezmeye çalıştı. Senin okuduğun bölümü bi tarafımla okurum virt zirt. Halbuki malın önde gideni yani nah okursun böyle bi insansa olmaz. Maddi yönden diyorsanız sorun olmaz bence

Bu yorumu yazmaktaki amacınız ne anlayamadım?

Sevgilim öyle birisi degil yaptığım hiç bir işi küçük görmedi aksine hep takdir eder

Daha önce de böyle bir konu açıldı ve nerdeyse herkes (ben de dahil) eğitimin önemini, diploma denk değilse olmayacağını söyledi. Şimdi adam lise mezunu ama zengin diye ayy olur tabi canım neden olmasın deniliyor. Hey yavrum hey

Bu yorumu yazmaktaki amacınız ne anlayamadım?
Amacım şu, sizi hiçbir anlamda beyefendiden bir adım dahi olsa önde görülmenizi sağlayacak bir eğitiminiz ve mesleğiniz yok. Bugün iki yıllık bir bölüm bitirmiş herhangi biri Halk eğitim kurslarından özel eğitim sertifikası alıp okullarda sizinle aynı işi yapabiliyor.

Ben de bu konu gündeme gelsin diye açılmış bir üyelik olduğunu düşünüyorum. İlerde patlarsa bu mesajım da burda dursun.

O kadar da değil. Kızı yereyim derken abartmayalım.

Üniversite sınavında derece yaparak bu bölümü kazandım ve alanımda derece yaparak atandım.Bence sertifika alanlarla bir değilim ama yine de siz bilirsiniz tabii ki

Normalde denklik taraftarı biriyim. Ama adam kendisini geliştirmişse, siz oturup konuşurken, muhabbet ederken, bir konu üzerinde tartışırken eğitim seviyelerinizin farklılığı ortaya çıkmıyorsa, adam çalışkan, zeki biriyse gayette ilişki yürür, neden yürümesin. Kaldı ki o kadar sene sevgililikte size hiç batmamış ki bu durum sorun yok demektir. Daha şimdiden adamın 2 evi varmış daha ne olsun. Yarın bir gün batsa bile bir evde siz otururken diğer evden kira geliri gelecek. Bir memur veya sıradan bir mesleği olan üniversite mezunu bir gencin şuan 4 yılda bir ev alma şansı çok düşük.
Aileniz muhtemelen yarın bir gün batarsa, ticaret tutmazsa, işsiz kalırsa ne yaparsınız, senin tek maaşın yeter mi diye dertleniyordur ama o sektörde başarılıysa kendi işi olmasa bile başkasının yanında çalışarak asgari ücretin en az 2 katı maaş alabilir diye düşünüyorum, kira geliri de olur ve neredeyse sizin maaşınız kadar kazanır.

Memur olup adam olamadıktan sonra adam olsun ,esnaf olsun.

O kadar da değil. Kızı yereyim derken abartmayalım.
Yoo bence biraz abartabiliriz. Üniversite artık bizim zamanimizdaki gibi değil. Mantar gibi türeyen bin tane üniversite açıldı. Ne saygınlığı kaldı ne de mezun olduktan sonra sıradan bir lise mezunundan fark kaldı. Mesleki kazanım dışında hiçbir şey katmıyor artık. Tabii ki Boğaziçi, Koç, ODTÜ gibi bir okuldan mezun degilseniz girdiginiz gibi çıkıyorsunuz üniversiteye.

Siz ne okudunuz cidden merak ettim

Belki ilkokul mezunudur ama kendini geliştirmiştir, bir üniversite mezunundan daha donanımlıdır ? Maddi durumu da iyiymiş.
Otomotiv sektöründe olan para belki bir çok sektörde yoktur.

Karakteri de yerinde, seni de seviyor,sayıyorsa bu kadar şeyle memuriyetin hayatınıza katkısı tam olarak ne olacak :d ? Sırf “millet ne der” diye hareket etmeyin. Bu hayatı siz yaşayacaksınız.

`