- 18 Şubat 2018
- 13.172
- En iyi cevaplar
- 2
- 60.390
- 598
- 44
Ben de sanayi de usta olmayi düşünüyorum,silecek çalışmıyor diye gidiyoruz,adam motor inecek diyor.Önunden geçsek 500 lira gidiyor en az cebimizdenGeçen bi konuda daha demiştim civciv eksperi diye bir meslek varmış ve çok az insan yapıyormuş bu işi. Tavuk/yumurta fabrikaları deli gibi paralar yağdırıyormuş bunlaraben de civciv eksperi olmayı takmıştım kafaya ama kıyamam erkeklere diye vazgeçtim
Sen hiç İzmit simidi yedin mi kuzumKazanır tabii ki. İyi bir usta kolay mı yetişiyorsimidin kötüsü de hiç çekilmez, ustanın pesine düşmeniz çok mantıklı
Çıktı evetYani
Bir yaşıma daha girdim valla.
Okumayın ne gerek var diyen de çıkmıştır mutlaka bu güzide konu içinde.
Adi İstanbul simidi yiyorumSen hiç İzmit simidi yedin mi kuzum?
Belki ilk zamanlar sorun olmaz ama ileriki zamanlar ister istemez sorun çıkar. Her iki yönden de deBen öğretmen bir bayanım. Bir tanıdık aracılığı ile fırıncı ile tanıştırıldık. Lise mezunu ama kendi işinin sahibi. Bence problem yok ancak ailem lise mezunu ve memur olmadığı için karşı çıkıyorlar. Kafam çok karıştı. Sizce de bu evliliğin sakıncaları olur mu?
Ahhh beee özledim memleketimiAdi İstanbul simidi yiyorum
Benim esim lise mezunu. Ben öğretmenim. Evlendigimizde eski adıyla tezgahlardi. Hayata bakışımız birbirimize saygımız ve bir çok şey benzerdi. Benim kriterim bu adamla evlensem nasıl bir koca ve baba olurdu. Ona emin olup evlendim. Pişmanda olmadım. Evlendikten sonra kariyerini ilerletti. Simdi müdür oldu. Ben yine evlensem onunla evlenirdim. Hatta o zaman bir doktor vardi tanışmak isteyen ailemde istiyordu. Ben eşimden emin olduğumu çok para yerine huzurlu ve mutlu bir hayat yaşamayı istediğimi belirttim. Cunku istediğim bir çok kriter eşimde vardi. Ailemde saygı duydu. Simdi en sevdikleri damat odur. 2 çocuğum var benden iyi bakar. 1 senedir çocuklarla yoruluyorum diye her akşam yemekleri yapar. Asla bizi kimseye muhtaç etmez. Her zaman korur kollar. Bana ve yaşam tarzıma saygı duyar asla değiştirmeye çalışmaz. Önemli olan meslek değil hayata nasıl baktığı ve ortak beklentileriniz. Tabi o meslek için çalışma saatleri fazla. Yarin cocuk olduğunda çoğu zaman yalnız kalabilirsiniz. Siz üstlenmek zorunda olabilirsiniz bir çok şeyi. Bunlara tamam diyorsanız neden olmasin.Benim için fırıncı olması önemli değil. Önemli olan aynı pencereden bakıp bakmadığımız. Zorlukları elbette vardır her meslek gibi. Öyle aşık da değilim sadece tanıma yoluna girmek istedim. Ama ailem özellikle de annem çok karşı çıkıyor. Herkes dengiyle evlenmeliymiş. Sürekli böyle söyleyince acaba yanlış bir şey mi yapıyorum düşüncesine kapılıyorum.
Çarpılırsın yemin ederim. İzmir gevreği ye istanbul simidine taparsınAdi İstanbul simidi yiyorum
Ya burada da gevrek diyorlar,üstünde susam yok.Akşamlari biri bağırıyor gevrekçii diye,ilk taşındığımız zaman çok tuhaf gelmişti bana akşam satmalariÇarpılırsın yemin ederim. İzmir gevreği ye istanbul simidine taparsınbiz niye usta kovalıyoruz
Okumak eğitim almak kısmına hiçbir itirazım yok, keşke herkes eşit eğitim şartlarına sahip olsa ve ülkede üniversite diplomasız kimse kalmasa ama her üniversite mezunu da vizyon sahibi olmuyor, sadece duvarda asılı bir diploması oluyor o kadar, bu biraz kişinin kendini geliştirmeyi istemesiyle de alakalı.Üstelik para varsa, aileden zenginsen çok daha kolay okumak. Liseden sonra babasının fırınının, kebapçısının, marketinin başına geçeceğine özel bir ünide bile olsa dandik bir bölüm dahi olsa okuyup kendine vizyon katmayı beceremeyen adamları övmeyelim artık lütfen.
Çarpılırsın yemin ederim. İzmir gevreği ye istanbul simidine taparsınbiz niye usta kovalıyoruz
Hiç İzmir gevreğim olmadığı için bilemiyorumÇarpılırsın yemin ederim. İzmir gevreği ye istanbul simidine taparsınbiz niye usta kovalıyoruz
ankara derim benÇarpılırsın yemin ederim. İzmir gevreği ye istanbul simidine taparsınbiz niye usta kovalıyoruz
yani misal aksarayda niğdede İİBF karamanda sosyoloji, edirnede peyzaj, gümüşhanede türkoloji , maraşta süt ürünleri bitirip bekçi olmuş olsa, memur olduğu için tamam mıdır? (bölümleri attım).Okumak eğitim almak kısmına hiçbir itirazım yok, keşke herkes eşit eğitim şartlarına sahip olsa ve ülkede üniversite diplomasız kimse kalmasa ama her üniversite mezunu da vizyon sahibi olmuyor, sadece duvarda asılı bir diploması oluyor o kadar, bu biraz kişinin kendini geliştirmeyi istemesiyle de alakalı.
Hepsi için demiyorum genellemek olarak algılamayın ama çevremde üniversite bitirip mesleğini yapan, kendini geliştiren de var, mezun olup diplomayı rafa kaldırarak babasının dükkanında tüm vizyonu gelen gidene çay ısmarlayıp semtteki güncel dedikoduları anlatmak olan da var, adamlara bakıyorum bakıyorum yıllardır aynı dükkanda aynı kıyafetle aynı kafa yapısıyla yaşayıp hayatında bir kere bulunduğu şehiri bile gezmeyen tipler, diplomaları iş yapmıyor desem maliye vb bölüm mezunu hepsi.
Burada önemli olan konu sahibesinin ailesi gerçekten diplomaya mı önem veriyor yoksa fırın işletiyor olmasına mı?
Adam üniversite mezunu olsaydı ama memur olamadığı için tuvalet temizliği yapıyor olsaydı aile tamam diyecek miydi?
Mezun olup atanamadığı için marketlerde çalışan nice üniversiteli var, bence çok da insanlarla alakalı değil maddi kaygılar yüzünden oluyor maalesef.
Diplomalı vizyonsuzlar konusunu konuştuk zaten mune. O kısım apayrı bir mesele. Ama hiçbir şey katmasa bile birşeyler katar insana üniversite hayatı. Daha önce de dediğim gibi sıfır sosyalleşmeyle yaşamadıysa en azından arkadaş ilişkileri geliştirir, anılar biriktirir falan. Ki benim bölümümde sıfır sosyallikle yaşayan bir takım öğrenciler vardı. Adını bilmediğim, sesini duymadığım dönem arkadaşlarım var.Okumak eğitim almak kısmına hiçbir itirazım yok, keşke herkes eşit eğitim şartlarına sahip olsa ve ülkede üniversite diplomasız kimse kalmasa ama her üniversite mezunu da vizyon sahibi olmuyor, sadece duvarda asılı bir diploması oluyor o kadar, bu biraz kişinin kendini geliştirmeyi istemesiyle de alakalı.
Hepsi için demiyorum genellemek olarak algılamayın ama çevremde üniversite bitirip mesleğini yapan, kendini geliştiren de var, mezun olup diplomayı rafa kaldırarak babasının dükkanında tüm vizyonu gelen gidene çay ısmarlayıp semtteki güncel dedikoduları anlatmak olan da var, adamlara bakıyorum bakıyorum yıllardır aynı dükkanda aynı kıyafetle aynı kafa yapısıyla yaşayıp hayatında bir kere bulunduğu şehiri bile gezmeyen tipler, diplomaları iş yapmıyor desem maliye vb bölüm mezunu hepsi.
Burada önemli olan konu sahibesinin ailesi gerçekten diplomaya mı önem veriyor yoksa fırın işletiyor olmasına mı?
Adam üniversite mezunu olsaydı ama memur olamadığı için tuvalet temizliği yapıyor olsaydı aile tamam diyecek miydi?
Mezun olup atanamadığı için marketlerde çalışan nice üniversiteli var, bence çok da insanlarla alakalı değil maddi kaygılar yüzünden oluyor maalesef.
Offf ankara simidi efsane ama ya. Şimdi yolda geliyor ankara simitlerim. Benden başka gelirken ne getirelim diyene simit diyen kaç kişi vardır acaba?ankara derim ben
zaten bu konuda magdurum
aile yanındayım bayramdan beri. mahallede tek sevdiğim şey simidiydi 24 saat açık koca bir fırın var.
galiba buranın hem ustası gitmiş hem un kalitesi düşmüş..simit töbe estagfurullah bi şey olmuş
39 yaşında kadınım simit bozulmuş simit bozulmuş nerede o eski simitler diye gezdim bir gün akşama kadar...bi yarım saat de sevgilime carladım, ki hayatta yapmadığım şey.
simit önemli.
Vallahi yalan, inanmayın. Boyoz ayrı mesele ona laf söyletmem ama simitte gevrekte iş yok azizim.Tv de çıkıp gevrek İzmir'de yenir ; İzmir gevreğini yiyen başka yerden simit yemez, diyenler de yanıltıcı beyanda mı bulunuyordu ?
Dürüstlük ölmüş.
olay mi cikmis anlamadim ama yorumum hala ayniTam olarak söylenmedi.İlk sayfadan bir yorum
yani misal aksarayda niğdede İİBF karamanda sosyoloji, edirnede peyzaj, gümüşhanede türkoloji , maraşta süt ürünleri bitirip bekçi olmuş olsa, memur olduğu için tamam mıdır? (bölümleri attım).
hani öğrenci kenti denilen yerlerde aktif bir öğrencilik geçirmiş olsa, kampüsü olan bir okul görmüş olsa, ortam görse hadi neyse de...okulların çoğu okul değil. çoğunda öğrencilerin okula uğradığı yok. elazığda okumuş bir kuzenim var 9 aylık okul döneminin 8 ayını köyde geçirdi...birileri imza attı birileri hocaları kafaladı, parti marti ayakalarına...mezun mu mezun. bir de diplomasıyla iş yapıyo ha (veteriner kendisi) bilmesek hani her okul okuyanı vizyonlu, yabancı dil bilen, farklı kültür ve kafalarda insanlarla bir ortamı olan, kültürel bir faaliyeti olan..biri sanacaz. yavv düğününde havaya sıkılan kurşunu norveçte ordu bir senede yakmıyordur...
üniversite okumuş olmanın bazı edinimlerin olmasında % olarak ihtimali artırdığını kabul ediyorum. ama doğrudan kategorilendirmeyi doğru bulmuyorum.
bundan 15 sene ve öncesinde mezun olmuş olacak yaşta olsa, o zamanın şartlarına göre daha farklı bir değerlendirmem olurdu.
İki okumamış insan evlenip bosanmiyor mu ? Doğru daha düşük boşanma oranı çünkü kadının imkanı olmuyor oturup çekiyorİki doktor un evlenip 6 ay sonra bosandigina defalarca şahit oldum.Meslek le olmuyor bazı şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?