Öğretmen ile fırıncı evliliği

Okumuş birinin kıymetsiz olduğu, eğitimsizin cahilin göklere çıkarıldığı başka bir ülke yoktur gerçekten
Vardır aslında sadece biz olamayız. Bu durum hep böyle değildi bana kalırsa. okumuşların hor görülüp okumamışlara ezdirilmesi son on yıldır arşa çıktı. Öğrermenler ayak altı edildi mesela, sağlıkçılarla süreç devam ediyor. Diploma nedir ki, herkes her işi yapar olmadı satın alırsın… nasıl mı? Paradan haber ver. Bu akım belki de tüm dünyada vardır ondan emin değilim ama bizim kültürümüze aykırı olduğundan eminim. Siyasete girmemek için daha açık yazamayacağım

Ama abla fırın sahibi olmak başka fırıncı olmak başka
İşte olayi çozmuşsün hizu,bir fırında en az 5 kişi çalışıyor.Bence konu sahibi orada çalışan beyaz atletli usta değil de,fırın sahibinden bahsediyor.Aksi halde bir öğretmenin,buraya gelip böyle bir konu açması abes bir durum.

Bencede aşk ve sevgi ortak hayaller olmadan paylaşacak birşey olmadan devam edemez.

Üstelik para varsa, aileden zenginsen çok daha kolay okumak. Liseden sonra babasının fırınının, kebapçısının, marketinin başına geçeceğine özel bir ünide bile olsa dandik bir bölüm dahi olsa okuyup kendine vizyon katmayı beceremeyen adamları övmeyelim artık lütfen.

Yani tabii öyle de aman ne bileyim ya. Şimdi eşi ekmek ustası olanları da rencide etmeyelim o değil de bu konuyu gördükçe canım simit, tahinli çörek falan çekiyor normal mi bu

Hayır yaaa kız söyledi fırın kendi fırını !

Yani tabii öyle de aman ne bileyim ya. Şimdi eşi ekmek ustası olanları da rencide etmeyelim o değil de bu konuyu gördükçe canım simit, tahinli çörek falan çekiyor normal mi bu
Evet çok haklısın bu konuda,caninin çekmesi de çok normal yahu,Allah'tan konu kebapçı değil.

Mesele paraysa ekmek ustaları da güzel para kazanıyor. Hatta gerçekten işinde iyi ustalarsa fırından fırına transfer oluyorlar falan. Usta için kavga eden iki fırın var bizim yakında. Usta hangisine geçerse simitleri ordan alıyoruz

Hatta üni mezunu kadınla lise mezunu adam çok mutlu bla bla kesin söylenmiştir. Mutluluğun sırrı adamın lise mezunu olmasında halbuki. Biz düşünemedik

Şimdiye kadar söylenenlerden hatırladıklarım :

Mimar kadın , fırıncı adam. Kadının babası da profesörmüş.Aileler arasında kültür farkı da varmış. Aşk evliliği ve mutlularmış.

Kadın memur ( tayin beklediğini söylemişti,meslek belirtmedi) , adam bakkal

Mühendis kadın , fırın sahibi adam

Öğretmen kadın , ortaokul mezunu adam ( adam okumaya devam etmiş , üniversite okuyormuş şu an)

Doktor kadın , çiftçi adam ( adam lise terkmiş)

Yüksek Lisans mezunu Kadın , lise mezunu adam

Mühendis kadın, mobilya ustası lise mezunu adam ( adam evlenince örgün lisans bitirmiş. Kadın, şu an ilişkinin en başında olsam farklı düşünürdüm demişti).

Benzer bir evlilik yapıp , pişman olan kadın üye vardı.

Dişçi kadın , işçi adam ( adam babadan gayrimenkul zenginiymiş , mezuniyet söylenmedi)

Yani
Bir yaşıma daha girdim valla.
Okumayın ne gerek var diyen de çıkmıştır mutlaka bu güzide konu içinde.

Mesela peynir ustaları da çok iyi kazanıyor ve firmalar tarafından paylasilamiyor.Eşim bir ara mühendisliği bırakıp,ustalık yapacağım diye geziniyordu çünkü bizim maaş daha düşük.

Vardır tabii ama istisnadır yani. Mutluluğun formülü şeklinde bir durum değil. Ya da kadın tarafı tek diploma almış bir insandır

Mesela peynir ustaları da çok iyi kazanıyor ve firmalar tarafından paylasilamiyor.Eşim bir ara mühendisliği bırakıp,ustalık yapacağım diye geziniyorum çünkü bizim maaş daha düşük.
Geçen bi konuda daha demiştim civciv eksperi diye bir meslek varmış ve çok az insan yapıyormuş bu işi. Tavuk/yumurta fabrikaları deli gibi paralar yağdırıyormuş bunlara ben de civciv eksperi olmayı takmıştım kafaya ama kıyamam erkeklere diye vazgeçtim

İki doktor un evlenip 6 ay sonra bosandigina defalarca şahit oldum.Meslek le olmuyor bazı şeyler.
Ben de eğitimsiz, işsiz, mesleği olmayan kadınların yine böyle adamlarla evlenip şiddet görüp, aldatılıp boşanamadığına çok şahit oldum. Napcaz şimdi?

Yani
Bir yaşıma daha girdim valla.
Okumayın ne gerek var diyen de çıkmıştır mutlaka bu güzide konu içinde.

Tam olarak söylenmedi.İlk sayfadan bir yorum

neden olmasin olabilir bence lise mezunuyla uni mezunu arasinda cok fark goremiyorm kisi kendini gelistirmedikten sonra bi faydasi yok.
sokaktan gecen 10 kisiden 8 i uni mezunu bir vasif olarak gormuyorum sahsen

Kazanır tabii ki. İyi bir usta kolay mı yetişiyor simidin kötüsü de hiç çekilmez, ustanın pesine düşmeniz çok mantıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…