Vardır aslında sadece biz olamayız. Bu durum hep böyle değildi bana kalırsa. okumuşların hor görülüp okumamışlara ezdirilmesi son on yıldır arşa çıktı. Öğrermenler ayak altı edildi mesela, sağlıkçılarla süreç devam ediyor. Diploma nedir ki, herkes her işi yapar olmadı satın alırsın… nasıl mı? Paradan haber ver. Bu akım belki de tüm dünyada vardır ondan emin değilim ama bizim kültürümüze aykırı olduğundan eminim. Siyasete girmemek için daha açık yazamayacağımOkumuş birinin kıymetsiz olduğu, eğitimsizin cahilin göklere çıkarıldığı başka bir ülke yoktur gerçekten
Anlaşamıyoruz. Ben niteliksiz yabancıları da seviyorum, yabancı hayranıysam demekBen niteliksiz yabancılara , sadece yabancı olmaları sebebiyle verilen payelerden bahsettim Kudra.
İşte olayi çozmuşsün hizu,bir fırında en az 5 kişi çalışıyor.Bence konu sahibi orada çalışan beyaz atletli usta değil de,fırın sahibinden bahsediyor.Aksi halde bir öğretmenin,buraya gelip böyle bir konu açması abes bir durumAma abla fırın sahibi olmak başka fırıncı olmak başka
Bencede aşk ve sevgi ortak hayaller olmadan paylaşacak birşey olmadan devam edemez.Eğitim bal gibi de önemlidir dediğiniz gibi. Ortaokul mezunu eski sevgilim vardı sürekli okumuş etmişsin ama diyordu. Sonra beni aldattı. Kendisi sanayide çalışıyor şimdi düşünüyorum da o beni aldatmasaydı biz evlenseydik ben onunla ne paylaşabilirdim. Genelde eğitim seviyesi benden düşük kişilerle konuştum hepsi de aşağılık kompleksi içindeydi. Ve aramızda inanın doğru düzgün sohbet olmuyordu. Babam da sizin gibi düşünüyor. Ama önceden aşk, sevgi daha önemli derdim. Şimdi görüyorum ki hiç öyle değil. Ve boşanmış eski aile dostumuz kadın bana sıkça öğüt verirdi aman sakın sen okumuş etmişsin olmaz. Bak benim başıma gelenleri görmüyor musun derdi. Mutlu olanlar da var evet ama bunlar istisna. Günümüzde evlilik zaten zor insanların tahammül seviyesi düşük. Böyle bir riske girmek istemezdim.
Üstelik para varsa, aileden zenginsen çok daha kolay okumak. Liseden sonra babasının fırınının, kebapçısının, marketinin başına geçeceğine özel bir ünide bile olsa dandik bir bölüm dahi olsa okuyup kendine vizyon katmayı beceremeyen adamları övmeyelim artık lütfen.Bu devirde genç bir insanın okumamış olmasından daha vizyonsuz bir şey görmedim gerçekten. Adım başı üni var,sınırsız imkan var. Hala lise mezunu kalmak büyük bir başarı. Anca varsa yoksa para. Anamızı boyayıp babamıza satarız yeter ki işin ucunda para olsun
Yani tabii öyle de aman ne bileyim ya. Şimdi eşi ekmek ustası olanları da rencide etmeyelimİşte olayi çozmuşsün hizu,bir fırında en az 5 kişi çalışıyor.Bence konu sahibi orada çalışan beyaz atletli usta değil de,fırın sahibinden bahsediyor.Aksi halde bir öğretmenin,buraya gelip böyle bir konu açması abes bir durum.
Hayır yaaa kız söyledi fırın kendi fırını !İşte olayi çozmuşsün hizu,bir fırında en az 5 kişi çalışıyor.Bence konu sahibi orada çalışan beyaz atletli usta değil de,fırın sahibinden bahsediyor.Aksi halde bir öğretmenin,buraya gelip böyle bir konu açması abes bir durum.
Evet çok haklısın bu konuda,caninin çekmesi de çok normal yahu,Allah'tan konu kebapçı değilYani tabii öyle de aman ne bileyim ya. Şimdi eşi ekmek ustası olanları da rencide etmeyelimo değil de bu konuyu gördükçe canım simit, tahinli çörek falan çekiyor normal mi bu
Mesele paraysa ekmek ustaları da güzel para kazanıyor. Hatta gerçekten işinde iyi ustalarsa fırından fırına transfer oluyorlar falan. Usta için kavga eden iki fırın var bizim yakında. Usta hangisine geçerse simitleri ordan alıyoruzYani tabii öyle de aman ne bileyim ya. Şimdi eşi ekmek ustası olanları da rencide etmeyelimo değil de bu konuyu gördükçe canım simit, tahinli çörek falan çekiyor normal mi bu
Valla kız yok ki ortada,konuyu açtı gitti.Hayır yaaa kız söyledi fırın kendi fırını !
Hatta üni mezunu kadınla lise mezunu adam çok mutlu bla bla kesin söylenmiştir. Mutluluğun sırrı adamın lise mezunu olmasında halbuki. Biz düşünemedik
YaniŞimdiye kadar söylenenlerden hatırladıklarım :
Mimar kadın , fırıncı adam. Kadının babası da profesörmüş.Aileler arasında kültür farkı da varmış. Aşk evliliği ve mutlularmış.
Kadın memur ( tayin beklediğini söylemişti,meslek belirtmedi) , adam bakkal
Mühendis kadın , fırın sahibi adam
Öğretmen kadın , ortaokul mezunu adam ( adam okumaya devam etmiş , üniversite okuyormuş şu an)
Doktor kadın , çiftçi adam ( adam lise terkmiş)
Yüksek Lisans mezunu Kadın , lise mezunu adam
Mühendis kadın, mobilya ustası lise mezunu adam ( adam evlenince örgün lisans bitirmiş. Kadın, şu an ilişkinin en başında olsam farklı düşünürdüm demişti).
Benzer bir evlilik yapıp , pişman olan kadın üye vardı.
Dişçi kadın , işçi adam ( adam babadan gayrimenkul zenginiymiş , mezuniyet söylenmedi)
Mesela peynir ustaları da çok iyi kazanıyor ve firmalar tarafından paylasilamiyor.Eşim bir ara mühendisliği bırakıp,ustalık yapacağım diye geziniyordu çünkü bizim maaş daha düşükMesele paraysa ekmek ustaları da güzel para kazanıyor. Hatta gerçekten işinde iyi ustalarsa fırından fırına transfer oluyorlar falan. Usta için kavga eden iki fırın var bizim yakında. Usta hangisine geçerse simitleri ordan alıyoruz
Vardır tabii ama istisnadır yani. Mutluluğun formülü şeklinde bir durum değil. Ya da kadın tarafı tek diploma almış bir insandırŞimdiye kadar söylenenlerden hatırladıklarım :
Mimar kadın , fırıncı adam. Kadının babası da profesörmüş.Aileler arasında kültür farkı da varmış. Aşk evliliği ve mutlularmış.
Kadın memur ( tayin beklediğini söylemişti,meslek belirtmedi) , adam bakkal
Mühendis kadın , fırın sahibi adam
Öğretmen kadın , ortaokul mezunu adam ( adam okumaya devam etmiş , üniversite okuyormuş şu an)
Doktor kadın , çiftçi adam ( adam lise terkmiş)
Yüksek Lisans mezunu Kadın , lise mezunu adam
Mühendis kadın, mobilya ustası lise mezunu adam ( adam evlenince örgün lisans bitirmiş. Kadın, şu an ilişkinin en başında olsam farklı düşünürdüm demişti).
Benzer bir evlilik yapıp , pişman olan kadın üye vardı.
Dişçi kadın , işçi adam ( adam babadan gayrimenkul zenginiymiş , mezuniyet söylenmedi)
Kültürlü semti 6 bin farkla kaçırmışım.Seneye yine deneyeceğim.
Geçen bi konuda daha demiştim civciv eksperi diye bir meslek varmış ve çok az insan yapıyormuş bu işi. Tavuk/yumurta fabrikaları deli gibi paralar yağdırıyormuş bunlaraMesela peynir ustaları da çok iyi kazanıyor ve firmalar tarafından paylasilamiyor.Eşim bir ara mühendisliği bırakıp,ustalık yapacağım diye geziniyorum çünkü bizim maaş daha düşük.
Ben de eğitimsiz, işsiz, mesleği olmayan kadınların yine böyle adamlarla evlenip şiddet görüp, aldatılıp boşanamadığına çok şahit oldum. Napcaz şimdi?İki doktor un evlenip 6 ay sonra bosandigina defalarca şahit oldum.Meslek le olmuyor bazı şeyler.
Yani
Bir yaşıma daha girdim valla.
Okumayın ne gerek var diyen de çıkmıştır mutlaka bu güzide konu içinde.
neden olmasin olabilir bence lise mezunuyla uni mezunu arasinda cok fark goremiyorm kisi kendini gelistirmedikten sonra bi faydasi yok.
sokaktan gecen 10 kisiden 8 i uni mezunu bir vasif olarak gormuyorum sahsen
Kazanır tabii ki. İyi bir usta kolay mı yetişiyorMesele paraysa ekmek ustaları da güzel para kazanıyor. Hatta gerçekten işinde iyi ustalarsa fırından fırına transfer oluyorlar falan. Usta için kavga eden iki fırın var bizim yakında. Usta hangisine geçerse simitleri ordan alıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?