yani misal aksarayda niğdede İİBF karamanda sosyoloji, edirnede peyzaj, gümüşhanede türkoloji , maraşta süt ürünleri bitirip bekçi olmuş olsa, memur olduğu için tamam mıdır? (bölümleri attım).
hani öğrenci kenti denilen yerlerde aktif bir öğrencilik geçirmiş olsa, kampüsü olan bir okul görmüş olsa, ortam görse hadi neyse de...okulların çoğu okul değil. çoğunda öğrencilerin okula uğradığı yok. elazığda okumuş bir kuzenim var 9 aylık okul döneminin 8 ayını köyde geçirdi...birileri imza attı birileri hocaları kafaladı, parti marti ayakalarına...mezun mu mezun. bir de diplomasıyla iş yapıyo ha (veteriner kendisi) bilmesek hani her okul okuyanı vizyonlu, yabancı dil bilen, farklı kültür ve kafalarda insanlarla bir ortamı olan, kültürel bir faaliyeti olan..biri sanacaz. yavv düğününde havaya sıkılan kurşunu norveçte ordu bir senede yakmıyordur...
üniversite okumuş olmanın bazı edinimlerin olmasında % olarak ihtimali artırdığını kabul ediyorum. ama doğrudan kategorilendirmeyi doğru bulmuyorum.
bundan 15 sene ve öncesinde mezun olmuş olacak yaşta olsa, o zamanın şartlarına göre daha farklı bir değerlendirmem olurdu.