- 4 Ekim 2012
- 16.987
- 33.520
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Nerden duydunuz şu ilk yanlış cümleniziÖğretmenin sınıf, program, boş gün seçme hakkı zaten yoktur hatta nöbet gününün de en az ders olan güne koyulması gerekir ama kuralları uygulayan olmadığı için bunlar hakmış gibi lanse ediliyor
Nerden duydunuz şu ilk yanlış cümleniziTürk EĞitim Sen’in açtığı dava sonucuna göre artık öğretmenler kurul toplantısında ders programını idare ve öğretmenler beraber oluşturuyor. Yok öyle eskisi gibi programla öğretmeni yıldırmak
Bu karar çıktığından beri toplantıda zaman kaybı olmasın diye biz taleplerimizi idareye iletiyoruz. Ona göre program hazırlanıyor. Reklam deyip kibleyen falan olur şimdi. O yüzden içeriği sildim. Size özelden atarım merak ederseniz
Evet fullkaç saat dersiniz var full mü
Sanırım bu mesaja beğenmedim atanlar kendisi veya yakınında yaşlı öğretmenler olup gençleri kıskananlar. Zira söylediklerim somut ve doğru şeyler. Nesi zorunuza gitti?!Size onların hepsinin gözlerinde ışıltı olmuyor mu dedik? Ama çoğunun yok. Yeni atanan bir öğretmen ise her türlü daha istekli daha idealist. Öğretmenim gözlemliyorum. Yeniler daha iyi. Öğretmenlik mesleki deformasyonun en çok yaşandığı mesleklerden biri. Çoğu yıllar geçtikçe sabrını kaybediyor. Üstelik tekknolojisiz eğitim eskide kaldı. Yeniler teknolojiyi çok daha etkili kullanıyor. En basitinden e twinning projesine katılan öğretmenlerin yüzde doksanı genç.
Genç olmaktan kastettiginiz hangi yaş grubu ya da kaç yıllık öğretmenler.Sanırım bu mesaja beğenmedim atanlar kendisi veya yakınında yaşlı öğretmenler olup gençleri kıskananlar. Zira söylediklerim somut ve doğru şeyler. Nesi zorunuza gitti?!
Yok olur mu öğretmenler insanüstü varlıkBir de yönetmelik hiçbir zaman idare ders programını istediği gibi yapar deniliyor. Öğretmenler kurulunda görüşülür diyor. Herkes kendi ihtiyaçları doğrultusunda talepte bulunur. İdare de mümkünse bu talebi yerine getirir. Eşim de sağlık çalışanı onlarda da izin ve nöbetler onların fikri alınarak düzenleniyor. Benzer şey öğretmenler için uygulandığında neden sorun olsun ki?
Öğretmenlerin çalışma koşullarının rahat olduğu düşünülerek bu kadar on yargılı yaklaşıldığını düşünüyorum. Tek söyleyeceğim şey merak etmeyin belki birkaç istisna olabilir her meslek grubunda olduğu kadar ama maasimizin hakkını veriyoruz sonuna kadar.Yok olur mu öğretmenler insanüstü varlık
Çalışma koşulları rahat kısmını anlamakta zorlanıyorum ben. Öğretmen haricinde birçok meslek grubu kişisel sebeplerle yıllık izninden günleri istediği zaman kullanabiliyor. Hayatta bütün gelişmeler sadece sömestrde ya da yaz tatilinde mi oluyor...Öğretmenlerin çalışma koşullarının rahat olduğu düşünülerek bu kadar on yargılı yaklaşıldığını düşünüyorum. Tek söyleyeceğim şey merak etmeyin belki birkaç istisna olabilir her meslek grubunda olduğu kadar ama maasimizin hakkını veriyoruz sonuna kadar.
Katılıyorum. Ben öğretmen değilim ama öğretmenlerin işinin rahatlığı ve maaşı bence gereksiz abartılıyor. Onca kafa patlatmaya lise mezunu bi güvenlik görevlisi kadar alıyor neredeyse yazık günah. Ama ülkede öyle bir algı var kiÇalışma koşulları rahat kısmını anlamakta zorlanıyorum ben.
Size onların hepsinin gözlerinde ışıltı olmuyor mu dedik? Ama çoğunun yok. Yeni atanan bir öğretmen ise her türlü daha istekli daha idealist. Öğretmenim gözlemliyorum. Yeniler daha iyi. Öğretmenlik mesleki deformasyonun en çok yaşandığı mesleklerden biri. Çoğu yıllar geçtikçe sabrını kaybediyor. Üstelik tekknolojisiz eğitim eskide kaldı. Yeniler teknolojiyi çok daha etkili kullanıyor. En basitinden e twinning projesine katılan öğretmenlerin yüzde doksanı genç.
Ilk atamada yol harci ödenmezyollukdan bahsediyor olabilir arkadaş. ilk atamada gittiğiniz yerin kmsine göre yolluk da alınır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?