Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evinize giren para fena degil. Ortalamanin ustunde kazanciniz varmis. Daha iyisini elbette istersiniz ama ozel sektor risktir. Riski alan, sansi da yaver giden guzel para kazanabilir. Okuyup okumamak kazanci cok belirlemiyor aslinda. Ticari zeka diye bir olay var kesinlikle. Bu varsa okuma yazma bilmesen bile cok para kazanirsin.

Ben öğretmenim eşim de benim kadar maaş alıyor memur 4 yıllık evliyiz tatil yapmadık ama düğün takılarını peşinat yaparak ev aldık çocuk yaptık özel kreşe verme durumunda kaldık arabamızı değiştirdik yani bu tip ödemelerimiz olmasa gayet de tatile giderdik sizin de ekstra ödemeleriniz olduğunu düşünüyorum yoksa mübalağa ediyormuşsunuz gibi geliyor bana

yazlık bı yere taşının madem öğretmensiniz.
bura da rahat etsin siz de ferah feza tatil yapın evinizde.

cidden ayıp ve yakışıksız buldum şu dönemde açtığınız konuyu.
çift maaş memuruz
iki kredi, kira ve çocuğun özel kreş ödemesi var. yetiriyoruz bı şekilde. siz nasıl kreşe gönderemiyosunuz anlamadım ben

Şimdi millet gelecek saydiracak öğretmenlere amac o bence. Biz de tek maasiz atanmak için uğraşıyorum yani şu hale düşeceğimi hiç düşünmem. Hanfendi yanlış hatırlamıyorsam kuaföre güzellik merkezlerinde de para harcıyor. Yani ayda 500 oraya bayiliyorsa zor tabi. şimdi kuaförüme karışma diyecek ama bahsettiğim o değil

Ne bu memnuniyetsizlik bizde sabah 8.30 akşam 17 çalışıyoruz 20 gün yıllık izin için yalvarıyoruz millete bu kadar ağlamayın hemde çift ma as alıyormuşsunuz bende bebek sorması ücretsiz izin aldim 2 yıl tek maaşla gayette geçindik birikim bile yaptık asgari ücretliler var çalışma saatimiz kısa yaz tatili kış tatili daha ne istiyorsunuz biraz sukredin

Ne güzel açıklamışsınız. 2 maaşla geçinememek diye bir şey yok. Siz tercih yapıp erkenden almışsınız evi arabayı. Başkası erteler tatilleri tercih eder. Memuriyette zaten çok lüks yaşam olmaz ama ihtiyaçlara da yeter 2 maaş.

Açım aç

Bence abartmışsınız...Tanıdığım karı koca öğretmen evleri de var arabaları da var iki de çocukları var ..Ve gezme tozma da cabası.. Maaşınız ek derslerle baya iyi olmalı..Şuan yeni atanan öğretmenin maaşı bile 5 000 den fazla..Siz kafa mı buluyorsunuz bizimle?

Okumamış “müteahhit.” de bir şekilde emek vermiş öyle değil mi? Ben bu öğretmenlerin artık “öğretmen maaşı.” diye sorgulamalarını anlayamıyorum ya, kendi maaşınızdan memnun olmamanız normal, ama diğer meslekleri de emek vermiyormuş gibi örnek göstermek saçma geliyor özellikle instagramda bekçilere takmış bir grup var

bu arada topa tutmayın öğretmen düşmanı falan değilim, bende teknik öğretmenim ama özel sektörde geliştirdim kendimi, zor yolu seçtim ama öğretmen maaşından daha fazla kazanıyorum :) gel gelelim tatilim yok 3 ay, çalışma saatlerim uzun vs vs. Sözün özü; tercihlerimizi yaşıyoruz.

Gene sizin işiniz var, bir geliriniz var, boşuna okuyup evinde oturanlar olarak ne yapalım?
Para okumakla değil, alın teriyle oluyor.
Çalışan herkes kazanır, öylesi böylesi yok.

Ayrıca her bütçeye uygun tatil imkanı var, kimse tatil parasını zart diye o ay ödemiyor.
Yapabildiği kadar taksit, erken rezervasyon, bütçe dostu mekanlar, kalabalık gruplarla hallediyor.
Pansiyonda kalmazsınız, inanılmaz güzel doğa harikası kamp alanları da mevcut mesela.
İster karavan ister çadır kamp, sofistike bir tatil olur.
Maddi güç bir yere kadar, elinizin uzanamadığına höykürmekte haklısınız ama yapamıyorum edemiyorum serzenişi haksız.

Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bence iki maaşla biraz abartıyorsunuz . İstanbulsa şayet daha küçük bir ile tayin isteyin . Çünkü burda kiralar 2k civarı , aidat desen 500; yol , su , elektrik , doğalgaz , telefon , interneti de sayarsan 750 diyelim ; kreşler genel itibariyle 1600 civarında .... Toplayalım şimdi 4900 TL ile asgari yaşam şartları sağlanıyor bir maaşla . Diğer maaşla da market ve pazar yapsanız 3k harcayın mesela , 1000 TL harçlık düşünelim , geriye ortalama 1000 TL kalıyor bunu da sağlık vs gibi giderler için biriktirirsin bu kadar . Herkes bu şekilde yaşıyor etrafımda , ben de dahil .
Ama Adapazarı’ndaki bir arkadaşımın yaşam standardı tabi ki daha yüksek bize göre . Tekirdağ’da yaşayan arkadaşım da çok rahat .
İstiyorsanız mali danışmanlık yapabilirim size
Ben nereye gitmek istesem öğretmen evinde hep yer buldum açıkçası . Ha Sabancı öğretmenevi zordur orda kalmayı düşünmedim ama genel olarak yer vardı .

Evinize giren para 12.000 demişsiniz önceki konunuzda.
Sizin bu konunuz kibirden. Utanmadan bu konuları nasıl açıyorsunuz İlginc.
Dalga geçmiyor. gGerçekten öyle. Ama şunu da eklemek gerekir ki biz de iki öğretmeniz. Asağı yukarı aynı gelirimiz var. Maaş belli olduğu için kredi çekmeye cesaret edebiliyorsun. Şuan bizim ev araba ve başka bir ihtiyaç olmak üzere 3 kredimiz var. Elimize geçinmek için 2500 cıvarında bir meblağ kalıyor ki bu parayla da tatile gidemiyorsun.

özetle ben bugün ev araba falan filan gibi şeyler almaya kalkmasam yılda iki kere de giderim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…