- 29 Eylül 2014
- 9.715
- 20.088
- 598
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Ben öğretmenim eşim de benim kadar maaş alıyor memur 4 yıllık evliyiz tatil yapmadık ama düğün takılarını peşinat yaparak ev aldık çocuk yaptık özel kreşe verme durumunda kaldık arabamızı değiştirdik yani bu tip ödemelerimiz olmasa gayet de tatile giderdik sizin de ekstra ödemeleriniz olduğunu düşünüyorum yoksa mübalağa ediyormuşsunuz gibi geliyor banaÖğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Şimdi millet gelecek saydiracak öğretmenlere amac o bence. Biz de tek maasiz atanmak için uğraşıyorum yani şu hale düşeceğimi hiç düşünmem. Hanfendi yanlış hatırlamıyorsam kuaföre güzellik merkezlerinde de para harcıyor. Yani ayda 500 oraya bayiliyorsa zor tabi.Bizlerde memuruz tek maaşlı hem de evet özelde okutamıyoruz çocuğumuzu ama yok yol parası yok tatil parası diye de ağlamıyoruz. Erken rezervasyonu var taksiti var otellerinde uçaklarında. Evet her şey pahalandı ama aç ta değiliz yahuu. Bu dönem böyle. Herkes gibi bitmesini bekliyoruz bu sıkıntıların
Ne güzel açıklamışsınız. 2 maaşla geçinememek diye bir şey yok. Siz tercih yapıp erkenden almışsınız evi arabayı. Başkası erteler tatilleri tercih eder. Memuriyette zaten çok lüks yaşam olmaz ama ihtiyaçlara da yeter 2 maaş.Ben öğretmenim eşim de benim kadar maaş alıyor memur 4 yıllık evliyiz tatil yapmadık ama düğün takılarını peşinat yaparak ev aldık çocuk yaptık özel kreşe verme durumunda kaldık arabamızı değiştirdik yani bu tip ödemelerimiz olmasa gayet de tatile giderdik sizin de ekstra ödemeleriniz olduğunu düşünüyorum yoksa mübalağa ediyormuşsunuz gibi geliyor bana
Açım açÖğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Gene sizin işiniz var, bir geliriniz var, boşuna okuyup evinde oturanlar olarak ne yapalım?Öğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bence iki maaşla biraz abartıyorsunuz . İstanbulsa şayet daha küçük bir ile tayin isteyin . Çünkü burda kiralar 2k civarı , aidat desen 500; yol , su , elektrik , doğalgaz , telefon , interneti de sayarsan 750 diyelim ; kreşler genel itibariyle 1600 civarında .... Toplayalım şimdi 4900 TL ile asgari yaşam şartları sağlanıyor bir maaşla . Diğer maaşla da market ve pazar yapsanız 3k harcayın mesela , 1000 TL harçlık düşünelim , geriye ortalama 1000 TL kalıyor bunu da sağlık vs gibi giderler için biriktirirsin bu kadar . Herkes bu şekilde yaşıyor etrafımda , ben de dahil .Öğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Dalga geçmiyor. gGerçekten öyle. Ama şunu da eklemek gerekir ki biz de iki öğretmeniz. Asağı yukarı aynı gelirimiz var. Maaş belli olduğu için kredi çekmeye cesaret edebiliyorsun. Şuan bizim ev araba ve başka bir ihtiyaç olmak üzere 3 kredimiz var. Elimize geçinmek için 2500 cıvarında bir meblağ kalıyor ki bu parayla da tatile gidemiyorsun.Evinize giren para 12.000 demişsiniz önceki konunuzda.
Sizin bu konunuz kibirden. Utanmadan bu konuları nasıl açıyorsunuz İlginc.
Bende öğretmenim ama sadece öğretmenlerin maaşının konuşulmasından yıldım artık.
Akşam yemeğine napoliye mi gidiyorsunuz?ancak karnımizi doyuruyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?