Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer sendikanız varsa iletin. Çünkü bunları savunması gereken kişi veya kişiler onlar . Benim sendikam yok. Hepsi de aynı yolun yolcusu . Çalışan kesim hep zorluk içinde .
En iyisi TV programlarına çıkan çoğu kişi gibi sosyal yardımlaşma vs parası alıp oturmak evde .

En yüksek risk faktörü mü, can güvenliği mi :) siz de biraz abartmışsınız sanki. Yani öğretmen olduğunuzu söylemeseniz şu yorumdan sağlık çalışanı veya asker, polis falan sanardım sizi. eğer siz risk grubundaysanız Allah sağlık çalışanları ve kolluk kuvvetlerinin yardımcısı olsun

Geçen tv de dilenciler vardı haberlerde. Günlük 1500 2000 oluyormuş kazanç iyi bir yerde dileniyorsadoktor olmaya bile gerek yok yahuuu

Bu arada arkadaş acaba bu kadar geçinemiyor yaz dönemi telafi programlarına başvurmuş mu ? Saatlerce ek ders alabilirsiniz . Mesela bir barınak gezisi yaptınız hooop 4 saat ek ders , bir doğa yürüyüşü yaptınız 4 saat tekrar , çocuk oyunları kursu 12 saat ek ders .....
Benim büyük oğlum özel okulda okuyor , küçük ise kreşe gidiyor aynı şartlarda bir arkadaşım var boşandı eşinden 5 yıldır tek öğretmen maaşıyla geçiniyor . Aynı okullarda çocuklarımız . Azıcık insaflı olun lütfen konu sahibi . Bir çok kişinin işsiz kaldığı bir ülkede yaşıyorsunuz. Empati yapabilmeliydiniz .

Eşim öğretmen. Ben atanamadım. Ufak bir işletme hesabım var. Ordan satış yapıyorum. Çok büyük paralar kazanmıyorum. Ama iyi biriktiriyorum.

Hemen her sene tatile gidiyoruz. Ben kıştan birikim yapıyorum. Yazın tatil yapmak için.

Öğretmenevleri,uygulama otelleri vb küçük yerlerde kalıyoruz. Biz denize girmekten çok gezmeyi seviyoruz. Arabamızla çıkıyoruz. Bazi yerlerde 1 gece.. 2 gece 3 gece kala kala ilerliyoruz. Denizini sevdiğimiz yerlerde kalıyoruz

Gidip bodrum türkbükünde. Marmariste kuşadasında lüks otellerde kalmaya çalışmıyoruz.

Kendi bütçemize göre yaşıyoruz.

Çocuğumuz yok. Kiradayız.

Ev almaya kalksak tatile çıkamayız.

Genciz ilerde evimiz de olur gençken yasayalım dedik. Bu şekilde yaşıyoruz.

Ama yok. Evim olsun. Arabam da olsun. Çocuğum da olsun. Çocuğum özelde okusun. Tatilimi de mümkünse bodrumda yapayım gibi bi şey mi hayal ettiniz devlet memurluğuna atanmaya çalışırken?

Insanlar gerçekten çok çok nankör.

1 liraları biriktirdim. 750 lira yaptım. Onunla 3 gün kız arkadaşımla uygulama otelinde kalarak tatil yaptım.

Bu seneki 1 liralarimla afrikada kurban kestiriyorum.

Siz 1 lirayı para diye beğenmezsiniz. Ben poşet dolusu 1 liralar ile tatile giderim.

Şu an her iddiasına girerim ki cebimde olan para çalışan bircok insaninkinden fazladır. Çünkü param bereketli. Çünkü Allaha verdikleri için nankörlük yapmıyorum.

Çünkü bu ülkede acun ılıcalı olmayan herkes bu şekilde yaşıyor. Devlete memur olMak isteyen zenginlik arayışında değildir. Geçinme derdindedir.

Burası parasının hiç değeri olmadığı bir 3.dünya ülkesi. Burası yaşamaya çalışan ınsanlarla dolu.

Insan gibi yaşamak isteyen imkanlari dâhilinde yaşamak zorunda.

Hiçkimse cok rahat geçinmiyor. Ama hem evim hem arabam olsun. Hem özelde okuyayım. Hem güzel kaliteli giyinip yiyeyim. Hem tatile gideyim. Hem de devlete memur olayım diye bir mantık yok. Siz çok yanlış gelmişsiniz.

Geçen tv de dilenciler vardı haberlerde. Günlük 1500 2000 oluyormuş kazanç iyi bir yerde dileniyorsadoktor olmaya bile gerek yok yahuuu
Benim oğlan geçen yıl, pandemiden önce , para kazanmak nasıl bir şey merak ettiği için ve girişimcilik ruhu desteklensin diye limonata yaptık evde ve Mısır patlattık , küçük poşetlere koydu , Mısır limonata menüsünü 5 TL’den sattı okul çıkışında . 270 TL kazandı her hafta satsam deyip kafadan hesap yapıyordu ki hemen müdüre mesaj yazdım hocam bizimki her hafta yapmayı düşünüyor yasaklayın lütfen dedim ve kurtulduk

Öğretmenin maaşı kesinlikle çok düşüktür. Kesinlikle yaptığı işin karşılığı değildir.
Tabiki değildir. Kesinlikle. Ama ne yapalım şimdi. Ağlamanın anlamı yok. Şartlar bu. Ve herkes kendi şartlarina göre yaşamak zorunda.

Ben de öğretmenim. Atanamadim. Kendi işimi yapiyorum. Ufak bi iş. Yaptığımın karşılığını mı alıyorum. Hayır. Ama ne yapayım. Ne yapabilirim?

Devlete memur olmak demek büyük para kazanmak değildir. Memurluğun motivasyonu daha çok garanticiliktir. Zenginlik değildir . Olamaz.

Yaşı 10 ve üstüyse yazılıma yönlensin. 2 mesleği olur diğerini ne seçerse seçsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…