Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şükretmek ayrı çok şükür halimize diyerek başlıyorum. Ancak yazdıklarınızın ana fikrine bakınca hak verdiğim noktalar var çocukluğuma dönüp bakıyorum tek maaşlı bir ev işçi bir baba..Çocuklarının kendinden daha iyi standartlarda yaşaması için varını yoğunu ortaya dökmüş, çocuklarını desteklemiş bir aile. Uzun uğraşlar, güzel günler neticesinde okuduk. Ama sonuç o yaşam standartları değişmedi. Bunun sebebi ya da sebepleri tartışılır. İki öğretmen ev geçindiriyoruz. Ama çocuğumun yaşam standartları benimle neredeyse aynı. Dönüp baktığımda aynı şeyi düşünüyorum. Mesleğime asla para ya da tatil odaklı bakmadım. Öyle olsa özel derslerle maaşımın kat kat fazlasını kazanabileceğim branşa sahibim bunu kullanırdım. Ama günümüzde yeme içme barınma ihtiyacından ötesi lüks olarak görülüyor saydığınız şeyleri yapmak zenginlik göstergesi olarak algılanıyor ve siz bu konularda eksikliğinizi anlattığınız anda eleştiri yağmuruna tutuluyorsunuz. Keşke asgari ücretle çalışanlar da tam anlamıyla yetişebilse kimse ben alayım ben yapayım başkaları yapamasın demiyor dert yanarken. Ama bunu anlatmak mümkün değil.

Kendine harcaması suç mu ha suç mu? Kadının düşmanı yine kadın

Siz Allah korusun bir sıkıntıya düşseniz elinizde satacağınız bir arabanız eviniz var . Dediğiniz gibi kredi borcu olmasa iki kere de gidilir . Ama benim bir arkadaşım da malum siteden her gün yeni şeyler alır evi tıklım tıklım elbise , ayakkabı ve çanta dolu mesela o da tatil parasını geçtim , bazen dışarda yemek yiyecek oluruz onu bile dert eder .

Sana şiddet uygulayan çöp tenekesi kocanla ev almak mı istiyorsun?

İlgi meraklısı birisin sanırım yoksa tek iyi özelliği nefes alabilmek olan çöp kocandan bahsedip insanlara burda kriz geçirtip hemen ertesi gün hiçbir şey yokmuş gibi kreş konusu açıp bugün de ahh ev alamıyoruz konusu açıyor olmanın mantıklı bir açıklaması yok.

Sırada ne var?
Tatil konuları revaçta onlardan birini de repertuarına ekle istersen.
Kocamla(Leş olan) rahat edebileceğimiz Tatil Önerileri

Bir önceki Konuna yazdığım mesajı yukarı yapıştırdım. Xd
Allahım sen beni ne kadar mükemmel yaratmışsın senle yıldızımız çok barışmıyor ama bu kadar 800ıq beni yarattığın için sana teşekkür ederim.
Aferin lulutas önerimi dikkate alıp tatil konusuda açmışsın.
Şansına küs 2-3 günde bir bi 10 dk bakıyorum bu foruma ama hep denk geliyoruz. Kurtulamadın benden tühhh
Bi sonraki konun için öneri yapıyım mı?

Ne üniversite mezunları var işsiz onlar da okudu onca yıl. Şükredin bence.
Ve ülke de ne sıkıntılar çekenler var asgari ücretle ev gecindirmeye çalışanlar neyi arıyorsunuz daha fazla
Öğretmenin maaşı kesinlikle çok düşüktür. Kesinlikle yaptığı işin karşılığı değildir.

Ders ücretleri var kurs parası var. Onlarda pekala birikim işte

Öğretmenin maaşı kesinlikle çok düşüktür. Kesinlikle yaptığı işin karşılığı değildir.
Sadece öğretmen maaşı değil genel olarak çoğu mesleğin maaşı düşük. Ve her mesleğin kendine göre zorluğu yoruculuğu var.
evet yeni bir nesil yetiştiriyorsunuz haklısınız. Ama lütfen ama lütfen alın teri döken işçiyide 12 saat emek veren kesimi de aşağılamayın bu kadar. Zira genel olarak öğretmenlerden kat ve kat düşük maaş alıyorlar.
ona bakarak biraz şükür gerekmez mi. O insanlar napsın o zaman?

Simdi evet ogretmen maasinin alim gucu cok dustu katiliyorum ama sadece ogretmenin degil turkiyede cogu memuriyetin ve mesleklerin aldigi maasin alim gucu dustu.

Çunkü dolar euro fırladı. altin 500 tl oldu daha ne olsun.

Konu sadece ogretmen degil yani.

Ama sadece sunu soyleyeyim eger tatile gitmek istiyorsaniz ocak subat ayindan otel rezervasyonu yaptirip kredi kartina taksite böldürebilirsiniz. tatil zamani gelene kadar taksit taksit odenmis oluyor tatil zamani sadece yol parası kaliyor. Şu zamana biraktiysaniz herşey dahil otel konseptinde zaten ya oda kalmamistir ya da kalan 1 2 odadan yüksek fiyat isterler. ayrica eger cok uzak bir ilde degilseniz tatil yorelerine ucak yerine kendi arabanizla gitmeniz yol parasini düşurur.

Biz marmara bolgesindeyiz antalya ya bile kendi arabamizla gidiyoruz hem daha keyifli hem otelden sonra etraftaki yerleri gezibiliyoruz.

Bu arada biz otelden sonra ya polis evi ya ogretmen evinde konaklayip etraftaki tarihi yerleri geziyoruz tabiki onlarada aylar oncesinden yer ayirttiriyoruz son gun yer bulunmaz ancak sansinizi deneyip kapisina gidersiniz bazen iptal ettirenler gelmeyenler olur onun yerine alırlar sizi.

Bu arada aylik 12 bin gelirle yukarida saydıgim sartlari yerine getirerek bu seneki fiyatlarla bile otel tatili yapilabilir. tabiki geceligi 10 bin olan ekstra luks otellerde yapilamaz ama cok temiz 3 yildizli deniz kenari oteller var onlarin hersey dahil konseptleriyle yapılir.

iki öğretmen geçinir. Bence yetmiyor denmemeli. Ama verilen maaş yapılan işin karşılığı değildir. çok riskli bir iş yapıyoruz. fedakarlığı filan geçtim. okulda kaç çocuk varsa hepsinin can güvenliğinden sorumlusun. En ufak bir sıkıntıda öğretmenin hayatı kararıyor. Maaşlar hesaplanırken yapılan işin risk faktörü işin içine katılırsa en yüksek risk gruplarında sayılabiliriz. Ama ülkemizde yaptım oldu, bize bişey olmaz, Allah bizi koruyor mantığı var.

Ders ücretleri var kurs parası var. Onlarda pekala birikim işte
Haklısınız ki kişi kendinden bilir işi misali hep kendimden örnek veriyorum ; benim özel derslerim aylık ortalama 2000 . Kurs açsam okulda ek ders aylık 2000 artıyor . Ha eskiden özel kreşlere derse gidiyordum o da bir gelirdi .

Eşim milyar dolarlık işler yapıyor devlete. Ağır sorumluluğu var aldığı maaş 7.5 . Ha dereceyle girdi mühendisliğe de. Kim hakettiği parayı alıyor yahuu

Bi de bişe soracam; “her odasında başkasının kaldığı pansiyon” ne demek? Oteller ve pansiyonlar her odasında başkası kalsın diye tasarlanmış yerlerdir benim bildiğim. Ha otel kapatayım tek ben kalayım diğer odalarda kimse kalmasın diyorsanız öğretmen maaşıyla biraz zor tabi ki.

Sizin yorumlarınıza hayranım her konuda. Adaletlisiniz sağduyulu akılcısınız

Aynen öyle canım biraz abartılıyor bu durum gibi geldi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…