- 9 Şubat 2015
- 408
- 605
- 103
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Kendine harcaması suç mu ha suç mu? Kadının düşmanı yine kadınŞimdi millet gelecek saydiracak öğretmenlere amac o bence. Biz de tek maasiz atanmak için uğraşıyorum yani şu hale düşeceğimi hiç düşünmem. Hanfendi yanlış hatırlamıyorsam kuaföre güzellik merkezlerinde de para harcıyor. Yani ayda 500 oraya bayiliyorsa zor tabi.şimdi kuaförüme karışma diyecek ama bahsettiğim o değil
Siz Allah korusun bir sıkıntıya düşseniz elinizde satacağınız bir arabanız eviniz var . Dediğiniz gibi kredi borcu olmasa iki kere de gidilir . Ama benim bir arkadaşım da malum siteden her gün yeni şeyler alır evi tıklım tıklım elbise , ayakkabı ve çanta dolu mesela o da tatil parasını geçtim , bazen dışarda yemek yiyecek oluruz onu bile dert eder .Dalga geçmiyor. gGerçekten öyle. Ama şunu da eklemek gerekir ki biz de iki öğretmeniz. Asağı yukarı aynı gelirimiz var. Maaş belli olduğu için kredi çekmeye cesaret edebiliyorsun. Şuan bizim ev araba ve başka bir ihtiyaç olmak üzere 3 kredimiz var. Elimize geçinmek için 2500 cıvarında bir meblağ kalıyor ki bu parayla da tatile gidemiyorsun.
özetle ben bugün ev araba falan filan gibi şeyler almaya kalkmasam yılda iki kere de giderim.
Aylik 2bin TL servisle 2500Çocuğu özel krese vermeye nasıl yetmiyor ya
Pardon akşam yemeklerinde altın kaplama balık mi yiyorsunuz
Öğretmenin maaşı kesinlikle çok düşüktür. Kesinlikle yaptığı işin karşılığı değildir.Ne üniversite mezunları var işsiz onlar da okudu onca yıl. Şükredin bence.
Ve ülke de ne sıkıntılar çekenler var asgari ücretle ev gecindirmeye çalışanlar neyi arıyorsunuz daha fazla
Ders ücretleri var kurs parası var. Onlarda pekala birikim işteNerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bence iki maaşla biraz abartıyorsunuz . İstanbulsa şayet daha küçük bir ile tayin isteyin . Çünkü burda kiralar 2k civarı , aidat desen 500; yol , su , elektrik , doğalgaz , telefon , interneti de sayarsan 750 diyelim ; kreşler genel itibariyle 1600 civarında .... Toplayalım şimdi 4900 TL ile asgari yaşam şartları sağlanıyor bir maaşla . Diğer maaşla da market ve pazar yapsanız 3k harcayın mesela , 1000 TL harçlık düşünelim , geriye ortalama 1000 TL kalıyor bunu da sağlık vs gibi giderler için biriktirirsin bu kadar . Herkes bu şekilde yaşıyor etrafımda , ben de dahil .
Ama Adapazarı’ndaki bir arkadaşımın yaşam standardı tabi ki daha yüksek bize göre . Tekirdağ’da yaşayan arkadaşım da çok rahat .
İstiyorsanız mali danışmanlık yapabilirim size
Ben nereye gitmek istesem öğretmen evinde hep yer buldum açıkçası . Ha Sabancı öğretmenevi zordur orda kalmayı düşünmedim ama genel olarak yer vardı .
Kendine harcaması suç mu ha suç mu? Kadının düşmanı yine kadın
12 bin ayda sen, eski parayla milyar, 12 milyor bu 12 sen bu parayı naptın?Kendine harcaması suç mu ha suç mu? Kadının düşmanı yine kadın
Sadece öğretmen maaşı değil genel olarak çoğu mesleğin maaşı düşük. Ve her mesleğin kendine göre zorluğu yoruculuğu var.Öğretmenin maaşı kesinlikle çok düşüktür. Kesinlikle yaptığı işin karşılığı değildir.
iki öğretmen geçinir. Bence yetmiyor denmemeli. Ama verilen maaş yapılan işin karşılığı değildir. çok riskli bir iş yapıyoruz. fedakarlığı filan geçtim. okulda kaç çocuk varsa hepsinin can güvenliğinden sorumlusun. En ufak bir sıkıntıda öğretmenin hayatı kararıyor. Maaşlar hesaplanırken yapılan işin risk faktörü işin içine katılırsa en yüksek risk gruplarında sayılabiliriz. Ama ülkemizde yaptım oldu, bize bişey olmaz, Allah bizi koruyor mantığı var.Siz Allah korusun bir sıkıntıya düşseniz elinizde satacağınız bir arabanız eviniz var . Dediğiniz gibi kredi borcu olmasa iki kere de gidilir . Ama benim bir arkadaşım da malum siteden her gün yeni şeyler alır evi tıklım tıklım elbise , ayakkabı ve çanta dolu mesela o da tatil parasını geçtim , bazen dışarda yemek yiyecek oluruz onu bile dert eder .
Haklısınız ki kişi kendinden bilir işi misali hep kendimden örnek veriyorum ; benim özel derslerim aylık ortalama 2000 . Kurs açsam okulda ek ders aylık 2000 artıyor . Ha eskiden özel kreşlere derse gidiyordum o da bir gelirdi .Ders ücretleri var kurs parası var. Onlarda pekala birikim işte
Eşim milyar dolarlık işler yapıyor devlete. Ağır sorumluluğu var aldığı maaş 7.5 . Ha dereceyle girdi mühendisliğe de. Kim hakettiği parayı alıyor yahuuÖğretmenin maaşı kesinlikle çok düşüktür. Kesinlikle yaptığı işin karşılığı değildir.
Sizin yorumlarınıza hayranım her konuda. Adaletlisiniz sağduyulu akılcısınızHaklısınız ki kişi kendinden bilir işi misali hep kendimden örnek veriyorum ; benim özel derslerim aylık ortalama 2000 . Kurs açsam okulda ek ders aylık 2000 artıyor . Ha eskiden özel kreşlere derse gidiyordum o da bir gelirdi .
Aynen tek maas kira bizler napalim bilmiyorum2 maaşsınız tüm konularınız geçim ev almak başkalarının geçimini sormak . Abartıyorsunuz artık
Aynen öyle canım biraz abartılıyor bu durum gibi geldiNe güzel açıklamışsınız. 2 maaşla geçinememek diye bir şey yok. Siz tercih yapıp erkenden almışsınız evi arabayı. Başkası erteler tatilleri tercih eder. Memuriyette zaten çok lüks yaşam olmaz ama ihtiyaçlara da yeter 2 maaş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?