- 22 Mart 2021
- 3.002
- 23.573
- 258
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Benim gebelik şekeri diyetimde avokado var
Ot gibi bir şey, hiç sevmedim
Bir ton para bari tadı güzel olsaydı..
Allahtan her güne 1 tane değil de yarım avokado verdi diyetisyen. Batardım yoksa
Bak sennn her çeşidini biliyormuşsun. Asıl avokadocu sensinAa tarifleri vereyim, tatlısı tuzlusu ekşisi...
Tatlısı için: Kakao, yarım avokado, bir muz (Baskın tat istersen 2 de olur) ve damak zevkine göre şeker. Bunları karıştır tamam kaşık kaşık tatlı.
Tuzlu ve ekşiler için:
Tarif 1) Avokado+ ceviz+ sarımsak+zeytinyağı(dileğe göre)+tuz
Tarif 2) Avokado+ zeytinyağı+ peynir+ sevdiğin baharatlar+maydanoz+tuz(peynir tuzluysa gerek yok)
Tarif 3) Avokado+maydanoz+zeytinyağı+limon+tuz+ sarımsak(isteğe göre)
Tarif 4) Avokado (Tam olgunlaşmamış)+marul+mısır+ton balığı(salataya uygun başka balık da olur)+tuz+limon+zeytinyağı
Marketlerde satılanlar avokado değil ya. Başka birşey. Sanırım erken topluyorlar.Benim gebelik şekeri diyetimde avokado var
Ot gibi bir şey, hiç sevmedim
Bir ton para bari tadı güzel olsaydı..
Allahtan her güne 1 tane değil de yarım avokado verdi diyetisyen. Batardım yoksa
O pahalı biz ucuzundan alıyoruz. Malum fakirizMarketlerde satılanlar avokado değil ya. Başka birşey. Sanırım erken topluyorlar.
Hass cinsi bulursam alıyorum ki mesela bence muhteşem ama marketlerde zor bulunuyor.
Verita var genelde hass oluyor ve olgun ama oda markettekilerin 3 katı fiyat olarak.Alırsam arada onu alıyorum kabuğu pütürlü bu cinsin,denk gelirseniz deneyin derim,cidden sade yenecek kadar lezzetli. Bence seversiniz.
Dövecekler beni Ceycey. "Beni dövdüler ağabey" dediğimde, ellerinden alırsın değil mi?Bak sennn her çeşidini biliyormuşsun. Asıl avokadocu sensin
Onu da bekletcen cicim. Rendelenecek kıvamda olunca tadı kötü oluyor. Koyacan bir köşeye mümkünse elmaların arasına, kalacak 3 5 gün. Kaşıkla ezilecek kıvamda olacak.O pahalı biz ucuzundan alıyoruz. Malum fakiriz
Sen mi alamiyorsunO pahalı biz ucuzundan alıyoruz. Malum fakiriz
De gettt yozgatta yaşadım niye görmedim hiç ejder meyvesi orada?Anamlar her sene reçelini yapar onun. Kavanoz kavanoz ejder meyvesi reçeli yollarlar Yozgat'tan. Yozgat'ın meşhur meyvesi o, ne var? Yerli malı ucuz. Siz ithal yiyorsunuz da ondan.
3 yıl olacak fakirim yeminlenSen mi alamiyorsunaklımda zengin olarak kalmıssın.
Şaka bir yana Alanyada da üretiliyor bu avokado,ordan satış yapanlarda uygun bile oluyor bir ara öyle aliyordum ben hatta yanına cekirdeksiz bebek avokadolardan hediye ediyorlardı. Aklınızda olsun.
Hah işte bunlar yoksa o saydıklarınızın da o gelirle imkanı yok. Ya da paralel evrenlerde yaşıyoruz. Bu evrenin Türkiyesinde bu mümkün değil çünkü.
Elimizde şu an orta halli bir ev alacak miktarda nakit var. Eşim diyor bir bu kadar daha kredi çekelim keyfimize göre yaşayabileceğimiz bir ev alalım. Ona bile yanaşmıyorum. 5-6 bin kredi ödersem geçinemem ben. Geçinirim de uzun süre o şartlarda yaşarsam mutsuz olurum. Şu an bunun tartışmasını yapıyoruz evdeSuan bizim gelirimiz 10binden birazcik daha fazla. 2 cocugu koleje yollayip ev araba yukseltemezdik.
Krediler ve okul parasindan sonra geriye 4 bin kaliyor diyor.
Bizim cocuk yok, aylik 4binden fazla gider oluyor mutlaka.
Cok ciddi boyutta bir kemer sıkma söz konusu aslinda.
Benim kaynanam da bana milyonluk evleri gosterip onlardan alın gerekirse icinde oturup çaya ekmek banin diyordu.
Zeytinyağ ve limonu bas, hatta içine bi salatalık rendele güzel oluyor. Ben galetayla falan yemeyi seviyorum böyle.
Direkt soyup yiyorsan evet ot gibidir. Ben rendeliyorum sızma zeytinyağı yoğurt sarımsak karıştırıyorum
1.5 liraya enginar aldım ben onu yazayım mı
Aa tarifleri vereyim, tatlısı tuzlusu ekşisi...
Tatlısı için: Kakao, yarım avokado, bir muz (Baskın tat istersen 2 de olur) ve damak zevkine göre şeker. Bunları karıştır tamam kaşık kaşık tatlı.
Tuzlu ve ekşiler için:
Tarif 1) Avokado+ ceviz+ sarımsak+zeytinyağı(dileğe göre)+tuz
Tarif 2) Avokado+ zeytinyağı+ peynir+ sevdiğin baharatlar+maydanoz+tuz(peynir tuzluysa gerek yok)
Tarif 3) Avokado+maydanoz+zeytinyağı+limon+tuz+ sarımsak(isteğe göre)
Tarif 4) Avokado (Tam olgunlaşmamış)+marul+mısır+ton balığı(salataya uygun başka balık da olur)+tuz+limon+zeytinyağı
Elimizde şu an orta halli bir ev alacak miktarda nakit var. Eşim diyor bir bu kadar daha kredi çekelim keyfimize göre yaşayabileceğimiz bir ev alalım. Ona bile yanaşmıyorum. 5-6 bin kredi ödersem geçinemem ben. Geçinirim de uzun süre o şartlarda yaşarsam mutsuz olurum. Şu an bunun tartışmasını yapıyoruz evdeBen şu an çalışıyor sayılmam. Düzenli gelirim yok, yaz geldi hiç gelirim yok, cepten yiyorum. Ben dönem başı işe başlarsam o zaman belki diyorum. Ama benim 7 aylık kocam duramıyor. Beklemek diye bir kavramı yok adamın Seninki en azından kayınvalide, güler geçersin.
Benimki de borç yiğidin kamçısıdır modunda sürekli.Benim eşim tam tersi borcu hiç sevmiyor, yani o kadar hevesli olmuyor hadi kredi cekelim diye.
Ben de calismiyorum belki ondandir. Hani calisip en azindan esimin yarisi kadar kazansam belki daha cesaretli olurdu.Ama ben de sevmiyorum borcu bir tane ev var yeter bana gore. Cevremde 2. Ev 3. Evini alanlar, evini yukseltenler var.
Avokado salatalık ve sarmısak rendesi dereotu zeytinyağı. Ama ölçü veremeyeceğimAah 1.tarif çok iyi ama her şey yasak oradaki
Diğerlerini not aldım deneyeceğim
Teşekkür ederim
Benimki de borç yiğidin kamçısıdır modunda sürekli.sabit gelirli insanlarmışız, borç ödemeden bişey sahibi olamazmışız. Bunları söylerken bi gecede hobisine 6-7 binlik harcama da yapabiliyor aynı zamanda. Sonra kudra borca yanaşmıyor oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?