Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz oldukça stratejik davranmışsiniz ve önceki yıllardan da başladığınız için şanslısıniz şimdi alrin 500 TL olmuşken beş sene sonra bin TL olur mu mesela bu çok düşündürücü. 200 TL iken 500 olmuş ama bir gram altın bu kadar yukselmisken artık daha düşük yükselir gibi geliyor bana.

Haklılar. Orada sosyal hayat sıfır ve bazı beğenmediğim şeyler var buraya yazamayacağımyaşlanınca gelirim belki

Şu an yaşadığım yerde kiralar 3 bin civarı. Ancak eski evler 30 senelik falan olduğu zaman 1800 2000e bulunabiliyor.

Şu an yaşadığım yerde kiralar 3 bin civarı. Ancak eski evler 30 senelik falan olduğu zaman 1800 2000e bulunabiliyor.
Konuya halaa asgari ücretle lüks yaşayıp ev araba alıp çocuk okutuyorumcular gelmedionlar da pahalılığı hissetti sonunda

Çocukları yetiştirmek gibi derdi olmamak kısmını açar mısınız?

Bu geçinme durumları orta gelir kesimi için biraz hayallerle gerçeklerin kesişmesi halinde sağlanır.
Maaş 12 binse hem 5 yıldızlı otelde 7 gün konaklayayım her şey dahil olsun, hem evimi arabamı borçsuz alayım gibi bir düşünceyle zor. Ya hayalleri küçülteceksiniz ya yaşantınızı. Maalesef...
Öğretmen değilim ama mesleğin güzel yanı çocuklarla ilgili olması, zaten maaş tatminiyle maddi beklentiyle öğretmenlik yapılması da bana göre değil.
Avukatım maaşım yok, bazen günde kazanıyorum 12 bini. Ama gönlüm öğretmenlikte. Ailem de aynı parayı kazanamayacaksın zorlanırsın derler hep. Şuan üniversite giriş sınavı ve 4 yıl okuması zor gelmese ( 30 yaşından sonra zor olur diye korkuyorum ) öğretmenlik yapardım net. Çünkü çocuklara bir şeyler öğretmeyi seviyorum.

Ha bir avukat olarak bana sorun 5 yıldızlı otellere gidiyor musunuz diye, gitmiyorum gitmem de. Benim tatil anlayışıma göre değil, sadece balayında gitmiş ve hiç memnun kalmamıştık. Butik otel seviyorum. Ayrıca niye o kadar parayı bir hafta için vereyim.
Geçim konusunda çok şükür geçiniyoruz ama evlendiğimizden beri bir mülk edinemedik, harcamalarımız çok.
Firuze ev almak araba yenilemek istiyorsan bir zahmet harcamayacaksın tutumlu olacaksın, tatil de yok alışveriş de yok. Ama öyle olmuyor maalesef. Öyle istediğim gibi bir hayatı yaşamak için net gelirimin 50 bin civarı olması gerekir. Ben de hayallerimi küçültüyorum kendimi böylece tatmin ediyorum.

Rica etsem, rahatsız olmayacaksanız aylık sabit giderlerinizi yazar mısınız? Biz bahsettiğiniz gelirin biraz daha üstünde iki kişilik evi ancak döndürüyoruz da
tabi aklımda kaldığınca yazayım. 4000 tl okul taksitleri yeni evlendiğimizde 5 yıllık kredi ile evimiz almıştık alt kattı güneş görmüyordu ama idare ettik şimdi orayı satıp evimizi yeniliyoruz çok şükür. 2000 tl kredi arabamızın borcunu geçen yıl bitirdik. aylık en fazla 500 tl aracın yakıt ücreti oluyor. her hafta semt pazarında 130 tl harcıyorum ayda 500 tl civarı pazar parası. market alışverişi bittikçe yapıyoruz 600 tl tutuyor sanırım. kışın doğal gaz elektrik su telefon internet toplam 1100 civarı tutuyor. yazın bu fiyat doğalgaz kaynaklı düşüyor tabi. geriye kaldı 1200 maaşlara yapılan yeni zamla 2200 tl kalıyor elimize herşeyi çıktıktan sonra. 2000 tl krediyi bu ay ödemeye başlayacağız o olmasaydı 4200 civarı kalırdı yine elimize.

Aman yazayım nolacak?ben inanmadım
ama kolej dedigi nasil onu bilemiyoruz ki. benim kardesim yurt disindaydi simdi turkiyede devam edecek babam blis ve tedden fiyat almis ikisi de 50 bin demisler. ben tedliydim babam falan derken ted 45 bine inmis. yemek kitap servis falan dahil degil.

benim evime temizlige gelen ablanin kizi da kolejde okuyor yani kolej diyorlar ama ben demem mesela. keciorende kampus diye bir yermis tek bina, dershane gibi dusun. ama kolej diyor iste ozel yani. o yillik 12 bine gidiyormus. buyuk ihtimalle uyenin bahsettigi de oyle bir seydir.

bir de yasanan cevre de cok fark ediyor bence yani ben mi bunlari yeni goruyorum bilmiyorum ama. ben karpuz fiyatlarini bilmiyordum mesela gecen gun dikkat ettim benim eve aldigim karpuzun kilosu 4 tl. sonra biraz ankaranin icinde bir yere gitmistik orada kilosu 80 kurusa karpuz gorduk sevgilimle. birbirimize baktik kaldik kal geldi resmen senin yasadigin cevrede, aliskanliklarinda 10 binle uyenin anlattiklari yapilmaz ama onun sartlari nasil bilemiyoruz. bana dogru gibi geldi belki kucuk sehirde yasiyordur.

Giderleriniz gerçekten düşük. 2000 lira aylık ödemeyle kolej burs falan yoksa burada çok mümkün değil ama küçük bir şehirde yaşıyormuşsunuz. Aylık mutfak masrafınız benimkinin yarısı mesela. Biz dört kişi olsak dörtte biri olur. 600 lira benim haftalık market alışverişim neredeyse. İki çocukla nasıl oluyor aklım kesmedi mesela benim küçük şehirde de olsanız. Gıdada fiyat çok oynamıyor çünkü. Bu ay 200 lira su faturası ödedim (hayır hamam işletmiyorum )

Öyleymiş küçük şehirmiş açıkladı o zaman inandım. Benim evime yakın kolejler bilfen nesibe aydın zafer vs. Fiyatları sorduk mümkün değil ödeyemem. E noterler birliği var devlet okulu ona göndereyim taşınıp dedim orda da kiralar uçmuş ödeyememevime en yakın semt yaşamkent ee orda da herşey pahalı. Eskiden mis başaktan börek alırdık pandemi de fakirleştik a101 böreği alıyorum. Zaten uygun fiyatlı bir evde oturuyorum burdan çıksam 3 katı vereceğim. Otur oturduğun yerde ceycey dedim

170 su 280 elektrik geldi apartman aidatı 250 ev doğalgazı 80 telefon netflix internet hiç yazmayayım. Tatil parasını ayırdık bari kıştan . O da ilk defa otel değil görümcemin evi

istanbuldayız. oğlan 2.5 yaşında, yavaştan kreş araştırmalarına başladık. ben öğretmenim,eşim özel sektörde ve aylık kazancı benimkinin iki katı. kiradayız. ev alma planlarımız var ama cesaret edemiyorum. bunca yıl okumuş, kendi alın teriyle bir yerlere gelmiş insanların insanca yaşamaları bu kadar zor olmamalı...valla çok canım sıkkın ne zamandır bu konuya bir yığın şey yazasım var ama yazıp yazıp siliyorum. konu sahibi isyanında haksız değil ama öğretmen maaşı diye lafa başlayınca zaten 3 ay tatiliniz var ooh pandemide yan gel osman cılar türüyor hemen haliyle, o yüzden bu öğretmen maaşı tabirinden de hiç hazzetmiyorum.

İstediğin semtte oturan bi aile bulup ikametini onların evine aldırıyorsun ceyceycim, sadece oğlanınki de olur, sonra istediğin okula yazdırıyorsun çocuğu. Geçen sene yaptık biz arkadaşımın oğlu için. Bir nevi sahtekarlık aslında ama yapacak bir şey yok şu durumda. İnsanlar mecbur kalıyor.

Geçinemiyorum yazsa tepki almazdı tatile gidemiyorum yazınca olanlar oldu. Her bütçeye tatil var çünkü. Öğretmenlere döndü konu. Oysa hepimiz pahalılıktan etkilendik

Onu düşündüm kudra evet başka çarem kalmadı

Rica etsem, rahatsız olmayacaksanız aylık sabit giderlerinizi yazar mısınız? Biz bahsettiğiniz gelirin biraz daha üstünde iki kişilik evi ancak döndürüyoruz da
Biz de aynı şekilde
Şimdi ücretsiz izindeyim
Bir tek eşimin maaşı kaldı 9 bin
Evet çok büyük para bakınca
Ama hem bebek hem büyükşehir
Acaba geçinebilir miyiz diye strese girdim
Çift maaşla ayı döndürüyorduk sadece
Acaba çok mu lüks yaşıyoruz diye de düşündüm
Aylardır yatıyorum. Evden adımımı atamadım. Yani dışarı masrafımız da yok. Tek masraf market. Nereye gidiyor para çözemiyorum

Bizim para markete, boğaza gidiyor valla genelde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…