- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Siz oldukça stratejik davranmışsiniz ve önceki yıllardan da başladığınız için şanslısıniz şimdi alrin 500 TL olmuşken beş sene sonra bin TL olur mu mesela bu çok düşündürücü. 200 TL iken 500 olmuş ama bir gram altın bu kadar yukselmisken artık daha düşük yükselir gibi geliyor bana.ben ilk maaşımdan itibaren bankaya altın hesabı açıp her ay 50 tl lik te olsa attım oraya giderlere göre bu bazen 50 tl oldu bazen 1000 tl oldu altın son zamanlarda çok degerlendi. 3 sene öncesinde gram altın yanlış hatırlamıyorsam 80 tl civarındaydı o zamanlarda her ay 1 gram da olsa atmaya gayret ettim. bu şekilde epey birikim sağladık geçen sene gram 540 civarlarını gördüğünde eşim bozalım bu çok yükseldi muhtemelen düşer dedi. bozduk bir süre tl de bekledik 420 civarlarına geldiğinde tekrar aldık şuan yine 500 ü aştı bu sayede 50 bin tl daha kazanmış olduk.
Haklılar. Orada sosyal hayat sıfır ve bazı beğenmediğim şeyler var buraya yazamayacağımburda lüx sayabileceğimiz evlerin kirası 1200 tl buraya taşınmayı düşünmez misiniz :) şaka biryana birçok arkadaşım var ankarada çalışıp burda yaşıyorlar günlük git gel yapıyorlar. yol masrafı bile orada yaşamak kadar zorlamıyor bizi diyorlar.
Şu an yaşadığım yerde kiralar 3 bin civarı. Ancak eski evler 30 senelik falan olduğu zaman 1800 2000e bulunabiliyor.O avm de yoktu eskidenmahalle parkına haftada bir iki gün gider çocuk amaaaa haftada 2 gün de hadi avm der. Yemek al paket kitap al oyuncak al küçülen kıyafeti yenile derken 250 300 le çıkarız en az o da kendimize bir şey almazsak. Benzin de var devlet tekvando kursunun 2 ayda bir sınav ücreti bile 150 oldu. Ha piyano yüzme kursu dil kursu zaten lüks bizim için.
Konuya halaa asgari ücretle lüks yaşayıp ev araba alıp çocuk okutuyorumcular gelmediŞu an yaşadığım yerde kiralar 3 bin civarı. Ancak eski evler 30 senelik falan olduğu zaman 1800 2000e bulunabiliyor.
büyükşehirde öğretmen olmakla küçük yerde olmak çok farklı
teneffüste bebeğini emzirip uyutup giden, çocuklara evini temizleten yengelerim var benim.
veliler zaten turşusunu reçelini eksik etmiyor
öğretmene saygının çok olduğu bir de "çocuklarımızn gözünden ateş çıksın çünkü hepsi zaten premses/şehzade" gibi süpersonik beklentilerin olmadığı hele hele sınıfın çocuğunun ya tarım işçisi ya yaylacı filan olduğu yerlerde çalışsaydınız, çocukları yetiştirmek gibi bir derdiniz de olmasaydı siz de nasıl rahat bir iş olduğunu deneyimleyebilirdiniz. üstelik kiranız 300-500 lira olurdu, 5 senede 2. evi alırdınız.
tabi aklımda kaldığınca yazayım. 4000 tl okul taksitleri yeni evlendiğimizde 5 yıllık kredi ile evimiz almıştık alt kattı güneş görmüyordu ama idare ettik şimdi orayı satıp evimizi yeniliyoruz çok şükür. 2000 tl kredi arabamızın borcunu geçen yıl bitirdik. aylık en fazla 500 tl aracın yakıt ücreti oluyor. her hafta semt pazarında 130 tl harcıyorum ayda 500 tl civarı pazar parası. market alışverişi bittikçe yapıyoruz 600 tl tutuyor sanırım. kışın doğal gaz elektrik su telefon internet toplam 1100 civarı tutuyor. yazın bu fiyat doğalgaz kaynaklı düşüyor tabi. geriye kaldı 1200 maaşlara yapılan yeni zamla 2200 tl kalıyor elimize herşeyi çıktıktan sonra. 2000 tl krediyi bu ay ödemeye başlayacağız o olmasaydı 4200 civarı kalırdı yine elimize.Rica etsem, rahatsız olmayacaksanız aylık sabit giderlerinizi yazar mısınız? Biz bahsettiğiniz gelirin biraz daha üstünde iki kişilik evi ancak döndürüyoruz da
ama kolej dedigi nasil onu bilemiyoruz ki. benim kardesim yurt disindaydi simdi turkiyede devam edecek babam blis ve tedden fiyat almis ikisi de 50 bin demisler. ben tedliydim babam falan derken ted 45 bine inmis. yemek kitap servis falan dahil degil.Aman yazayım nolacak?ben inanmadım
Giderleriniz gerçekten düşük. 2000 lira aylık ödemeyle kolej burs falan yoksa burada çok mümkün değil ama küçük bir şehirde yaşıyormuşsunuz. Aylık mutfak masrafınız benimkinin yarısı mesela. Biz dört kişi olsak dörtte biri olur. 600 lira benim haftalık market alışverişim neredeyse. İki çocukla nasıl oluyor aklım kesmedi mesela benim küçük şehirde de olsanız. Gıdada fiyat çok oynamıyor çünkü. Bu ay 200 lira su faturası ödedim (hayır hamam işletmiyorumtabi aklımda kaldığınca yazayım. 4000 tl okul taksitleri yeni evlendiğimizde 5 yıllık kredi ile evimiz almıştık alt kattı güneş görmüyordu ama idare ettik şimdi orayı satıp evimizi yeniliyoruz çok şükür. 2000 tl kredi arabamızın borcunu geçen yıl bitirdik. aylık en fazla 500 tl aracın yakıt ücreti oluyor. her hafta semt pazarında 130 tl harcıyorum ayda 500 tl civarı pazar parası. market alışverişi bittikçe yapıyoruz 600 tl tutuyor sanırım. kışın doğal gaz elektrik su telefon internet toplam 1100 civarı tutuyor. yazın bu fiyat doğalgaz kaynaklı düşüyor tabi. geriye kaldı 1200 maaşlara yapılan yeni zamla 2200 tl kalıyor elimize herşeyi çıktıktan sonra. 2000 tl krediyi bu ay ödemeye başlayacağız o olmasaydı 4200 civarı kalırdı yine elimize.
Bir çok memur öğretmenle aynı maaşı alırken öğretmene takılmış durumda ben de farkettimÖğretmen değilim ama ben de yıldım, millet takmış öğretmenlere
Öyleymiş küçük şehirmiş açıkladı o zaman inandım. Benim evime yakın kolejler bilfen nesibe aydın zafer vs. Fiyatları sorduk mümkün değil ödeyemem. E noterler birliği var devlet okulu ona göndereyim taşınıp dedim orda da kiralar uçmuş ödeyememama kolej dedigi nasil onu bilemiyoruz ki. benim kardesim yurt disindaydi simdi turkiyede devam edecek babam blis ve tedden fiyat almis ikisi de 50 bin demisler. ben tedliydim babam falan derken ted 45 bine inmis. yemek kitap servis falan dahil degil.
benim evime temizlige gelen ablanin kizi da kolejde okuyor yani kolej diyorlar ama ben demem mesela. keciorende kampus diye bir yermis tek bina, dershane gibi dusun. ama kolej diyor iste ozel yani. o yillik 12 bine gidiyormus. buyuk ihtimalle uyenin bahsettigi de oyle bir seydir.
bir de yasanan cevre de cok fark ediyor bence yani ben mi bunlari yeni goruyorum bilmiyorum ama. ben karpuz fiyatlarini bilmiyordum mesela gecen gun dikkat ettim benim eve aldigim karpuzun kilosu 4 tl. sonra biraz ankaranin icinde bir yere gitmistik orada kilosu 80 kurusa karpuz gorduk sevgilimle. birbirimize baktik kaldik kal geldi resmensenin yasadigin cevrede, aliskanliklarinda 10 binle uyenin anlattiklari yapilmaz ama onun sartlari nasil bilemiyoruz. bana dogru gibi geldi belki kucuk sehirde yasiyordur.
170 su 280 elektrik geldi apartman aidatı 250 ev doğalgazı 80 telefon netflix internet hiç yazmayayım. Tatil parasını ayırdık bari kıştan . O da ilk defa otel değil görümcemin eviGiderleriniz gerçekten düşük. 2000 lira aylık ödemeyle kolej burs falan yoksa burada çok mümkün değil ama küçük bir şehirde yaşıyormuşsunuz. Aylık mutfak masrafınız benimkinin yarısı mesela. Biz dört kişi olsak dörtte biri olur. 600 lira benim haftalık market alışverişim neredeyse. İki çocukla nasıl oluyor aklım kesmedi mesela benim küçük şehirde de olsanız. Gıdada fiyat çok oynamıyor çünkü. Bu ay 200 lira su faturası ödedim (hayır hamam işletmiyorum)
İstediğin semtte oturan bi aile bulup ikametini onların evine aldırıyorsun ceyceycim, sadece oğlanınki de olur, sonra istediğin okula yazdırıyorsun çocuğu. Geçen sene yaptık biz arkadaşımın oğlu için. Bir nevi sahtekarlık aslında ama yapacak bir şey yok şu durumda. İnsanlar mecbur kalıyor.Öyleymiş küçük şehirmiş açıkladı o zaman inandım. Benim evime yakın kolejler bilfen nesibe aydın zafer vs. Fiyatları sorduk mümkün değil ödeyemem. E noterler birliği var devlet okulu ona göndereyim taşınıp dedim orda da kiralar uçmuş ödeyememevime en yakın semt yaşamkent ee orda da herşey pahalı. Eskiden mis başaktan börek alırdık pandemi de fakirleştik a101 böreği alıyorum. Zaten uygun fiyatlı bir evde oturuyorum burdan çıksam 3 katı vereceğim. Otur oturduğun yerde ceycey dedim
Üç ay tatili olanlara marketlerde indirim var bilmiyor musunuz, salı günleri kıymanın kilosu yarıya iniyor mesleğinizi söyleyincezaten 3 ay tatiliniz var ooh pandemide yan gel osman cılar türüyor hemen haliyle,
Geçinemiyorum yazsa tepki almazdı tatile gidemiyorum yazınca olanlar oldu. Her bütçeye tatil var çünkü. Öğretmenlere döndü konu. Oysa hepimiz pahalılıktan etkilendikistanbuldayız. oğlan 2.5 yaşında, yavaştan kreş araştırmalarına başladık. ben öğretmenim,eşim özel sektörde ve aylık kazancı benimkinin iki katı. kiradayız. ev alma planlarımız var ama cesaret edemiyorum. bunca yıl okumuş, kendi alın teriyle bir yerlere gelmiş insanların insanca yaşamaları bu kadar zor olmamalı...valla çok canım sıkkın ne zamandır bu konuya bir yığın şey yazasım var ama yazıp yazıp siliyorum. konu sahibi isyanında haksız değil ama öğretmen maaşı diye lafa başlayınca zaten 3 ay tatiliniz var ooh pandemide yan gel osman cılar türüyor hemen haliyle, o yüzden bu öğretmen maaşı tabirinden de hiç hazzetmiyorum.
Onu düşündüm kudra evet başka çarem kalmadıİstediğin semtte oturan bi aile bulup ikametini onların evine aldırıyorsun ceyceycim, sadece oğlanınki de olur, sonra istediğin okula yazdırıyorsun çocuğu. Geçen sene yaptık biz arkadaşımın oğlu için. Bir nevi sahtekarlık aslında ama yapacak bir şey yok şu durumda. İnsanlar mecbur kalıyor.
En mantıklısı şu durumda.Onu düşündüm kudra evet başka çarem kalmadı
Biz de aynı şekildeRica etsem, rahatsız olmayacaksanız aylık sabit giderlerinizi yazar mısınız? Biz bahsettiğiniz gelirin biraz daha üstünde iki kişilik evi ancak döndürüyoruz da
Bizim para markete, boğaza gidiyor valla geneldeBiz de aynı şekilde
Şimdi ücretsiz izindeyim
Bir tek eşimin maaşı kaldı 9 bin
Evet çok büyük para bakınca
Ama hem bebek hem büyükşehir
Acaba geçinebilir miyiz diye strese girdim
Çift maaşla ayı döndürüyorduk sadece
Acaba çok mu lüks yaşıyoruz diye de düşündüm
Aylardır yatıyorum. Evden adımımı atamadım. Yani dışarı masrafımız da yok. Tek masraf market. Nereye gidiyor para çözemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?