Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sizinkine peşin yargı deniyor yanlız

Ben kimsenin işine kolay demedim

Her işin kendine göre zorluğu var

Ama en azından bu zorluğu yorgunluğu telafi edecek tatiliniz var.

Bunu kabul etmek niye bu kadar zor ki anlamış değilim

Su an saglikcilara gik diyemeyiz ya digerlerini tartismaya gerek yok.
6 tane arkadasim istifa etti gidiyor kalmayacaklar niye fark edemiyoruz
Doktorlar olmasa hangi meslek duzgun yurur?

Adamlar hastayken bile servise calismaya döndü hala evden calisan ogretmenler ile kiyasliyoruz.
Valla doktorsuz kalinca anlarmiyiz artik ondanda supheliyim
bir de şu var
Adamlar pandemide ekstra ağır çalıştılar.
Herseyi geçtim bulaşıcı hastalıkta en riskli grupta olanlar onlardı.

Yine saçma saçma kıyaslamalar.

Kıyas yapanlar ne yaşıyor böyle, nasıl erişiyor bu akla acaba.

En çok ben yoruldum.
Yok yok en çok o yoruldu.
Sen bunu bunla kıyaslayamazsın, ben onu onla kıyaslarım!!!

Küçük bir düzeltme eklemek istedim özel sektörde çalışan öğretmen de asgari ücrete yakın bir maaşla başlıyor ve kolay kokay da meb öğretmeniyle aynı maaşa çıkamıyor

benim teyzem sağlık personeli
Pandemide evde bile çocuklarının yanında maskeli duruyor
Risk var hala diye
40 senelik hemşire maaşı ortada
İzin deseniz zaten 2 senedir yok
Virüs nedeniyle
Nöbetleri vs saymıyorum bile

Hanımefendi kıyaslanacak en son meslekle kıyasladı.

Öğretmenleri seviyoruz değer veriyoruz . 1.5 yıldır okula gitmeyen kızım özlemiş okulu öğretmenleri. Her gün mutlulukla anlatıyor şu derse bu girdi sevdim vs. diye. Hayatımı riske atıp okula gönderiyorum. Öğretmenlerine ihtiyacı var çünkü eğitim olarak psikolojik olarak. Bir iki öğretmenin saçma yorumları tüm camiayı temsil etmez

mesleğini layığı ile yapan
Gelecek nesillere ışık olan öğretmenlerimizin hakkı ödenmez.
Hepsini saygıyla anıyorum.

Arada çürük elmaların çıkması da tüm sepetin çürük olduğu anlamını taşımaz.

( yani tüm öğretmenler için geçerli değil söylediklerim. Başka yerlere çekmeye Çalışan olursa diye açık açık yazıyorum )

Benim babam fizik öğretmenliğinden emekli . 50 kişilik sınıflara anlattığı halde , öğleden sonrası , Şubat tatili ve yaz tatili olduğu için bize çok zaman ayırırdı . Derslerini de çok dolu anlatırdı , hiç oturmazdı masaya , öğretmenimdi , ordan biliyorum . Kardeşlerim Dr hayatları kaymış durumda , karşılaştırılmaz bile harcadıkları efor . Aile üyelerimden anlatım , objektifim bu konuda

Ya öğretmenlerin bir tanesinde mi halinden memnun olmaz. Bu kıyaslama hareketiniz sanalı geçtim reelde de çok sıktı kusura bakmayın. Ama biz çok çalışıyoruz ama biz az kazanıyoruz. Sürekli bir diğer meslek gruplarıyla kıyas halindesiniz. Sizin kadar ağlamayı bilmediğimizden mi? Kıyaslanmaya maruz kalıyoruz. Kusura bakmayın ama maliye bıktı sizden kapı komşunuz bıktı durakta bekleyen yolcular bıktı otobüs şöförü bıktı etrafınızda kim varsa ama biz ama biz diye diye bıktırdınız.

İlk okuduğum üniversite bölümümdü Sungate'e giderim, dünyayı dolaşırım demiştim.. 7 sene şehir oteli resepsiyon geçmişi ile zirvede bıraktım turizmi Hayaller hayatlar..

İkinize aynı anda yazıyorum kusuruma bakmayon. Pandemi koşullarından bahsetmedim 2 yıldır normalin üzerinde efor sarfediyor olabilirler ama bu yüzyıllardır var olan gerçekleri değiştirmez. Pandemi koşullarında hastalıkla dip dibeler evet ama yaptıkları iş yine ilaç serum ateş takibi ve yine servislere saatli ve nöbetleşe giriyorlar, hastalarla tek tek ilgileniyorlar, sağlık personeli çok akrabam var çalışma koşullarına hakimim. Efor olarak yine de büyük çoğunluğu (hepsi değil) öğretmenle yarışamazlar. Hastalıkla yüz yüze olmaya gelince öğretmenler de sağlıkçılar kadar risk altında, kapanma gelirse bu risk kalkıyor evet ama o risk öğretmenler için değil çocuklar ve aileleri için kaldırılıyor öncelikle

bu yazdığınıza çok güldüm

Demek normal zamanda sağlıkçı öğretmene göre daha az yoruluyor

Vay vay vay

Türkiye’deki eğitim sisteminin özeti gibisiniz hocanım

bir öğretmenin bir günde harcadığı enerjiyi sağlık personeli bile ancak bir haftada harcıyor.
sabah 5te ameliyata baslayip eve gece 11de gelen cerrah bunu begendi. hic ameliyat ve acilde calisanlari kast etmedim demeyin yaptiginiz cok yanlis.

bir de isini layikiyla yapmayan ogretmen %3’tur demissiniz. nerede yapilmis bu arastirma? oran neye gore belirlenmis ki?

Ben de öğretmenim, hiçbir doktor bana istediğim için rapor yazmadı, torpil dönmeden gerçekten hasta değilse kimse rapır alamıyor, sizin tanıdıklarınızın tanıdık doktorları var.
Adamlar hastayken bile servise calismaya döndü hala evden calisan ogretmenler ile kiyasliyoruz.
Valla doktorsuz kalinca anlarmiyiz artik ondanda supheliyim
Bizde de pozitif çıksan da okula devam koşulu var okul açık olduğu sürece, doktor rapor verirse evinde yatabilir.
Ya size söyle söyleleyim covid olan sağlık personelinin maaşı kesildi calismadi diye daha ne diyeyim ki.
O şerefsizliğin önde gideni işte, bunda bizim kabahatimiz yok

Bu arada okuma eğitim emek gibi şeyleri kıyaslamadım lütfen konuyu saptırmayalım, harcanan efor bütün birimlerde aynı değil, bana türkiyedeki bütün sağlık personelleri meslek hayatını covid servisinde geçiriyormuş gibi cevap vermeyin.

Aaa pardon doğru öğretmenler pandemi de evde yatarak sağlıkçılarla aynı risk gurubunda.24 saatte bir nöbet değişiyorlar kusura bakmayın aslında 1 hafta olmalıydı nöbet değişimi.1 hafta boyunca servisten çıkmamalıydı.9 da işe gidip 3 de çıkmak öğretmenleri o kadar yordu ki.Kusura bakmayın sizi anlayamadık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…