- 1 Ekim 2010
- 21.740
- 53.880
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
- #1.041
Ya size söyle söyleleyim covid olan sağlık personelinin maaşı kesildi calismadi diye daha ne diyeyim ki.
sizinkine peşin yargı deniyor yanlızSiz bizim işimize kolay diyorsunuz ya, kesin avukat için de öyle diyorsunuzdur, hatta doktor da size göre iğneyi vurup geçiyordur. Bana göre her mesleğin zorluğu kendine. Ama ben gidip başka meslek başlıkları altında sizin de iş rahatt ohh diye sallamıyorum:)
Tıpla kıyaslamak olmaz. Öğretmenlik kazanıyordum ben çalışkan öğrenci olmadığım halde o zamanlar.ama 10 yıl hazırlansam sınava tıp kazanamazdım. Okuması da ayrı zor . İş hayatı ayrı zor. Tüm mesleklerin temelini atan öğretmenler ayrıca. Gerçekten emekleri büyük. Ama en birinci meslek biziz vs demek yanlış. Benim mesleğim küçümsendi dün turizm diye. Hazırlıkla 5 yıl emek verdim oraya. 2 de dil öğrendim yahuu her meslek kıymetlidir
bir de şu varAdamlar hastayken bile servise calismaya döndü hala evden calisan ogretmenler ile kiyasliyoruz.
Valla doktorsuz kalinca anlarmiyiz artik ondanda supheliyim
Küçük bir düzeltme eklemek istedim özel sektörde çalışan öğretmen de asgari ücrete yakın bir maaşla başlıyor ve kolay kokay da meb öğretmeniyle aynı maaşa çıkamıyorYooo derdimiz bu değil , herkes hak ettiğini alsın öğretmenler o maaşı hakediyorsa helalı hoş olsun ama diğer mesleklere sahip insanlar da dirsek çürüttüğü için asgari ücret ile başlamasın bizim derdimiz bu. Ha şöyle bi sistem olsa haklısınız bak , mesela gerçekten yan gelip yatanlar, hiç okul mokul derdi olmayıp avarelik yapıp orda burda gezen isnanlar asgari ücret ile başlasa okey ses etmem , ama sizin dediğiniz bambaşka birşey, ben onca emek verdim asgari ücretli rahat gençlik yaşarken diyorsunuz, ben okulumu fakülte birincisi bitirdim ve hala işsizim emin olun sınıfımda kimse benim kadar çalışmadı o derslere master da yaptım ayrıca . Şimdi diyeceksiniz sizde eğitim okusaydınız , herkes öğretmen olmak zorunda değil ki herkesin ilgisi o yönde olacak diye bişey yok ki ben mesleği para ile yapacak biri değilim. Öğretme Hevesim ypktur becerim yoktur belki yada becerim vardır ama istemiyorumdur neden mutsuz olacağım bi mesleği seçip öğrencileri de mutsuz edeyim
benim teyzem sağlık personeliŞunu unuttum pardon!Şu pandemi de kaç tane sağlıkçı öldü!Bir dönüp bakın geriye.Peki kaç tane öğretmen mesleklerini icra ederken vefat etti?Öğretmenler saglikcilardan daha çok yoruluyor diyen hanım.Saglikcilar mesleklerini yaparken öldü bu pandemi de.Biraz saygı.
Öğretmenleri seviyoruz değer veriyoruz . 1.5 yıldır okula gitmeyen kızım özlemiş okulu öğretmenleri. Her gün mutlulukla anlatıyor şu derse bu girdi sevdim vs. diye. Hayatımı riske atıp okula gönderiyorum. Öğretmenlerine ihtiyacı var çünkü eğitim olarak psikolojik olarak. Bir iki öğretmenin saçma yorumları tüm camiayı temsil etmezbenim teyzem sağlık personeli
Pandemide evde bile çocuklarının yanında maskeli duruyor
Risk var hala diye
40 senelik hemşire maaşı ortada
İzin deseniz zaten 2 senedir yok
Virüs nedeniyle
Nöbetleri vs saymıyorum bile
Hanımefendi kıyaslanacak en son meslekle kıyasladı.
mesleğini layığı ile yapanÖğretmenleri seviyoruz değer veriyoruz . 1.5 yıldır okula gitmeyen kızım özlemiş okulu öğretmenleri. Her gün mutlulukla anlatıyor şu derse bu girdi sevdim vs. diye. Hayatımı riske atıp okula gönderiyorum. Öğretmenlerine ihtiyacı var çünkü eğitim olarak psikolojik olarak. Bir iki öğretmenin saçma yorumları tüm camiayı temsil etmez
İlk okuduğum üniversite bölümümdüTıpla kıyaslamak olmaz. Öğretmenlik kazanıyordum ben çalışkan öğrenci olmadığım halde o zamanlar.ama 10 yıl hazırlansam sınava tıp kazanamazdım. Okuması da ayrı zor . İş hayatı ayrı zor. Tüm mesleklerin temelini atan öğretmenler ayrıca. Gerçekten emekleri büyük. Ama en birinci meslek biziz vs demek yanlış. Benim mesleğim küçümsendi dün turizm diye. Hazırlıkla 5 yıl emek verdim oraya. 2 de dil öğrendim yahuu her meslek kıymetlidir
Bende buna inanamadim ya, ne demek 1 haftalik performans
Yahu patir patir istifa edip yurt disina gidiyorlar 1.5 yildir izin bile kullanmadilar bebeklerini sutten kestiler ayri evlere dustuler
Bence illa tartisacaksak 5 yil sonra ameliyat olacak cerrah cildiyeci goz doktoru bulamayacagiz bunu tartisalim
Bozulan psikolojilerini rahatlatacak haklari zamanlari bile yok ustune maaslari dusuruldu ama 1 haftalik pergormanslari ogretmenlikle esdegermis vay be
İkinize aynı anda yazıyorum kusuruma bakmayon. Pandemi koşullarından bahsetmedim 2 yıldır normalin üzerinde efor sarfediyor olabilirler ama bu yüzyıllardır var olan gerçekleri değiştirmez. Pandemi koşullarında hastalıkla dip dibeler evet ama yaptıkları iş yine ilaç serum ateş takibi ve yine servislere saatli ve nöbetleşe giriyorlar, hastalarla tek tek ilgileniyorlar, sağlık personeli çok akrabam var çalışma koşullarına hakimim. Efor olarak yine de büyük çoğunluğu (hepsi değil) öğretmenle yarışamazlar. Hastalıkla yüz yüze olmaya gelince öğretmenler de sağlıkçılar kadar risk altında, kapanma gelirse bu risk kalkıyor evet ama o risk öğretmenler için değil çocuklar ve aileleri için kaldırılıyor öncelikleben öğretmenlik çok kolay bir meslek
Güllük gülistanlık yaşıyorlar demedim
Ama en azından dinlenme şansları var.
Çok enerji harcıyorsa o enerjiyi yeniden depo edebileceği dolu dolu yaz tatili var.
Veya öğleden sonrası var.
Tüm bu imkanlara bakıldığında ben olsam şükrederdim.
Şükretmek yerine şikayet edilmesi hoş değil insanlar buna kızıyor.
Sağlık personeli demişsiniz de ona hiç girmiyorum bile
Sağlık personelinin günde kaç saat çalıştığından nöbetlerinden haberiniz yok galiba.
bu yazdığınıza çok güldümİkinize aynı anda yazıyorum kusuruma bakmayon. Pandemi koşullarından bahsetmedim 2 yıldır normalin üzerinde efor sarfediyor olabilirler ama bu yüzyıllardır var olan gerçekleri değiştirmez. Pandemi koşullarında hastalıkla dip dibeler evet ama yaptıkları iş yine ilaç serum ateş takibi ve yine servislere saatli ve nöbetleşe giriyorlar, hastalarla tek tek ilgileniyorlar, sağlık personeli çok akrabam var çalışma koşullarına hakimim. Efor olarak yine de büyük çoğunluğu (hepsi değil) öğretmenle yarışamazlar. Hastalıkla yüz yüze olmaya gelince öğretmenler de sağlıkçılar kadar risk altında, kapanma gelirse bu risk kalkıyor evet ama o risk öğretmenler için değil çocuklar ve aileleri için kaldırılıyor öncelikle
Ben talibim mesleğe vallaBu öğretmenlik bu kadar zorsa bırakın abi mesleği. O kadar yoruluyorsanız bırakın yorulmayacağınız bir iş yapın.
sabah 5te ameliyata baslayip eve gece 11de gelen cerrah bunu begendi.bir öğretmenin bir günde harcadığı enerjiyi sağlık personeli bile ancak bir haftada harcıyor.
Ben de öğretmenim, hiçbir doktor bana istediğim için rapor yazmadı, torpil dönmeden gerçekten hasta değilse kimse rapır alamıyor, sizin tanıdıklarınızın tanıdık doktorları var.Vallahi ben sağlıkçiyim tanıdığım o kadar dr var bana kimse rapor vermedi.Hic bir arkadaşım da alamadı o raporu ama öğretmenler patır patır rapor alıyor.Cunku bizim bakanlığımız kabul etmiyor o raporları ama sizin bakanlığımız rahatca ediyor.
Bizde de pozitif çıksan da okula devam koşulu var okul açık olduğu sürece, doktor rapor verirse evinde yatabilir.Adamlar hastayken bile servise calismaya döndü hala evden calisan ogretmenler ile kiyasliyoruz.
Valla doktorsuz kalinca anlarmiyiz artik ondanda supheliyim
O şerefsizliğin önde gideni işte, bunda bizim kabahatimiz yokYa size söyle söyleleyim covid olan sağlık personelinin maaşı kesildi calismadi diye daha ne diyeyim ki.
Aaa pardon doğru öğretmenler pandemi de evde yatarak sağlıkçılarla aynı risk gurubunda.24 saatte bir nöbet değişiyorlar kusura bakmayın aslında 1 hafta olmalıydı nöbet değişimi.1 hafta boyunca servisten çıkmamalıydı.9 da işe gidip 3 de çıkmak öğretmenleri o kadar yordu ki.Kusura bakmayın sizi anlayamadık.İkinize aynı anda yazıyorum kusuruma bakmayon. Pandemi koşullarından bahsetmedim 2 yıldır normalin üzerinde efor sarfediyor olabilirler ama bu yüzyıllardır var olan gerçekleri değiştirmez. Pandemi koşullarında hastalıkla dip dibeler evet ama yaptıkları iş yine ilaç serum ateş takibi ve yine servislere saatli ve nöbetleşe giriyorlar, hastalarla tek tek ilgileniyorlar, sağlık personeli çok akrabam var çalışma koşullarına hakimim. Efor olarak yine de büyük çoğunluğu (hepsi değil) öğretmenle yarışamazlar. Hastalıkla yüz yüze olmaya gelince öğretmenler de sağlıkçılar kadar risk altında, kapanma gelirse bu risk kalkıyor evet ama o risk öğretmenler için değil çocuklar ve aileleri için kaldırılıyor öncelikle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?