Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nobetten cikip mesaiye devam ediyorlar yahu hala ayni seyi yaziyorsunuz bu ulked3 maasi dusurulen kim var?
Hastalik riski tum halk icin var halk ve ogretmenler diye ayrilmiyor
Ama saglikcilar hastalikla yuzyuze dipdibe tum acilari goruyor. Insanlar bilinci acik bogularak yanliz can verdi 1 gun nefes almadan onlar ordaydi
Yapmayin ya biraz vicdan.

Doğuda teröre kurban giden öğretmenler listesine bakmanızı tavsiye ederim

Kaynak neticemiz oluyor genelde bu gibi konularda

Bu öğretmenlik bu kadar zorsa bırakın abi mesleği. O kadar yoruluyorsanız bırakın yorulmayacağınız bir iş yapın.
Bütün öğretmenler ağlıyor arkadaş. İstanbul'un zamanında çok iyi denilebilecek liselerinden birinde okudum. Öğretmenler sürekli izinli olurdu. Arabası olmayan öğretmenim yoktu. Sadece yaz tatilinde değil kışın da sık sık takılırlardı. Ben İstanbul'un güzel bir üniversitesinde güzel bir bölüm okudum. Yıllar geçti. Bırak araba almayı, tatile bile gidemiyorum. Hem zamansızlıktan hem parasızlıktan. Keşke öğretmen olsaydım.

Selam masa başından yazıyorum :) Ülkenin en yoğun kurumlarından birinde memurum 8-5 çalışıyorum. Bütün gün her türden vatandaşla muhattabım. Maalesef bırakın oturup film izlemeyi bazen masamdaki kahveyi bile soğumadan içmeye vakit bulamıyorum. Pandeminin başladığı ilk 4-5 ay esnek çalışma oldu daha sonra kurumumuzun iş yoğunluğu fazla olduğundan normal mesaide gelmeye devam ettim. Hamileliğimde son güne kadar çalıştım.Bunları anlatmamın sebebi her meslekte işini düzgün yapan insanlar olduğu gibi çürük elmalar da vardır.Bu öğretmenlikte de böyledir memurlukta da doktorlukta da.O yüzden onlar yatıyor bunlar çok yoruluyor tarzı karşılaştırmalar gereksiz.Ayrıca öğretmenlik kutsaldır argümanına da katılmıyorum maalesef.Öğretmenlik ya da herhangi bir meslek kutsal değildir.Kutsal olan mesleklerini hakkıyla yapan insanlardır bana göre .

Ya lütfen kıyaslamaktan vazgeçelim yanlış bu. Öğretmenler arası da kıyaslanır o zaman. Matematikçi fizikçi ders anlatacağım diye yırtınırken resim öğretmeni konu verip çizin deyip masasında rahatça oturup aynı maaşı alıyor da denir. Haksız mıyım?

Demek birtek size karantina kosullari uygulanmadi vah vah.

Peki siz istediğiniz gibi anlayın ben yazdığımı biliyorum.

İstatistik vermek zor değil, her okul bir türkiye haritası olarak kullanılabilir, okukdaki öğretmen sayısını ve gebşek öğretmwn sayısını oranlayabiliyorum

Olur mu canım bir tek onlar var.Ogretmenler var.Onlar mağdur,maaşları az,çok çalışıyorlar,hele şu pandemi mahvetti onları.Oyle ki sağlikcilardan bile fazla yoruldular.
Tüm öğretmenler böyle düşünmüyor genellemeden eleştirsek ya.,bir çocuğun tüm hayatını iyi yönde değiştiren öğretmen de var bir hastayı tekrar hayata döndüren sağlığına kavuşturan doktor da var.

Yeter ki 5 gün çalışayım diye sözleşmeli öğretmenliği veya asgari ücreti göze alan bir sürü benim gibi insan varken talibi çok olur zaten. Kadrolular ağlasın ellemeyin
Ben severek 4 yıl çalıştım. Maaşım asgari ücret altıydı 30 saat ders almama rağmen. Bir gün şikayet etmedim.Bir iki kadrolu öğretmen beni aşağılamaya çalıştı ağzının payını verdim ama çoğunluk öğretmenler saygılıydı mesleklerinin hakkını veren insanlardı

ne alakasi var yahu? yani su yazdiginizin neresinde ne gibi bir mantik var?

o zaman hastaneler de turkiye haritasi, burasi da turkiye haritasi. her yer harita masallah. cidden ne desem bilemedim. bir de ogretmenmissiniz kirmak istemiyorum da. bir elinizi yuzunuzu falan mi yikasaniz?

bu konudaki ogretmenler cok gaza geliyor ya. bence dedikleri gibi herkesin cok sevdigi super otesi ogretmenlerse bu yazdiklarini sakin kafayla okuyunca utanacaklar.
Dünden beri diplomalar yarıştı meslekler yarıştı benim diplomam seninkini döver dendi. Maaşlar karşılaştırıldı . Sebep?

ne kadar çok birbirini çekemiyor bizim ülkede insanlar. herkes kendi işiyle uğraşsa yok öğretmen, yok sağlıkçılar, yok memurlar şöyle böyle. her mesleğin kendine göre zorluğu var. ne zaman kendiniz diğerleri ile kıyaslamadan yaşarsanız mutlu olursunuz.

bu konudaki ogretmenler cok gaza geliyor ya. bence dedikleri gibi herkesin cok sevdigi super otesi ogretmenlerse bu yazdiklarini sakin kafayla okuyunca utanacaklar.
Hepimiz okula gittik, öğretmenlerle haşır neşir olduk. Öğrenci gözüyle bakarsak gerçekten işinin hakkını veren, bütün öğrencilerin sevdiği, süper ötesi kaç öğretmenimiz oldu? Benim lise dahil 12 yılda bir elin parmaklarını geçmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…