- 10 Nisan 2014
- 43.719
- 116.246
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
- #1.001
yeterin daaa.dayanamayıp işsizim diye konu açacağım valla.
E tamam yine yanlış tutumun. Herkesi küçümsemen mi lazımdı? Benimde emeğim var kolay değil vs yazıp zorluklsrını anlatabilirdin. Sen gidip milleti küçümsedin yok emek verdim bilmem ne. He ya he koskoca ülkede bi emek sen verdin bu kadar kibirin başka açıklaması yok çünkü.Defnenin mesajını okur musunuz? Bu konuya bugün yazılan ilk mesajı
Yazsın da yanlışlıkla önünden falan geçmeyelimSabaha kadar uyuyamayacağım hangi okulda öğretmenlik yapıyorsa biri bana özelden yazsın
bu da olmadı kuzum.öğretmen kendi öğrencilerinden sorumludur sadece.öğreten adam gibi herkese bir şeyler öğretme hakkı da yok sorumluluğu da yokMesleki deformasyon malesef. İlla öğreticez, anlatıcaz
Ahahah doktor da o maaşı almıyor da hadi neyse şimdi oraya hiç girmeyimEvet eşim de kıyaslarsa aynı cevabı alır benden. Onun mesleği kendine, benim mesleğim kendine. O da bana asgari ücret napsın sen az diyorsan dedi zamanında. Ben de öğretmen olsun dedim. Ne var bunda? Ben doktora söylesem 15000 maaşa az mı diyorsun ben ne yapayım, zaten tıp okumak tatava diye, o da tıp okusaydın der bana! Bu kadar basit bir algoritmayı nasıl anlamıyorsunuz ben inanamıyorum
Ülkeden o kadar soyutlamışlar ki kendilerini bu adam ve bunun gibi tiplemeler var maalesefyeterin daaa.dayanamayıp işsizim diye konu açacağım valla.
ekmeğin fiyatını da bilmiyordur muhtemelen.Ülkeden o kadar soyutlamışlar ki kendilerini bu adam ve bunun gibi tiplemeler var maalesef
Ben bankaciyin her yıl Ocak ayında izin planı yaparız ama yaz gelene kadar o plan kırk takla atar.tayin dönemi olur,geçici görev olur,kendi suben ya da baska şubenin personeli covid olur,olur da olur.bir öğretmen de niye planlayamaz ki erkenden bilemedim.ayrica karı koca öğretmen olup gecinenemek de konu sahibinin hesabını bilmemesi ile ilgili bence.sube destek personelimiz karı koca toplam 6bin kazanır.kurbanini da keser Alanya'da otel tatiline de gider. Adam boş durmaz birşeyler alır satar,haftasonu taksiye çıkar ya da banka çalışanının sezon gelince yazlıklara gidecek yaşlı anne babasıni yazliklarina götürür getirir.yani herhaftasonu nefes almaksızın böyle bir tempoda olmaz ama ele geçen para kazanma fırsatlarını kaçırmaz.Tatili yüksek sezonda yapınca malesef tutar da yuksek. Maaşlı kişilere önerim bir miktar her ay tatil parası koymak bir kenara. İzin tarihlerinizde belli erken rezervasyonla almak gibi çözümler üretmeniz lazım ayrıca acentadan degil direk otelden alırsanız fiyat çok farkediyor
Es kaza oğlumun senesine denk gelir, yakınımdaki bir okul olur maazallah.. Kafam rahat okula göndermek isterim her anne gibi..Yazsın da yanlışlıkla önünden falan geçmeyelim
Abla sen önce deyimler ve atasözlerini öğren.Mesleki deformasyon malesef. İlla öğreticez, anlatıcaz
Nereden bilsin acaba hiç markete gidip ekmek seçmiş midir, gelmiş kaç yaşına halen aynı tipler ülkenin tvsinde de her yerinde de 60 kusurat yaşındaki eniştem müfettiş halen emekli olmaya gönlü yok ... ! Sonra diyorlar niye bu kadar işsiz , insanların asgari ücret ile hem kira hemde geçinmeye çalıştığı bir ülkede toplumun herseyinden uzaklar ,sanırsın ülkede bir kendi soylulari burjuvalari var aç, açıkta kimse yok ! Nereden bilsinler ahhh bir kendileri üni mezunu haa birde burada yok oturup çalışıp atanaydi diyen tiplerde ayrıca .ekmeğin fiyatını da bilmiyordur muhtemelen.
Kaç üniversite mezunu tanıyorum ben, işsiz güçsüz ya da asgari ücretle çalışıyor.Nereden bilsin acaba hiç markete gidip ekmek seçmiş midir, gelmiş kaç yaşına halen aynı tipler ülkenin tvsinde de her yerinde de 60 kusurat yaşındaki eniştem müfettiş halen emekli olmaya gönlü yok ... ! Sonra diyorlar niye bu kadar işsiz , insanların asgari ücret ile hem kira hemde geçinmeye çalıştığı bir ülkede toplumun herseyinden uzaklar ,sanırsın ülkede bir kendi soylulari burjuvalari var aç, açıkta kimse yok ! Nereden bilsinler ahhh bir kendileri üni mezunu haa birde burada yok oturup çalışıp atanaydi diyen tiplerde ayrıca .
Ego ... Buradaki konuyu açan kişide ego ile açmış başka bişey değil ,insanlardan uzak daha doğrusu insanlık denen bu kelimeden uzak herkes hizmet sektöründe olmamalı,kamuya hizmet vermemeli sonuçta insan odaklı demi ? Git iş insanı ol ,kendine yarattığın o gökdelende otur emir ver başka bişey yapma ama öğretmen olup ahh ben eğitimciyim havalarına da girme . Maalesef insanlar kendilerini daha eğitemeden karşı tarafı eğitmeye çalışıyor yahut öyle sanıyor sırf mesleki durumundan ötürü . Herkes her mesleğin erbabı değil ve olmamalı daKaç üniversite mezunu tanıyorum ben, işsiz güçsüz ya da asgari ücretle çalışıyor.
Herkes garanti mesleği okumak zorunda değil. Herkes istediği bölümü okumalı. Ama semt üniversitelerinde değil düzgün bir eğitim alarak okumalı, nitetlikli insanlar yetiştirilmeli.
Çok mezun olmamalı,yığılma olmamalı. Bunlar eleştirilse kimse birşey demezdi ama emekçi insanları küçümseyemez kimse. Hele ki bu milletin öğretmeni asla.
Öğretmen değilim ama yakınlarımdan mesleğin zorluğunu biliyorum. O kadar çocukla uğraşmanın 1 saati diğer normal memurların çalıştığı 5 saate bedeldir. Yorgunluğu fazla olan meslek. Çalıştığı saatten bir tık fazla çalışsa çocuklara faydası olmaz o vücut ve zihin yorgunluğuyla.bu öğretmenlerin bu konuda muzdarip olmasını anlayamıyorum.
Geçen bir arkadasım da benzer bir şey söyledi.
Haftada 4 gün çalışıyormuş
15 de okuldan çıkıyormuş buna çok yoğun program ben çocuklarıma Nasıl vakit ayıracağım diye ağlıyor.
Asgari ücretli ya da işçi ne yapsın.
Haftada 70 saat çalışıyor adam aldığı para belli.
Üstelik mobing, baskı hiç bitmiyor.
Sizin en azından 3 ay tatiliniz var
Hafta sonu çalışmıyorsunuz
Vs vs
Kendini anlatamayan öğretmen de varmış. Hangi okuldaysanız söyleyin de kapısından geçmeyelim. Çok değerli öğretmenlerimiz malesef sizin düşünenler yüzünden sizinle aynı kategoriye sokuluyor.Mesleki deformasyon malesef. İlla öğreticez, anlatıcaz
Araya ben de gireyim, size çok laf söyleyen olmuştur ama, okulda çalışmanın ne olduğunu bilmeden böyle konuşmak çok kolay, bir yıl öğretmen evinde idarecilik yaptım, diğer memurların çalışma temposu ve standartarına oldukça hakimin, bir öğretmenin bir günde harcadığı enerjiyi sağlık personeli bile ancak bir haftada harcıyor. Emin olun öğretmenlik de fabrika işçiliği kadar yorucu ve yıpratıcı bir iş, bu ülkede kaç meslek grubu aynı anda 30 ve üzeri çocuğa aynı anda hakim olmak için çaba sarfetmek zorunda, evdeki 3 çocukla başa çıkmakta zorlanırken yarıyıl tatili dahil 2.5 ay tatili olan meslek grubuna böyle yüklenilmesi hiç hoş değil.bu öğretmenlerin bu konuda muzdarip olmasını anlayamıyorum.
Geçen bir arkadasım da benzer bir şey söyledi.
Haftada 4 gün çalışıyormuş
15 de okuldan çıkıyormuş buna çok yoğun program ben çocuklarıma Nasıl vakit ayıracağım diye ağlıyor.
Asgari ücretli ya da işçi ne yapsın.
Haftada 70 saat çalışıyor adam aldığı para belli.
Üstelik mobing, baskı hiç bitmiyor.
Sizin en azından 3 ay tatiliniz var
Hafta sonu çalışmıyorsunuz
Vs vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?