Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3 üniversite 5 üniversite.bunalıma girdimm ben de sadece 2 var biri açıköğretim üstelikkkkkk
Bende sadece eğitim fakültesi var 2. 3. okumadım ama işimi dibine kadar yaparım, benim anlattığımı öğrenemeyecek çocuk kesinlikle eğitim almama konusunda inat ettiğinden öğrenmiyordur. Ama tekrar tekrar eğitim alan insanları da takdir etmeden geçemiyorum, o da ayrı bir azim

Tüm yazdıklarınızda haklısınız biri hariç.Bir günlük öğretmenlik bir haftalık sağlık personellliğinden daha mı yorucu?öğretmen de oldumm öğrenci de oldumm veli de oldumm öğretmen çocuğu da oldum konuya hakimim. Abartmışsınız bayağı. 30 çocukla uğraşmak zor evet hatta branşsa bu rakam çok fazla oluyor ama zaten iş saatleri de buna göre. Dinlenme payı var bol bol.hele şu pandemi de sağlıkçılarla kıyaslamak büyük hataa. Hiç ders işlemeyen doğru dürüst öğretmenler de gördü bu gözler işini severek yapan da gördü. Her iş gibi bu da bir meslek abartılmamalı

Gerçekten bıktırdı bu iş
bu konu neden hortladı onu anlamadım.konu sahibine kızmıştık sadece.o da açmıyor konu uzun zamandır.bu aralar okul masrafları belimizi büktü veliler olarak o daha büyük sorun
Sorma ya oğlanın yardımcı kitap listesini bekliyorız korkuyla geçen yıl 500dü bu yıl 1000i zorlayacak galiba, üstelik daha 6.
Sınıf

İnsanlara faydalı işler yapılabilir vakit çoksa ama. Hobi için okuyacağımıza devamlı kimsesiz bir çocuğa koruyucu olmayı hami olmayı ya da yaşlı kimsesizlerin hayatını kolaylaştırmayı yeğlerim

Bende buna inanamadim ya, ne demek 1 haftalik performans
Yahu patir patir istifa edip yurt disina gidiyorlar 1.5 yildir izin bile kullanmadilar bebeklerini sutten kestiler ayri evlere dustuler
Bence illa tartisacaksak 5 yil sonra ameliyat olacak cerrah cildiyeci goz doktoru bulamayacagiz bunu tartisalim
Bozulan psikolojilerini rahatlatacak haklari zamanlari bile yok ustune maaslari dusuruldu ama 1 haftalik pergormanslari ogretmenlikle esdegermis vay be

Acil ve ameliyathanede çalışan sağlık personelini saymazsak öyle, hemşireyse tedavilerini saatlerinde yapar, poliklinikteyse muaynesini yapar ilacını yazar, ve bağırmadan sakince tek tek ilgilenir bu insanlarla, işini iyi yapmayan yatan öğretmen yok demiyorum ama bunlar %3ü geçmez. Bu gün okulun dördüncü günü, günde en az 90 öğrenci gördüm (tenefüsteki müdahaleler hariç), toplamda 18 saat bağırarak konuştum ve daha 4.güne başlarken sesim kısık. 17 yıllık meslek hayatımda düzgün ısınan bir binada hiç çalışmadım. Kabanla ders anlattığım da oldu ve bunlar öyle kırsal okullar falan da değildi. Özellikle sağlık personeliyle kıyasladım çünkü bize en yakın efor harcayan grup onlar. Kimseye garezim yok yanlış anlamayın, ama öğretmenle işçi kıyaslamasına da dayanamıyorum. Neden işçiyle kıyaslıyorlar, her sektörün zorluğu da ücreti de ayrı, oradan bakıldığında devlet kadrosundaki işçiler öğretmenden fazla maaş alıyor ama nedense hep özel sektördeki işçinin maaşı gözümüze sokuluyor.

Formasyonum olduğu için öğrwtmenlikle alakasız meslekten olduğum halde devlet öğrencileri bana teslim etti. Elimden geleni yaptım. Formasyon olmayanlar da yapıyor ücretli. Veteriner kütüphaneci mühendis öğretmen de var. Ama ben diyebilir miyim yav 2 sene de cerrahlık yapayım devlete başvurup?ya da çocukları seviyorum çocuk doktorluğu yapayımm ?

ben öğretmenlik çok kolay bir meslek

Güllük gülistanlık yaşıyorlar demedim
Ama en azından dinlenme şansları var.
Çok enerji harcıyorsa o enerjiyi yeniden depo edebileceği dolu dolu yaz tatili var.
Veya öğleden sonrası var.
Tüm bu imkanlara bakıldığında ben olsam şükrederdim.
Şükretmek yerine şikayet edilmesi hoş değil insanlar buna kızıyor.

Sağlık personeli demişsiniz de ona hiç girmiyorum bile
Sağlık personelinin günde kaç saat çalıştığından nöbetlerinden haberiniz yok galiba.

dediğiniz ilkokul öğretmeni için geçerli olabilir de
Meslek lisesindeki branş öğretmeni için geçerli olduğunu hiç sanmıyorum.

İşte kıyaslamak yanlış zaten başka mesleklerle. Ama aynını da siz yaptınız sağlık personeliyle kıyasladınız. İkisi de çok değerli meslekler . Öğretmen fazla maaş almıyor az bile alıyor bence tatilleri de onyıllardır var yeni çıkmadı. Gereksiz tartışıyoruz bence

laf sokmaya çalışmışsınız ama olmadı maalesef

Sizin yaptığınız nereden ne anlam çıkarmak oluyor.
Benim dediğim gayet açık ne tesadüf ki sizden başka kimse böyle bir anlam çıkarmamış

Şu kadarcık şeyi bile anlamakta güçlük çekiyorsanız biraz daha kitap okuyun boş zamanınızı Kk da tanımadığınız kişilere saldırarak değil kitap okuyarak değerlendirin malum ülkemiz öğrencilerinin atışan öğretmenlere değil her düşünceye saygılı söyleneni hemen anlayan pratik zekalı öğretmenlere ihtiyacı var

Bu pandemi de kimseyi bulamadı hanım sağlıkçılarla kıyasladı masalah.Pandemi de evinde oturup ek ücret alan öğretmenler gece gündüz demeden evine gidemeden çalışan saglikcilardan daha çok yoruluyor doğru!Çok yanlış bir kıyasa girdi bu alıntıladığınız hanım buradan çıkamaz.

Evet ama bu başlıkta devlet memurlarına gayet güzel sallamışsınız. Ne farkı var ki hangi başlıkta salladığınızın?
Her meslegin zorluğu var,kimse yatarak para kazanmıyor. Ha sizin ekstra uzun tatiliniz var,bunu kabul etmek bu kadar zor mu? Ne güzel işte bir dönem yorulup 2 ay dinlenebiliyorsunuz hakkınız da bu kim ne desin ama her daim bir yakınma durumu çok sevimsiz oluyor.
Memnun olmayan ayrılsın,atanamayan tonla öğretmen var,eminim seve seve çalışırlar.

Rapor hakkı yokmu?Geçen bir konuda okumuştum hamile öğretmenlerin hepsi rapor alıyordu daha ilk aylarında.Diger memurlar dogurana kadar çalışıyor.
Riskli gebelikse alır, ya da torpili vardır gözünü karartmıştır alır ama bunu herkes yapabiliyor. Çocuklar boş kalacak dşye sene başında "hasta olmayı" diye talimat veren müdür gördüm ben, cenazem için mazeret izni alamadım. Diğer memurlar doğurana kadar çalışıyorsa öğretmenler de çalışıyor, bütğn hamile öğretmenler rapor alıp yatıyormuş gibi düşündürmeyin lütfen. Hamile kalırken bile doğum izni yaz tatiliylr birleşsin, öğrenciler de laçka olmasın dşye hesap yapıyor çoğu öğretmen

Vallahi ben sağlıkçiyim tanıdığım o kadar dr var bana kimse rapor vermedi.Hic bir arkadaşım da alamadı o raporu ama öğretmenler patır patır rapor alıyor.Cunku bizim bakanlığımız kabul etmiyor o raporları ama sizin bakanlığımız rahatca ediyor.

Gecen gun 16 yasinda cocugumun cani yandi diye dayak yediler hala sakin sakin is yapiyorlar deniyor.
Yok biz baska dunyada yasiyoruz bence.

Adamlar hastayken bile servise calismaya döndü hala evden calisan ogretmenler ile kiyasliyoruz.
Valla doktorsuz kalinca anlarmiyiz artik ondanda supheliyim

Adamlar hastayken bile servise calismaya döndü hala evden calisan ogretmenler ile kiyasliyoruz.
Valla doktorsuz kalinca anlarmiyiz artik ondanda supheliyim
Ya size söyle söyleleyim covid olan sağlık personelinin maaşı kesildi calismadi diye daha ne diyeyim ki.

Yoo benim tanidiklarim bildigin hafta hesabi yapiyor ama 2 hafta ise basliyor oyle ayriliyor cok vicdanli ya rapor almiyor
Pandemide okullar tatil oldu evden basladi diye kac tane ogretmen ucretsiz izinden ayrildi ise basladi ucretli ogretmenler issiz kaldi.

Gecen gun 16 yasinda cocugumun cani yandi diye dayak yediler hala sakin sakin is yapiyorlar deniyor.
Yok biz baska dunyada yasiyoruz bence.
Tıpla kıyaslamak olmaz. Öğretmenlik kazanıyordum ben çalışkan öğrenci olmadığım halde o zamanlar.ama 10 yıl hazırlansam sınava tıp kazanamazdım. Okuması da ayrı zor . İş hayatı ayrı zor. Tüm mesleklerin temelini atan öğretmenler ayrıca. Gerçekten emekleri büyük. Ama en birinci meslek biziz vs demek yanlış. Benim mesleğim küçümsendi dün turizm diye. Hazırlıkla 5 yıl emek verdim oraya. 2 de dil öğrendim yahuuher meslek kıymetlidir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…