öğretmen olan hamişler...

benim ilk bebeğim ölmeseydi bende 10 kasımda doğum yapacaktım ama kısmet değilmiş. rabbim ondan aldığı ömrü bu bebeğime versin. benim kısmet olursa doğum 24 nisana denk geliyor. eğer doğum izni yasalaşırsa 2. dönemi tamamen kapatacağım Allahın izniyle raporluydum 14 gündür. yarın iş başı yapacağım. evde oturmakta bana göre değilmiş. ilk evlendiğimde nisan ayına denk getirmek için çok uğraşmıştık ama hamile kaldığımda doğum kasım ayına denk geliyordu. bunda da vardır bir hayır dedik. şimdi Allahın izniyle nisan ayına denk gelecek. bu arada benim bulantı hissim vardı ama 3-4 gündür çok yoğun mide bulantım var. çıkarıyorum her şeyi. milletin 12. haftaya yaklaşınca hafifler benimki yeni başladı. ama olsun öbür bebeği kaybettiğimde mide bulantılarımdan şikayet etmeyeceğim bir daha hamile kalırsam demiştim. isterse doğum yapana kadar sürsün yeterki bebeğim kucağımıza gelsin

Gecmis olsunmu deyim allah sabir versin mi ne diyecegimi sasirdim canim.gercekten cok uzucu bir durum.allahin takdiri boyleymis demek lazim.brnimde takvime gore 8 kasim gorunuyor.mart 2013te hamis oldugunu ogrenenlerde yaziyorum ben de hep. birde sizlere yaziyorum.insallah gecer en kisa zamanda mide bulantilarin.ben de okulda tuvaletlerden cok zorlanmistim koku yonunden.benim ilk 3 ay hic olmadi aa dedim ne guzel herkesinki geciyor benim hic olmicak dedim demez olaydim 4.aydan 5.5a kadar cok kustum.sonra gecti.7.ayda tekrar basladi ve ogürürken karin ici basinc ve bebek buyuk olunca gobek fitigi oldu,artik hayirlisi olsun ne deyim.yani bulantilarin ne zaman gelecegi hic belli olmuyor.insallah kisa surede duzelirsin.

evet haklısın, Allah hayırlı zamanda sağlıklı versin inşallah.
teşekkür ederim inşallah diyelim :)

aynen bende öyleyim :) inşallah çok fazla beklemeden hayırlısıyla güzel haberler veririz birbirimize :)

ben de kolejde öğretmenim. hem ilk okula hem de liseye giriyorum. geçen sene sadece liseye giriyordum. ama ders saatlerim aynıydı.
haftada 30 saat. daha 8 haftalık ama şimdiden çok zorlanıyorum derste aklıma çok gelmiyor ama halsizlik ve mide bulantısı her türlü kendini hissettiriyor. öğleden sorna izin alıp eve geldim. biraz kustum biraz uyudum. yarın iş yerime söylemeyi düşünüyorum. doğum mayısın ilk haftası inş. ilk hamileliğim olduğu için çok da bi bilgim yok doğum izni konularında. özel sektör olduğu için (
forumda aradım son yasal haklar yazıyordur dedim ama bulamadım. bana bi yardımcı olabilir misiniz bu konuda??
bu sene nası bitecek çok merak ediyorum. Allah hepimize sabır ve sağlık versin.

Merhabalar sevgili meslektaşlarım. Ben de İstanbul'da sınıf öğretmeniyim. Bu sene normalde 1. sınıf almam gerekiyordu ama boş ara sınıf olunca onu almak istedim şu an 2. sınıfları okutuyorum ama bin pişman oldum daha 3 haftada. Velilerim sürekli problem çıkarıyor, her şeyi şikayet ediyor. Tek dertleri hamile olup doğum iznine çıkacak olmam. Bize cep telefonu numarasını vermedi, veli toplantısı için yazdığı yazıyı beğenmedik, çocukların ödevlerini öğretmen yazmıyor gibi saçma şikayetler hepsi de. Her gün sinir stresle gidiyorum okula artık. Resmen bıktım yani... Bebeğim etkilenmesin sakin olayım diyorum ama çileden çıkıyorum artık. Ne yapacağımı şaşırdım... Çalışabildiğim kadar giderim okula diyordum ama fikrim tamamen değişti, ilk fırsatta ayrılacağım doğum iznine. Doğumdan sonra da sene sonuna kadar rapor alıp gitmeyeceğim eğer fikrim değişmezse....

merhaba. ben de balıkesir'de bi ortaokulda öğretmenim.şu an 11 haftalık bebek. branşcıyım. sadece 16 saat aldm rahat edeyim diye. bazen merdivenden bile zor çıkıyorum.halsizlik çok. şubat tatilinden sonra 15-20 gun daha çalısıp dogum iznine ayrılma vaktim gelıyo. ama 2.dönem hiç gitmek istemediğim için o iki,üç hafta rapor alayım diyorum. sonra ztn ayrılcam inş doğum iznine. Allah yardımcımız olsun.

yazdıklarını okuyunca kendimi buldum sende. ben de Antalya'da sınıf öğretmeniyim. bu sene 2. sınıfları okutuyorum. geçen seneki 1lerim bu seneki 2ler ama sanki velilerim değişmiş gibi. geçen sene melek gibi olan velilerim bu sene okul formasını giydirmemek için benle ve idareyle uğraşıyorlar. hatta velimin biri okul formasını giymesini istedim diye çocuğunun sınıfını değiştirdi :) gülünecek hallere bak. velilerin görüşüne bırakılmıştı ya oylamada %99 okul formasına devam kararı alındı. müdür okul formasını giydir dedikçe evdeki hazır formayı giydirmeyen velilerimle uğraşıyorum. doğum izni 6 aya çıksa bi an önce ayrılacaktım ama malesef 18 haftaya anca çıkartacaklar. hamilelikten midir nedir içimden okula gitmek gelmiyor hiç. hatta yolda bi yere velilerimi görsem geriliyorum koşullanmışım iyice.

nedir bu velilerden çektiğimiz. benimkilerde çok gıcık. müdürde sağolsun tepemize çıkardı. bizim okulda veli olmak lazımmış. 2. dönem okulda olmayacağım diye sitem ediyorlar. çocuklarının psikolojisi bozulacakmış, okul hayatları etkilenecekmiş öğretmen değişince. ben ilkokulda 4 öğretmen 3 sınıf 2 okul değiştirmiş biriyim benim psikolojime hiç bir şey olmadı, yine okudum yine meslek sahibi oldum diyorum ama anlamak istemiyorlar. ama bebeğim için takmıyorum hiç düşünmüyorum. onları da anlamaya çalışıyorum ama onların beni anlamasını beklemiyorum artık. bebişler etkilenmesin kızlar sabır diliyorum hepimiz için Allahtan ve dayanma gücü

Ben ortaokul öğretmeniyim.Ergenlerin sorunları ,tripleri, biz büyüdük artık havaları... Zaten mesleğimize olan saygı kalmadı.İşimiz zor.Ben de nöbetten muaf olmayı bekliyorum bir an önce. Çok zorlanıyorum nöbet tutarken. Geçen hafta azıcık oturayım dedim anında kavga etmiş kızlar. Velileri geldi nöbetçi nerdeydi bilmem ne.Başkalarının çocuklarını düşünmekten kendi çocuğumuzu üzüyoruz.

Merhabalar herkese..
Ben de İstanbul'da Zihin Engelliler Öğretmenliği yapıyorum aslında branşım Sınıf Öğretmenliği ama malum şu 2012 yılında eşimin yanına gelebilmek için alanımı değiştirmek zorunda kaldım malesef yaptığım işi şu an hiç sevmiyorum ama mecbur kaldığım için yapıyorum inş bir an önce kendi alanıma geçmek istiyorum..:26:
Benim ilk hamileliğim boş gebelikti eğer normal olsaydı Eylül ayında doğum yapacaktım kısmet değilmiş şimdi Şubat'ı bekliyorum bakalım hayırlısıyla gelir inş oğlum...
Kış annesi olacağım biraz endişeliyim inş bebeği hastalandırmadan büyütürüz bakalım :18:

Kızlar bende lisede öğretmenim. Müdür yardımcısı olduğum için tüm gün çalışıyorum. Normale göre daha çabuk yoruluyorum tabi. Bizimkiler oldukça hareketli . Bu arada Ana sınıfına giden bir kızım var. Bu yüzden ana sınıfı öğretmeni arkadaşlardan özel ricam. Lütfen yorgunluğumuzun acısını miniklerden çıkarmayalım. Öyle yapıyorsunuz demiyorum asla ama bir anne gözüyle çocuğuna sinirlenen bir öğretmen- hamiş bile olsa- feci itici. Gıcık veliler gibi konuştum di mi? E öyle ama. Bebişlerinizi kucağınıza alınca anlayacaksınız :)) Hepimize bol sabırlı huzurlu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum

keşke benimde senin gibi ilgili düşünen velilerim olsaydı. 2 haftadır içeri terliği istiyorum. çocuklar tuvalete girdikleri ayakkabı ile sınıfa girmesinler diye. ayın 16 sından beri ihtiyaç listesi istiyorum hala getirmeyen var. veli toplantısı yapıyorum 3-4 sorumlluk sahibi veli geliyor diğerleri yok. sınıfın temizliğini ben yapıyorum. kocaman sınıf süpür sil belim kopuyor bir de geçen haftalarda düşük tehlikem vardı halime üzülmek söyle dursun rapor aldım diye beni dövecekler neredeyse. 5 kuruş para getirmiyorlar. lavobo temizliği parası, fotokobi parası herşeyi ben maaşımla karşılıyorum. çocuklarda eğitim sıfır. kakalarını lavabo duvarlarna sürüyorlar. tuvaletten sonra el yıkamasını bile benden öğrendiler. kimsenin çocuğunu dövmüyorum ama çok bağırıyorum. bağırma nedenim hamile oluşum değil velilerin bu ilgisiz tavırları. 2 haftadır acil durum formunu getirmelerini bekliyorum. toplantıya gelmedikleri, okula uğramadıkları için çocukla gönderiyorum. diyorsunuzdur ki veli ziyareti yap. benim çalıştığım mahallede öyle kafana göre ev ziyareti yapamazsın. müdür bile mahalle içi anketlerde bayan öğretmenelri göndermiyor güvensiz diye. şimdi gel de sakin kal. ben asla çocuğumun öğretmenini bunaltmam. benim babam yeri gelir bizim okul harçlığımızı alır da işe giderdi. yoktu. ne yokluklar gördü. belkide açtı ama asla bizi aç bırakmadı, asla bizi öğretmenimiz karşısında mahcup bırakmadı. yeri geldi cebindeki son kuruşu öğretmene gönderdi. ama benim veliler maşallah hepsinde 6-7 çocuk, para yok edebiyatı. soruyorum hocalarım parası olmayan bu çocuklar bakkalda günde 4-5 tl harcıyor araştırdım. yedikleri bisküvi biskrem en pahalısından. fakir çocuk biskrem yer mi? hocam biraz itici oldu bence de çünkü herkesin çalışma koşulu farklı ben çocuk dövmem asla. diğer hocalar vuruyor kulağından çekiyor kendi çocuğuma yapılmasını istemediğim şeyi yapmam ama benim çocuğumun suçu varsa öğretmen hakaret etmeden kızabilir bağırabilir. her hatasında çocuğun arkasında durmamak lazım. bazı olumsuz davranışlarının takdir görmediğini anlamalı çocuk. ceza eğitim anlayışım içinde var ama ödülüde çok kullanırım. ve çalışkan, eğitimli saygılı öğrenciler yetiştirdim hep. hala velilerim gelir teşekkür eder bana. ancak bu sene seçmece veliler düşmüş bana. ne kadir bilirler ne kıymet

Zaten dikkat etmemiz gereken bir sürü şey, hayatımızda oluşan birsürü değişiklik varken bir de böyle problemlerle uğraşmak çok yıpratıyor insanı gerçekten. Bizim çocuk doğurma hakkımız yokmuş gibi bir yaklaşımda çoğu veliler. İzne ayrılacağım diye düşman oldu çoğu bana. Aynen benim de geri geri gidiyor ayaklarım okula giderken. 32.haftaya girince izne ayrılabiliyormuşuz. 4 Aralık'ta 32.haftama giriyorum ben.Şimdi sabırsızlıkla o tarihi bekliyorum. Son 8 hafta... Allah çalışan tüm hamilelere dayanma gücü versin bu sıkıntılara karşı.Gerçekten çok can sıkıcı...

ben malesef ki 35. haftama kadar çalışacağım 1. dönemi kapatmam lazım doğum izni 18 hafta olacak bu gidişle. o yüzden 2. dönem hiç gelmemem lazım

ben malesef ki 35. haftama kadar çalışacağım 1. dönemi kapatmam lazım doğum izni 18 hafta olacak bu gidişle. o yüzden 2. dönem hiç gelmemem lazım

sizinle aynı haftadayız hocam..okulda yorulduğumdan stres olduğumdan mıdır nedir bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum ve bu beni çok endişelendiriyo.çünkü 16.haftadan beri hareketlerini hissediyorum.siz de durum nedir?

inanır mısın ben de hiç hareket filan hissetmiyorum. sebebini anlamadım ama sadece 10 gün önce 2 gün arka arkaya hissettim başka da tık yok bende. karnım büyüyo akıntım normal o yüzden endişelenmemeye çalışıyorum ama yine de aklıma takılıyo bu durum. acaba önceden hafif göbeğim olduğu için kalın mı düşüyo derim o yüzden mi hissedemiyorum. çünkü incecik zayıf olan arkadaşım hissediyomuş sürekli..

bence göbekle alakalı değil ben 16. haftadan beri hiddediyorum dediğin gibi neredeyse 10 gün içinde 1-2 kere hissettim ama yorgunluğa ve strese bağlıyorum artık ama korkuyorum da cuma doktora gidicem inş. endişelenmeye başladım çünkü

kızlar bugün sevk almak içine doktora gittim. gelmişken bebişi de görelim dedik. bebeğim doktor amcasına baş popo mesafesi ölçtürmedi. top gibi yuvarlanıyor yüzü koyun yatıyor. görseniz maşallah hiç yerinde durmadı. doktor cinsiyeti gördü gibi ama bana söylemedi. 2 hafta sonra öğrenirsin tam olarak dedi. 12ç haftamız bitti. 13. haftadan 2 gün almışız. çok özel bir duygu bu. çok heyecanlandım

eşim elini koyuyo göbeğime bak hareket etti yer değiştirdi bu tarafa geçti diye gösteriyo nedense bir ben hissedemiyorum diyordum ki bugün biraz biraz hissetmeye başladım sanki. sırt üstü uzanınca elimin altında yer değiştirdi hemen 2-3 saniyelik bir olaydı sonra yerini buluncaya kadar zaten gene kaybediyosun yerini..

sultancım bebeğin erkek sanırım :) doktor bu haftadan görebildiyse şayet erkektir. ben 13. haftamdan itibaren her gidişimde doktor daha erken daha erken derken 18. haftada söyledi kız olduğunu :) erkek olan arkadaşlarım 12. haftada öğrenmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…