sultancım bebeğin erkek sanırım :) doktor bu haftadan görebildiyse şayet erkektir. ben 13. haftamdan itibaren her gidişimde doktor daha erken daha erken derken 18. haftada söyledi kız olduğunu :) erkek olan arkadaşlarım 12. haftada öğrenmişti
canım bilmiyorum ki artık hayırlısı olsun :). artık 1 ay sonra kontrolde öğreniriz bebiş gösterirse. arkadaşında 20. haftası falan ikizleri olacak. bebişler göstermiyormuş :))
ben de 12. haftamdan beri sabırsızlanıyordum :) nasip 18. haftayaymış :) ama cinsiyetini öğrenirken eşim yoktu yanımda :) arkadaşlarımızla gitmiştik bir tane öğretmen çift arkadaşımız vardı yanımızda. o arkadaşlarımız da bebek istiyolar. bizim yanımızda doktora da geldiler. ben bayan arkadaşımla girmiştim içeri beyler dışarıda kalmıştı. doktor da kesin kız dedi :) eşim var ya dışarıda olmasına rağmen duyunca havalara uçtu :) kız istiyordu sürekligönlüne göre oldu :)
Merhaba arkadaslar ben de Antalyada merkezde ogretmenim 18. Haftanin icindeyim. Donem basindan beri milli egitim sagolsun hep köstek oldu, gorevlendirme bir köye gonderildim okulun 2. Haftasinda 12 saat köyde 4 saat de kendi okulumda verdiler ama gunleri ayarlayamadiklari icin cuma gunleri once köye sonra kendi okuluma sonra yine köye gitmem gerekiyordu. Sali gunleri de once köye sonra okuluma gelecektim. Köy cok uzak degil 15 km. Ama yolu cok kötü kendi arabamla yarim saat 20-30 km hizla hoplaya ziplaya gidebiliyordum. Cok agladim sizladim ilk 3 gün okul yolunda agladim sanki benden baska gorevlendirecek kimse yokmus gibi. 16 saat icin 4gun koştur koştur git gel zaten haftanin 1 gunu de yuksek lisansa gidiyorum sabah 9 aksam 6 şeklinde. Cok şükür programima el attilar. bayramdan sonra 3 gun sadece köyde 1 gün kendi okulumda ders vericem. Bu arada kizimiz olacak mart sonunda :)
Zaten dikkat etmemiz gereken bir sürü şey, hayatımızda oluşan birsürü değişiklik varken bir de böyle problemlerle uğraşmak çok yıpratıyor insanı gerçekten. Bizim çocuk doğurma hakkımız yokmuş gibi bir yaklaşımda çoğu veliler. İzne ayrılacağım diye düşman oldu çoğu bana. Aynen benim de geri geri gidiyor ayaklarım okula giderken. 32.haftaya girince izne ayrılabiliyormuşuz. 4 Aralık'ta 32.haftama giriyorum ben.Şimdi sabırsızlıkla o tarihi bekliyorum. Son 8 hafta... Allah çalışan tüm hamilelere dayanma gücü versin bu sıkıntılara karşı.Gerçekten çok can sıkıcı...
inanır mısın ben de hiç hareket filan hissetmiyorum. sebebini anlamadım ama sadece 10 gün önce 2 gün arka arkaya hissettim başka da tık yok bende. karnım büyüyo akıntım normal o yüzden endişelenmemeye çalışıyorum ama yine de aklıma takılıyo bu durum. acaba önceden hafif göbeğim olduğu için kalın mı düşüyo derim o yüzden mi hissedemiyorum. çünkü incecik zayıf olan arkadaşım hissediyomuş sürekli..
canım bilmiyorum ki artık hayırlısı olsun :). artık 1 ay sonra kontrolde öğreniriz bebiş gösterirse. arkadaşında 20. haftası falan ikizleri olacak. bebişler göstermiyormuş :))
Yok cnm kilonla alakasi yok bende kiloluydum ama 16.haftadan sonra hissetmeye basladim.bebek sen ayaktayken uyuyor sen dinlenince hareketleniyor.sen ne kadar cok hareketliysen tabiki o uyudugu icin daha az hissedeceksindir.hic korkma endiselenme bunu bana tecrubesine sonsuz guvendigim doktorum soyledi.uzun zaman ayakta kaldiktan sonra biraz uzan ve rahatla gorursun nasil hissedeceksin :)
artık çok yavaş da olsa bazı hareketler hissediyorum ama uzanınca ve elimi karnıma koyunca tabi :) ben de hareketlerini hissedemiyorum derken oturduğum kalktığım zaman sürekli içimde birşeyler olacak ve ben bunu kendiliğinden hissedeceğim sanıyordumsanki bu haftalarda tekmesinin gücü olacakmış gibi :) neyseki normalmiş :)
Yok cnm simdi cok guclu hissetmezsin zaten. ilk zamanlar minik minik kipirti oluyor kelebek cirpinmasi gibi ama sonralari hele de 9.ayda artik karnina dokundugunda bildigin bir kol dirsek ya da ayak elinin altindan bir taraftan diger tarafa dogru kayiyor.gobegin artik bir saga dogru yon degistiriyor bir sola dogru cok komik ve cok guzel.son 1 haftam kaldi ve bu hareketleri izlemeyi ve hissetmeyi cok ozlicem :)
evet sanki içimde solucan dolaşıyomuş gibi bi gıdıklanma oluyo geceleri yatağa yatınca :) bi o tarafa bi bu tarafa giden bi kıpırdanma oluyo ama saniyelik çok da uzun sürmüyo :) senin de çok az kalmış artık Rabbim kucağına almayı nasip etsin. darısı da bizim başımıza inşallah :)[
ben daha hissedemiyorum. ultrasonda kıpır kıpırdı maşallah. ama bu hareketleri hissedememem enteresan bir durum. mide bulantıların ne zaman geçti senin. benim 10. haftada başladı ve hala devam ediyor. isim belirlediniz mi? karnınızı okşarken bebeğe ismiyle hitap edin diyor uzmanlar. bizim isimler belli kısmet olursa cinsiyet belli olunca ismiyle seveceğim onu.
Arkadasim tek tavsiyem eger imkanin varsa 32.haftada izne ayril cunku o haftadan sonra odemler artiyor agirlasmslar basliyor dinlenme ve uyku ihtiyaci doguyor alisveris telasi hazirliklar ve bu haftadan sonra bebegin kafasi asagi donmusse dr. Uyariyor iznini kullanmani tavsiye ederim diye.cunku hu haftalardan sonra her an hersey olabiliyor.belki cok bencil oldugumu dusuneceksin ama ne calisma ne para hic bise gozumde degil yeterki bebegim rahat etsin saglikla icimde gelissin diye baska birsey dusunmemeye basliyorsun.ogrenciler tabiki onemli ama bir yere kadar icinde sana muhtac bir canli varken biraz daha disimi sikayim calisayim diyemiyorsun.gonul ister her zaman insanlara faydali olmak isini hakkini vere vere yapmak ama senden bu durum biseler goturecekse mutlaka kendini ve bebegini dusunmen gerekiyor.
Tavsiyen için çok teşekkürler.Ben de aynen öyle düşünüyorum zaten.Şu an benim için en önemli şey bebeğim.Okula gittiğim sürece işimi en iyi şekilde yapmaya,kişisel durumumu öğrencilere yansıtmamaya gayret ederim sonuna kadar ama ilk fırsatta izne ayrılacağım. Zaten okulumuz taşımalı eğitimde şu an.Öğrenciler servislerle diğer okula taşınıyor aradaki mesafe fazla olduğu için.Servislerin başında da öğretmenler duruyor tabi.Rapor alarak servis işinden muaf oldum ama toplu taşımayla okul saatinde gitmek imkansız gibi şimdi gittiğimiz okula. Minibüsler kapıya kadar dolu.Ben de mecburen taksiyle gidiyorum sürekli okula.İzne ayrılınca ekdersim kesilecek ama yol masrafım da olmayacak.Yani işin özü 32. haftama girdiğim gibi izne ayrılacağım kısmetse.Son 6 haftam...
Tavsiyen için çok teşekkürler.Ben de aynen öyle düşünüyorum zaten.Şu an benim için en önemli şey bebeğim.Okula gittiğim sürece işimi en iyi şekilde yapmaya,kişisel durumumu öğrencilere yansıtmamaya gayret ederim sonuna kadar ama ilk fırsatta izne ayrılacağım. Zaten okulumuz taşımalı eğitimde şu an.Öğrenciler servislerle diğer okula taşınıyor aradaki mesafe fazla olduğu için.Servislerin başında da öğretmenler duruyor tabi.Rapor alarak servis işinden muaf oldum ama toplu taşımayla okul saatinde gitmek imkansız gibi şimdi gittiğimiz okula. Minibüsler kapıya kadar dolu.Ben de mecburen taksiyle gidiyorum sürekli okula.İzne ayrılınca ekdersim kesilecek ama yol masrafım da olmayacak.Yani işin özü 32. haftama girdiğim gibi izne ayrılacağım kısmetse.Son 6 haftam...
ayyy ne kadar güzel şeyler hamilelikte 32. haftaları görmek bebişinin cinsiyetini öğrenmiş olmak onun için hazırlık yapmak bende istiyorum banane bende öğretmenim bende hamile olmak istiyorum belki şu yaşadıklarınız size çok zor geliyor ama sizin yerinizde olmak için neler yapmazdımbende temmuzda ikizlerimi kaybettim su an tekrar istiyorum daha 2 ay oldu ama ne gelen var ne giden hamile meslektaşlarım lütfen bana da dua edin bende hamiş olayım bu arada bende Kahramanmaraş ta öğretmenim:)
Yeni hamile olduğumu öğrendim arkadaşlar
ben de ingilizce öğretmeniyim ve derste hiç yerimde duramam, sürekli gezerim ders anlatırken
okulda çok yoruluyorum yani
nasıl devam edecek şimdi bilmiyorum...:s
ben daha hissedemiyorum. ultrasonda kıpır kıpırdı maşallah. ama bu hareketleri hissedememem enteresan bir durum. mide bulantıların ne zaman geçti senin. benim 10. haftada başladı ve hala devam ediyor. isim belirlediniz mi? karnınızı okşarken bebeğe ismiyle hitap edin diyor uzmanlar. bizim isimler belli kısmet olursa cinsiyet belli olunca ismiyle seveceğim onu.
evet sanki içimde solucan dolaşıyomuş gibi bi gıdıklanma oluyo geceleri yatağa yatınca :) bi o tarafa bi bu tarafa giden bi kıpırdanma oluyo ama saniyelik çok da uzun sürmüyo :) senin de çok az kalmış artık Rabbim kucağına almayı nasip etsin. darısı da bizim başımıza inşallah :)[
canım dün ayrıntılı ultrasona girdim :) bebeğimi 4 boyutluda görmek bambaşka birşeymiş ya.. yüzünü de gösterdi doktor eşim aynı bana benzetti bebeği :) Allaha çok şükür herşey yolunda ve çok güzel. bebeğim normalden 6 gün önde gidiyormuş :) doktor 450 gr dedi. tahmini doğum ağırlığı 3850 dediler. sanırım bebişimiz iyi besleniyor benden :) dün bi de ayrıntılı ultrasonda bebişimin parmak emmesini de gördük :) yattığı yerden gözleri kapalı sağ elinin baş parmağını emiyordu :) 4 boyutluda bebeğe bakmak bambaşkaymış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?