öğretmen olan kasım anneleri doğum iznine ayrıldınız mı?

misskokulumm

2 kızım 1 oğlum 🧿🧿🧿
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
7.245
17.396
773
41
merhaba öncelikle benim gibi öğretmen arkadaşlara danışmak istiyorum acaba doğum izinlerinizi aktarmayı mı tercih ediyorsunuz benim gibi yoksa ayrıldınız mı?
ben başladım okula 2 haftayı aktardım şimdiye kadar..
5 haftayı da aktarsam sanki şubat tatiline giriyor son 2 hafdtası?o bakımdan daha fazla kendimi yormadan ayrılmak mı mantıklı acaba? ne dersiniz?

merhaba ben 2010 kasım annesiyim, ben seminerlerden sonra ayrılmıştım; çünkü aktarınca 15 tatile denk geliyordu. evde bol bol dinlendim, hazırlıklarımı yaptım, gezdim vb. kızımın doğum tarihi 24 kasım görünüyordu ama 11 kasımda doğdu. iznim bittikten sonra 1 hafta rapor aldım ve 15 tatille birleşti. benimki böyle oldu sana fikir vermişimdir umarım. senin tarihine göre ve 15 tatille birleşme durumuna göre karar ver. bence iznin tatille birleşene kadar aktarılacak haftaları aktar , sonra çalışma, izne ayrıl, insanın hamileyken dinlenmeye ihtiyacı var,okula gidip sonrada kurtardığın haftalar tatile denk gelirse boşa gitmiş olur. şimdilik bir iki hafta idare edersin ama bebek doğduktan sonra bırakmak insanı üzüyor, bir gün daha beraber olsaydım diye düşünüyorsun. doğduktan sonra da idareyle konuşup az ders alırsın. süt izinlerini ayarlarsın. ayrıca bir yıl nöbet tutmuyorsun, ben yarım dönem tutmadım bu hakkımı bilmediğim için benimkinin yarım dönemi ziyan oldu. Allah sağlıcakla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

son adet tarihime göre 5 ekimde 35 haftam doluyo ve o zaman izne ayrılmayı düşünüyorum. hesaplarıma göre karne günü bitiyor iznim o zaman ben ara tatil için göreve başlayıp ikinci dönem başında ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum. tabi 6 aylık izin onaylanır die de umutla bekliyorum :)

ayy ayyy zaten şu 6 ay izin konusu bi gerçek olsa nasıl rahatlıycaz yaa

meclis açılınca bi an önce kesinleşir umarım:18::18:

Bende 37. haftama kadar çalışmak istiyorum bakalım 5 haftayı aktarabilmek için arada 2 hafta boşuna gitmiş olucak..onuda bi şekilde iznim bitince heyet raporu normal rapor olmadı ücretsiz izin ayarlamak istiyorum bakalım,okulum anlayışlı 15 saat ders aldım sadece 3 güne toparladım,umarım doğumdan sonrada böyle program denk gelir

zaten doğum iznini 32. haftada alabiliyoruz. ben seminere katıldım. eylül sonuna kadar gidersem bir ayımı sonraya atmış olucam. sanırım birinci dönemi bitiyoruz o şekilde.
sonrası da zaten ücretsiz izin.

yani kısacası 4 kasımda doğumum A llah ın izniyle. ve gelecek haftada çalışıcam

Canım merhaba... ben de öğretmenim ve hatta senle satımız bile aynı :) ben aktarmadım çünkü zaten 2 haftası şubat tatili ile heder olacak... bir de okuldaki işlere ucundan da olsa başlamak zorunda kalacaktım. idare için de zor olacaktı durum... yok adımı komisyonlara falan yazacaklar, ders dağıtımı zor bir yandan, kulüp vermeseler olmaz... külliyen sıkıntı dedim kendi kendime... tabii aktarmadığım için ocak ayında da 2 hafta rapor almak zorunda kalacağım malesef. ama ne yapalım ya... alırız raporumuzu kapatırız 1. dönemi... ikinci dönem de başlayacağım zaten ben... branş öğretmeniyim ben. 10 saat dersim var zaten o yüzden başlamak en iyisi olur diye düşünüyorum... Allah sağlık versin de, sağlıklı bebek versin de, işimize gücümüze dönelim inşallah... çok uzattım lafı valla... özetle bence sen de al iznini...

tüm bu yazdıklarımın yanında ben de bir de fazla kilo var... bir de ödem sorunum var... hala parmak arası terlikle geziyorum :( yani istesem de gitmem mantıklı olmayacaktı...

Allah yardımcımız olsun hepimiziin...
Sevgi ve dua ile...

Merhabalar,
Ben haftaya çarşamba 32. haftamı dolduruyorum. Ama iznimi biraz aktaracağım. Çünkü oğlum 1. sınıfa başladı. Onu getirip- götürmek,öğle yemeği için zaten okula gideceğim.
20 saat dersim var . Genel de günde 4 saat. Ama derste pek ayakta kalamıyorum. Allahtan sınıf mevcutlarımız az ve öğrenciler uyumlu. Ama çok verimsiz olduğumu hissedersem izne ayrılırım.

hepinizin görüşleri için teşekkür ediyorum:) ben de branş öğretmeniyim derslerim öğleden sonra başlıyor toplamda günde 4er saat evden ayrıyım.ikinci dönem de aynı programı alacam işe dönünce..1-2 hafta daha çalışacağım sanırım:)ilk çocuğumu da ekim başında doğurmuştum bunun doğum tarihi tam belli değil haftaya dr.a gideceğim o zaman kesinleşecek inş.
ben 2. dönem işe dönmeyi planlıyorum çünkü insan evde çok bunalıyor bebeğe annem bakacak inş. o yüzden başlarım tatil dönüşü gibime geliyor:)

ben yıl sonunda 8 haziranda 20 gün rapor aldım. eylül 1dede 20 gün aldım ve ardından doğum iznine ayrıldım salı günü. çünkü okulum 50km uzaklıkta sınıfçıyım. 1 dönem yol yüzünden hafif kanamam oldu. bu yüzden riske atmayayım diye rapor aldık. şimdi evde dinleniyoruz hazırlık yapıyoruz. ama sıkılıyoruz tabi.eğer bir sorununuz yoksa çalışın.bu arada 6 ay izin olsa.mail falan mı atsak biyerlere acaba..

Bende dün aldım çalışabilir iznimi evet iki haftası tatile gidiyo ama yine üç haftası kalıyo bize onun için çalışmak istedim şimdilik bi sıkıntım yok insallah 37 ye kadar çalışabilirim . Benim için doğum sonrası daha önemli anasınıfı öğretmeni olduğum için ders ayarlma belli bi güne toplama şansımda yok:(

kızlar ben de sınıf öğretmeni olduğum ve kasabada (tam gün) görev yapıp ilçeye gidiş geliş yaptığım için haftalarımı hesapladım kurullar ve görevlerden bahsetmişsiniz bakanlıkta okulu ve öğrencileri bizim kadar düşünüyormu acaba bakın dönem ortası branş değişikliğine gitti ve her okul altüst oldu.. ben bugün izne ayrıldım iznim karne günü bitiyor olacak ve ara tatilde göreve başlayıp ikinci dönem başı da ücretsiz izne ayrılcam size bir sorum olacak rapor aldığınız da elinize bi evrak verildimi nasıl işlem yapıldı yazar mısınız benim bilgilerimi dr. pcden girdi tamm kurumuna ulaşacak bu kadar senin bişey yapman gerekmiyor dedi elime de bi evrak vermedi ama aklım karıştı bu iş böyle mi oluyor ???????????

kızlar ben de sınıf öğretmeni olduğum ve kasabada (tam gün) görev yapıp ilçeye gidiş geliş yaptığım için haftalarımı hesapladım kurullar ve görevlerden bahsetmişsiniz bakanlıkta okulu ve öğrencileri bizim kadar düşünüyormu acaba bakın dönem ortası branş değişikliğine gitti ve her okul altüst oldu.. ben bugün izne ayrıldım iznim karne günü bitiyor olacak ve ara tatilde göreve başlayıp ikinci dönem başı da ücretsiz izne ayrılcam size bir sorum olacak rapor aldığınız da elinize bi evrak verildimi nasıl işlem yapıldı yazar mısınız benim bilgilerimi dr. pcden girdi tamm kurumuna ulaşacak bu kadar senin bişey yapman gerekmiyor dedi elime de bi evrak vermedi ama aklım karıştı bu iş böyle mi oluyor ???????????

öyle bi hal aldı ki bu öğretmenlerin durumu, artık bakanda yukarı tükürse bıyık aşağı tükürse sakal. denemeden etmeden işe girilirse böyle beklenmedik sorunların çıkacağı zaten aşikardı.bende aynen senin gibi gidiş geliş yapıyorum köye ve tam gün. o yüzden ücretsz izne ayrılacam. hatta okullar şubat 11 de açııyo, bir hafta da normal rapor alıp sonra ücretsiz izne mi ayrılsak diye düşünüyorum. hem şubat maaşını da almş oluruz. olur mu ki acaba?

bu arada doğuma 8 hafta kala bi rapor aldım doğuma 4 hafta kalana kadar çalışabilir diye. bu hafta tam 4 haftam kaldı, gidip çalışamaz raporu aldım. yani her iki defasında da belge verdi.

öyle bi hal aldı ki bu öğretmenlerin durumu, artık bakanda yukarı tükürse bıyık aşağı tükürse sakal. denemeden etmeden işe girilirse böyle beklenmedik sorunların çıkacağı zaten aşikardı.bende aynen senin gibi gidiş geliş yapıyorum köye ve tam gün. o yüzden ücretsz izne ayrılacam. hatta okullar şubat 11 de açııyo, bir hafta da normal rapor alıp sonra ücretsiz izne mi ayrılsak diye düşünüyorum. hem şubat maaşını da almş oluruz. olur mu ki acaba?

bu arada doğuma 8 hafta kala bi rapor aldım doğuma 4 hafta kalana kadar çalışabilir diye. bu hafta tam 4 haftam kaldı, gidip çalışamaz raporu aldım. yani her iki defasında da belge verdi.

ben de ara tatili hesapladım iznimde hata yapmazlarsa 16. haftam karne günü bitiyor karne günü göreve başlayacağım rapor işine girmeye gerek yok (rapor hakkımı kullanmak istemiyorum seneye çalışacağım ve belki o zaman lazım olur) sonra ikinci dönemin ilk günü ücretsize ayrılacağım parça parça kullanabiliyoruz ücretsiz izni.. mesela doğum izni haziranda biten ve yaz tatilinde göreve başlayıp eylülde ücretsiz izne ayrılan arkadaşlarım var.. şu belge işi aklımı karıştırdı kendim özele gidiyorum devlette de rapor ve tahlil işlerim için gittiğim dr izindeymiş bu dr.la ilk defa karşılaştık inşallah hata yapmamıştır pazartesine kadar bekleyim bakalım o zaman belli olur tşk ederim cvp için..

ben de bugün dr.a gittim sezeryan olacağım için doğum tarihini verdi.5 kasım olacak büyük ihtimalle..zaten artık çalışamıyorum yürümek bile işgence..öğleden sonra dersim olduğundan pazartesi günü gidip raporumu alacağım ve izne ayrılşacağım nasipse..4 haftayı aktarmış oldum. bu da bana yetiyor sanırım 1. dönem sonuna tam denk geliyor

Arkadaşlar ücretsiz izne ayrılacağınız bir ay önceden okula haber vermemiz gerek. Çünkü memurlar maaşı peşin alıyor. Haber vermezsen o maaşı yüzde yirmi farkla geri alıyorlar. Yani şubatta izne ayrılacağımızı ocakta peşin almadan söylemek gerekmiş. Tam olarak bilemiyorum ama idarenize bir sorun isterseniz.

Arkadaşlar ücretsiz izne ayrılacağınız bir ay önceden okula haber vermemiz gerek. Çünkü memurlar maaşı peşin alıyor. Haber vermezsen o maaşı yüzde yirmi farkla geri alıyorlar. Yani şubatta izne ayrılacağımızı ocakta peşin almadan söylemek gerekmiş. Tam olarak bilemiyorum ama idarenize bir sorun isterseniz.

ben de öğretmenim ve 32.hafta içinde hemen iznime ayrıldım hesap filan yapmadım çünkü o kadar ağırlaştım ki ve ellerim ayaklarım öyle şişki aktarma filan yapmadım sonrasında ücretsize ayrılacağım için pek önemsemedim izin işi de kadın doğum doktoruna gittim beklenene doğum tarihimi hesapladı rapor olarak yazıldı bir sürü imza mühür filan 2 tane verdiler biri okulda biri bende kaldı sadece doğum öncesi için izin yazıyorlar doğum sonrası iznini doğum yapacağınız hastane veriyormuş bu doğum öncesi izin belgesini de sakla dediler hastane istiyormuş doğum geç filan olursa sonraki izinden aktarma yapılması için bir de okula dilekçe yazıp verdik müdür bey biraz resmiyeti seviyor işte bu kadar ocağın 2 haftası kalıyor onda da rapor alıp kapatıcam 1.dönemi sonra ücretsiz izne ayrılacam eğer inş. şu 6 ay izni kabul edilirse 1-2 ay daha uzatılabilir ücretli izin yoksada ücretsiz ev hanımlığı ve annelik kapıda feda olsun yavruma bebeğimin en muhaç olduğu anlarda yanında olamayacaksam demi...2-3 aylık meleği kime emanet edicez kızlarr hayırlısı bakalımmm

ben de öğretmenim ve 32.hafta içinde hemen iznime ayrıldım hesap filan yapmadım çünkü o kadar ağırlaştım ki ve ellerim ayaklarım öyle şişki aktarma filan yapmadım sonrasında ücretsize ayrılacağım için pek önemsemedim izin işi de kadın doğum doktoruna gittim beklenene doğum tarihimi hesapladı rapor olarak yazıldı bir sürü imza mühür filan 2 tane verdiler biri okulda biri bende kaldı sadece doğum öncesi için izin yazıyorlar doğum sonrası iznini doğum yapacağınız hastane veriyormuş bu doğum öncesi izin belgesini de sakla dediler hastane istiyormuş doğum geç filan olursa sonraki izinden aktarma yapılması için bir de okula dilekçe yazıp verdik müdür bey biraz resmiyeti seviyor işte bu kadar ocağın 2 haftası kalıyor onda da rapor alıp kapatıcam 1.dönemi sonra ücretsiz izne ayrılacam eğer inş. şu 6 ay izni kabul edilirse 1-2 ay daha uzatılabilir ücretli izin yoksada ücretsiz ev hanımlığı ve annelik kapıda feda olsun yavruma bebeğimin en muhaç olduğu anlarda yanında olamayacaksam demi...2-3 aylık meleği kime emanet edicez kızlarr hayırlısı bakalımmm

bende senin gibi yaptım ve öyle düşünmekteyim fakat 2500lira kredi ödediğimizide düşünürsem ücretsiz izne ayrılamayacağım. tek umudum 6 aylık izin.bu konuda bir gelişme var mı acaba

kızlar ben de izne ayrıldım 32. haftamda.2. dönemde heyet raporu ve ücretsiz izin düşünüyorum.eş durumu tayinim sınıfçı olduğum için olmadı zaten yine de evimi kuruyorum.eş durumu olana kadar ücretsiz izinle devam edicem sanırım...

Back
X