- 11 Şubat 2008
- 7.245
- 17.396
- 773
- 41
- Konu Sahibi misskokulumm
-
kızlar ben de sınıf öğretmeni olduğum ve kasabada (tam gün) görev yapıp ilçeye gidiş geliş yaptığım için haftalarımı hesapladım kurullar ve görevlerden bahsetmişsiniz bakanlıkta okulu ve öğrencileri bizim kadar düşünüyormu acaba bakın dönem ortası branş değişikliğine gitti ve her okul altüst oldu.. ben bugün izne ayrıldım iznim karne günü bitiyor olacak ve ara tatilde göreve başlayıp ikinci dönem başı da ücretsiz izne ayrılcam size bir sorum olacak rapor aldığınız da elinize bi evrak verildimi nasıl işlem yapıldı yazar mısınız benim bilgilerimi dr. pcden girdi tamm kurumuna ulaşacak bu kadar senin bişey yapman gerekmiyor dedi elime de bi evrak vermedi ama aklım karıştı bu iş böyle mi oluyor ???????????
öyle bi hal aldı ki bu öğretmenlerin durumu, artık bakanda yukarı tükürse bıyık aşağı tükürse sakal. denemeden etmeden işe girilirse böyle beklenmedik sorunların çıkacağı zaten aşikardı.bende aynen senin gibi gidiş geliş yapıyorum köye ve tam gün. o yüzden ücretsz izne ayrılacam. hatta okullar şubat 11 de açııyo, bir hafta da normal rapor alıp sonra ücretsiz izne mi ayrılsak diye düşünüyorum. hem şubat maaşını da almş oluruz. olur mu ki acaba?
bu arada doğuma 8 hafta kala bi rapor aldım doğuma 4 hafta kalana kadar çalışabilir diye. bu hafta tam 4 haftam kaldı, gidip çalışamaz raporu aldım. yani her iki defasında da belge verdi.
Arkadaşlar ücretsiz izne ayrılacağınız bir ay önceden okula haber vermemiz gerek. Çünkü memurlar maaşı peşin alıyor. Haber vermezsen o maaşı yüzde yirmi farkla geri alıyorlar. Yani şubatta izne ayrılacağımızı ocakta peşin almadan söylemek gerekmiş. Tam olarak bilemiyorum ama idarenize bir sorun isterseniz.
ben de öğretmenim ve 32.hafta içinde hemen iznime ayrıldım hesap filan yapmadım çünkü o kadar ağırlaştım ki ve ellerim ayaklarım öyle şişki aktarma filan yapmadım sonrasında ücretsize ayrılacağım için pek önemsemedim izin işi de kadın doğum doktoruna gittim beklenene doğum tarihimi hesapladı rapor olarak yazıldı bir sürü imza mühür filan 2 tane verdiler biri okulda biri bende kaldı sadece doğum öncesi için izin yazıyorlar doğum sonrası iznini doğum yapacağınız hastane veriyormuş bu doğum öncesi izin belgesini de sakla dediler hastane istiyormuş doğum geç filan olursa sonraki izinden aktarma yapılması için bir de okula dilekçe yazıp verdik müdür bey biraz resmiyeti seviyor işte bu kadar ocağın 2 haftası kalıyor onda da rapor alıp kapatıcam 1.dönemi sonra ücretsiz izne ayrılacam eğer inş. şu 6 ay izni kabul edilirse 1-2 ay daha uzatılabilir ücretli izin yoksada ücretsiz ev hanımlığı ve annelik kapıda feda olsun yavruma bebeğimin en muhaç olduğu anlarda yanında olamayacaksam demi...2-3 aylık meleği kime emanet edicez kızlarr hayırlısı bakalımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?