Susuleta adlı kullanıcı üye;Öğretmenlere bu kininiz nedir
Belliki pedagoji bilmiyorsunuz.meslek seçiminde önce yeteneğe sonra ilgiye bakılır.kadının ilgisi ve yeteneği bu yöndeyse gidip hemşire mi olsun mesela?
Aslında birçok sorunun kökün inmediğimizden ya da koyun bi bakış açımız olduğundan geliyor birçok sorun başımıza.
Sorun çözen değil sorun üreten insanlar olduk ve belli bi kesim öğretmen karşıtı adeta ne desek boş
Nerdesiniz hocam ben de doğudayım 14 yıldırBen zaten dogudayim o yılan bana dokundu yani
30 yıldır aynı okulda batıda yaşayan öğretmenler atansınmışmış da. Valla batı siz gibi tecrübesiz öğretmenler yerine nene dediklerinizi tercih eder. İnsanlar emekli olurken size mi soracak? Çocuk okutuyor nerdeyse hepsi yoksa keyiflerinden çalışmıyorlar. Benim annem de milattan önce atanan ve batının tadını çıkaran bir öğretmen. Ben tıp okuyorum ve inşallah daha 5 yıl daha emekli olmayacak. Siz de inşallah beğenmediğiniz doğuda atanmayı senelerce beklersiniz :)
30 yıldır aynı okulda batıda yaşayan öğretmenler atansınmışmış da. Valla batı siz gibi tecrübesiz öğretmenler yerine nene dediklerinizi tercih eder. İnsanlar emekli olurken size mi soracak? Çocuk okutuyor nerdeyse hepsi yoksa keyiflerinden çalışmıyorlar. Benim annem de milattan önce atanan ve batının tadını çıkaran bir öğretmen. Ben tıp okuyorum ve inşallah daha 5 yıl daha emekli olmayacak. Siz de inşallah beğenmediğiniz doğuda atanmayı senelerce beklersiniz :)
İnsillih siz di digidi itinmiyi yillirci biklirsiniz30 yıldır aynı okulda batıda yaşayan öğretmenler atansınmışmış da. Valla batı siz gibi tecrübesiz öğretmenler yerine nene dediklerinizi tercih eder. İnsanlar emekli olurken size mi soracak? Çocuk okutuyor nerdeyse hepsi yoksa keyiflerinden çalışmıyorlar. Benim annem de milattan önce atanan ve batının tadını çıkaran bir öğretmen. Ben tıp okuyorum ve inşallah daha 5 yıl daha emekli olmayacak. Siz de inşallah beğenmediğiniz doğuda atanmayı senelerce beklersiniz :)
İnsillih siz di digidi itinmiyi yillirci biklirsiniz
Sen uzmanlığı bitir de git bakalım nasılsa senin de başına gelecek. O zaman gorucez biz seni millete bela okumak neymiş. Senin tecrübesiz dediğin o ogretmenler Atatürk'e soven insanları adam etmeye çalışıyor bazen, şartlardan haberin yok bol keseden konuş. Sabah okula gelip öğleden sonra polise molotof atan çocukları topluma kazandırmaya çalışıyor, sen ne anlarsın bencil. Ayrıca benim sulalem öğretmen hala aynı fikirdeyim.
Susuleta adlı kullanıcı üye;
Her bir mesajınızda "Öğretmenlere kininiz nedir? "Ne kadar çok öğretmen gıcığı var" vs yorumlar yapmaktan vazgeçin lütfen. İnsanlar yorumlarını, fikirlerini, düşüncelerini yazmakta özgürdür. Her bir yoruma atlamamaya özen gösterin.
Şu kutsal mesleği ağlaya ağlaya yerlerde süründürmeyin diyorum fakat sizin her bir yorumunuz, harfiniz resmen ağlıyor. Anlamamakta ısrarcı şekilde "Yok bu zorunda değil" "yok şu zorunda değil" cümleler yazıyorsunuz. Kimseyi zorlayan, iten yok. İnsanlar burda bir naçizane fikir sunuyor.
Roman insanları gibi atlıyorsunuz pes yani.
İnsillih siz di digidi itinmiyi yillirci biklirsiniz
Sen uzmanlığı bitir de git bakalım nasılsa senin de başına gelecek. O zaman gorucez biz seni millete bela okumak neymiş. Senin tecrübesiz dediğin o ogretmenler Atatürk'e soven insanları adam etmeye çalışıyor bazen, şartlardan haberin yok bol keseden konuş. Sabah okula gelip öğleden sonra polise molotof atan çocukları topluma kazandırmaya çalışıyor, sen ne anlarsın bencil. Ayrıca benim sulalem öğretmen hala aynı fikirdeyim.
Egitim fakultesinde olsa bölum demez turk dili ve edebiyati ogretmenligi der.Zaten oyle bir ogretmenlik egitim fak de mevcut degil .Bir de kayseride okuyorum diyor.Kuzenim de okuyor oradan biliyorum.Konu sahibi eğitim fakültesinde. Kendisi de demiş. Kaldı ki bölüm okusa bile formasyonla öğretmen oluyorlar zaten.
Egitim fakultesinde olsa bölum demez turk dili ve edebiyati ogretmenligi der.Zaten oyle bir ogretmenlik egitim fak de mevcut degil .Bir de kayseride okuyorum diyor.Kuzenim de okuyor oradan biliyorum.
Inanmiyorum ben bu da benim fikrim.Kayseri'de eğitim fakültesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği mevcut. Mezun verdikten sonra bölüm kapatılacak. 2. Öğretimi kapandı geçen sene. Türkiye'de çok az sayıda kaldı. Okuduğum bölüm çünkü öğretmenlikte bir bölümdür. Artık uzatmayın şunu.
Inanmiyorum ben bu da benim fikrim.
Ben de anadolu ogretmen lisesi mezuniyum. Hep matematik ogretmeni olmak istedim ama nasip olmadi bi sekilde vazgecirildim, muhendis oldum. Yuksek puanla girdigim bir bolumden mezun olmama ragmen ben de atanamiyorum. Hatta son zamanlarda keske ogretmen olsaydim bile dedim. Inanin ki muhendis kadrolari cok cok daha az veriliyor. Malesef keske emeklerimizin, cabamizin karşılıgini mezun oldugumuzda bulabilaek hepimiz. Allah yardimcimi olsun
Evet bizim zamaninizda ogretmenlik dersleri cok muhimdi. Ve cok da severdim. Marmara bolgesindeki matematik ogretmenligi bölümleri tutmayınca ailem "öğretmenlik icin seni uzaga yollamayiz" dediler. Halbuki muhendislik icin gittim de noldu? Kader isteÇok üzüldüm bir de öğretmen lisesi mezunuymuşsunuz. Sizin bizden daha çok emeğiniz var.
Öyle bir yer var ki yazınızda, beni derinden yaraladı. En çok biz öğretmenler birbirimizi anlamalıyken üstelik... Henüz mezun bile olmamışsınız, buna veriyorum ama aklınızda olsun; biz formasyon alan öğretmenler iki bin lira verdik diye bizi atamıyorlar. Biz hem bölümümüzü okuyoruz, hem formasyon alıyoruz, hem de diğer herles gibi kpss'ye giriyoruz. Şahsen 3 kere kpss'ye giren ben bile kendimde şikayet etme hakkını göremiyorum 13 kere girenleri gördükçe...
Malesef Eğitim Fakülteliler, Formasyonlular diye ayrışmaktan, birbirimizi karalamaktan asıl sorunumuz olan atanamama gerçeğine odaklanamıyoruz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?