Çünkü Fen edebiyatlar bilim adamı yetiştirmek amaçlı var.Eğitim fakültesinde 4 yılda alınan formasyon eğitimini para verip bikaç ayda alınca olmuyor işte.
Öğretmen eğitim fakültesinden çıkar,çıkmalıdır
Bu sene yine sinavlara girdim ben canim hatta bügun lys vardiEn iyisini yaparsın canım. Açık öğretimde bile var edebiyat bölümü. Amacın atanmak ise ben sağlık bilimleri öneririm. Öğretmenliğin eskisi gibi kıymeti de yok zaten. Bence açık öğretimden yine bu bölümüne devam et ama geleceği olan başka bölüme yönel ileride pişman olmamak adına
Branşdaşız.Bütün duygularıma tercüman olmuşsun hocam.
Bu sene doğudaydım.Dersler 80dk lik blok ve sınıflar 47-53 arası değişiyordu.
Ben ne bölümler okudum bir bilsen. Boşver hayırlısı buymuş de geç. İnan o stresi yaşamak yerine daha az sevdiğin işi yapmak daha iyi. Bu şartlarda bundan iyi samda kayısı. Bak yine de yaşın genç ya okulu bitirip yilalr gecseydi. Ben okulu bitireli yıllar olmuş tekrar lysye girenleri biliyorum. Eğer düşünürsen hemşirelik, ebelik bunların kolay kolay açıkta kalacağını sanmam. Şehir hastaneleri açılıyor kpssde 80 alırsan garanti atanirsin. Hakkında hayırlısı olsun.Bu sene yine sinavlara girdim ben canim hatta bügun lys vardi
Baska bir bölüm olursa oraya gideceğim
Hayallerimde ogretmenlik varken turkiye ve egitim sistemi beni bsska yollara surukledi
Zaten kontenjanlar boş kalıyor .ek kontenjanlar da bile tercih edilmiyor mantıktan bahseden arkadaşım.14 yıldır rehber öğretmenim 6 yıldır lisedeyim milli eğitim müdürlüğü tarafında tercih komisyonunda görevliyim.öğrencim ziyarete geldi fef fizikte açılan kontenjanın yarısı boş dedi mantıklı arkadaşım.50 kişiyse 20 kişiyle ders görüyor gidenlerde bırakıyor tekrar sınava giriyor.özel liseler her yeri yazar şişirecek şu kadar öğrenci kazandırdık diye.fef lileri aşağılayan oldu mu bilmiyorum gözden kaçırmış olabilirim genelde fef mezunlarının yığılmaya neden olduğu söylenmiş siz fef mezunu musunuz öyle mantık biraz demeler yakışmadı.çok mu komplekslisiniz ki bu kadar saldırgansınız.sorun sistem sorunu bu konuya girmeyeceğim yaz boz tahtasıba değinen eğitim sistemi.ama bizde hep diyoruz ki öğrencilerimize tercih yaparken önünde atanamama formasyon boşta kalma gibi çook sorunlar var.bana sorarsan bir yıl daha deneyelim ünv.bitirip sonra niye böyle oldu diye yakınma.riskler bunlar ama sen yok ben sadece üniversite okumak istiyorum diyorsan tercih senin.hatta eğitim fakültesinden de üç beş yer dışunda bölüm önermiyorum.bir gün arkadaşınızın yanına gitmekle bu işte uzmanlaşılmıyor maalesef mantıklı arkadaşım.ha birde benim işimi de daha iyi yapabileceğinizi de iddia edersiniz şimdi siz.ama bizde fefe gidilecek bir dersimiz olmadı.diyelim gidiliyor eğitim kötü olduğundan mı ortak derslerden mi o bölümdeki hocanın ve yer inkanının olmasından mı bilemem.yalnız fef mezunları bizim bölümde eğitim derslerini bizimle beraber aldılar
Çünkü Fen edebiyatlar bilim adamı yetiştirmek amaçlı var.Eğitim fakültesinde 4 yılda alınan formasyon eğitimini para verip bikaç ayda alınca olmuyor işte.
Öğretmen eğitim fakültesinden çıkar,çıkmalıdır
Gayet sakinim 20 kişi dediğim okulun birbBen de sizinle aynı düşünüyorum fakat sakin olun. Sizin 20 kişi almıslar yine iyi bizde ödenek yok diye 5 kişi aldılar. Zaten yuksek lisansta merkezi alım nerdeyse kalktı torpille dönüyor işler.
Her mesleğin zorluğu var üniversite mezunlarını illa devlet alacak diye bir anlaşma da yok
Oyüzden öğretmen olmak daha da zorlaşsın istiyorum çocuk eğitmek zor iştir devlete girip çocuk eğitmek daha da zor olsun eğitim veren öğretmenler zorlukları aşarak çocuklarımızın karşısına çıksın istiyorum
Gerçekten çabalayan gerçekten hakeden öğretmen olsun inşallah
Bende formasyon sahibiyimGayet sakinim 20 kişi dediğim okulun birb
Çok şey istiyosun da sayın veli zaten o okulu bitirmek staj vs kolay şeyler değil kpss artı mülakat baslı basına bi kabus.
Bilmiyorum ne mezunusunz ama ygs Lys 4 5 sene üni üstüne kpss eğitim öabt sınavları yeterince zor zaten.
Neyse sinirlerimi zıplattınız gece gece vakit öldürmeyeceğim sizle
Bende formasyon sahibiyim
Kusura bakmayın ama üniversite mezunu herkes devlette çalışacak diye bir koşul yok
Zira üniversitelerden her sene bir sürü genç mezun oluyor ve nedense sadece öğretmenlere kadro olayı konuşuluyor
Üniversite mezunu arkadaşlarım bir kısmı öğretmen bir kısmı başka alanlarda çalışmaya başladı
Sizde o zorlu yolları aşar idealinize kavuşursunuz inşallah
Öğretmenlik zorlaşsın demiyorum ücretli öğretmenliğe de süper demedimBu da bir garip düşünce.hanfendi benim Bransıma bankacı giriyor ücretli olarak ya da önlisans mezunu biri giriyor. Bu kadar açık varken tabiki ben atanıp girmeliyim.
Siz madem kaliteli öğretmen istiyorsunuz o halde ücretli öğretmenliğe ses neden çıkarmıyorsunuz?iibf lisi myo lusu aöf lisi o okullarda öğretmenlik yapıyor.samimi iseniz bunlara itiraz edin.bu problemin tek çözümü de öğretmen ataması yapmaktır.
Özelde verdikleri üç kuruş ile ev kirası mı ödeyim fatura mı yatırayım geçineyim mi?
Sizce Özelde şartlar iyileştirilse insanlar gençliğini kpss için harcar mı??
Anlamıyorum ki Finlandiya'da mı yaşıyorsunuz sanki bilmiyorsunuz şartlarımızı.
Bir ücretli hakim savcı doktor olmazken ben ücretli hemşirelik yapamazken sokaktan gecen Herkes ücretli öğretmenlik yapabiliyor. Ve siz öğretmenlik zorlaşsın deyip asıl sorunu görmezden geliyorsunuz.
Çok acı gerçekten. Siz gençlerin çektiği çile nedir? Emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz. Bölümünü bitiren herkes alanında iş bulabilmeli. Psikolojik işkence yaşıyorsunuz. Çok üzülüyorum. Gelecek için çok endişeliyim.Dertleşmek istedim arkadaşlar son zamanlarda beni içten içe bunalıma sokan bir durum bu. Bu ülkede niye zor öğretmenlik ? Onca çileyle okuyorsun, üstüne KPSS belası ile uğraşıyorsun o da yetmezmiş gibi yıllarca atama bekliyorsun. 3. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. Benim alanımın kadrosu zaten az. 90'la atanamayanı gördüm. İsteyerek, severek seçtim bu bölümü. Ganom yüksek derslerim iyi. Sadece benim alanım için değil, tüm branş ve sınıf öğretmenleri için söylüyorum bunu. Boğuluyoruz !
Bölümümü sorduklarında söylüyorum, 'Başka bölüm mü yoktu niye öğretmenlik seçtin' diye aşağlamaya başlıyorlar. Yahu ben doktor olmak istemiyorum, avukat olmak istemiyorum ben yapamam onları. Bunu seçtim niye aşağlar gibi konuşuyorsunuz ki ? 'Atanamayacaksın devlet zorla mı seçtiriyor size' demiyorlar mı bütün hevesim, hayallerim uçuyor gidiyor deli oluyorum. Atanamıyorsak bu bizim suçumuz değil, atayamayacağı bölümlerde alım yapmasın o zaman devlet. Bu yığılma yok olana kadar kapasın bölümleri ya da 2000 tl formasyon parasını cebe atıp öğretmen yapmasın insanları onların da umutlarıyla oynamasınlar. Neden suçlu bizler oluyoruz ? Daha geçen gün atanamadığı için intihar eden Coğrafya Öğretmeninin haberini okudum gazetede.
'Herkes öğretmenlik yapmak zorunda değil, öğretmen olanlar başka işler de yapabilir' diyen sayın devlet büyükleri, sayın çok bilmiş insanlarımız (!) Bizler lisanslı sekreter olmak için okumuyoruz, lisanslı polis olmak için de. Bizler bu bölümü istediğimiz için okuyoruz. Eğer bu alımı yapıp, bu bölümde kontenjan açıyorsanız, siz de bizim emeklerimizin karşılığını vermek zorundasınız. Artık bize önyargıyla bakmaktan vazgeçin, aşağlamaktan da !
Fizik sadece bir örnek acaba fizik fef de değilde ben mi bilmiyorumBahsettiğiniz bölüm fizikEğitim fakültesinde birkaç ünide olan fizik bölümünde bile kadro boş. Benim üniversitemde aynı sene hem fefte hem efte fiziği kapamıslardı çünkü kontenjan boştu gelen de bırakıyordu.
İşte o sayfalara baksaydınız asıl mantıksızlığı görürdünüz zaten. Büyük ihtimal yerden sebep çünkü ben formasyonu kendi fakültemde almıştım. Bunun komplekle ilgisi yok komplekse giren arkadaşlar fefe hırlayıp komplekslerini belli ediyorlar zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?