Öğretmen olmanın yükü !

Bu konu daha çok su götürür. Ben de su milattan önce atanmış hala batının mis gibi okullarında göreve devam eden , memleketinden hiç çıkmamış öğretmenlere sinir oluyorum. İnşallah yakın zamanda rotasyon olur da hiç zorluk görmemiş bu öğretmenler ve tabii yeni atansa da hiç sirnak,hakkari görmemiş öğretmenler için yer değiştirme olur. Ya bı emekli olun artık torununuzun çocuğunu okutacaksiniz utanmasaniz. Tayin olamıyoruz batıya sizin yüzünüzden. Size çok pis gicigim

Derdiniz aslinda cogu universiteye hevesle giden genclerin sorunu. Ve bunu biz cozemeyiz. Ulkede ki her genc egitim almali kendini gelistirmeli ama her biri spesifik meslek sahibi OLMAMALI. Ögretmen mühendis maliyeci gibi. Arz talep hazirlanmadan her ilde her bolum acilirsa ve cogu ailede biz okuyamadik cocuklarimiz okusun mantigi ile bakincaa o universiteler sadece o ili kalkindirma pozisyonunda oluyor. Mezunum nerde basarili mi akademik calisabilecek mi isi var mi gibiiii sorular çop oluyor.
Halbuki ihtiyac sayisi kadar her meslektem mezun olacak kisi sayisina gore bolumlere kontenjan verilse ;hem atamalar rahat olur hem de ozel sektor elemanini kaybetmemek icin daha adil davranir.

Hocam tercüman oldunuz bana :) ben de 4 yılda bir girilen sınavın en azından 50 yaşına gelmiş öğretmenleri emekli edeceğini düşünüyorum. Bu arada hangi ildesiniz mahsuru yoksa.ben de büyük ihtimal doğuya atanacağınım bir ay sonra merak ettm

Emekli olsunlar aynen ya diğerleri için de rotasyon olsun arkadaş başkaları da rahat görsün biraz . Özelden yazıyorum canım :)

Emekli olsunlar aynen ya diğerleri için de rotasyon olsun arkadaş başkaları da rahat görsün biraz . Özelden yazıyorum canım :)

Devlet el koymazsa onlara kalsa daha emeklilikten sonrada okuldalar. 60 yasında adamın ne işi var okulda gitsin evine de bizim önümüz açılsın.

Devlet el koymazsa onlara kalsa daha emeklilikten sonrada okuldalar. 60 yasında adamın ne işi var okulda gitsin evine de bizim önümüz açılsın.
Bizim bır öğretmenimiz vardı lisede, kadın yuruyemiyordu yaşlılıktan daha derse gelirdi. Okuldakiler mezarlıktan çıkıp geliyor derlerdi insan o duruma da dusurmemeli kendini ya

Bizim bır öğretmenimiz vardı lisede, kadın yuruyemiyordu yaşlılıktan daha derse gelirdi. Okuldakiler mezarlıktan çıkıp geliyor derlerdi insan o duruma da dusurmemeli kendini ya

Bizim de sanat tarihi hocamız vardı o da öyleydi. Ceset derlerdi kadına ya Allah affetsin gülerdim hep. Bir bu sorun bir de bir öğretmenin aynı anda iki farklı yerde eğitim vermesi.

Bizim de sanat tarihi hocamız vardı o da öyleydi. Ceset derlerdi kadına ya Allah affetsin gülerdim hep. Bir bu sorun bir de bir öğretmenin aynı anda iki farklı yerde eğitim vermesi.
gülüyoruz ağlanacak şeylere

Öğretmen olmak artık imkansız hale geldi ..deveye hendek atlar yada bin dereden su falan getir :)böyle olacağını bilemezdin ..ben atanamamis bir öğretmen olarak şimdilerde siparişle dikis dikiyorum .bende istedim atanmak ama olmadı ...sonra birde mülakat geldi :)valla zor ..şimdiki aklım olsa hiç bulasmazdım bir terzinin yanında çırak olarak çalışır işi ogrwnisdün ..bos zaman kaybetmisim

sadece öğretmenlerle alakalı değil bu mevzu ülkede işsizlik var maalesef
mimarlar avukatlar da başkalarının bürosunda üç kuruşa sürünüyor çok azı memnun halinden ve maaşından
benm erkek arkadaşım mesela inşaat mühendisi ve iş bulamadı el mahkum bari askerlik çıksın aradan dedi askere gitti
gelince iş bulur inşallah ama bölümle alakalı değil ülkede işsizlik feci durumda...

Kusura bakma da olmayacaktın o zaman öğretmen. TS ile alan bir sürü bölüm var niye herkes ısrarla öğretmenliği seçiyor anlamıyorum.

Batıya tayin olamıyorsunuz ama başkalarının doğuya tayin olmasını istiyorsunuz size dokunmayan yılan bin yaşasın yani. Güzel kafaymış güle güle kullanın.

Hayatta hiçbi meslek, açık öğretimin en kolay görülen bölümü de, tıbbın fiziğin en zor alanı da hiçbiri boşa değildir. Her mesleği biri yapacak sonuçta. Hayat böyle yürüyor.

Size tavsiyem sığ insanları hayatınızdan çıkarın, çıkaramayacak kadar yakında olanları da tersleyin. Kimseye kalmadı birinin seçimiyle ilgili konuşmak.

Ben zaten dogudayim o yılan bana dokundu yani
Vallahi o emekli olmayan yerinden kıpırdanmayan hocalara ben de gicigim
Meslekci öğretmenler yuzunden rotasyon yapilamiyor açıklaması yapılmış ya asıl meslekcilerin rotasyona uğraması gerekiyor kadin atanmış İzmir de bir liseye 39 senedir aynı okulda 39 yani

64 yaşında müdürüm ve bi şey anlatırken sende benim kızım sayılırsın der.seneye 65 dolduracağı için devlet onu emekli yapıyor.yoksa emekli olacağı yok.üstelik lisede birde öğrencilerin içerisine dalmazmı her kavgalarında müdahale için.bi gün pat diye gidecek ara dayağından yürürken bile zor yürüyor aslında yaşındanda büyük gösteriyor.ama şöyle de bi durum var döet çocuğu var hepsi üniv.mezunu işsiz.şimdi bu adam çalışmayıp ne yapsın hakta veriyorum.eş ev hanımı.

Kusura bakma da olmayacaktın o zaman öğretmen. TS ile alan bir sürü bölüm var niye herkes ısrarla öğretmenliği seçiyor anlamıyorum.
Öğretmenlere bu kininiz nedir
Belliki pedagoji bilmiyorsunuz.meslek seçiminde önce yeteneğe sonra ilgiye bakılır.kadının ilgisi ve yeteneği bu yöndeyse gidip hemşire mi olsun mesela?
Aslında birçok sorunun kökün inmediğimizden ya da koyun bi bakış açımız olduğundan geliyor birçok sorun başımıza.
Sorun çözen değil sorun üreten insanlar olduk ve belli bi kesim öğretmen karşıtı adeta ne desek boş

Okulun duvarına dededen toruna yazsınlar eğer yurtdışına gitmezsem ben de alan değiştirip meslek lisesine geçeyim diyordum sizde de mı var il dışı dolulugu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…