öğretmen olmayacağım artık

Qizler ne zamandan beridir önceden haber veriliyor? Bu müdür uzayda mi yasiyormus?Tayininizi isteyin kurtulun o okuldan..

öğretmenlik hem çok güzel,hemde en zor meslek ..

devlet okulundaki öğretmene karşı çok olumlu düşünemiyorum ister üzerinize alının ister alınmayın.bence eğitim özelleşmeli

Neden hanımefendi acaba?
Bir veli önce kendine güvenecek, sonra çocuğuna, ilgisinden emin bir anne baba mı bir sorgulayacak?
Çocuğu ile gerçekten ilgileniyor mu?

Sınıfa saç baş dağınık gönderen velim var benim tokası yalandan saçının ucunda bekliyor.
Ben topluyorum her gün.
Abartmıyorum ödevini üst üste her gün yapmayan çocuk var, karalayıp getiren.
Annesi ile konuşunca önce bir kahkaha atıyor ' Valla hocam yaptıramıyom dışardan içeri sokamıyom'
diyor. Haaa bir de 4 çocuğu var 5. yi düşünüyormuş kendisi.

4 ü de birbirinden vasat, hali içler acısı bu gruba yeni bir garip eklemek istiyor.

Eee bize ne değil mi?
Bana hesap mı verecek doğururken.
Çok çok okumaz yavrusu, öyle bir kaygısı da yok zaten.
Benim de olmasın oldu, bitti.

Öbür babacık da kuma peşinde, ilk eşi ile aynı eve zorluyor da çocuğun önünde
annesini boğmaya kalkıyor, razı olmuyor diye.

Memleketim nasıl özel insanlarla dolu ahhh bilseniz?

Daha çeyreğini bile anlatmadım...

Bu nedenle okullar da, öğretmenler de özelleşmeli doğru.

Haaa bu arada biz de göre göre, ağzımız beş karış açık kala kala, her yıl daha da olumluyuz inadına.
Şekil A da görüldüğü üzere..

Koalina, hocişkocum nasıl cevap yazmıyorsun, cevap bekleniyor
Tövbe Yarabbim.

Allah'ım bu kendine ana baba diyen veliciklerle, bu mesleği daha ne kadar
yapabilirim. İçimdeki meslek aşkım ne kadar ayakta durur bilmiyorum.

Ama bildiğim bir şey var.
Çocuğum öğretmen olmasın diye elimden geleni yapacağım...
Ben yandım yavrum yanmasın

Konu sahibi; işimiz çok zor bize BAKAN yok malum.
Günümüz çocukları zor, velileri onlardan zor.

Bir de işe yaramaz, pısırık idareci ile bu meslek eziyet halini alıyor.
Hamile halinle takma kafana değmez inan.

Gördüğünüz üzere bizi bizden başka anlayan sayısı da çok az.
Sağduyulu insan sayısı az çünkü.
Hepsinin dilinde yarım gün iş, 3 ay bildikleri 2 aylık tatilimiz.

Emeklerini, fedakarlıklarını, eve gelen iş yükünü, zihin yorgunluğunu hesaba katan yok.
Boşveeeeeeer...

Nasıl mı arayabilir?

Beni velimin kuması aradı.
Yanlış duymadınız bildiğimiz KUMA, metres de diyebilirsiniz tabi.

Arama sebebi de baba bey kuma peşinde çocuğun psikolojisini bozdu, annesini çocuk önünde
dövüyor çocuk dönemin yarısı okula gelmedi.

Annesi ağlayarak bana geldi. Ben de kendisine bu yaşananlarda bir masum varsa o da çocuk.

Baba ne yapıyorsa yapsın kendi hayatı, boşanırsınız boşanmazsınız sizin hayatınız ama
çocuğu olayların dışında tutsun, aynı evde yaşamaya zorlamak,
dövmek, boğmaya kalkışmak ne demek. Çocuk okula gelmiyor geldiğinde de kendi burda aklı, ruhu sınıfta değil.
Beni duymuyor bile yazık, günah. Demişim diye.

Bir öğretmen özel hayata karışamaz, beni ilgilendirmezmiş diye aradı.

Ne sıfatla mı?
Onu ben de bilmiyorum.

Memlekette akıl, fikir kalmadı, utanma da kalmadı..

Vaaavv hayret ettim ya, çocuğun hayatını mahvetmiş bir de katmerlemek için sizi mi aradı cidden, şaşkınım

benim anlamadığım bu şartları bile bile insanlar neden öğretmen oluyorlar?

İşin içine girmeden bilmiyor ki insan.
Ne heveslerle okuyup mezun oluyoruz.
Mesleğimize nasıl aşkla başlıyoruz biz.

Sanıyorduk ki bizim zamanımızdaki gibi kutsal bir meslek öğretmenlik.
Sonsuz saygı duyulur.
Evladına hiç bir şey öğretmese, okumayı yazmayı öğreten insan öğretmen.
Nasıl saymaz insan?

Biz haksız yere azar işitsek de ailemize söyleyemezdik korkudan.
Gelecek cevap belliydi. Haketmişsinizdir.
Kim bilir ne yaptın?

Şimdi çocuğu ne yaptı acaba diye sorgulayan veli mi kaldı?

Hössst vay benim çocuğum diye saldırma pozunu alıyorlar.

Bilseydim bunları göreceğim, duyacağım.

Gerçekten öğretmen olmazdım.
Bu arada 5 yıllık öğretmenim, hiç savunma yazmadım, şikayet edilmedim ben.
Bire bir sıkıntılar yaşadım, saçmalık dinledim o başka.

Ama bana yapılması şart değil.
Duyduklarım, gördüklerim beni mesleğimden soğutuyor.
Çünkü biliyorum ki bugün ona, yarın bana..

Haa neden hala öğretmenim mi o zaman?

Çünkü içimde bir yerde sevgim var hala, bir kaç aklı başında velimin güzel sözleri,
öğrencilerimin masum sarılmaları, gitme öğretmenim diye akıttığı saf gözyaşları ile
ayakta duruyorum işte.

Nereye kadar bilemem..

Vaaavv hayret ettim ya, çocuğun hayatını mahvetmiş bir de katmerlemek için sizi mi aradı cidden, şaşkınım

Vallahi aradı. Haklı konuşunca da dayanamadı.
Ben de anneyim, ben de iki çocuk büyüttüm heralde diye duygusala bağladı.

Kadın aşık ama şimdi gözü masum garibin eğitimini, psikolojisini mi görür?

Sevgili meslektaşım,
İnanın sizi çok iyi anlıyorum lakin veliniz olsam şöyle düşünürdüm:
Kendini bilmez, cahil insanların; geri zekalı, vizyonsuz ve yalaka (bunlar hakaret değil durum tespitidir) bir müdürün uğraşları yüzünden evladım gayretli ve işini seven bir öğretmenden ders alma şansını kaybedecek.
Emin olun sizden faydalanan, iz bıraktığınız öğrencileriniz de vardır.
Biz sadece sınıftaki değil; sokaktaki, öğretmenler odasındaki ve hatta makamdaki cehaletle de savaşıyoruz.
Elbette taşlanacağız. Lütfen pes etmeyin. İzin alın, nefes alın, fakat pes etmeyin.
Siz vazgeçerseniz onlar çoğalacak.
Sevgiler.

Yazılı ortalamasının altında etkinlik notu verirsen elbette eleştirilirsin.
Ben lise öğretmeniyim, malum orta okul biraz daha farklı. Bizde de performans notu var mesela. Yazılı farklı performans notu farklıdır, birbirinden bağımsızlardır aslında. Performansı yapmayan öğrenciye yazılı notuna denk not verirsem yapanın ne suçu var.

Valla hocam evli barklı adamla ne aşkı meşki allasen? Ben böyle bir aşkı kabullenemem ya, bilemiyorum vicdan gerek biraz. Aşkından öl ama o duruma düşme yani, bana göre...

Babam başta olmak üzere ailemin yarısı öğretmen olduğu için çok saygı duyarım ama bu kadar zor ötesi bir mesleği neden hayaller kurarak seçer insanlar hiç anlamam.. sadece sabır da değil, çok fazla insan sevgisi olmalı bu mesleği seçenlerin içinde.. sanırım bende yok o hocam, o yüzden bir-iki sene bilgisayar dersine girip dersimi aldım.. Allah gani gani sabır versin size..

Valla hocam evli barklı adamla ne aşkı meşki allasen? Ben böyle bir aşkı kabullenemem ya, bilemiyorum vicdan gerek biraz. Aşkından öl ama o duruma düşme yani, bana göre...

Hanfendi bize göresiyle ilgilenmiyor canım maalesef :)

Eskiden böyle şeyleri yapan da gizli saklı yapardı duyulmasın diye, biraz da olsa utanma vardı.
Şimdi bir de eşiyim ben diye okulun içine kadar giriyor. Çocuğun annesi gibi poz kesiyor.

Kadının yuvasını yıkmış aynı evde yaşamak istiyor bir de.
Gözü önünde cilveleşcek kocasıyla heralde.
Sonra çıkıp özel hayata öğretmen karışamaz diyor utanmadan.

Allah ar duygusundan etmesin.

7.5 aylık hamile bir ingilizce öğretmeni olarak sizi yüzde yüz anladım. Hergün eve gelip bugün de nasıl anne olmamam gerek nasıl çocuk yetiştirmemem gerek onu tekrar anlıyorum. Velilerimizin gözünde öğrenciler kusursuz.
Özel sektörde yabancı öğretmenlerle birlikte çalışma fırsatı buldum. Hepsi de Türkiye deki bu eğitim disiplinsizliginden şikayet ediyordu.
Allah yardımcımız olsun ben de ilk zamanlar gibi idealist kalmadim malesef.

Aminn...
Çok seviyorum yalan değil..
Beni üzmeyen, saygılı bazı öğrencilerimi kendim doğursam da ancak bu kadar severdim diyorum hatta.
İşimizi zorlaştıran çocuklar değil aslında, veliler, sonra da böyle idareciler işte..

Ya okuduklarıma inanamıyorum, bir de aynı ev ha? Bunun için ısrar mı ediyormuş, ay bayılacağım vallahi! Çok şaşkınım yani. Tanrım yardım etsin.

Özel okulda çalıştığım dönemde, rehberlik sınıfıma eğitimin, diplomanın öneminden bahsediyorum, çocuk bana sordu" hocam 5bin alıyor musunuz?"(yıl 2010) çocuğun kolunda o zamanın parasıyla 4binlik saati görünce hayat dersinden vazgeçtim. Ama bunlar hep velilerin şımarıklığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…