devlet okulundaki öğretmene karşı çok olumlu düşünemiyorum ister üzerinize alının ister alınmayın.bence eğitim özelleşmeli
Sizin gibi köylerde öğretmenlik yapanlara korkunç saygım var. Ellerinizden öperimVe yine sukrettim ki iyiki köy ögretmenim.
Daha çok güldürecek bir mesaj silsilesi...hepimiz yaşıyoruz benzer saçmalıkları ama ben önemsememeyi öğrendim. Bildikleri yere şikayet etsinler, en fazla soruşturma açılır o kadar.
Eki Görüntüle 1535255
Allah Allah nasil veli bunlar ya
Bir veli sizi ayrica nasil arayabilir ki bu ozel hayata saygisizlik degil mi gecenin bir yarisi? Bana da hep turkiye'deki kuzenler uni de bitiyor, oh 3 dil biliyorsun, turkiye'ye gelsen havada kaparlar hemen isin olur, bal kaymak yasarsin diyorlar. Ama su KK da okuduklarimdan sonra ben oturayim oturdugum yerde. Ben hergun yagmur yerim, ruzgar yerim olsun farketmez. Zaten mentalite icabi ben sanirim hemen cildirma raddesine gelirim. Gecen yil staj gordugum sirkette mudur ofisin kapisina gelip kim kahve istiyor getireyim sen de ister misin felan diyordu hergun. Ilk baya sasirmistim sonra alistim. Sirkettekilere ismiyle hitap ediyordum, normal havadan sudan konusmalar yapabiliyordum. Sadece onunla degil tum ust duzey yoneticilerle. Hic stajer gibi gorulmedim. Allah yar ve yardimciniz olsun ben de oldugum yerde kalayim, belami bulmayayim
Vaaavv hayret ettim ya, çocuğun hayatını mahvetmiş bir de katmerlemek için sizi mi aradı cidden, şaşkınımNasıl mı arayabilir?
Beni velimin kuması aradı.
Yanlış duymadınız bildiğimiz KUMA, metres de diyebilirsiniz tabi.
Arama sebebi de baba bey kuma peşinde çocuğun psikolojisini bozdu, annesini çocuk önünde
dövüyor çocuk dönemin yarısı okula gelmedi.
Annesi ağlayarak bana geldi. Ben de kendisine bu yaşananlarda bir masum varsa o da çocuk.
Baba ne yapıyorsa yapsın kendi hayatı, boşanırsınız boşanmazsınız sizin hayatınız ama
çocuğu olayların dışında tutsun, aynı evde yaşamaya zorlamak,
dövmek, boğmaya kalkışmak ne demek. Çocuk okula gelmiyor geldiğinde de kendi burda aklı, ruhu sınıfta değil.
Beni duymuyor bile yazık, günah. Demişim diye.
Bir öğretmen özel hayata karışamaz, beni ilgilendirmezmiş diye aradı.
Ne sıfatla mı?
Onu ben de bilmiyorum.
Memlekette akıl, fikir kalmadı, utanma da kalmadı..
benim anlamadığım bu şartları bile bile insanlar neden öğretmen oluyorlar?
Vaaavv hayret ettim ya, çocuğun hayatını mahvetmiş bir de katmerlemek için sizi mi aradı cidden, şaşkınım
Ben de merak ettim farkı, kaldı ki 6 yıl özelde çalışmış, 3 yıldır da devlette çalışan bir öğretmenim.Ben de çok merak ettim cidden, özeldeki de devletteki de aynı okuldan mezun oluyor.
Ben lise öğretmeniyim, malum orta okul biraz daha farklı. Bizde de performans notu var mesela. Yazılı farklı performans notu farklıdır, birbirinden bağımsızlardır aslında. Performansı yapmayan öğrenciye yazılı notuna denk not verirsem yapanın ne suçu var.Yazılı ortalamasının altında etkinlik notu verirsen elbette eleştirilirsin.
Valla hocam evli barklı adamla ne aşkı meşki allasen? Ben böyle bir aşkı kabullenemem ya, bilemiyorum vicdan gerek biraz. Aşkından öl ama o duruma düşme yani, bana göre...Vallahi aradı. Haklı konuşunca da dayanamadı.
Ben de anneyim, ben de iki çocuk büyüttüm heralde diye duygusala bağladı.
Kadın aşık ama şimdi gözü masum garibin eğitimini, psikolojisini mi görür?
İşin içine girmeden bilmiyor ki insan.
Ne heveslerle okuyup mezun oluyoruz.
Mesleğimize nasıl aşkla başlıyoruz biz.
Sanıyorduk ki bizim zamanımızdaki gibi kutsal bir meslek öğretmenlik.
Sonsuz saygı duyulur.
Evladına hiç bir şey öğretmese, okumayı yazmayı öğreten insan öğretmen.
Nasıl saymaz insan?
Biz haksız yere azar işitsek de ailemize söyleyemezdik korkudan.
Gelecek cevap belliydi. Haketmişsinizdir.
Kim bilir ne yaptın?
Şimdi çocuğu ne yaptı acaba diye sorgulayan veli mi kaldı?
Hössst vay benim çocuğum diye saldırma pozunu alıyorlar.
Bilseydim bunları göreceğim, duyacağım.
Gerçekten öğretmen olmazdım.
Bu arada 5 yıllık öğretmenim, hiç savunma yazmadım, şikayet edilmedim ben.
Bire bir sıkıntılar yaşadım, saçmalık dinledim o başka.
Ama bana yapılması şart değil.
Duyduklarım, gördüklerim beni mesleğimden soğutuyor.
Çünkü biliyorum ki bugün ona, yarın bana..
Haa neden hala öğretmenim mi o zaman?
Çünkü içimde bir yerde sevgim var hala, bir kaç aklı başında velimin güzel sözleri,
öğrencilerimin masum sarılmaları, gitme öğretmenim diye akıttığı saf gözyaşları ile
ayakta duruyorum işte.
Nereye kadar bilemem..
Valla hocam evli barklı adamla ne aşkı meşki allasen? Ben böyle bir aşkı kabullenemem ya, bilemiyorum vicdan gerek biraz. Aşkından öl ama o duruma düşme yani, bana göre...
Babam başta olmak üzere ailemin yarısı öğretmen olduğu için çok saygı duyarım ama bu kadar zor ötesi bir mesleği neden hayaller kurarak seçer insanlar hiç anlamam.. sadece sabır da değil, çok fazla insan sevgisi olmalı bu mesleği seçenlerin içinde.. sanırım bende yok o hocam, o yüzden bir-iki sene bilgisayar dersine girip dersimi aldım.. Allah gani gani sabır versin size..
Ya okuduklarıma inanamıyorum, bir de aynı ev ha? Bunun için ısrar mı ediyormuş, ay bayılacağım vallahi! Çok şaşkınım yani. Tanrım yardım etsin.Hanfendi bize göresiyle ilgilenmiyor canım maalesef :)
Eskiden böyle şeyleri yapan da gizli saklı yapardı duyulmasın diye, biraz da olsa utanma vardı.
Şimdi bir de eşiyim ben diye okulun içine kadar giriyor. Çocuğun annesi gibi poz kesiyor.
Kadının yuvasını yıkmış aynı evde yaşamak istiyor bir de.
Gözü önünde cilveleşcek kocasıyla heralde.
Sonra çıkıp özel hayata öğretmen karışamaz diyor utanmadan.
Allah ar duygusundan etmesin.
Özel okulda çalıştığım dönemde, rehberlik sınıfıma eğitimin, diplomanın öneminden bahsediyorum, çocuk bana sordu" hocam 5bin alıyor musunuz?"(yıl 2010) çocuğun kolunda o zamanın parasıyla 4binlik saati görünce hayat dersinden vazgeçtim. Ama bunlar hep velilerin şımarıklığı.Geçen çocukların disiplinsiz davranışları üzerine sınıfta bir konuşma yaptım, bu şekilde giderse gelecekte nasıl bir durumda olacaklarını anlattım. Okumanın, bir meslek edinmenin öneminden bahsettim bir ders.. Ve sonunda aldığım cevaplar: "Hocam benim babam zengin, bana kalacak zaten malı.." "Hocam siz neden kendinizi yoruyorsunuz ki? Biz bir hayvan satıyoruz sizin 2 aylık maaşınızı alıyoruz. Okuyup ne yapayım?"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?